- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hallador
addikt
válasz
Yszapos #246972 üzenetére
A G-Shockot csak szakszervizbe vinném. Sok esetben a Casio speckó elemeket is használ, nem bárhol kapható elemet. Valamint a tömítés, és egyéb állapotot, hogyan állapítod meg milyen? Ebből adódóan a vízállóságot.
Kell gyakorlat, hogy a tömítést megmossák, ha nem is cserélik, a tömítés helyét kitakarítsák, valamint reseteljék az órát elemcsere után. Persze ha cserélik, akkor nem lesz olcsó.
Gyárilag a Casio Panasonic elemeket használ általában (nem törvényszerűen). Ha nem is Energizer-t vagy valami hasonlót, de legalább valamilyen márkás elemet érdemes beletenni.
Én nem tenném bele egy órába azt az elemet, ami nem erre készült.Ez is jogos.
-
hallador
addikt
Kínait én nem vennék, ahogyan fagyalllo írta, nem szeretik az órások. A régi szovjet szerkezeteket, meg zsigerből is képesek javítani, mert benne vannak még ma is a köztudatban, mert ismerik is. Ha beviszel egy öreg orosz órát egy óráshoz, azt nagy eséllyel meg tudja javítani, az más kérdés, hogy akarja-e, de van aki a Seiko-t nem javítja, mert azt nem akarja, meg van aki a Casio/Citizen Solarokban nem cserél akkumulátort, mert az nem akarja.
Szerintem, ilyen Poljot órát, csak orosz szerkezettel szabad Magyarországon venni, mert ahhoz van szakértelem, a kínaihoz nem nagyon.
Ráadásul garancia idő alatt, a hivatalos Poljot nagyker is visszaküldi Németországba, és ott javítják, ez igaz a legtöbb európai országra.Persze akkor nagyon más a dolog, ha neked az tetszik, amit linkeltél, azaz Skeleton szerű óra. Mert abban lehet, hogy csak kínai van. Azt én is hagynám.
-
hallador
addikt
válasz
dzsi23 #246951 üzenetére
Ezt a poljot samarára írtam, ha jobban megnézed. Persze a szokásos okoskodás, ha nem sikerül belekötni semmibe, akkor eljössz valami kreténséggel.
-
hallador
addikt
válasz
TechN7ne #246933 üzenetére
Meg ma is az: poljot
A sztori a Made in Germany mögött annyi, hogy Alexander Shorokhov létrehozta 1994-ben a poljot internationalt meg még más óramárkákat is (1991-től). Ehhez azt használ amit tud Vannak közöttük eredeti orosz szerkezetek is, mint a poljot samara. Ami konkréten volt a 60-as hetvenes években nagyon nagyon hasonló formában. Az eredeti raketa 2609HA szerkezettel, nekem van ilyen eredeti Raketa és egy új Poljot Samara-m is ugyanaz van bennük, amit itt Németországban vettem.
A lényeg, hogy a Poljot International kicsit 21. századivá teszi ezeket az igen megbízható és nagyon tartós igáslovakat, kapnak zafír üveget, meg 50 méteres vízállóságot, mondjuk már nem 35 mm-es, hanem 38 mm-es, de még így is autentikusabbak, mint a Seiko, vagy a Svájci tömeggyártók.Ami itt a lényeg, hogy ezeket a szerkezeteket darabokra szedik, majd újra összerakják, kicserélik, ami nem úgy sikerült, ahogy kellett, valamint újraszabályozzák, és új olajozást kapnak.
Azért az oroszok, soha nem arról voltak híresek, hogy annyira odafigyeltek a minőségre, főleg a 80-as évek után.Ezek új szerkezetek, csak megmaradtak még régről, ezért van az, hogy pl a samara is 4*50 db-os limitált formában jelenik, meg gyanítom azért, mert a 2609-es Raketa az kb olyan volt a 60-70-s évek óragyártásában a vasfüggöny mögött, hogy mindenbe beletették, amibe szerkezet kellett.
Ezeket javítják, ha szükséges és új formában kiadják.Ezzel képesek azt a minőséget garantálni, mint a 60-as évek szovjet órái voltak. Amik kiütötték a piacról is a kor Cornavin, Doxa, Marvin óráit, ugyan a 60-as években az orosz órák sem voltak olcsók, de olcsóbbak voltak, és főleg elérhetőbbek voltak, mint a svájci órák, de akkorra, már hozták azt a minőséget, és tartósságot is, mint a Marvin 560, 620, vagy a Cornavin, a kor GuB 60.1, 70.1-es szerkezeteket meg kenterbe is verték, mondjuk azokat a legtöbb. A Lényeg, hogy a svájci minőséget, és tartósságot.
Persze ezek már nem króm, cink, nikkelezett réztokok, hanem acéltokba kerülnek, ezért is drágább, mint a régi technológia. Meg tartósabb is persze. Na nem mintha a 60 éves Raketa, vagy a 70 éves Marvinommal baj lenne.
Meg van az orosz óra gyártás, ami meg olyan amilyen, mint régen. Csak ma már a minőség meg sem közelíti a régi orosz órákét, vagy egy Seiko-t. Mondjuk legalább olcsók.
Mondjuk ez sem igaz, mert azért vannak még eredeti orosz gyártók, csak azok nem lesznek olcsók: Stirmanskie
Ez is eredeti poljot 2609-el. Hogy a Sturmanskie mennyira orosz ma azt nem tudom.
-
hallador
addikt
válasz
dzsi23 #246759 üzenetére
Mondjuk, mert mostanában nagy hagyománya a Heritage-k, hogy csinálunk valamit, ami 20 - 30 éve volt, és eladjuk a minimum 5-szöröséért? Jó esetben.
A Seiko ebben most nagyon benne van.
Amúgy a 37 mm-re reagáltam elsősorban, nem arra, hogy ki kellene adniuk egy ilyen órát, ha Grand-Seiko-n keresgélnénk, ott lenne nagy eséllyel, de az meg nem ez a kategória.
Az SKX valóban, 1 mm van aközött meg e-között.
pl: nekem nem tetszenek a 42 - 44 mm--s órák, de ehhez még lehet, hogy jogom van nem? Meg az összes Seiko 150 m-s búvár őse pont 38 mm-es volt.
Az SKX valóban 41-es volt vagy 41,5-ös, ez meg elvileg annak az utódja, na de a lényeg, nem 37 mm-es, hanem 42,5-ös.Mondjuk az ott agyon szidott 7s26-os SKX sikerét ez biztos nem fogja elérni, mert annak pont az volt a lényege, hogy olcsó volt és közben elég sokat is tudott, ez is sokat tud, csak már nem 150 - 200$-ba kerül, hanem a 2,5*-énél indul.
Amúgy jó néz ki meg a menő a küklopsz is.
-
hallador
addikt
válasz
TechN7ne #246754 üzenetére
A Seiko nem gyárt 5-ösből férfi modellben 37 mm-est ma már. Amit linkeltél az talán a SSK003 modell. Nem biztos.
42,5 mm.
Sajnos, ha ez 37-38 mm-es lenne és Seiko, akkor nem lenne szégyenlős a Seiko legalább 1,2 milliót kérni érte. Mint mostanában a Seiko jó szokásává vált, hogy ami egy picit is hasonlít a régebbi ma már Seiko legendákra. 62mas small crown-ra, vagy hasonló korabeli Seikora, az nem áll meg 1 milla alatt.
Ez 475 $. -
hallador
addikt
válasz
Lev Abalkin #246753 üzenetére
Azt egy hagyományos órás mester tudja szervizelni? Az az alkatrészt csak a szerviz kap, vagy ha nem, akkor csak sokkal drágábban juthat hozzá egy sima órás mester.
Nagyon kíváncsi vagyok, mit válaszolnak, majd ha nem titok, akkor oszd meg. köszi. -
hallador
addikt
válasz
rozsgyi #246693 üzenetére
Bécsben hozzánk legközelebb, kiadtak egy ilyen terméket, de csak korlátozott számban. Majd ezeket elkezdték ész nélkül árulni.
Előbb utóbb ha majd a svájci pénztemetők, egyszer elkezdik nagy tömegben gyártani ezeket, akkor lehet majd venni mindenkinek, de ehhez idő kell, ez volt a beetetés, az a pá ember aki meg tudta venni alapáron, ezek közül többen többszörös áron adják el.
Ha valaki vár pár hónapot, évet, akkor lesz majd alapáron megint.
Csak a szokásos. -
hallador
addikt
válasz
dzsi23 #246602 üzenetére
Csak így dupla off-ba... Csak sikerült a gyári röghöz kötés:
Mondjuk a svájciak elintézték már, most már igaz, amit néha itt szokás írogatni, a C0x-es szerkezeteket nem kell szervizelni, ha megáll cserélik, ezért nem érdemes elvinni javítani, mert amúgy is csere lesz a vége. Szóval végül is már majdnem elértünk oda, hogy majdnem igazatok van.Fel is tolták rendesen a szerviz árakat, ahogyan szépen cserélgetni kell ezeket a C0x-xxx-re épülő werkeket.
Tökre megéri, 75 000 * 1.27 + a magyar szerviz adó. Apró-cseprő 110 - 130 000-ből ki is jön egy ilyen szerkezet csere.
De akkor reméljük nem Chronograph minősítésű a cucc, mert akkor 150 000 - 160 000 alatt nem állunk meg.Ahogy itt írogatni szokás nehogy már ne bírja ki valaki x időnként nem?
-
hallador
addikt
válasz
dzsi23 #246469 üzenetére
Mi a mechanikus óra? Automata nem.
Ugyan ugyan, egyesek megmagyarázzák, hogy mit honnan veszek, aztán amikor ráigazol a Seiko szervizes is, akkor meg jön a félrebeszélés, mondom én nem értenek ezek hozzá...
Főleg, mert ezek az új kenőanyagok a hozzáértők szerint 5 - 6 év után nem annyira jók már, tehát, ha 7 - 8 év múlva viszed, akkor jön a Rocky Horror show. De esetleg jó is, akkor már a koszolódás miatt nem lesz egészséges.Egyesek okosabbak mint a szerviz maga, pedig hát azt azért tudjuk, hogy 10 000 000 órás országában, nehéz labdába rúgnia a szerviznek is.
Lefordítom a saját magamra:. Mivel nem figyelem, hogy mit és milyen hőmérsékleten, hőváltozás stb, tehát, ha a lakásban egy fiókban vannak az óráim, és felhúzom 2 hetente. Valamint az egyetlen egy automatám forgatóban van, akkor 5 évente, ha hordom naponta, akkor 3 évente el kell vinnem. Mivel én nem fogom megállapítani, mennyire kopott, vagy koszos. Ez nem fenyeget.
Ami viszont igen.
A kézi húzósokat 5 évente, mert azok jóval kevésbé érzékenyek. De azt sem 8 - 10 évente, mert hát ugye ha nem akarok úgy járni, hogy 30 évesen többet siet vagy késik az óra, mint kellene. Akkor nem 7 - 8 évente kell elvinni. -
hallador
addikt
válasz
Yszapos #246586 üzenetére
Azért az nagy előny tud lenni, ha ez Tough Solaros, akkor 10 évig elmegy mindenféle probléma nélkül. A Legtöbb smartwatch nem biztos, hogy addig megy.
Egy Suunto esetében az akku csere elmegy, de Graminnál azért már nem lesz vicces a csere.
Szóval ezeknek nagyon is van létjogosultsága, valamint ha nem pont a ProTrek-t nézem, hanem egy Master of G-t, akkor pedig a kérdés nem is is kérdés, ritka az olyan smartwawtch, ami ezt kibírja: Video
Az más kérdés, hogy mennyi embernek van egy ilyen órára szüksége, de van ilyen azért. -
hallador
addikt
válasz
lenox #246482 üzenetére
Nekem van elég sok idős órám, és én nem hazugozok le senkit, DE! Van egy Poljot Samara-m, és egy Raketa 70' évekbeli órám, amiben pontosan ugyanaz a 2609-es szerkezet van benne, a Poljot Samara kettő hetente 1 - 1,5 percet késik, a Raketa 3 - 5 percet. Az egyik 2021-es a másik 70'-as évek Magyarországon vett órája. kb 3 - 4 perc van a kettő között, pedig a Raketa rendesen karban lett tartva, az az nem egy elhanyagolt óra.
Járástartalék a Poljot esetében simán 40 óra felett van a Raketa 37 - 38 óra.Marvin 560 gyári adatok 50'-es évek:
Járástartalék 38 óra
Na az enyém ha 35-öt megy, de inkább kevesebbet, akkor már boldog vagyok, amúgy pedig két hetente ~8 - 10 perc, minimum. Eddig képes volt egy felhúzással 6 percet tévedni, ki lett tisztítva, szervizeltetve lett. Így elértük a két hetente 8 - 10 percet.Szóval ha a használták, és nem úgy szervizelték, ahogy a gyári szerviz, na most egy Marvin 560-oz, vagy egy 2609-hez nem lesz gyári alkatrész, ezért nem lehet úgy szervizelni, mint egy Seiko 4r-t ezért nem, nem lehetséges, hogy nem kopik egy 50 éves óra.
Utángyártottból meg ki tudja milyen, ha van egyáltalán.
Ha nem hordták, és közben azért néha néha olajozták, akkor lehet ilyen amit Te mondasz.
(A Doxa-z sem lesz. És az is kopni fog, ha használták! Nincsenek csodák.)Nekem van kettő Marvin órám, egy 33 mm-es sima, egy 37 mm big marvin, mindkettő 560-s, van egy GuB 70.1-es szerkezetes Glasshütte, egy 1970'-s évekbeli Seiko, és egy Raketa 70' évek.
Van tapasztalat Vintage órákkal, dögivel.
-
-
hallador
addikt
A Seiko mechanikusok karbantartásáról egy kettő keresetlen szó amikor a hozzáértő is azt mondja, amit a gyár is. [link] 26. percnél. Amikor a Seiko szerviz sem tudja a tutit.
Teljesen igaza van az emberünknek, én is így tudtam. Ezért nincs automata órám.
És itt nem a seiko ellen, csak amikor elhangzik az ominózus honnan vetted, hogy a Seiko automatákat 3 évente szervizeltetni kellene?, - hülye a gyár is, a szerviz is.
És itt most elő ne vegyük, hogy a fórmunon azt is tudja a "hozzáértő" ki hogy használja, mert akkor nevezzük át a forumot magyar sámán/táltos fórumra, tegyük félre az óra nevet, mert itt jön a mitológia része a dolognak...
Mert igaz ez mindegyikre is, csak ugye, amikor megveszünk valamit jó magyar szokás szerint, de karmantartani, azt minek? .... Mert azt mondta a sámány a fórumon, hogy 8 évig jó van az, vagy, ha megállt... -
hallador
addikt
Nem rosszak ezek a Seiko 5-ök, azért az eredeti 35-36 mm-es órák elég menők voltak 67-70-ben. Mondjuk ismerve a Seiko árazását, az legalább 1000 $/€ lenne, kiindulva a Willard-ból vagy a 62MAS-ból. Annyit azért nem érne meg. Ráadásul nem is lenne eredeti méret, akkor meg pláne nem érné meg nekem. De nem néznek ki rosszul.
-
hallador
addikt
válasz
V-I-D-A #246318 üzenetére
Nekem a sima van, ez az óra egy állat. Kicsi, és elég sokat tud. És ehhez képest nagyon kényelmes is. Nagyon szeretem ezt az órát. És még elég menő is. Kár. hogy kevésbé ismert modell. Valamint az is, hogy korlátozott számban gyártják már csak a legendás French Foreign Legion órának. Ennek az elődjei voltak a Francia idegen légió hivatalos órái, majd a 9000-es is. Magyarországon is már csak korlátozott számban elérhető sajnos.
-
hallador
addikt
válasz
fagyalllo #245808 üzenetére
Nekem az 5035D van ebből a szériából, valamint a 9000-esből is de a sima. Nem hordom az 5035D-t nagyon szép az az óra is.
Az 5035D elég nehéz a fémtok miatt. De az eredeti is az volt. Ha lesz 40 évfordulós modell, abból is veszek egyet.
Mindkettőt nagyon szeretem az 5035d dobozban a 9000-est meg arra használom, amire való egy rendes G-Shock. Fű kaszálás, valamint fizikai munkához. -
hallador
addikt
válasz
dzsi23 #246183 üzenetére
Majdnem megkérdeztem, hogy egy "katona" stílusú ára gyártó, miért különleges tucat ilyen van bármilyen márkában, de utána rájöttem, hogy hogy Te mindig az aktuális tucat trendre mész rá.
Ja ja csak linkelgetve, mert neked is van annyi eszed, hogy ezt meg ne vedd, csak akkor minek linkelgetsz feleslegesen... -
hallador
addikt
válasz
#97571072 #246175 üzenetére
A középső a Dirty Dozen-re igen hajaz, szerencsére Quartz nem automata. Egészen jól néz ki. Én vennék ilyen 96A102-est, ha lehetne kapni. A mutatók mondjuk kicsit mások, de nem rossz. A Citi is tetszik. A Seiko semennyire, kicsit tucatkinézete van.
Ha a tied, akkor gratulálok, az első kettő kellene.
Na végre egy tisztességes mechanikus óra. Ezek hiányoznak a piacról. Szerintem lenne piaca még ma is. Persze nem ilyen 10 db-os példányszámban, hanem amikor ezek még tömegtermékek voltak.
Érdekes, hogy a Zenith is azt csinálja mint a Poljot a limitált szériáival.
Nagyon menő ez a kézi húzós cucc, egyszerű, működik, és évtizedekig elketyeg, minimális karbantartással.Na ez sem rossz, kár a 42 mm-ért, meg az ETA C07.611-ért.
-
hallador
addikt
válasz
fagyalllo #245609 üzenetére
Igen mindig úgy tekered, hogy szerinted igazad van, gyakorlatilag épp úgy hozod az érveket, ami szöges ellentétben van amit még 1 héttel ezelőtt mondtál, pl kinézet ugye?
A másik szeretnél kötözködni?A 7S nem múlt ki nyomtalanul, 1996 óta az összes 4R, 6R, 8R annak az alapjaira épül, gyakran csak minimális eltéréssel az alaphoz képest.
Na akkor miért nem a 8R? Vagy a 6R?Miért kellene egy teljesen másik órát vennie valakinek, ha neki az tetszik, amit eddig hordott 1x évig? És szervizelés nélkül is ment neki?
Visszaolvastam, csak az a baj, hogy az érvelésed, csak úgy állja meg a helyét, hogy éppen szerinted abban a pillanatban igaz, hogy erről esetleg más a véleménye bárkinek is, akkor már nem...
(Mielőtt elkezdesz okoskodni, annyira ismerem a szerkezeteket, hogy el tudjam dönteni mi micsoda, csak ha már okoskodsz, meg kötözködni van kedved, akkor lehet, hogy nekem is lehet... )
Én is inkább vennék 8-as Miyotát vagy Seagullt, mert azokban van kézihúzás.
Mit lehet még egy órával csinálni? Én is csak hordom... ja, igen, az időt is gyakran nézem rajta, ezért érdekel a kézihúzás, és anélkül nem is veszek mechanikus órát.
Na ennek mi köze van ahhoz, hogy valaki elégedett egy olyan órával is amiben nincs ez a funkció? Erre válaszolj már, ugyanazt csinálod mint fagyalllo kolléga....Volt egy nagy előnye a konkurenciával szemben, ezért megszüntette? Nem hiszem, hogy saját magukkal akartak kitolni. A 7S egy elavult szerkezet, nem lenne versenyképes, ezért cserélték le a 4R-re.
Elfelejtetted hozzátenni, hogy milyen áron? Vagy az most éppen nem számít mert te érveltél mellette...Nem a kérdésre válaszolsz...
Persze, csak belemagyarázzuk... szerintem is inkább szúrjon le egy botot a földbe, aztán a Nap majd mutatja neki, hogy mennyi az annyi. Aki ennél jobbat akar, az csak belemagyarázza.Látom megint nem a kérdésre válaszoltál, cserébe megmagyarázod rendesen, hogy miért neked van igazad.
Nem nem kell egy Hilti TE 30-as fúrókalapács, ha nekem elég a Makita 2600-as is.... Mert pontosan ki fogja szolgálni az igényeimet, mint a másik, csak a másik olyan funkciókat is tud, amit én nem akarok használni.
nem már de hát 49000-ért is van ilyen nem? Akkor meg...
Na erről beszéltem, hirtelen már más az irány ilyenkor mást kell mondani...
Dehogynem. Megmondták. Elavult órád van. Én a helyedben már cseréltem volna legalább egy 4r-e a szerkezetet, ha nem lehet akkor is.
Dehogy is az automata óra lényege, hogy kézzel is lehet húzni nem? Nem vágja tönkre, sőt ha hetente legalább felhúzod egyszer (mondjuk hétvégén, amikor esetleg lerakod), akkor nem kell majd 2 - 3 évente mondjuk tömítést cserélni benne vagy részleges szervizt csinálni rajta, megmondta a szakértő is.... Hiszen azt amúgy csak akkor kell, ha már por formájában kihullik belőle....
Ja várj a részleges szerviz nem is szerviz, az nem teljes szerviz.Na nem mondom tovább az egymásnak ellentétes állítások garmadáját, mert már szórakoztat a sok összeszedett okoskodás...
-
hallador
addikt
válasz
fagyalllo #245607 üzenetére
Nem a gazdaságosságra vonatkozott, hanem arra, hogy ha javítasz valamit, akkor nagy eséllyel sem lesz olyan tartós, mint ha cseréled, most ebbe persze értheted a gazdaságosságot is, meg azt is, hogy mennyit akar a tulaj költeni rá. Szerintem ez itt a más világfelfogás.
Meg az is fontos, hogy a tulaj, mennyire ragaszkodik az órához, mert ha igen, akkor meg nem akar majd másik órát.
Miért pont a 4r?
Várj megfordítom a kérdést miben van igazad és milyen szempontból?
Az értelmesebbre vonatkozó megjegyzésed, meg fel sem veszem, mert mert nem ér annyit...
-
hallador
addikt
válasz
fagyalllo #245604 üzenetére
Nem írtam ilyet, hogy jobban megéri. De nem Te szoktad pont emlegetni, hogy ha valaki nagyon hozzászokott a formához, akkor az szeretné megtartani? Vagy? Ez csak 100 000 Ft felett igaz?Ha nem tetszik akkor is megvetetnéd 49000-ért az órát vagy hogy?
Seiko Watch Service Intervals and Prices
Látom vitatkozós kedvedben vagy megint. Akkor is ha nem feltétlenül van igazad....
Az pedig, hogy Magyarországon az addig hordjuk az órát mentalitás van, az ,meg ugye érzed, hogy bullshit....
Pont erről beszéltem, szerinted aki csak hordja az órát mennyit érdekli, hogy van kézihúzás....
Ja nekem meg kellene egy GS mert féllengésszám akkora hogy csak na...
Meg kellene egy olyan Casio is ami 6000$ mert csak....De ha nem tudom ezek mit jelentenek, mint a kolléga sem aki ide írt szerinted mennyire érdekli a kézi húzás meg a másodperc stop, magyarázd már el, mert eddig csak azt látom, hogy belemagyarázzátok azokat a dolgokat amiket ha nem tudja a tulaj, hogy létezik, akkor is használnia kellene...
Tudod ez az a tipikus eset, hogy nem tudtam, hogy ez hiba ezért megjavítottam esete.... Csak most nincs értelme vitatkozni, mert hát na....
-
hallador
addikt
válasz
fagyalllo #245597 üzenetére
Ezt elfogadom, csak épp ha valaki szervizeli, akkor lehet érdemesebb cserélni, mert akkor elmegy megint minden nélkül 10 - 15 évig.
Ameddig egy 4r esetében akár pont ugyanennyi a szerviz kb, vagy valamivel kevesebb. csak 2 - 3 évente.Valahol igazad van mert ugye a 7s valahol 70 - 80 $ környékén van, + munkadíj. Ha hozzászámolom, a csodálatom magyar áfát, meg a szuper Ft árfolyamot, akkor valóban ott van ahol mondod.
Az ok, hogy a legtöbb mechanikus Seiko tömeg szerkezet a 7s--re épül ezt én is tudom, de ezek már igényesebbek is, ami annyit tesz, hogy nem csak a szervizelhetősége, hanem az élettartama is nagyon szerviz függő lesz.
Sajnos azonban azzal nehéz vitába szállni, hogy a 7s-re épülő órák voltak azok az órák, és itt most a Seiko 5-re gondolok, amik esetében olcsón olyan órát kapott a fogyasztó, ami ha nem voltak olyan kívánalmai, hogy másodperc stoppos, vagy kézzel is húzható volt (saját megítélésem szerint, akinek csak kellett egy óra, amit használt nem is tudta mit jelentenek ezek), azoknak a Seiko 5-nél jobb óra nem kellett, de drágább sem.
Ehhez képest azért a 4r is akár egy jóval szervizigényesebb jószág.
-
hallador
addikt
válasz
kechum #245587 üzenetére
Én is így jártam az első órámmal, az is Seiko 5 volt. Szintén egy bicikli baleset vetett véget a dolognak megcsináltattam, de nem hordtam azóta.
Az a helyzet hogy, a 7s26 (a Seiko 5 szerkezete) karbantarthatósága szerkezet cserét jelent, mert nem érdemes javítani, többe kerül a leves mint a hús. A Seiko ezt a szerkezetet nem szervizbarát módon kezeli. Több alkalommal is kiderült, hogy ezt a szerkezetet arra tervazték, hogy megy ameddig megy nem kevés esetben szervizelés nélkül elmennek 10 - 15 évig is utána szerkezet csere. (Alaphelyzetben a Seiko 2 - 3 évente javasolja a szerkezetek olajozását, de nem a 7s26 esetében, ott ez pénzkidobás lenne, mert egyszerűbb 10 évente kicserélni a szerkezetet aztán ennyi. és még így olcsóbb, mint egy jobb Seiko, vagy más szerkezet szervizelése). Ez volt a Seiko 5 legnagyobb előnye a konkurenciával szemben, persze rájött erre a Seiko is meg is szüntette a 7s26 szerkezetet. Persze volt több hátránya is, de akinek csak egy olyan óra kellett, ami működött, és sokáig elment karbantartás nélkül, valamint 10 - 15 év múlva is csak töredékét kellett befektetnie, hogy működjön, a többi gyártóhoz képest, na az Ő órája a Seiko 5 volt.
Azonban az automata órák nem bírják ez ilyen jellegű kiképzést. Egyik sem. Van egy kettő olyan automata ami jobban bírja a strapát, de egyik sem lesz annyira sem strapabíró, mint egy fentebb említett Casio W-800H akár. Pláne olyan dolgokra nem, mint a kerékpározás, fűnyírása, vagy kalapálás, fizikai munka, vagy épp az olyan tevékenységek, ahol külső behatás éri az órát.
Ugye nem véletlen az sem, hogy amikor tényleg teljesíteni kellett a múltban egy órának, az nem automata volt, hanem mechanikus, kézi húzós, ugyanakkor a quartz órák ezt is kiütötték. Mert a Quartz sokkal jobban bírja az ilyen tevékenységet, mint bármilyen mechanikus társa legyen az kézi húzós, vagy automata.Ilyenre ahogy fentebb is írták, valamilyen quartz óra való.
-
hallador
addikt
válasz
TechN7ne #245359 üzenetére
Mondjuk több ilyen "lomis" Fortis ment fel az űrbe, meg repült vadászpilóták kezén, mint Tissot, várj csak a Fortis legalább svájci, mert a Tissot ilyen félig kínai félig 2 pálcás szerkezetet elméletben Svájcban összerakott elvileg Svájcban gyártott alkatrészeket tartalmazó, pénztemető, kinek mi tudod.
Nem az a Troll akinek nincs Seiko-ja, hanem az, aki szerint csak a szíj számít, azért a Fortis mögött van valami, ma is, a Tissot mögött mi is van? Ja a neve, mert amúgy annyit sem ér valójában a legtöbb modellje, mint egy Casio, nem, hogy egy Fortis...
-
hallador
addikt
válasz
dzsi23 #245141 üzenetére
Na de azért az egyértelmű, hogy ha valaki egy automata órát vesz, akkor annak kell egy fajta mozgás ami felhúzza az órát, mint annak egyértelműnek kellene lennie, hogy hogy mechanikus óra soha nem lesz olyan pontos mint egy quartz óra. Ha ezzel valaki nincs tisztában, hogy így működik, annak minek az automata óra...
És meg fog állni, ha nem húzzák fel.
Polcon játékórát is lehet tartani pont ugyanúgy fog menni, mint a nem felhúzott mechanikus óra nem?
Vagy én értettem valamit félre?
Amúgy hol írtam ilyet, azért ne kössünk bele az egyértelműbe, ilyen magyarosan...
Te ismered a perpetum mobile jelentését? Egyáltalán?
-
hallador
addikt
válasz
TechN7ne #245105 üzenetére
Hallod ekkora oltást, azért egy nyíltan tokozó céget ne hasonlíts össze már egy Seikoval, mert a Tissot semmit nem gyárt csak összevásárol minden alkatrészt, és a legtöbb órájukat össze építtetik egy gyártósoron.
A Seiko legalább valamit hozzátesz az óráihoz, a Tissot lassan a nevét sem.De a szíja.....
-
hallador
addikt
válasz
dzsi23 #244961 üzenetére
Azért ez a Timex a 38 mm-erével a mai malomkerék méretű órák mellett igencsak tetszetős. És ahhoz képes, hogy retro, meg az első Timex Quartzokat idézi nem is drága. Ha ez egy minimálisan is nevesebb márka lenne, azonnal legalább 1000 dollár lenne.
Egyre szimpatikusabb a Timex. -
hallador
addikt
válasz
TechN7ne #244628 üzenetére
Hallod, a Tissot Quartz-ok termékkínálatának 90 %-a ilyen olcsó Quartzokból áll. Csak még kevesebb az élettartam mint a Miyota, vagy a Seiko VK esetében. De a Tissot nem annyira pofátlan mint a Vostok, Seiko, Citizen, hanem sokkal jobban, van képük belerakni gyengébbnél gyengébb minőségű szerkezeteket akár 3 - 400 000 Ft-os órákba is.
Persze egy 100 Ft-os Tisssot szíjával még egy Vachelor Constantin sem versenyezhet, na de akkor is. Eltévedtél? -
hallador
addikt
válasz
TechN7ne #244616 üzenetére
NH35 21 kő
NH38 24 kő
MovementMovement
Automatic NH35 SEIKO movement
21 jewels
Date
Central second hand
Shock resistant
41 hours power reserve
21.600 vibrations / h
Accuracy -25 / +35 s / dayInkább ilyen SII Caliber NH35 nem?Ez talán a 4R35-nek felel meg.
-
hallador
addikt
válasz
TechN7ne #244534 üzenetére
nagyon szép a szíja, nekem a ETA F06.111 miatt nem kellene. Eleve 3 évet bír ki az elem, valamint a szerkezet elég híres. De legalább 8 - 10 évente elég csak 30 eurot kiadni rá. Persze a szerviz azért el fog kérni érte 120 - 150 eurót. Három évente meg 50 euro-t.
Mert ugye a tömítéseket itt is cserélni kell, meg az elemet is.
Nekem nem ér meg ennyit a szíj. -
hallador
addikt
válasz
Eugene Roe #244524 üzenetére
Hivatalosan, az Omega esetében?
Függ a szerkezettől, az óra korától, és a működési fajtájától.
Ezek a modern olajak 20 - 25 év után keményednek meg. Addig nem. Ha használják, akkor pedig a fenti dolgot kell figyelembe venni Omega esetében. Azért fontos kijelenteni, hogy Omega esetében, mert gyártó függő. -
hallador
addikt
válasz
TechN7ne #244483 üzenetére
Figyu már, mennyibe kerül az a Tissot ami ugyanezt tudja amit ez a Casio?
• Smartphone link functions:automatic time adjustment, easy watch setting (world time for over 300 cities, home time/world time switching, alarm setting), stopwatch data transfer, phone finder
• Solar-powered
• Dual Dial World Time: two-city simultaneous time display
• Stopwatch (1/1000-second display on smartphone, 200-lap memory, last lap indicator)
• Daily alarm
10 mm alatti vékonysággal.Tegyük fel egy Tissot PRX F06.115 ETA szerkezet 3 köves szerkezete 6 - 8 évig elketyeg egy elemcserével, mivel 3 köves óra, tegyük fel kibír annyit amit egy akku cserélt Casio szerkezet, ami mondjuk 20 - 25 év, akkor már mindkettőben kuka a szerkezet.
A Tissot-ban mondjuk olcsóbb az elemcsere, mert 4-szer kell bele egy 371-es. Ettől még csak egy sima filléres quartz a Casio quartz-al szemben. (ami ha 4-szer kell megtenni, már nem lesz olcsóbb, mint a Casio 1 akku cseréje.)Linkeld a Tissot-ot.
-
hallador
addikt
válasz
TechN7ne #244494 üzenetére
Csak a szíj miatt minek vegyek egy Tissot-ot mikor e belseje olyan amilyen? Azok a Tissotok amik meg jók, azoknak az árából bármilyen Japán kijön.
Csak a szíj miatt ki az a hülye, aki megvesz egy túlárazott tömegterméket?
Max az aki beveszi a maszlagot, meg akinek bejön a márka, de az meg az Ő dolga, vagy beleesett a kinézetébe.Én utálom a fém szíjat pl. Sokkal jobban szeretem a Nato-t, vagy a műanyag szíjat, ha meg mindenképpen kell mennem elegáns rendezvényre, akkor meg felveszem a Poljot Samara-t.
A szíjon felül mi az amit a Tissot márka nyújtani tud? Én nem találtam ilyet és miért pont Tissot? Miért nem Roamer, vagy Marvin, vagy bármelyik filléres quartz szerkezetet adó svájci tömegtermék?
-
hallador
addikt
válasz
DonThomasino #244378 üzenetére
Nekem van egy g-2800-am amit 2000-es évek közepén vettem. Ez az óra kb 11 évig bírta, utána először a Setcomp cserélt benne akkumulátort, nem sikerült, majd a Timecenter az sem igazán, az óra megvan még, de soha többet nem működött úgy, ahogy kellene. (konkréten néha kinullázza magát, de van, hogy hol megy hol nem.)
Most is van kettő ilyen órám, Egy Citizen mutatós és egy Casio hibrid.
A digitális kijelzésű óráknál a 30 év élettartam még hihető (2 - 3 akkumulátor cserével), ott nincs túl sok kopó alkatrész. (bizonyítja ezt az én 34 éves db-31-em).
A mutatós óráknál pedig nagy eséllyel az akkumuláror csere szerkezetcserét is jelenteni fog, olcsóbb szerkezet konstrukciók esetén gyakorlatilag biztos.
Ha nem cserélik a szerkezetet, akkor ameddig az első akksi 10 - 15 évig is bírhatja, a második kevesebbet fog bírni, mert a kopó műanyag szerkezet, minél jobban kopik, annál több energiát fog igényelni. (ezért van az, hogy a mai olcsó quartzok-ban amikor megveszi az ember 2 - 3 évig elketyeg egy elemmel, 10 - 12 éves korára van mikor évente kell elemet cserélni, de lehet, hogy 2 év alatt 3 elemet is megeszik az óra. Ezek már nem a 80-as évek Seiko quartz-ai, vagy Longines Conquest-ei.)Elég csak a feleségem Festináját megnézni Miyota quartz 9 - 10 hónapot megy az elem 11 éves az óra. A 2 év elem élettartam helyett. (pedig a Miyota nem gagyi, de legalább olcsó.)
Én beszéltem már a Citizen Watch Europe GmbH-val, és mondta a szervizes, hogy nyugodtan lehet rá számítani, hogy egy akkumulátor cserét kibír, de a következőnél garantált a szerkezet csere. A Citizeneket kb 20 évre gyártják, persze használatfüggő. (a szerkezet kb 50 - 60 Euro, akku csere meg 30 Euro, ha rendesen cserélik, azaz tömítések, meg ami kell, akkor 40 - 50 Euro. ), Ha nem cserélnek tömítéseket, akkor még jobban koszolódhat a szerkezet, még hamarabb megállhat. Nekem egy sima mutatós Citi-m van.
Ezek szerkezet nagyrészt nem javíthatók, halálukat pedig a 20 - 25 év után megkeményedő kenőanyag jelenti.A Casio esetében nem kérdeztem ilyet, mert mire eljutunk az óra javításáig, garantáltam nem lesz hozzá semmilyen alkatrész. Kiindulva az előző ilyen órámból, megy ameddig megy, utána próba egy akku cserére, de nem feltétlenül várom, hogy utána is működjön.
A lényeg, hogy kb 10-15 év az átlagos élettartam. Ha gyengébb konstrukció, akkor lehet számítani szerkezet cserére is, ha nem akkor a másodiknál simán.
A Casio esetében 10 év után nem lesz alkatrész, kivéve, ha nagyon tradicionális modell. Ott ha szerkezetet kell cserélni kuka az óra. A hivatalos szervizben szinte 100%. Ha valahol be lehet szerezni, akkor nincs gond azzal sem.
-
hallador
addikt
válasz
@mriya@ #244262 üzenetére
Igazad van, én is akartam ilyet venni, ma is megvenném, ha lenne, ugyanakkor ha csak egy óra kellene, ami mutatja az időt, és nem ismerném a spec órat amit belinkeltél, nem venném meg. Mert amúgy nem éri meg ilyet venni. A solar mostanában eléggé megdobja az árat, pláne ha olyan óra amit linkeltél. Nekem is van egy Citizen Promaster Though-om. Hordom is ma már néha, de ma már nem biztos, hogy megvenném. Csak ennyi.
Ha eljutok oda, hogy az én Though-omban cserélni kell a kondenzátort, szerintem nem kondenzátort, hanem szerkezetet fognak cserélni, mert a belseje egyszer használatos. Ebben gyakorlatilag biztos vagyok.
A másik, hogy most nem arról van, szó, hogy az óra fel van szerelve 32 funkcióval, de ezt le is írtam, nem nagyon értem ezt miért nem vetted figyelembe?
Hanem egy sima óráról, mint a TAG.Valamint ha ennyit elkérnek azért az óráért ennyiért inkább valamilyen nagy élettartamú ETA illett volna hozzá 180 hónapos élettartamma, 3 - 5 köves fém szerkezettel, ha már emiatt beleszerelnek egy Solar-t. Amit ha tönkremegy a KOndenzátor akkor az óra is megy a kukába, mert a szerkezet olcsó lesz.
A másik, hogy nekem van egy Casio AWG-M100-1A órám, ott még értem is ezt, de hogy egy sima mutatós órában kinek buli azt nem.
-
hallador
addikt
válasz
fagyalllo #244012 üzenetére
Mondjuk azt nem értem miért kell szórakozik ma már bárki is solaros mutatós órával, ok különlegesség, de ma ott tartunk, hogy pl a Ronda 715Li filléres quartz 120 jahre elem élettartammal, és ezt tudja egy cr2016-al, és vannak ilyen szerkezetei a Casionak, az ETA-nak is. Az az a sarki órás is cseréli, nem kell cél szervizbe vinni, ahol egy sima Tough Solar Casio esetén sem ússza meg 10 000 Ft alatt a kondenzátor cserét. Vagy épp el sem vállalja az átlag órás, mert nincs hozzá elem sem egy átlag órásnál az ilyen solar-os órákhoz, meg a szakértelem is hiányzik ezért a szerviz költség is megugrik azonnal.
És akkor nem is ilyen Sinn UX (EZM 2B) ETA ETA 955.652 15 jahre elem élettartamos szerkezet van benne, ahol az óra karbantartását a gyáron kívül nem nagyon vállalja senki, mert azért elég speckó az óra.
Szóval a szerény véleményem szerint ha nagyon nem fejlődnek a sima mutatós solarok valahova nem nagyon éri meg foglalkozni velük.
-
hallador
addikt
-
hallador
addikt
válasz
fagyalllo #242619 üzenetére
Ma már igen, de a számlap típus akkor született. Aminek, az A17 volt az elődje. Az pedig, hogy fehér/sárga a számlap pedig ma már alaphelyzetben egy halom gyártó kínál. pl a Seiko, Citizen, Bertucci, de lehetne sorolni tovább is.
Ma meg igazából semmi köze nincs azoknak az órákban a régen kiadott órákhoz. Mert hát valójában ezek már csak 2010-es években szerkesztett formák lesznek.
Ezért is írtam ezt:Ha pedig nem ragaszkodunk, ezekhez a pontos kinézetekhez, akkor gyakorlatilag sokkal jobban jár az ember, ha vesz egy Quartz/Solar/Ecodrive szerkezetes bármilyen:
Seiko, Citizen, Bertucci, esetleg Marathon órával,
pl: ez a Bertucci tényleg teljesen máshogy néz ki:Nem hiszem.
-
hallador
addikt
Szia,
Az az óra típus, az USA hadsereg által a Vietnámi háborúban gyártott Pontosabban a Mil-Spec: A GG-W-113 szabvány határozott meg, akik ilyen órát gyártottak akkor, azt nem lehetett megvenni természetesen boltban:
Hamilton
BenrusA többi gyártó már csak utógyártásokat csinált a 80-as években.
Ma pedig aki ebből még nagyon meg tud élni, és még ajánlható is is a Hamilton, valamint a Benrus-nak is vannak még nagyon korlátozott replikái. A Marathon már nem ezen szabvány szerint gyártja az óráit, de igen nagyon hasonlóan néznek ki.
Ha pedig nem ragaszkodunk, ezekhez a pontos kinézetekhez, akkor gyakorlatilag sokkal jobban jár az ember, ha vesz egy Quartz/Solar/Ecodrive szerkezetes bármilyen:
Seiko, Citizen, Bertucci, esetleg Marathon órával, mert gyakorlatilag a Quartz szerkezetek miatt sokkal strapabíróbbak lesznek bármikor mint az eredeti verziói, arról nem beszélve, hogy egy Bertucci 20 - 30 ezel Ft-ért megvehető, de egy Seiko/Citizen is fillérekért megvehető, és nagyszerű minőséget garancál, a nagy gyártásnak köszönhetően sokkal jobban megérik, mint a valódi katonai órák, amik ugyan nagyon sok tesznek megfelelnek, de egy átlag embernek ezekre jellemzően semmi szüksége nincs.Én egy Bertuccit vettem magamnak, igaz nem így néz ki, de sokkal boldogabb vagyok vele, mint egy 3-szor annyiba kerülő Mechanikus Hamiltonnal.
-
hallador
addikt
válasz
djeperto #242612 üzenetére
Ok, akkor ezt írtad Te:
Nincsenek mutatói (amik szerinted leeshetnek, letörhetnek)Ezt meg én:
Ennek ellentmond, az összes Master of G óra ma már mutatós. 4 van ami nem, de ezek már nem is nagyon lesznek majd az eredeti formájukban kaphatók, csak korlátozott darabszámban.
Ami nem mutatós, és még kapni is lehet, az a
Desert Watch: G9000 (video) Ennek az elődjét az idegenlégió is használta nem véletlenül(video).
A casio csak ennyit szokott írni a G9000 mellé:
There's a reason why they call G-Shock the toughest watch in the world and these are just some of the many examples. Mud & Shock Resistant, 200M WR, Super Dual Illuminator and 48-city world time... the mission is on.
LIMITED AVAILABILITY AT SELECT RETAILERS.
Ahogy hallani már nincs gyártásban. A nagy dolog nem ez, hanem az, hogy ezt 100 dollár alatt tudja.
G9300 Ami megint nem kicsi játékos (video)
G9400 amit nem kell bemutatni, mert ez aztán megint nem egy gyenge darab.
És a Rangeman. ami meg inkább okos óra már.
Ezeket a drágább Master of G-nek is tudniuk kell. Amik viszont kivétel nélkül már mutatós órák.Kérlek mond meg, hogy hol írtam olyat, hogy leeshetnek, és/vagy letörhetnek? És most hagyjuk azt az esetet, hogy a "tapasztaltabb" kollégák már csak azért is elkezdenek nekem jönni, hogy ők láttak ilyet, csak annál a kommentnél maradjunk, amire reagáltam.
Ok utánanéztem, és valóban nem okosóra a RangeMan. Én tudtam rosszul.
-
hallador
addikt
válasz
Yszapos #242581 üzenetére
Ennek ellentmond, az összes Master of G óra ma már mutatós. 4 van ami nem, de ezek már nem is nagyon lesznek majd az eredeti formájukban kaphatók, csak korlátozott darabszámban.
Minden más már mutatós. Ez a láthatóság miatt van. Nagy hátránya a sima digitális kijelzős óráknak, hogy állandóan világítani kell velük, hogy láthatóak legyenek sötétben. A mutatós órák viszont ma már rendelkeznek olyan élettartammal, mint a digitálisok. Akár napenergia nélkül is.Ami nem mutatós, és még kapni is lehet, az a
Desert Watch: G9000 (video) Ennek az elődjét az idegenlégió is használta nem véletlenül(video).
A casio csak ennyit szokott írni a G9000 mellé:
There's a reason why they call G-Shock the toughest watch in the world and these are just some of the many examples. Mud & Shock Resistant, 200M WR, Super Dual Illuminator and 48-city world time... the mission is on.
LIMITED AVAILABILITY AT SELECT RETAILERS.
Ahogy hallani már nincs gyártásban. A nagy dolog nem ez, hanem az, hogy ezt 100 dollár alatt tudja.G9300 Ami megint nem kicsi játékos (video)
G9400 amit nem kell bemutatni, mert ez aztán megint nem egy gyenge darab.
És a Rangeman. ami meg inkább okos óra már.Ezeket a drágább Master of G-nek is tudniuk kell. Amik viszont kivétel nélkül már mutatós órák.
-
hallador
addikt
válasz
tomsolo #242545 üzenetére
Nem csak a légierő, hanem a Tutima/Boccia az Afganisztáni misszióban a hivatalos német földi erők hivatalos beszállítója volt. 15000 példányban legyártott 300 Euro-s áron kínálták, boltban nem volt megvehető.
Titán tok / Miyota szerkezet.
Sőt a Boccia ma is ad 30%-os Discountot katonáknak, illetve Bundeswehr dolgozóknak, mint hivatalos beszállító, igaz ezek közül nem kapni mindent a webshopban.
Az egyetlen dolog, aminek ma már nem felelne meg a Miyota T250, hogy csak 3 év élettartamot bír, na de ha nem világítanak vele, meg nem ébresztenek vele, akkor ez is simán elmegy szerintem 5 - 7 évig akár.Én ha hozzájutok egyet veszek majd magamnak, mert ez tényleg katonai óra volt, nem csak mondták róla.
Aztán ott a Tutima is, ugy megér ez is egy misét! Ha valódi katonaságnak gyártott órákról beszélünk. Nem beszélve arról, hogy a WWII alatt a már gyártott flieger órácskákat. Történelem van mögötte.
-
hallador
addikt
válasz
dzsi23 #241936 üzenetére
Dehogynem pont azt írtam, hogy a minőségérzete az a mai óráknak bármikor lenyomja a 60-as évek beli órákat. Hiszen ma már sokkal jobban figyelnek arra, hogy a termék eladhatóbb legyen, meg is van a technológia hozzá.
Ezt kifejtettem már mondjuk akkor nem értettünk egyet. Sztem azt a tartósságot amit a régiek tudtak azzal a karbantartási budget-el a maiakkal ki nem hoznám soha. pl.Hát hogy ez ketyeg-e 60 évig erre nem mondanék választ. A régiekről tudjuk, hogy igen. A maiak majd 50-60 év múlva kiderül, hogy mennyi óra marad meg.
Nekem személy szerint csak a minőségérzet nem ér meg ennyit. De mások vagyunk.Semelyik márkában.
Amúgy nekem is kellene félre ne értsd, csak kézihúzósban, és fele ennyiért.
-
hallador
addikt
válasz
csabulaxi #241933 üzenetére
Azért ezek ilyen 560 000 Ft körül indulnak ha jól néztem, 6r31 van benne (a 6r35 dátum nélküli verziója). Nem néz ki rosszul, meg hozza a 70-es éveket mindenben. Még arra is figyeltek, hogy az óra csak 37 mm legyen, ami valóban hozza a 60-70-es évek feelinget is. De nekem ez kicsit drágácska ennyiért.Manapság mindenhol sokba kerül a feeling.
Azért finoman hozzátéve, hogy az eredeti kellene, ami ma is vígan ketyeg ha karbantartották, csak kiindulok abból, hogy az én 6602-1990-em (1971) ma is vígan ketyeg. Pedig 50 éves elmúlt.
Valahogy a feeling sem hozza, az a minőséget, viszont minőségérzetet igen, azt amit az eredeti hozott. -
hallador
addikt
válasz
dzsi23 #241733 üzenetére
pl nekem. Pontosan 29 - 33 mm-es (Férfi) órákat keresek magamnak, mint az eredeti A11 - A17-ek voltak. Nagyon kevés ilyen méretű óra van már. Értelmes áron. (Mondjuk az A11 32 mm-es volt). A 38-as Hamilton meg baráti körének sajnos semmi köze nincs méretben sem azokhoz a field watchokhoz, amit még field watchnak használtak. Persze hozza ez "életérzést" de nem nekem sajnos.
A 35 még belefér. -
hallador
addikt
válasz
fagyalllo #241140 üzenetére
Tehát azok után, hogy az elmúlt pár alkalommal kifejtettem a véleményem arról, hogy szerintem a katonai órák témában, most belekötsz.
Innen vettem: [link]
Bocs a teljesen elferdített magyar árakat hagy ne vegyem figyelembe. Ráadásul úgy hogy egypár éve még SKX is volt.Értem hogy szereted a Seiko-t én is. De ha ma választanék, nem Seiko-t vennék.
-
hallador
addikt
válasz
@mriya@ #241141 üzenetére
Miért mi mondta azt, hogy a Mido, vagy a Sinn mit ígért? Annyit írtam, hogy ezek a Svájci órák nem annyira tudják már azt amire a hírnevüket építik, Ennyi. Nem ígér egyik sem semmit. A megfelelő célpiac kiválasztja magának amire szüksége van.
Amúgy MIÉRT tudna többet ez egyik vagy másik? Szerinted miben tud többet és melyik, ha már így felhozod a témát. Ha már. -
hallador
addikt
válasz
@mriya@ #241134 üzenetére
Hát melyik törik el előbb ha leesik a kerámia, vagy az edzett acél? Melyik órát választotta pl a Zoll hivatalos órájának, és miért? Miért lehet használni -20 és + 60 között, úgy, hogy pontos is marad? Melyik, az ami rendelkezik több európai szabványhivatal minősítésével?
Mindennapokra a Mido sokkal jobb az ing nem dörzsöli le a kerámiát, és a Mido sokkal szebb és jobb kidolgozással rendelkezi. Ha ipari búvárkodnék, akkor én személy szerint nem a Mido-t vinném le. És ha már mindkettő ugyanannyiba kerül nagyjából.
Tehát soha nem állítottam, olyat, hogy bármelyik többet tud, ugye mire?
Persze fontos, hogy: Szerintem.
Az az ez a magánvéleményem. Nem tény.Ez jó volt.
-
hallador
addikt
válasz
Fall-N #241105 üzenetére
Nem írtam olyat, hogy nincs rá szükség, annyit írtam, hogy elvoltak anélkül is és valóban. Én ezért nem szeretem az automata órákat, mert nálam is sok esetben megállt.
Az ár kérdésében meg maradjunk annyiban, hogy teljesen mindegy hol él az ember, 1,5 - 2 szeres árat sehol nem fizetnek valamiért, ha nem kell nekik.Abban nincs vita, hogy a Seiko hírnevét, nem a Grand Seiko, vagy a 6r szerkezet adta, az elmúlt 25 évben, nem véletlenül az SKX lett az az óra, ami az egyik, ha nem a legjobban megtolta a Seiko szekerét (népszerűségben biztos). Pedig, hát a lesajnált 7s szerkezet volt benne.
Szerintem ez pedig nem magyarázat, hogy mindenki emel, akkor emeljünk mi is.Én is elgondolkodtam hogy Seiko-t veszek, csak hát Quartz-ot vennék, abban meg alsó kategóriában a Casio, és a Citizen többet nyújt, a középkategóriában pedig a svájciak verik meg. igen ott a Solar, de azért ott kicsit kevés a kínálat, a Casio, Citizenhez képest. Az elemes óráik ,meg hát...
Pont most nézegettem filléres elemárakkal preci szerkezeteket adnak 90 - 100 hónapos járástartalékkal, a svájciak. (Persze meg kell nézni mit vesz az ember, mert szerkezete válogatja)
Az F9 meg picit drágácska. Pláne úgy, hogy 3 év elemélettartammal rendelkezik. Szóval szerintem a Seiko most lemaradt picit. Persze ez az én véleményem.
Sajnos hozzászoktam, hogy csak 8 - 10 évente viszem a quartz óráimat elemcserére. Más esetben csak akkor ha lemerül, de ugye egy pl 5600, f91-w, vagy g9000 is elmegy 6 - 8 évig, ha nincs ébresztő, és nem világit az óra. Sajnos a mutatós quartzoktól is elvárom ezt. Ezért vettem Citizent, és Casiot ebből a kategóriából.
-
hallador
addikt
válasz
dzsi23 #241097 üzenetére
Mondjuk a sokszor hasonló árban lévő Longi, Mido Ocean Star 600 (amit említettél, hogy nagy kedvenc), modellek esetében megérné? Nem tudom nekem a Sinn sokkal előbb kellene, mint azok. Még akkor is ha nem nyújtják azt a tökéletességet kinézetben, mint a fenn emlegetett márkák. Ha már a mindennapi életben való helytállásról van szó a Sinn sokkal értelmesebb választás, mint egy Mido, ami elméletben tudja amit ráírnak, a Sinn gyakorlatban is. Pont ez tetszik benne.
-
hallador
addikt
válasz
dud998 #241073 üzenetére
Igen. És rendelhető keményített tegiment opcióval is ami keményített felületet is ad az órának. Nagyon érdekes a Sinn márka. A tokot is specialistától rendelik, speciális SINN olajat használnak a szerkezet kenésére, amire azért van szükség, hogy -20 és +60 fok között is pontos legyen, valamint 2019-ben volt az "újjászületésük" 25-ödik évfordulója. Nekem is nagyon bejönnek. És ahhoz képest nagyon jó árban vannak, hogy mit nyújtanak.
Nekem az tetszett a SINN-ben, hogy a szíj cseréléséhez szükséges szerszám az U1-hez acél. Olyan kemény a tegiment keményítés, hogy nem karcolja meg a házat, mert annyira tudják keményíteni. Na ez egy célszerszám
(Olyan mint a Hilti)
-
hallador
addikt
válasz
fagyalllo #241067 üzenetére
Csak nem akarod abbahagyni....
Igen ezt írtam, de nyilván arra gondolltam, hogy ott lehet haszna, esetleg. A mindennapi életben meg mi is, Ja semmi. Fóleg annak akinek csak egy óra kell, amit használ.
Most belegondolok abba az esetbe, amikor odaállítasz egy embert és elmondod neki, hogy figyu, itt van két óra, ez egyik tudja ezt és ez és ezt. (nyilván nagy eséllyel soha nem volt rá szüksége, ha igen akkor pedig tudja mit akar). Majd megkérdezzük tőle, hogy itt van két óra, az egyik 150 dollár, a másik 250 dollár. Ezt meg ezt meg ezt tudja a drágább. Vajon melyiket választja? (és persze ez egy alapszerkezet esetében ami nem sokkal lesz pontosabb az elődnél.)
Nem véletlen, hogy a Seiko kiütötte a 7s sorozatot, mert nagy eséllyel aki egy picit értelmesen gondolkodik nem ad ki + 100 dollárt arra amire nem is biztos hogy szüksége lehet. Aki meg kiad rá, az tudja mire, mert hát nagy eséllyel az emberek nem úgy mennek órát venni, hogy ilyen specifikációval rendelkező szerkezet kell, hanem úgy hogy kell egy óra ami mutatja az időt dátumot, napot. (persze ebben az árkategóriában és mechanikus, nem a spring drive-éban., vagy a 3 segédszámlapos sola-ében).
A koronazár más téma, ennyiért én azt is elengedem. Mert azért elég sokáig elvoltak ezek a kis 5-ösök anélkül.Azzal nincs is baj, ha növelik a presztízsüket. Mondjuk szerintem pont a Seiko-nak nem kellett emiatt szégyenkeznie, mert pont arról voltak híresek, hogy nagyon jó ár érték arányú órákat állítanak elő, és az is meg tudott venni egy jó mechanikus órát, akinek kevés pénze volt. Ma már ez annyira nem lesz igaz.
-
hallador
addikt
válasz
dzsi23 #241059 üzenetére
Figyelj, egy szóba kötöttél bele igen vagy nem? Egy szót ragadtál ki abból ami azért valamennyire órákhoz értőknek egyértelmű. Ráadásul igen kedves stílusban, majd én pontosan ebben a stílusban válaszoltam, majd kikéred magadnak? Ez van. Azaz semennyire nem vetted figyelembe a mondandó lényegét, hanem kiemeltél egy szót és belekötöttél.
Szerintem értelmesen leírtam mire gondoltam.
Szóval akkor majd esetleg úgy írd le, hogy ne egy félmondatban belerottyantasz a közepébe azután pedig majd lesz valami.
Szerintem ez az alapja egy értelmes beszélgetésnek, nem ezt csinálja valaki amit ami magyar közéletben szokott zajlani nem pedig az, ami most zajlik. Nekem nincs kedvem csak azért vitatkozni, mert ez történt.
Az áremelkedéssel kapcsolatban teljesen egyetértek, ez tendencia. Csak azért rávilágítottam, hogy a Seiko sajnos 100 dollárról ugrott egyet 250 dollárra, miközben annyival nem nyújt többet, mint az előd. Különbségek vannak, de pl, az biztosan nem normális, hogy hogy pl az SKX 200 - 250 dollárról 1 - 2 év alatt 500 dollár fölé csúszott.
-
hallador
addikt
válasz
Fall-N #241055 üzenetére
Tehát akkor ez azonnal igazolja hogy miért kerül 2,5-szeresébe? Hmmmm. Érdekes.
Nyilván koronáról húzásra értettem az nem csak nekik lehet hasznos, mondjuk ez egyértelmű, de bele kell kötni, mert akkor nem lehetne felvádni a semmire, de gondolom, Te mindennap másodperc stoppal állítod be az óráidat, hiszen tudja nem? Ez egy nagyon fontos tulajdonság, hiszen, nálad egy olyan szerkezetnél ami naponta több másodpercet siet, vagy késik ott számítani fog ez a komoly feature? Várj érdekes... Hiszen ez egy olcsó alapszerkezet, semmi köze a COSC minősítéshez, vagy egy komolyabb pontosságú szerkezethez.
Ha miért kap? Értem én, hogy mindenbe belekötünk amibe lehet (mert azért valljuk be amibe bele lehet kötni belekötünk, mert abból ért az ember). Pedig olvashattál is volna, de egyszerűbb nagyot mondani, mert hát na...
Mese, hogy a Seiko Image-t váltott és ezért feltolta az árait, az is, hogy azt csinálja amit az Omega, hogy teletolja 2 - 3 éve a piacot limited edition-okkal, aztán az már aznap este 20 százalékkal többért jelenik meg a Chrono24-en. Értem, hogy ez mese, sz@r mese.... -
hallador
addikt
válasz
fagyalllo #241028 üzenetére
Meg a rúgó vastagságában és hosszában, ami több és más fajta kenést igényel, és mivel vékonyabb, mint egy hagyományos mechanikus szerkezeté, ezért annyival érzékenyebb is a korrózióra, a magnetizációra is, azaz közel sem biztos, hogy annyira tartós lesz,mint hagyományos acél hajtórúgók esetén. = rövidebb szervizintervallum.
-
hallador
addikt
válasz
hdanesz #241051 üzenetére
Azt is, hogy 3 - 5 évente szervizeltesse, mert sajnos Magyarországon az emberek nagyon szelektíven szeretik kezelni azokat információkat, ami nem tetszik nekik. Jön ez abból a mentalitásból, hogy régen is csak akkor vittük óráshoz, az orosz kézihózós órát, amikor megállt. Ahogy fagyálló írta nem panaszkodnak rá, még! Mert újak ezek a konstrukciók, és nem nagyon vitték szervizbe azokat.
Pont ugyanabban a cipőben járnak ezek a szerkezetek, mint a Seiko 4r35/36-oks Seiko "Sports" 5-ök is, most kidobták a 7s26/36 helyett, és az emberek nem szoktak hozzá még, hogy a 4r az nem olyan lesz mint a 7s volt, hogy 15 évig nem kellett hozzányúlni ehhez majd kell. Cserébe tud olyan funkciókat, amiket igazából a katonaság használ csak pl: Másodperc stoppos, vagy épp koronáról húzható "szintet" lépett a szerkezet. Persze a Seiko azt nem mondta hozzá, hogy a régi 5-ösök 100 dollár környékén elérhetőek voltak ezek meg a 2,5-szer többe kerülnek, valamint ennyiért még 5 éve SKX-et adtak, ami 200 m-es dive watch volt. Elfelejtette a Seiko honnan jött, nem most kellene "Image" szintet lépni.
-
hallador
addikt
válasz
Nimda #241044 üzenetére
Igen néha zavaró tud lenni, ez a Casio sajátja, hogy fillérekből adnak ilyen órákat. Ezért hirdetik nagy elánnal, és meg is értem. Ennyiért senki nem kínál ilyet. Ha Casio helyében lennék én is kitenném. Ezért szeretem ennyire a Casio márkát. Hozza 100 %-ban a Quartz forradalom feelinget. Igazából amit elkezdett a Seiko, azt a Casio végezte be.
-
hallador
addikt
válasz
SH4D0W2011 #241040 üzenetére
Nekem is nagyon tetszik, mert az óra 10 éves elemélettartammal rendelkezik, azaz 10 évig 0 karbantartással megy
. És elég menő az óra. Fillérekért cserélhető elemmel. Ezzel a Solar-os és a svájciak alá is alávágott a Casio, mert nem kell akku 10 - 15 ezerért, valamint nem is kell 2-3 évente óráshoz vinni az órát. (Persze vannak F6-os ETA-k amik 60 - 72 hónaposak de az nem annyiba kerül mint ez). Az az 20 év alatt ha nem töri össze az ember, akkor pár (egy-kettő) ezerből fenntartható, miközben maga az óra is gombokba kerül. Emellett úgy néz ki, mint egy drágább óra. Eltalálták. Jó cucc.
-
hallador
addikt
válasz
hdanesz #241027 üzenetére
Egyáltalán nem zsákbamacska egyik sem. A C07.6xx pláne nem az, mert az a gyártástechnológia amit az egész mechanikus óraipar használ, bevált technológia, nincs sok meglepetés, ha karbantartják, szerintem. A Certina még korrekt, mert kiírja mennyi a szerviz díja.
Egyik sem zsákbamacska. A műanyag alapszerkezet sem zsákbamacska. Csak kell tudni milyen hátrányai lehetnek. És lehetőleg olyan márkát választani, ami korrekt módon leírja mi mennyibe kerül.
Azoknál van a baj, amikor felhívod szervizt és elkezdenek félrebeszélni, hogy "attól függ mi a baja", "látni kell", meg "ezt kiküldjük Kamcsatkába" stb, stb. Pedig a kérdés egyszerű mennyibe kerül a teljes szerviz? Erre minden gyártónak van a szervizek számára kiadott ára, ami nem minden esetben nyilvános. De pl a Tissot, Omega, Certina, Longines, Seiko korrektek mert kiírják. Nyilván nem arról van szó, ha keresztól megint rajta egy mozdony, mert akkor az nem szervizelhető.
-
hallador
addikt
válasz
hdanesz #241015 üzenetére
Szia
Ez annyit, hogy fém alkatrészek vannak az órában. Nem tartalmaz műanyag alkatrészeket. Az az az óra főleg edzett acél rúgók vannak, és a horgonykerék is acél. Az az a hagyományos óraiparban használt anyagokat tartalmazza.Ennek a szerkezet típusnak három alapfajtája van. A C07.1xx tartalmaz műanyag alkatrészeket. Az az az óra mozgó alkatrészei talán a horgonyvilla műanyag. Ugye ennek van előnye is, meg hátránya is. Az előnye, hogy az órák ezen alkatrészei a legérzékenyebbek. A műanyag nem korrodál, nem kell neki olajozás, és olcsó is. Persze az órák nem ezen alkatrészeit szokás műanyagból készíteni, több szerkezet is tartalmaz műanyag alkatrészelet, pl az 5100 vagy a Seiko is alkalmazta sokáig. Sok 40 éve ketyeg.
Az az szó sincs arról, hogy az egész szerkezet műanyag.
A C07.1xx azonban ugyan elméletben javítható, na de cserélek, mert senki nem szórakozik vele, a szervizdíj ismeretlen. Illetve márkafüggő.A C07.6xx. Ez hagyományos fém alkatrészekből áll. Hátránya ha karbantartják akkor kevés van. Ugyanakkor az acél hátrány amiből ezeknek a szerkezeteknek a mozgó alkatrészei készülnek, olajozás kell neki, tud korrodálni jobban ki van téve a kopásnak, és a súrlódásnak. Cserébe sokkal jobban gyártható, mint a műanyag, vagy a szilicium. Gyakorlatilag a legelterjedtebb anyagok a mechanikus óragyártásban.
A konkrét szerkezet C07.6xx szervizelhetőségéről a szerviz tud bármit mondani.
Mivel a járástartalék magas, ebből adódóan a mozgó alkatrészek mérete hossza is nagyobb, az az az óra szerkezet is jobban kophat egy hagyományos, már a 70-es évek vége óta tökéletesített pl 2824-2-es ETA szerkezetnél. Ebből adódóan az C 07 szerkezetek szervizelésre kényesebbek lehetnek, mint a hagyományos 38 - 45 órás járástartalékkal rendelkező szerkezetek. Azokat is el kell vinni 3 - 5 évente szervizeltetni (minden évben ajánlott, de ez nagyon senki nem tartja be), addig ezeknél a szerkezeteknél ez a 3 - 5 év kötelező.
Hagyományos órások nem annyira nyúlnak hozzá, hogy ennek az alkatrész hiány az oka, vagy a hogy a gyár csak szakszerviznek ad el, hát ezt nem tudom, a javítása ha javítják egyáltalán nem egy Seiko 4R, 6R árban van.A C07.8xx pedig felépítésre nagyon hasonló, de szilicium alkatrészeket tartalmaz. Ezek nehezebben előállíthatóak, de nem igényel olajozást, a korrózió nem hat rá, jobban bírja a mozgások által előidézett anyagfáradásokat. Ebből adódóan elméletben sokkal tartósabb, hosszú ideig pontosabb szerkezet állítható elő. Ennek az oka pedig, hogy a szilícium kisebb tömegű, kisebb a hőtágulása, nem mágnesezhető, ebből adódóan a súrlódása is kisebb az acélnál. Egyelőre svájci gyártók használhatják, a licencek miatt.
A szervizelés költsége, na itt még nagyobb a homály, mint az első kettőnél. Amit azért 3 - 5 évente meg kell ejteni. -
hallador
addikt
-
hallador
addikt
Boldog új évet minden órakedvelőnek. És csak olyan órákat amik a legjobbak közül valók.
-
hallador
addikt
-
hallador
addikt
válasz
fjudors #240953 üzenetére
Rajtam is van óra, de nem a drágább zafírverziókat fogom ilyenre felvenni. Ha pedig neked ez jó, akkor OK. Szerintem a legtöbbünk ilyenekre nem vesz fel Zafír üveges órát. Én már csak azért is, mert a tokját sajnálnám, ha összekarcolódna. Ha pedig valamilyen vidiás fúró megkarcolná az üveget, akkor meg pláne sajnálnám.
-
hallador
addikt
válasz
fjudors #240941 üzenetére
az tény, hogy ruhától nem fog karcolódni, de azért tud az is (nem tv nézés meg irodai munka közben, hanem pl autószerelés/építkezés közben)
Hát a zafír attól nem fog megkarcolódni az is biztos. Ha vídiával karcolod akkor esetleg. Előbb törik mint karcolódik. A Zafírt esetleg gyémánttal, vagy valamilyen wolfram-karbid, titán-karbid kerámia ötvözettel karcolod meg (pl: vídia), ilyenek sem az autóban nincsenek, de máshol sem annyira meg.
Építkezésen még találhatsz ilyen anyagokat, de ki az a hülye, aki ilyen órában megy építkezésre?
Szóval azért ne menjünk át komolytalanba.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Háztartási gépek
- Trollok komolyan
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest