- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsana
senior tag
válasz
12b13v #37097 üzenetére
Hűha, ezt az új fejlesztéses témát már százszor átrágtuk. A belső égésű motorok működési elve sem változott, mint ahogy a mechanikus óráké sem. Kell egy energiatároló, ami mozgásba hozza a szerkezetet, illetve kell egy szerkezeti rész, ami ezt az eltárolt energiát leossza órákra, percekre, másodpercekre, meg kell egy rész, ami ezt megmutatja nekünk. Ezzel a gátszerkezetes megoldással tudják ezt megoldani a legegyszerűbben. A mai világban, amikor már minden költségérzékeny, egyszerűen nem éri meg dollár milliókat költeni arra, hogy valami teljesen mást találjanak ki, azért az 1 másodpercért. Nagyon kíváncsivá tettél, hogy mi az a fontos cselekmény, ami miatt számodra nem megengedett egy 1 másodperces eltérés! Ennyit még a kvarc órák is eltérnek.
-
Dzsana
senior tag
válasz
ronin s8 #37072 üzenetére
Rosszul vagy Te összerakva. Jó pár hitvány szerkezet is járt már a kezemben, (pl. kő nélküli Ruhla
bocsi!), nem tudom, Te hányat borítottál már szét, és vizsgáltál meg nagyítóval, de rövid szőrű vadászkutya legyek, ha Te sorját láttál egy Tissot-n! Semmilyen szerkezeten nem láttam még, úgy gondolom, hogy egy kicsit közelebbről megvizsgáltam őket, mint Te. És nem csak fiók Tissot-k mentek át a kezemen, pl. ez a kalapács automata is, amit tegnap mutattam, így nézett ki:
Szerintem megállapodhatunk abban, hogy szegény párát is agyon használták, mégis elég volt neki egy tisztítás, olajozás, és utána elindult, és pontosan jár azóta is. Elismerem, hogy elfogult vagyok a Tissot iránt, de én el tudok ettől vonatkoztatni, és tapasztalatból mondom, hogy sokkal kevesebb problémával találkozom, mint az Omegáknál. Lekvár ide vagy oda, részemről ezt a témát lezártam, nincs értelme tovább boncolni. Uff, én beszéltem.
-
Dzsana
senior tag
válasz
szben05 #37078 üzenetére
Honnan tudod, hogy Neked szólt?
Beszéltem azóta két tapasztaltabb kollégával, hogy hogyan tudnám szabályozni ezt a tetves kő nélküli Ruhlát, de mindketten kiröhögtek, és azt mondták, hogy ők el se vállalják. LOL. Odáig eljutottam, hogy egy napig pontos, de másnapra már elfárad, van egy kis lemaradása. Még kísérletezem vele egy picit.
-
Dzsana
senior tag
válasz
busman #37076 üzenetére
Ha a rugó eltört volna, akkor nem tudna visszapörögni, mert nem is tudnál rajta húzni, tehát nem tudna visszapörögni. Illetve talán valamennyit akkor tudnál rajta húzni, ha a rugómag közelében tört volna el, de ezt le tudod tesztelni, mert ha folyamatosan húzod, és nem szorul meg, akkor eltört. Visszapörgés két esetben lehetséges. Vagy a kilincs nem látja el a feladatát, vagy a horgony. Ha most volt szervizelve, akkor csak van rá garancia, nem? Előfordul, hogy a kilincs rugója eltörik, kiakad, vagy ritkábban az is, hogy kiesik a horgony köve. Bár ilyenkor inkább üresen leszalad, úgyhogy én a kilincsre tippelnék.
-
Dzsana
senior tag
válasz
ronin s8 #37062 üzenetére
WTF? Sorjás? Még az 500 Ft-os Pobeda sem sorjás, azért ne túlozzunk kérem szépen!
Most is küzdök egy Omega Cal. 266-al, a felhúzó tengely csapágyazása úgy szétkopott, hogy kóvályog a helyén a felhúzó tengely, és a váltókar emiatt nem kapaszkodik bele a hornyos kerékbe. De mindegy, ezen nem veszünk össze, de én tapasztalatból mondtam, hogy strapabíróbbnak tűnnek a vintage Tissot-k, mint az Omegák. Meg amit még tapasztaltam, hogy az Omega kerekeinek súlypontja magasan van, szédelegnek az alsó csapágylemezben, amikor raknám fel a hidat. Az egyik legtöbbet egy Omega Cal. 265-tel küzdöttem, 4 kerékből egy mindig elborult, nagyon kínlódva tettem fel rá a hidat. Persze lehet, hogy én vagyok az ügyetlen, de másikkal nem jártam még így. Persze nem beleszámítva a kő nélküli Ruhlát. Ha még egyszer valaki Ruhlát akar nekem küldeni, tisztelettel kérem, beszéljetek le róla!
-
Dzsana
senior tag
válasz
ronin s8 #37057 üzenetére
Az 1970-es évekig, amikor az óraipar nagy válságba került, a nevesebb óragyártók maguk gyártották a szerkezetet. Ne tessék lehúzni a Tissot-t, eddig az időig saját szerkezeteit tokozta, és igen kiváló minőségű werkek voltak. Lehet, meglepő lesz, amit írok, de sokkal jobb minőségben, mint az Omega! Az Omega az 1970-es évek után lett túl pozicionálva a Tissothoz képest, ők ugyanis talpon tudtak maradni saját szerkezetekkel, jobb volt a marketing. De számomra a vintage Tissot-k jobbak, mint az Omegák. Nekem van az 1930-as évektől kezdve minden évtizedből Tissot-m, és elmondhatom, hogy kiváló darabok. És az nekem mindent bizonyít, hogy ha kezembe veszek egy 1950-es évekbeli külső centrálkerekes werkkel szerelt példányt, fellelt állapotában olyan, mint a jó anyós, első rúgásra indul, és pontos is. Omegákkal már nem ez a helyzet, egyrészt én még 50-es évek előtti karórával nem taliztam, van egy pár a 60-as évekből, de azokkal sokkal több problémám volt. Lehet, hogy csak így hozta a sors, de amik átmentek a kezemen, azoknál vagy járat probléma volt, vagy a csapágylemezek minősége se olyan, mert kikoptak, stb. Úgyhogy ezért vagyok úgy rákattanva a vintage Tissot-kra. Ami szintén érdekes, hogy ma egy új Certina drágább, mint egy hasonló kaliberű Tissot, vintage vonalon viszont a Certinákat annyira nem keresik, és ott meg azok az olcsóbbak. A fene se érti ezt. Huh, ez jó hosszú lett.
-
Dzsana
senior tag
-
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #37049 üzenetére
-
Dzsana
senior tag
válasz
Adamf40 #37048 üzenetére
1929-ben a Tissot, valamint az Omega egyesült, és Société Suisse pour l'Industrie Horlogère SA (SSIH) néven működött tovább egész 1957-ig. Ezen időszak alatt született meg ez a szerkezet is, az Omega kalapács automatája is ugyan ilyen werk, csak más a felirat. Miután szétváltak, ezt a fejlesztést már nem használhatták tovább külön-külön. Egyébként elég ritkán lehet már fellelni 1-1 ilyen darabot. Ebben az időszakban születtek meg a külső centrálkerekes találmányok is, továbbá az oszlopkerekes chronoraph werkek is.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #37045 üzenetére
Ejj Lacikám, sosem egy szótárból dolgozunk, megint nem jól fordítottál le!
-
-
Dzsana
senior tag
Nem semmi, gyűrűóra, kíváncsi lennék a működésére. És a tervek szerint nem is fogja sokért adni.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #36943 üzenetére
Ne is mond, ez már betegség. Nem tudok ellenállni, ha meglátok egy nagy Tissot-t. Na de most hagytam volna ott 10.000 Ft-ért? Még ennyit ráköltök, s páratlan óra lesz belőle. De most már tényleg le kellene állnom, nem szabadna felmennem a vaterára meg az ebayre. No meg a piacra sem szabad kimennem. Mindegy, most úgy sem tudok.
-
Dzsana
senior tag
Ismét növeltem a százalékos részesedésem a vintage Tissot-k piacán!
A leírásban nem volt semmi, csak hogy működik, de a képek alapján, a mutatószett hosszát, a tok falvastagságát figyelembe véve, ez is nagy méretű lehet!
Le kellene már állnom a vásárlásokkal, annyi óra várakozik már felújításra, hogy nem győzöm.
-
Dzsana
senior tag
válasz
csabulaxi #36927 üzenetére
Igen, sajnos lehet, mert sokszor van az, hogy a kedves vevő felelőtlenül licitál, utána meg nem akaródzik fizetni, nem is jelentkezik. Ez nagy hiányossága az e-baynek, hogy vásárlónak nem adható negatív feedback. Az eladót meg mindenért meg lehet szórni negatívokkal, és akkor sem adhatok cserébe negatívot, az ebayen mindig a vevőnek van igaza!
Továbbá én már sokszor vásároltam indiaitól, korrektek, és az egyikkel jó kapcsolatban is vagyok. Olcsón tudnak alkatrészeket. Pl. vettem egyszer egy krómozott tokos Tissot Visodate-et, de élőben annyira meg volt rágva a tok, hogy nem lehetett felújítani. Szóltam neki, s 1 héten belül felhajtott nekem egy hozzá való acél tokot! Elnézést a következőért, de magyar mikor tenne meg ilyet? Elhajt a sunyiba. -
Dzsana
senior tag
válasz
Sungoo #36876 üzenetére
Máris elmagyarázom. A motorrugó+mag+ház tömege arányaiban nézve nagyon nagy a kerekekhez képest. A leejtés hatására, tehetetlenségénél fogva az egész cucc oldalirányban egy kicsit el tud mozdulni, s mivel ő hajtja az órakereket, az órakerék üreges tengelyén keresztül van átfűzve a centrálkerék tengelye, és a szoros illesztésnek köszönhetően meg tudja nyomni ezeket. Így el is pattant ez a csap. Akkora ütést kapott, hogy a billegő is felugrott az incabloc rugó ellenében, s a vezetőkő kilépett a horgony villái közül.
-
Dzsana
senior tag
válasz
concret_hp #36873 üzenetére
Ez egy szovjet Molnija zsebóra, ebben az állapotában, besárgult műanyag számlappal max. 2000 Ft
-
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #36866 üzenetére
Kimosom a szám, szappannal, úgy jó lesz?
Majd holnap megkérdezem a Csengeryben, hogy mennyiért adnak egyet, meg a lusta gyereket is. Legalább Pé rá lesz kényszerülve, hogy elmenjen hozzá! -
Dzsana
senior tag
válasz
12b13v #36860 üzenetére
A Tissot Couturier a mindennapos órám, de talán a legkedvesebb a Sully Special meg ez a Helvetia, ezeket nagyon szépnek tartom, de persze a nagy Tissot-k felülmúlhatatlanok. Nehéz választani, ami nem kedvenc, az nem lenne a gyűjteményemben.
-
Dzsana
senior tag
válasz
KelemenUhr #36844 üzenetére
Nevetni fogsz, de általában a quartz Tissot Couturiert hordom, mert azt a feleségemtől kaptam. Amit még fel szoktam venni, az a fórum társunktól vásárolt Orient automata, az Omega Geneve automata, nyáron 1-2 zsebóra, meg a vintage Tissot-k közül néha-néha 1-1 darabot, de ezeket tényleg ritkán. Az óráim 90%-a még csak fel sem volt csatolva a kezemre, nem hogy hordva!
-
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #36832 üzenetére
Éhes disznó makkal álmodik!
-
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #36821 üzenetére
Ahhoz, hogy ezt meg tudjam válaszolni, tudnom kellene, hány 1960 előtti Tissot van még ma forgalomban, ami életképes? -
Dzsana
senior tag
Whao, ma megjött két csomagom is! Izraelből egy texturált számlapos, külső centrálkerekes, nagy tokos, 37 mm-es Tissot:
És Osztrákiából kettő, ami meglepi volt. Úgy volt hirdetve, hogy két db vintage óra, sehol nem szerepelt, hogy Tissot-k, semmi más adat nem volt, így szerencsémre nem találtak rá, 26 Euro volt a kettő együtt.
És szerencsémre az egyik egy nagy tokos, 37 mm-es!:A másik meg egy 35 mm-es, alsó kismásodperces, s benne van még a gyári porvédő plexi is a werk és a hátlap között! Erre mondta az első ilyenemnél Seiko, hogy á, ez nem gyári.
Azóta már begyűjtöttem 5 ilyet.
-
Dzsana
senior tag
Munkás utca Még adok neki 1-2 napot.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Gabor970 #36765 üzenetére
Előbb megnézem, hogy tudok-e hozzá alkatrészt szerezni, de ehhez Laci (Miamiquake) segítsége is kell. Illetve valaki pestié, mert van egy alkatrészekkel foglalkozó srác Pesten, csak nem szeret dolgozni, és már két hónapja ott vannak nála alkatrészeim, ha megkeresné őket, de nem bírtam még rávenni. Szóval én megkérdezem, s ha van, akkor ha elhozza valaki az enyéimmel együtt, sinen lesz a dolog.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #36764 üzenetére
Igaz, ez nem a legkedveltebb tokforma, de az óra szépsége elnyomja!
-
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #36762 üzenetére
Rosszul vagy Te összerakva, Lacikám!
Acél tokos, automata Tissot, meseszép grafit szürke számlappal, parádés. Vagy legalábbis remélem, Texasban van. kis idő, mire megjön. Szépen kipolírozom, kap egy új szélvédőt, leszervizelem, s beteszem a gyűjteménybe, sőt, ez még hordani is fogom! -
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #36718 üzenetére
-
Dzsana
senior tag
Hát Pé, ilyen koszos órát is rég láttam! A felhúzó tengely csak úgy cuppant ki a werkből, csomó alkatrace hozzáragadt a csipeszemhez!
Gyakorlatilag olajsár volt benne, még a tokba is szinte beleragasztotta a werket. No, de természetesen kezelésbe vettem, fedőkövek, Incablocok kibontva, csapok megpolírozva, lyukas kövek dörzsárazva, elpuceválva minden, most szépen jár már, szerintem jó lesz, mert a járat üresen nagyon szépen lefutott, és megforgott visszafelé, ahogy kell. Jöhet a számlap meg a tok.
-
Dzsana
senior tag
A mai piacozás eredménye egy nagy méretű, ritka Wostok, lilás számlappal, egész szép állapotban:
Egy aranyozott tokos, fekete texturált számlapos Raketa, cirill betűs nap kijelzéssel:
Egy Seiko 5 automata, hibátlan számlappal:
És egy elsőre nagyon csúnya Omikron, fekete számlappal, AS1130-as werkkel. Én már látom, hogy milyen parádés óra lesz belőle!
Ezt várom a legjobban, hogy felújíthassam, de sajnos be kell állnia a sorba, majd egyszer.
-
Dzsana
senior tag
Szia, a bal oldali egy svájci automata férfi óra, szerkezettől függ az ára, mert így nem tudni, mi van benne. Egy automata, dátumos werk rendbe tétele 5000 Ft körül kezdődik. Kell rá egy plexi is, mert már anyagában repedt, az olyan 500 Ft körül van. A másik egy női Certina, sajna a női óráknak nincs nagy ára, és nehezen is eladható, 6-7000 Ft lehet a maximum, amit ki lehet belőle hozni.
-
Dzsana
senior tag
válasz
12b13v #36554 üzenetére
Ehhez ismerni kellene a körülményeket. Először is, hová viszik azt, akit elrabolnak? Miért esik ki az idő? Altatják a pácienst, tudatmódosítást hajtanak végre, vagy ugranak az időben? A tér-idő kontinuum mely pontjára helyezték, mert ugye nem mindegy, hogy hol van a megfigyelő, és hol a páciens, mert így mást érzékelnek térnek, és időnek. Vetik-e alá valamilyen sugárzásnak, és az hogyan hat a kvarckristályok rezgésére? Hozzám nem hozott még egy elrabolt sem órát, hogy nézzem már meg, mi lehet vele. Lehet, mindegyiken mecanikus volt, és azt csak be kellett állítani?
-
Dzsana
senior tag
válasz
KelemenUhr #36497 üzenetére
Egy kis olvasnivaló a Marvinról
-
Dzsana
senior tag
Tájékoztatom a kedves mindenkit, hogy hazaértünk Dél-Szláviából, ismét vagyok, ha van valami.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #36131 üzenetére
Mi van, mi van? Fél szemem azért itt van!
Ha van valami, akkor priviben írjátok meg, mert utólag két hét anyagát nem fogom tudni kihámozni! -
Dzsana
senior tag
-
Dzsana
senior tag
Azttán kaptam ezt a Certinát is felújításra, hát, elég gatyán van szegény. Ahogy sejtettem a képek alapján, nem véletlenül nem volt rajta másodperc mutató, törött a centrártengely csapja, úgyhogy ez biztos kellene hozzá. Aztán a felhúzó tengely is nyakban elrohadt, a szentlélek tartja össze, ez is kellene egy másik, és akkor még a werket nem is bontottam meg:
-
Dzsana
senior tag
válasz
Tothgera30 #35946 üzenetére
Apukám Seiko 5 DX-e is már több, mint 40 éves, Kuvaitban vette anno az araboktól. Ott úgy árulták akkor, hogy a földhöz dobálták, meg autóval átmentek rajta, ezzel demonstrálták, hogy milyen strapabíró óra. Éppen tavaly szervizeltem le neki, több, mint 40 éve teszi a dolgát, mellette nőttem fel. Mellesleg a tegnapelőtt vett Tissot zsebóra ugyan akkor született, mint apukám, 1942-es!
-
Dzsana
senior tag
válasz
kinuklidin #35934 üzenetére
Tissot, of course!
Nagy Tissot fan vagyok, van vagy 20 darabom belőle -
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #35917 üzenetére
Az lesz az Lacikám!
Inkább igyál még egy kicsit! -
Dzsana
senior tag
Nekem ugye nem kell mondanom melyik, remélem kitaláljátok?
-
Dzsana
senior tag
válasz
Misi1979 #35884 üzenetére
Hát ja, rám is fért a szerencse, mostanában csak szívtam. Ez szerintem fiókban hevert, nem sokat hordták, akitől vettem, annak az apósáé volt tán. Egy kicsit kopott a hátulja, azon gondolkodtam, hogy a zsebóra tokot vajon le tudják úgy krómozni, hogy a belső felére ne tapadjon fel a króm? Az ugye körmintás, Tissot jel, felirat, sorszám, szóval azt nem kellene elfedni a krómmal.
-
Dzsana
senior tag
-
Dzsana
senior tag
Pé: egyenlőre it keeps the accurate time, running well
Először is, aki elemet cserélt benne, az szerintem nem jó elemet tett bele, mert magas volt. Az a pánt, ami lefogatja az elemet, az felfelé púposkodott, még azt is megkockáztatom, hogy hozzáért a hátlaphoz. Aztán be is ázhatott, mert elég rozsdás volt belülről, továbbá még a kuplungja is csúszott. Most megfigyelés alatt van.
-
Dzsana
senior tag
válasz
occsebogyo #35824 üzenetére
Ha gondolod, megadom az eladó elérhetőségét, s érdeklődhetsz nála.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Misi1979 #35790 üzenetére
Nem tudom, hogy a sellakk meg a hajszálrugó mit szólna hozzá!
Mindenesetre ez a tokozás ilyenkor elég szerencsétlen megoldásnak tűnik, nem tudsz rásegíteni, hogy kitessékeld a tokból a werket. Ha meg rárohadt a tok falára, akkor egyenlőre lövésem sincs. Beáztatni se tudod semmibe, mert a számlapnak akkor kakukk. -
Dzsana
senior tag
Ezt ennek a Roamernek is énekelhetném, beszoptam vele rendesen! Azzal kaptam, hogy a korona csak egyik irányban állítja a mutatókat, valamint a belső lünetta koronája nem hajtja a tárcsát. Hát ez nem is csoda! Ez egy monoblokkos óra, ami annyit tesz, hogy a tengelyeket a koronánál fogva jó erősen ki kell tépni a werkből.
Az első meglepetés a felhúzó tengely kitépésekor ért, mert kijött az egész, és nem az 1/3-ánál vált el, ahol kellett volna. Mellesleg azért csak egyik irányba hajtotta a mutatókat, mert a másik irányban csak tekeredett lefelé a korona:
Csak a koronás résznek kellett volna kijönnie:
Aztán jött a következőmeglepetés, és utána a basszanázás. A belső lünetta koronája, ahogy sejtette is a kedves felhasználó, nem gyári, hanem egy pormentes korona volt rádugva a tokcsőre, mert az szépen rászorult, és csak ott forgatni lehetett magában, ne csoda, hogy nem hajtott semmit.
Mögötte pedig a tokcsőben ott figyel egy elrohadt, rozsdás tengelyvég!
Holy crap:Hát, hogy ezt hogyan fogom onnan kiénekelni? Ráadásul gondolom beázhatott az egész, mert a szerkezet nem is moccan meg a tokban, bele lehet rohadva, és kintről semmilyen fogás sincs rajta, hogy rá lehetne segíteni. Ez sucks, derékba kaptam a lóf@szt!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- Call of Duty: Vanguard
- További aktív témák...
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest