- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csokifalo
senior tag
-
-
Csokifalo
senior tag
Fogas kérdés guruknak
Elkezdtem feltölteni a nas-t, viszont nagyon gyér a sebesség, mi lehet a gyenge láncszem?lsd kép
USB3 hdd dokkolóból olvasok nagy fájlokat
( 1080 és 720 filmeket, méretre 8-15 gigásokat )Ez USB3 porton jön be egy elég jó laptopba
( 8gb ram, i7 proci, a cpu kihasználtsága 10% A RAM-é 40%, hyperX ssd-vel)Onnan cat6 kábelen megy egy elég izmos gigabites asus routerbe
( ASUS RT-AC58U AC1300 Dual-Band Gigabit Wi-Fi Router )A routerből pedig szintén cat6 kábelen a diskstation-be
Az átlag sebesség a béka segge alatt átlag 20Mbs/s
Mi a gyenge láncszem? Vagy ez megfelelő speed?Egyből a nas-ba azért nem akartam dugni mert csak usb2 van rajta, bár lehet hogy jobban jártam volna eddig egy nap alatt ment így fel 1,5tb
-
Csokifalo
senior tag
válasz
gyugyo79 #34169 üzenetére
NAGYON NAGYON KÖSZÖNÖM a kimerítő segítséget, kb csináltál nekem egy kézikönyvet
Szerintem vállalom hogy buknak az adatok, hiszen kb 250-300 filmet érint ha kipurcan más nem letöltöm lista alapján, és akkor JBOD-ot fogok választani
Még egyszer nagyon köszi.Szép estét, csúcs vagy, + mindenkinek köszönöm aki segített -
Csokifalo
senior tag
válasz
gyugyo79 #34166 üzenetére
Oh szuper, ne haragudj hogy ennyire béna vagyok hozzá
köszi hogy segítesz
Tehát akkor egyet leürítek, azt beteszem indítok egy SHR1-et. Utána a többit külön kötetként veszem fel.
Nyilván azoknak is üreseknek kell akkor lenni, de így akkor egyet kell mentenem, a többit mindig leüríteni és betenni. És ahogy írod is, akár egy PC, egy elromlik azt bukom, de nem veszik el tárterület.
Eddig ugye PC-ben volt az 5db 3 terrás HDD, és úgy is egyben láttam a film címlistát a tv-n, de ahogy írod akkor most is úgy lesz. Szuper -
Csokifalo
senior tag
-
Csokifalo
senior tag
válasz
Borisz76 #34152 üzenetére
Dupla usb dokkolóm van de azt fel akarom számolni nem akarok ilyen perifériát.
Szerintem nekem az SHR1 lesz akkor a jó, berakok akkor egy HDD kezdetnek, és elkezdem rá felrakni
a cuccokat, ha jól látom a kalkulátorral akkor is 2 üres 3 terrásra lesz szükségem mert amikor berakom a másodikat arra semmit se tehetek mert az lesz a tükrözés.
Amikor a harmadikat/ negyediket berakom, azon már megmarad minden?
Mert ha nem akkor mégis csak kettőt kell ideiglenesen kiüríteniNem olvastam Alex-et de akkor jól gondoltam, a harmadikként berakottnak is üresnek kell lenni akkor igen kettőt kell ideiglenesen likvidálni SHR1 esetén mert ha a hrmadiknak üresnek kell lenni azt nem másolhatom a másodikra ami a tükrözés miatt foglalt lesz
-
Csokifalo
senior tag
válasz
gyugyo79 #34148 üzenetére
tehát összegezve fogom a 4 db 3 Tb-os winyót ( az adatokat most hagyjuk ), berakok 2 db-ot
shr1-et indítok legyalulja a 2 winyót, és később folyamatosan berakva a többit növekedni fog a hely
egészen 9Tb-ig, 3 tb pedig lesz a biztonsag de a már berakottakra másolt cucc megmarad,
illetve a végén ha 1 tönkre is megy, megmarad a 9tb adat -
Csokifalo
senior tag
válasz
Alex91 #34140 üzenetére
Dokkoló van de akkor megint ott tartunk hogy halmozom az eszközöket
Ha jól értem, akkor ha a BASIC-ot választom akkor a végén nem lesz védelem, de veszteség se
Ha pedig a SHR akkor a kalkulátor szerint a végén 12 Tb-ból lesz 9Tb, de legalább biztonságos lesz.
Mert akkor mégis vszleg az SHR mellett maradok, csak veszek mondjuk 2 db 3Tb-s helyett 2 db 6Tb-st
az elveszett hely kompenzálására. -
Csokifalo
senior tag
válasz
#56573440 #34136 üzenetére
Igazatok van, csak hülye voltam azt hittem fogom az 5 db 3 terrás winyómat és mivel
4 helyes NAS-t vettem lemondok pár száz filmről amit ritkán nézek és lesz 4 db 3 terrás ami 12 terra.
Erre bele mélyedve koppantam, hogy legjobb esetben is az a 12 terra nem 12 hanem 9.
Zsír mert biztonságos, de így már kapásból most telepítéskor bukni fogok 3 terrát mivel fizikailag csak 4 fér nem 5 db, és másik hármat a raid miatt. Ez már 6 terra bukó.
Oké, vágom később még majd nagyobb hdd-ket bele rakva vissza szerzem ezeket, csak én hülye azt hittem hogy fogom a 4 db winyót és bele teszem mint egy pc házba ( ahogy eddig voltak is ) és hajrá.
Baba miatt számoltam fel az asztali pc-m amiben volt az 5 db winyó, arról ment a tv-re stb, 3 hétig mobil racket használtam de az is siralmas... de ahogy nézem ez se lesz 1xű
KÖSSZI hogy segítetekHa jól számolgatok egy megoldás van, növelni kell a 4 db HDD kapacitását hogy kompenzáljam a veszteséget
-
Csokifalo
senior tag
válasz
maszati #34131 üzenetére
Köszi.
Akkor ha jól értem berakok egyet üres 3Tb-t, formázom raid0-ra, és arra rámásolom a maradék
háromból az egyik tartalmat, majd berakom a másodiknak a már mentett 3Tb-t, arra rámásolom a harmadikat és így tovább, ez esetben a 12 Tb-nak semmi védelme nem lesz, viszont megmarad mind a 12 Tb? -
Csokifalo
senior tag
Sziasztok
Bocs a láma kérdés miatt de most veszem meg az első synology NAS-om.
A kérdésem az lenne, hogyan tudnám elkerülni hogy kukába menjen 15 terra adatom?
4 fikókost vennék, HDD dokkolót váltanék fel, első sorban tv-re menne hálózatban film, ,másod sorban
egy pár terra adatot notiról/mobilról szeretnék elérni.
Biztonság idéző jelben nem szempont, mert filmek vannak rajta, tehát nem akarnám tükrözni stb,
de ha újra le kell töltenem 15 terrát a formázás miatt, az sucks.
Arra van lehetőség, hogy mondjuk formázok egy 3 terrás vinyót, az lenne az áldozat, és a többit csak
hozzá csatlakoztatnám? Vagy ez lehetetlen?
KÖSZI
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest