- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
oba
addikt
válasz
endezweii #173202 üzenetére
Én azt tanácsolom (amit nyilván nem kötelező megfogadnod), hogy tégy le a nyitott számlapról. Abban a webshopban nézz szét alaposan, rengeteget szép és jó óra van amit eddig kizártál. Nem az ízlésedet akarom megkérdőjelezni... csak ebben a helyzetben amiben vagy szerintem az lenne az ideális, ha minél bővebb kínálatából tudnál választani. Annak sincs értelme, hogy megvedd az általad linkelt órát csak azért mert nyitott a számlapja és amúgy nem is tetszik igazán. Jó keresgélést, a top 3at nyugodtan linkeld be ide és leírjuk majd a véleményünket.
-
oba
addikt
Az SKX gyári hardlexe vagy micsodája piszok mód gyűjti az ujjlenyomatokat, és olyan szennyeződéseket amik fogalmam sincs hogy kerülnek rá. Gyakorlatilag vonzza a port
Én is gondolkodtam már, hogy egy lapos zafírra kicseréltetem... az ilyen szempontból jobb? Polírozni gondolom a hardlexet sem lehet ahogyan a zafírt sem.
-
oba
addikt
Sinn 104 vélemények vagy tapasztalatok? Megéri az árát? Bár nem akartam még egy divert berakni a hosszú távú célok közé... de nagyon megfogott. Egyedül a visszaszámlálós lünetta az ami eléggé fura rajta.
Nem tudom, hogy meg tudnám e szokni.
-
oba
addikt
válasz
Blind #173055 üzenetére
Köszi!
Mitől állt meg? Hát úgy semmitől, mármint leraktam és így maradt.
Talán a nato szíj csatja vagy a gyűrűk adtak ki gy kis támasztékot neki. A telefont pedig egy fél literes ásványvízes palacknak támasztottam
Sufni állvány
szerk.: most nézem, hogy a csat és a gyűrűk is felül voltak... hát akkor a jó öreg gravitáció önmagában tartotta helyén az órát
-
oba
addikt
Remélem elfér
"Unalmamban" készítettem egy kis néznivalót. SKX timelapse. A telefonomtól, az ingyenes szerkesztő programtól és ingyenes audiotól valamint a nem létező video edit skillemtől ennyi tellett
[link]
-
oba
addikt
válasz
Oposzumtoszó #173016 üzenetére
-
oba
addikt
Egy kis vintage szerzemény. Nem valami nagy szám, de tetszik
A szíj viszont amivel kaptam egyáltalán nem szép... mondhatni pocsék. De majd le lesz cserélve.
36 mm -es, most már azt is tudom, hogyan mutat rajtam ez a méret. Szerintem a 38 jobb lenne...
[link]
-
oba
addikt
válasz
gipsztigris #172866 üzenetére
A köznyelvben (legalábbis az órás közösségben) csak simán G-Shock -nak és Edifice -nek hívjuk őket, nagyon ritkán tesszük eléjük azt, hogy Casio. Aki kiad 100e -t vagy többet egy G-Shock -ért szerintem pont tojik rá, hogy maga a Casio mint brand mit jelent a többieknek. És jól teszi.
-
oba
addikt
Ha nem fürdik, úszik, repül, sportol bennük akkor simán hordhat ilyen jellegű órákat. Manapság senki kezeről nem néznek már le egy alkalmi jellegű órát az utcán. Le is lehet öltöztetni őket egy kicsit valami casual szíjjal, mondjuk egy nato vagy vagy visszafogottabb fém szíj (mesh pl.).
-
oba
addikt
-
oba
addikt
válasz
gipsztigris #172819 üzenetére
Azt nem is figyeltem... jogos.
-
oba
addikt
válasz
gipsztigris #172815 üzenetére
A tok forma nem jön be egyébként... a számlap tényleg rendben van.
-
oba
addikt
válasz
5-ös kezelő #172787 üzenetére
Rohadjon el az összes ilyen patkány aki mások pénzét lenyúlja. Sajnálom... na majd össze fog jönni az a Panerai meglátod
-
oba
addikt
válasz
5-ös kezelő #172783 üzenetére
Persze, nem minden esetben szabad felvenni egy vintage órát, van amikor kímélni kell. Nem tudom mit dolgozol, de egy (ezt most csúnya lesz) "nem kár érte" orosz lehet, hogy még mindig jobb választás mint egy kínai. Mondjuk egy Parnis nekem is van tervben de ezen kívül én ennyi pénzt kínai óráért nem adnék. Nekem még 30+n év van nyugdíjig, mégis sokkal jobban megfog egy régi óra mint egy ugyanolyan árban lévő vagy drágább mai darab. Persze kivételek vannak
Na de akkor majd nyugdíjas éveidben elő kerülhetnek a régi ketyegők
-
oba
addikt
válasz
5-ös kezelő #172778 üzenetére
Vintage vonal sosem érdekelt? 100 dollár környékén már tudnál venni szép példányokat.
-
-
oba
addikt
Na hol is tudom leadni a fél vesém jó áron?
Nem olcsó... de ha lenne pénzem rá, már repülne is a megrendelés...
36 mm ide vagy oda... ez, számomra, a tökéletes vintage óra
[link]
-
oba
addikt
No, az skx kezd megjavulni. - 20-ig ment le... most már csak - 9-nél vagyok. A lefekvés előtti "felhúzás" és számlappal lefelé pihentetés úgy látszik működik. 3 nap alatt sikerült visszahozni ennyi lemaradást. Remélem sikerül 0 közelire hozni megint.
Viszont azt vettem észre, hogy ha a jól ismert csuklós mozdulatokkal swingelek vele egy kicsit, hogy töltődjön egy picit a rugó akkor teljesen más hangja van mint régebben. Kb. 2 hónapos óra, eleinte nagyon sima hangja volt és érzetre is jobban siklott a rotor belül. Most viszont fémes, érdes, magas hangja van. Ez másnál is így van miután bejáratódott az skx vagy kezdjek aggódni?
-
-
oba
addikt
válasz
5-ös kezelő #172500 üzenetére
Ez tényleg nem csúnya de ettől valamivel jobban vintage érzetűt szeretnék. Ja és arab számlapost, az lemaradt. Majd linkelek egy-kettőt ami már majdnem tökéletes számomra
-
oba
addikt
A lentebbi Bauhausról jutott eszembe, hogy veszek majd, valamikor, ha sikerül, egy régi de nagyon szép állapotú, minőségi, 40 mm körüli, kézi húzós, nem vastag órát, amiben időtálló megbízható szerkezet van, minimalista, amolyan Bauhaus pótlékként. Amit neadjisten egy natoval vagy valami szolidabb fém szíjjal casualban is lehet hordani egy farmer póló mellett, és egy szép bőr szíjjal alkalomra is tökéletesen megfelel. Most ezek a gondolatok vannak bennem
Az SKX marad mert nagyon szeretem, de lehet emellett csak ez a fentebb leírt órám lenne. Az összeg nem tudom mennyi lenne vagy lesz amit rá tudok szánni, de nem lesz olcsó. Megfelelő példányt még nem találtam. A subsecondos órák tetszenek igazán, de le tudok róla mondani. Ötletet nem is várok, mert ez hosszú távú terv és az összeg sem tiszta még
Hülyeség?
-
oba
addikt
Most éjszakára az ablakpárkányon pihent számlappal felfelé. Elég hideg volt az óra amikor felvettem, tehát érte a hűvösebb levegő rendesen. Ennek ellenére újabb 5 másodpercet veszített a tempóból. Nem értem... Na majd elviszem egy óráshoz. Mennyibe kerül nagyjából egy újra kenés és beszabályzás?
-
oba
addikt
Nem tudom miért... de ez a vintage Fortis nagyon megfogott. [link]
Csak hát az ára. -
oba
addikt
válasz
pulutodurumo #171988 üzenetére
A -1 az kétségbeejtő, a +3-4 az ok?
-
oba
addikt
válasz
_stick_ #171982 üzenetére
Reggel felveszem, este lerakom. Lerakás előtt megnézem, hogy éppen siet e vagy sem. Ha siet akkor az oldalára rakom koronával le vagy fel (vagy vertikálisan valaminek nekitámasztva az elejét), ha késik akkor a hátlapjára vagy a számlapjára. Eddig bevált a módszer. Most két egymás utáni éjszaka is a hátlapján volt, de nem hogy csökkent volna a késés mértéke, hanem nőtt is.
(#171981) @mriya@: Thx. Megpróbálok majd keresni valami hűvösebb helyet neki a lakásban éjszakára.
-
oba
addikt
Hát sajnos tovább folytatódik a lassulás... már -11 -nél vagyok. Ami nem sok tényleg, főleg ebben az árkategóriában. Csak fura, mert eddig tényleg piszok jól teljesített. Hosszú screenshot az eddigi eredményekről: [link]
Hőmérséklet emelkedés vagy mi lehet az ok? A használat nem változott. -
oba
addikt
válasz
Blind #171925 üzenetére
Ha szereted a pontos órákat akkor inkább a kvarc órákat keresd
Az automaták (főleg az olcsóbb kategóriában) azért hajlamosak késni/sietni. Persze ettől függetlenül én a mechanikus/automata órákat szeretem jobban a feeling miatt
Törődni kell velük, hallod ahogy ketyegnek...stb.stb.
A mutató járása a Bulovádon teljesen olyan mint egy automatán, szépen folyik
Én is szeretem ezt az enyémben.
(#171926) bucsher: Az szép... én is valami ilyesmire gyanakodtam amúgy...
-
oba
addikt
válasz
Blind #171920 üzenetére
Nem tudom hogy az én Bulovámban ugyanez a szerkezet van e mint ebben (az enyén nem Accutron). Az enyém így néz ki: [link]
Teljesen megbízható, nagyon pontos. Nem túloztak amikor azt írták, hogy a megengedett eltérés évi 10 mp.Január vége óta van meg, egy hónapja nem is hordom, és még mindig pontos.
-
oba
addikt
Nekem most az SKX csinált egy furát. Március 11-től mérem naponta egyszer az eltérést. Eddig nagy meglepetésemre a napi +/- 1/2 másodperces értéken belül maradt mindig. Az éjszakai lehelyezéssel tudtam korrigálgatni
Ma reggelre viszont összeszedett egy 7 másodperces késést, úgy hogy este +1 másodperccel raktam le, az oldalára, koronával felfelé. Remélem visszaáll... annyira szépen ketyegett eddig
-
oba
addikt
válasz
C0RVUS #171879 üzenetére
Hm, ez valóban nem csúnya! A felirat nélküliség egy picit zavaró, de valamilyen szinten előnyös is. Kár, hogy csak a gold verzió rendelhető... Szétnézek azért az Orient bambino -k között, köszi az ajánlást jookomak. Bár nagyon meg kell fogjon ahhoz, hogy a subsecond hiányát feledtetni tudja
-
-
oba
addikt
Olcsó, vékony, kézi húzós, megbízható óra kerestetik
40 mm körüli méretben. Modern de mégis vintage feelingű. Alsó másodperc nagy előny de látom, hogy ritka dolog, így le tudok róla mondani. Ez pl nagyon tetszik... csak hát az ára
-
oba
addikt
-
oba
addikt
Tényleg építő jellegű kérdésem van, nem kötekedni akarok. Pont topik átnevezés előtt akartam tanácsot kérni német órák tekintetében. Hogy mire gyűjtsek majd, bauhaus vagy hasonló jellegű órák esetében. Több márka is felmerült, mint Sinn, Zeppelin, Junghans, Junkers...stb. Nem divat óra kategória... Ezekkel a kérdésekkel hova menjek? És azok akik majd hasonló cipőben járnak? A kínai vagy a japán topikba írjak? Nyissak csak emiatt német órák topikot? Komolyan mondom egy rossz vicc ez az egész.
-
oba
addikt
válasz
Tiszteletes #171611 üzenetére
Én is végleg feladtam azt, hogy megértsem, pár ember véleménye és hisztije miért ér többet a nagy többségnél. Nem értem, miért nem volt semmi előjele, a többség bevonását miért zárták ki teljesen. A több mint 10 éves accomat sem akarom kockáztatni azzal, hogy leírom a véleményem... ami eleve nonsense félelem egy FÓRUMON. Nem is írnék többet ide, még ON témakörben sem. Csak annyit jegyeznék meg, hogy ez a svájci sznobizmus már olyan méreteket öltött (nem csak itt), hogy teljesen elment a kedvem attól, hogy valaha is drágább svájci órát vegyek. Pedig egy Omega speedmaster mindig is álom volt. Össze akartam rá gyűjteni... de ezek után inkább japán, német vagy orosz órára költöm a pénzem. Megyek a legnagyobb külföldi órás fórumra ezentúl órás témakörben. Viszlát, bár tudom senki sem fog hiányolni.
-
oba
addikt
válasz
phranxinatra #171540 üzenetére
A sznobok mindig is kisebbségben vannak, pláne azok a sznobok akiknek egy "igazi" óra az svájci és az ára forintban kifejezve minimum 7 számjegyű. Ez a pár ember barmolta szét ezt a jó topikot a hisztijével... nincs rá jobb szavam. A lentebb javasolt három topik rendszert támogatom, azzal a feltétellel, hogy ez maradjon az általános óra topik (mi szívesen látjuk a svájci órákat is), a kínai legyen újra kínai, és lehet nyitni sznobtopikot is. Megígérjük, hogy nem megyünk oda a szarunkkal. De nyilván az én véleményem senkit nem érdekel...
-
oba
addikt
válasz
Skimaster #171529 üzenetére
Remélem azért érzed vagy tudod, hogy a többmilliós svácji órák és az olcsó divat órák között vannak a svájci órák minőségében és árszintjében is példányok (amiket történetesen nem leng be Svájc mágikus varázsa)? Ne lovagolj már ezen a divat óra dolgon. Sokan nem szeretjük mi sem a divat órákat (főleg azok akiknek az óra belseje is fontos mint tech és minőség), de nem zavart ha néha-néha azokról is szó volt. Nem is a divat órák miatt van ez a hiszti, elhiheted.
-
oba
addikt
Kéne pontos leírás mert szegény emberek elvesznek így a minőség és az elitizmus útvesztőjében. Mi számít eredeti, svájci órának? A miyota vagy egyéb szerkezetes de svájcban bejegyzett kínai vagy egyéb európai cég aki Svájcban szereli össze az óráit, annak számít? Esetleg a kínai vagy egyéb gyártó aki megveszi az egytucat olcsó ETA -t és berakja a gagyi tokba? Ha ilyesmim van akkor beléphetek ide a felső körbe. Node mindegy is
-fav. További kellemes csevejt.
-
oba
addikt
válasz
WiZARD #171469 üzenetére
Nem értem ezt a svájci sznobizmust. Tök jól elvoltunk itt... én szerettem ide járni, mert értelmes emberek beszélgettek órákról. Komolyan ennyire zavart egyeseket ha Seiko vagy egyéb órákról volt szó? A másik topikot nem nagyon olvastam, mert ott meg mindig az 5 dolláros kínai órákról volt szó (vagyis döntő részben).
Még ha ez egy kimondottan órás fórum lenne, mint a watchuseek, lenne értelme a bontásnak. De egy informatikai oldalon miért nem fér el egymás mellett a svájci és a többi ország gyártmánya? Nekem nincsen svejci órám szóval vonulok is a sarokba. -
oba
addikt
válasz
5-ös kezelő #171259 üzenetére
Szerintem soha nem fognak eltűnni az órák. Sok minden régi dologra mondták már, hogy el fog tűnni de mindig van az a réteg (ami lehet kicsi és nagy is) akinek tetszenek ezek a dolgok. Amúgy is általában minden újra divatba jön, majd kimegy, hogy újra divatba jöjjön. Ez már csak ilyen körforgás. Azért az apjától kapott órát az ember máshogy kezeli. Én ha apámtól kapnék mondjuk egy régi lemezjátszót akkor megbecsülném és néha azért használnám is.
-
oba
addikt
válasz
yodamastah #171242 üzenetére
Amelyik egy percet késik meg "mindig" pontos ha korrigálod fejben az eltérést. Vagy nap elején korrigálod beállítással.
-
oba
addikt
válasz
5-ös kezelő #171188 üzenetére
Köszi!
Blind, neked is!Más: óraszíj tárolására ti mit használtok? Rendelhetek egyet Csájnából vagy itthon van valami bolt/webshop ahol lehet ilyet venni olcsón?
-
oba
addikt
válasz
5-ös kezelő #171183 üzenetére
Valami hasonlót én is el tudnék viselni mondjuk 40es méretben.
Ha még alul is lenne a másodperc mutató...
De így egyedi. Az a seagull szerkezet mennyire vállalható?
-
oba
addikt
Na gyerekek... végre egy nato amivel maximálisan elégedett vagyok. Timefactors -ról rendeltem kettőt, premium nato szíjak RAF kialakításban (de-luxe néven fut az oldalon) . Piszok jó minőség, a gyűrűk és a csat is minőségi, maga a szíj puha, selymes tapintású, és az ára is nagyon fasza. Angliából jött, pár nap alatt ide is ért a 3 fontos borítékos módot választva. [link]
Lőttem pár fotót is: [link]
Csak ajánlani tudom!
-
oba
addikt
válasz
von toth #171146 üzenetére
Ezzel teljesen tisztában vagyok. De ha már magamnak, és családnak, barátoknak tudok ügyes bajos dolgokat elintézni már megérte. Már csak a tudás és időtöltés miatt is megéri, nekem. Egy percig sem gondolom, hogy ebből fogom keresni a kenyerem
kvazy: Azt lehet tudni, hogy te hol tanultál? Esetleg tudnál ajánlani jó iskolát ahol ilyen oktatás van? Pesti vagyok.
-
oba
addikt
válasz
5-ös kezelő #171131 üzenetére
Én nagyon erősen gondolkodom, hogy elvégzek majd valami tanfolyamot. Na nem azért, mert 33 évesen órásmester szeretnék lenni... talán ahhoz már elkéstem, és nem is biztos, hogy vagyok annyira ügyes. De érdekel a téma, otthon javítani, szerelgetni, jobban érteni a dolgokat, elmélyíteni a tudást, az viszont érdekel. Csak hát nem olcsó a tanfolyam... időm sincs rá most. De pár éven belül úgy érzem, hogy meg fogom ejteni a dolgot, addig gyűjtök rá.
-
oba
addikt
Néz valaki Magyarósit?
Milyen óra van a kezén a mai videóban? [link] ITT 9:50 -től
Nekem Zenith -nek tűnik... jól gondolom?Eléggé szép...
Gondolom nem lehet valami olcsó.
-
oba
addikt
válasz
squir #171015 üzenetére
Köszi szépen!
50 -ért már kapnék ettől fiatalabb, nagyobb méretű (ez 36 mm -es) vintage órát szép állapotban ugyanebben az alsó másodperces kivitelben, arab számokkal (most erre vagyok rákattanva, vagyis ez tetszik). Úgyhogy valószínűleg ez már így marad
De azért majd rákérdezek egy-két órásnál... nyilván ők is ilyesmi árat fognak mondani. Picit szomorú vagyok, mert jó lett volna ha visszakapja a régi(hez közeli) csillogását az óra. Jelképes összegért vettem, szóval ennyi "pozitívum" van a történetben.
-
oba
addikt
válasz
@mriya@ #171013 üzenetére
Az szép
Nyilván nem azért vettem, hogy keressek rajta és eladjam. Néha hordani szerettem volna ill. gyűjteménybe rakni. De ha tényleg ennyire költséges akkor erősen elgondolkodom, hogy érdemes e egyáltalán gondolkodni rajta. Az 50 is sok, nekem. 30ezret áldoznék rá, de van egy gyanúm, hogy annyiért tényleg nem megoldható.
-
oba
addikt
Tudnátok nekem ajánlani Pesten olyan embert aki régi órákat újít fel? Vettem egy szerintem szép órát, ami elég ramaty állapotban van. Kíváncsi lennék, hogy mennyi lenne a felújítása. Az egyik legismertebb órásmester (nevet nem írnék) 80e -t írt rá, amennyit sajnos nem tudok rászánni, és nem is érdemes nyilván. Fotók itt: [link]
Illetve ismeri valaki ezt az órát/márkát? Belsejéről nem tudok fotókat csinálni, de láttam vétel előtt. 15 köves, swiss made. Szépen fut, azonnal indul húzásra. Késik (napi 3-4 perc), de tekintve, hogy állítólag a 40 -es évekből származik, és hogy nem ismert az utolsó szerviz sem, megbocsájtható neki. -
oba
addikt
Úgy látszik kiütéssel győzött a Bulova
Köszi mindenkinek! Egyelőre használom az SKX -en, de nézek akkor egy jóféle nato -t rá. A perlon végleges helye a Bulován lesz.
-
oba
addikt
Közvélemény kutatás
Megjött a perlon szíj. Nem tudom eldönteni, hogy a Bulován vagy az SKX -en mutat a jobban
Szerintetek?
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- Ikea mittzon íróasztal, 140x60
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plusz
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest