- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsana
senior tag
Tudom, hogy kínaiak, de akkor is kiváló werkek. Pontosak, megbízhatóak, jó volt az alap is, amiről lemásolták. Még mindig jobb, mint egy öreg, ütésbiztosítás nélküli werket betokozni, amit ha leejtesz, lelöksz valahonnan, el is köszön, aztán lehet bele 6000 Ft-ért billegő tengelyt esztergáltatni.
-
Dzsana
senior tag
válasz
tupacamaru #51454 üzenetére
Igen, bár vannak olyan lengő füles tokok, ahol beszorítják a két tokfül közé a koronát 12 óránál, de az elég hülyén néz ki. Ha nincs werked, akkor egész olcsón lehet kész beépítéseket kapni Unitas 6497-es werkekkel, amik igen jó és megbízható werkek.
-
Dzsana
senior tag
válasz
tupacamaru #51451 üzenetére
Mit szeretnél róla olvasni? Kell egy szerkezet, amit beépítesz. Azok a szerkezetek jók, amelyeknél 3 óránál van a felhúzó tengely, ezek leginkább a dupla fedeles zsebóráknál van így. Aztán kell egy beépítő tok, ezt meg kell venni. Ha megvan a werk és a tok, akkor esztergáltatni kell egy szerkezettartó gyűrűt hozzá. Számlap ha jó az eredeti werké, akkor marad az, ha nem, akkor vagy csinálni kell egyet hozzá, vagy egy univerzálisat venni, amelynek nem fognak stimmelni a számlaplábjai, így azt le kell vágni, és felragasztani a csapágylemezre. Kíváncsi vagy még valamire?
-
Dzsana
senior tag
válasz
vadászcsiga #51440 üzenetére
Ha odaírnám a villámárat, azt sem bírná el a szíved!
Egyébként ez két élű fegyver, pl. a Marvinra álmomban sem gondoltam, hogy ennyit tesznek, biztos nem tettem volna meg ekkora villám árat. Ugyanakkor a Cornavin automatára meg magas min. árat állítottam be, lehet, el sem fogja érni, de úgy voltam vele, hogy aki ilyet szeretne, az fizesse meg az árát, máshonnan úgy sem tud venni, mert nincs! Nem marketing duma, ami oda van írva, valóban így van.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Permet Elek #51431 üzenetére
Vettől tőlem valami Seiko-t?
Hát igen, most elég erős mezőnyt állítottam össze! -
Dzsana
senior tag
-
Dzsana
senior tag
válasz
TimeCenter #51401 üzenetére
Teljesen felesleges ezzel riogatni az embereket. Egyrészt nem olyan sűrűn mennek tönkre, másrészt 20.000 Ft-ból megvan a csere. Ez az összeg talán elég két szervizre az automatánál, az olcsóbb helyeken, szóval ugyan ott vagy, cserében a kvarc sokkal pontosabb, gondozásmentesebb.
-
Dzsana
senior tag
válasz
aischylos #51390 üzenetére
De, nehéz is ezt a terhelt cipelnem!
Mellesleg én sosem dicsértem magamat, a kedves fórumtársak tették, az elvégzett munkáim után. Persze belül büszke vagyok magamra, mert amit elértem, teljesen önerőből, sok munkával és kitartással értem el, de nem hiszem, hogy valaha hangot is adtam volna ennek. Csak szerényen... -
Dzsana
senior tag
válasz
kronómalac #51206 üzenetére
Feel the power! Az erő legyen veled!
-
Dzsana
senior tag
válasz
vadászcsiga #50939 üzenetére
Ez Wostok hátlap. Mi vele a gondja az órásodnak?
-
Dzsana
senior tag
válasz
vadászcsiga #50930 üzenetére
Fényképezd már körbe légyszi azt a Wostokot, kíváncsi vagyok, hogy tényleg lego-e.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #50902 üzenetére
Mit csináljak? Vegyem meg, vagy újítsam fel őket?
Mellesleg ilyen ZAIRA órám nekem is van, NOS állapotban! -
Dzsana
senior tag
Srácok, hogy milyen órába botlottam! Illetve nem most botlottam, mert megvan már egy pár hónapja. Akinek jó a memóriája, az emlékszik, hogy vettem egyben vagy 60 db órát. Volt benne egy acél tokos, svájci óra, Ricard névvel, de meg sem mozdult a werk. Eddig nem foglalkoztam vele, de tegnap este elő vettem. Azt tudtam, hogy automata, de erre nem számítottam. Egészen addig, amíg el nem jutottam a motorrugóig, olyan volt, mint a többi óra, de amikor kivettem a motorrugót, meglepetés ért! Ugyanis a motorrugó alatt ott figyelt egy kerék, amelynek a közepe körmös kialakítású:
Mondom WTF? Megfordítom a rugóházat, és lám, a rugómag aló végén ott az ellen darab, az is körmös kialakítású! Egyből a paraszt bácsika jutott az eszembe, aki meglátta a zsiráfot az állatkertbe, és azt mondta, már pedig ilyen állat nincs is!
A gyengébbek kedvéért a hagyományos felépítésű órákban a rugómag áll, és körülötte leforog a rugóház, és az azon kialakított fogak hajtják meg a kerékrendszert. Ha van rajta automatika, akkor az is a felhúzó kereket hajtja fogaskerék hajtással, a felhúzó híd tetején. A kalapács automata órákat leszámítva, mnd így működik, amivel eddig találkoztam. Ennél a jószágnál viszont az automatikán van egy hosszú fogaskerék, amely lenyúlik a motorrugó ház mellett, egész a csapágylemezig, és meghajtja a körmös kerék középpel ellátott kereket, amely a rugómagot, és így történik a felhúzása.
Sosem láttam, és hallottam ilyenről! Szerencsére sikerült megcsinálnom az órát, a járat nagyon csúnya volt benne. Úgy nézett ki, mint ha rászáradt volna az olaj, és azt meggyújtották volna, hogy még rá is égjen.
A számlap is tele volt elöregedett, bebarnult nagy lakk maradványokkal, valamelyest sikerült megtisztítanom, és egész pofás lett. Ez az óra inkább a szerkezete miatt érdekes, erősen gondolkodom, hogy mit csináljak vele.
Hát ez kicsit hosszú lett, majdnem egy poszt. Lehet, meg is írom, Zozzer88 örülni fog!
-
Dzsana
senior tag
válasz
96hunter96 #50757 üzenetére
Vagy egy szép ôra Ronda belsõvel!
-
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #50705 üzenetére
Dehogy nincs! Az új óránál már csak a vintage óra a jobb!
-
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #50670 üzenetére
Mi lesz holnap?
-
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #50667 üzenetére
Szegény Gabor970, most az övé a legértékesebb, az Omegákat, Tissot-kat vissza küldtem csütörtökön.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #50665 üzenetére
Elnézést kívánok, már megyek is. Most van majd egy liter forralt bor bennem, vajon melyikőtök órájának álljak most neki?
-
Dzsana
senior tag
válasz
BELFEGOR 70 #50463 üzenetére
Azzal bajban leszel, ott nincs normális órás!
-
Dzsana
senior tag
-
Dzsana
senior tag
válasz
BAti77 #49444 üzenetére
Egész kulturált műhelynek tűnik! Egy mondat azért hasba akasztott! "A szerkezetben található össze kő kiszerelésre és tisztításra kerül" Mi a tökömnek szerelnék ki a lyukas köveket? Sehol nem "szerelik" ki, gyakorlatilag azt úgy kellene kiütni a csapágylemezből, de semmi értelme, hiszen tisztítható a foglalataikban, semmivel nem tudod jobban megtakarítani, ha kiütöd, ráadásul akkor sérülhet is. Utána meg szegecselővel visszaütögetni, áh. Ez egy kicsit parasztvakítás. Egyedül a fedőköveket kell kiszerelni, ezt viszont sok órás sajnos nem teszi meg.
-
Dzsana
senior tag
A felhúzó részben a körmös és a hornyos kerék fogazása tud megkopni, ilyenkor elcsúszik egymáson a két kerék, nem húz a rugón, ha nagyon megkopik. Még a felhúzó tengely vállai tudnak megkopni, de attól nem lesz hosszabb a felhúzás, olyankor nemes egyszerűséggel a kezedben marad a felhúzó tengely. Továbbá a szervizeletlenség miatt általában megkopik a csapágylemezben a tengely csapágyazása, ilyenkor is a kezedben marad, mert lesz egy holtjátéka, és a váltókar nem fog beleérni a tengely hornyába, szintén a kezedben marad a felhúzó tengely. Ezért is kell szervizelni a mechanikus órákat, megfelelő kenéssel nem lesz ilyen gond. A váltókar és a fonetikusan szotoár meg törni szokott, nem igazán kopik el.
-
Dzsana
senior tag
válasz
ronin s8 #49336 üzenetére
Én is csak tippelek, de mivel látszik, hogy nem teliben van rajta a fogazás, és az is látszik, hogy nem gyors leforgásra van tervezve, csak arra tudok gondolni, hogy az a járástartalék kijelzője lehet. Így gondolom az sem mindegy, hogy ha leveszi az órás, hogyan rakja vissza, mert annak úgy kell lefordulnia, ahogyan a motorrugó lejár.
Igen, a finomszabályozó ötletes, de láttunk már ilyen fogasíves megoldást. -
Dzsana
senior tag
válasz
vadászcsiga #49168 üzenetére
Pedig Kubaszov halt meg egy pár napja. Előtte meg Scott Carpenter, de ő tavaly késő ősszel.
-
Dzsana
senior tag
válasz
vadászcsiga #49166 üzenetére
Mi nem? Nem Kubaszov, vagy nem szovjet óra?
-
Dzsana
senior tag
Nem röhög! Mester fáradt, ideges, tele van a töke
!
-
Dzsana
senior tag
Á de béna voltam!
Nyilván a fáradság, mert ma egész nap óráztam. Délelőtt csináltam egy régi Seiko 5-öt,
erre mire a desszerthez értünk voltna, megállt. Leszedem a mutatókat, semmi. Leszedem a számlapot, lebontom a naptárrészt, megfordít, lebontom az automatikát, billegő ki, nézem, nem billeg a horgony, csak épp hogy átesik az egyik oldalról a másikra. Mondom WTF? És vazzeg, kiderült, hogy nem húztam fel!Tetves Seiko, hogy nem lehet koronáról húzni! Félig szétbontottam az órát, mire rájöttem, hogy nem a gépben van a hiba, hanem a userben. Nem hiába, a mester is ember,,,,,
-
Dzsana
senior tag
válasz
vadászcsiga #48858 üzenetére
Ebbe újat Te nem találsz! Természetesen polir.
-
Dzsana
senior tag
válasz
teratti #48851 üzenetére
Maga a márka ismeretlen, de a werk az jó. Tekintettel arra, hogy pl. Pestországban 40k-ért szervizelnek le egy ilyen werket, nem rossz ár érte, ha valóban szervizelt. Vétel előtt meg kell kínozni a stoppert, indít-e mindig, hogyan indít, és nulláz-e normálisan. Min. tíz-tizenötször le kell próbálni. Gyakori hiba, hogy pl. indításnál visszább ugrik 4-5 másodpercet a mutató, mielőtt elindulna, vagy nehezen indul. Nullázásnál nem 0-ra ugrik vissza, stb.
-
Dzsana
senior tag
-
Dzsana
senior tag
válasz
Permet Elek #48718 üzenetére
Mi az a kaliber 520-as szerkezet? Valami saját fejlesztés, vagy mi lehet?
-
Dzsana
senior tag
válasz
dilajoska1 #48698 üzenetére
A Sully volt az első órám, a blogomban olvashatsz róla, illetve a történet folytatásáról is.
-
Dzsana
senior tag
válasz
dilajoska1 #48696 üzenetére
Egy töredéke fent van itt, lusta vagyok feltöltögetni.
-
Dzsana
senior tag
válasz
dilajoska1 #48693 üzenetére
Honnan tudod? Nem is láttad még őket!
-
Dzsana
senior tag
válasz
dilajoska1 #48691 üzenetére
Á, csak úgy érzed. Biztos csak a szél fújt össze 30-40 db Tissot-t a dobozomba.
-
Dzsana
senior tag
válasz
KelemenUhr #48684 üzenetére
Az gyakorlatilag egy új óra! Van még időd...
-
Dzsana
senior tag
válasz
Misi1979 #48682 üzenetére
Nagyon koszos belülről, összeszáradt olajmorzsák hemperegnek a hidakon.
Én meg azt nem bírom a Longinesokban, hogy elcseszett egy Incabloc rugó megoldásai vannak, és állandóan variálnak, nem az a megszokott sima kinyithatós svájci. Amit legutóbb csináltam, annak a "zsanérja furcsán volt megcsinálva, ez megint másmilyen, maga a rugó olyan 4 levelű lóherés, a fészke meg két végén hasított, és az egyik hasíték hosszabb, mint a másik. Nyilván ez kiforgatós lesz, nem is kinyitható. Már előre izgulok, ha egy Longinest kinyitok, hogy vajon milyen a biztosítása. -
Dzsana
senior tag
válasz
dilajoska1 #48674 üzenetére
Megértem az érzést!
-
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #48509 üzenetére
Tényleg, előbb az S-max!
-
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #48498 üzenetére
Én meg inkább kiárulom ezt háromszoros haszonnal, és veszek belőle IWC Portugeese-t.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Misi1979 #48495 üzenetére
Pontosan tudta az eladó, gyűjtő, de már elfáradt.
Hát így lámpafénynél nem jó fényképezni, nem tudom, mi látszik belőle.Svájci kézi húzós és automaták. Egynek patinás a számlapja, a többi szép. Van benne egy külső centrálkerekes LANCO is!
NOS és ritkább szovjetek:
14 db nyitott, és 4 db dupla fedeles Molnija zsebóra, de itt már elfáradtam a csomagolással:
És van még pár szovjet futattak még kategória.
Lehet, az idén már nem kellene órát vennem.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fujifilm X
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest