-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
@mriya@
őstag
válasz 5-ös kezelő #226644 üzenetére
Mert kevésbé romlik el.
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
nrg.960
tag
Szerintem is remek kép, bár sajnos nem én készítettem..
Nem vagyok a szavak embere..
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
A kép felső részén homályosan látható óra típusát meg tudná valaki mondani?
Egy ismerősöm küldte a képet, a kék számlapos Seiko miatt...mert őt az érdekelné. Nekem viszont megtetszett a felette látható óra. Azt látom hogy Solar Chronograph...de nem tudok ráakadni.
Előre is köszi!
DaniMod: Közben mégis sikerült megtalálni. Wow...kékben még szebb.
[ Szerkesztve ]
-
csabulaxi
senior tag
Valahol azt olvastam, hogy ezt a mexikói halottak napi parádé csak az egyik james Bond film kedvéért rendezték. nagyon megtetszett és azóta tartják. Most meg szinte minden óragyár csinál valami limitedet belőle.
[ Szerkesztve ]
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
Peddy789
őstag
válasz fagyalllo #226634 üzenetére
https://storage.seikowatches.com/production/files/2018/03/20/143328330638/pdf/1m20_e.pdf
The electric energy generated while the watch is worn on your wrist is stored in the KINETIC ELECTRICITY STORAGE UNIT (KINETIC E.S.U.). It is a power source completely different from conventional batteries for watches, and therefore, this watch does not require battery replacement.Ebbol arra kovetkeztetek hogy a kinetic seiko movementben kondenzator van. Es kulon ki van emelve hogy nem a hagyomanyo gombelem.
A citizen eco-drive oraban is erre tippelnek, de erdekelne te mibol kovetkeztetsz arra hogy ugyanaz a sima elem lenne benne? Hirtelen nem talaltm errol leirast. A kondenzator elonye, hogy nem kell felni az elhasznalodastol annyira mint egy sima ujratoltheto li-on akkumlatorban. A sima elemek amiket quartz orakban hasznalnak pedig nem ujratolthetoek, tehat hogyan toltene az eco-drive a fenyyel ha nem is toltheto?
Kozben talaltam par meglepoen szep citizen orat is
Nem is tudtam hogy ez is van mother pearl verzioban mint a sinn556: -
fagyalllo
őstag
válasz Peddy789 #226661 üzenetére
Félreértetted amit írtam, nem azt mondtam gombelem, hanem olyan, mint egy gombelem, azaz kívülről megtévesztésig hasonlóak. Itt egy jó összefoglaló a Kinetic órákról: [link]
A kondenzátoros félreértés abból adódik, hogy az elején valóban azt használtak, de egy csomó probléma volt vele és áttértek a Li-ion akkukra. De a zsargonban megmaradt a capacitor, aminek a magyarítása lett a kapacitor, minden órás így nevezi, pedig már rég nem az.Kbali: Csak ébresztős Seiko szerkezetről nem tudok, ébresztős kronók vannak, SNAF09P1
[ Szerkesztve ]
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz 5-ös kezelő #226644 üzenetére
Az a 710-es bronzos is nagyon jó ! !
Dátumosokat sokan nem szeretik.ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
g0n21
senior tag
-
-
g0n21
senior tag
válasz fagyalllo #226670 üzenetére
Baselworld-öt átnevezték Hour Universe-re, miután a A "svájci kiállítók egyesülete" duplafakkot mutatott a szervezőknek, és sok-sok nagy márka bejelentette a kivonulást.
Közben létrejött a kilépők által létrehozott- Geneva Watch Days, ez volt is augusztus végén.
- az LVMH csoportnak mindig volt saját rendezvénye, de valszeg betársulnak a genfibe
- SIHH-ből Watches & Wonders lett, ez a másik nagy svájci, ez idén online volt, jövőre elméletileg lesz.
- Hong Kong watch &clock fair elméletileg marad
- Dubai Watch Week elméletileg marad
- Elméletileg Salon QP is marad.
- Inhorgenta-münchen is maradAzt mondta az ex-BW szervezőség, hogy tanultak az elmúlt évek hibáiból, és már tudják mi kell a népnek, ezért szigorítottak a partner-hotelek árainak felső határán... Mutatom:
Akárhova utazom, a policym általában az, hogy 100eur / éjnél ha lehet, ne legyen több, de ezért min. 4 csillag. Most 340 ft egy CHF, tehát 65.000 forint / éjtől már lehet egy háromcsillagost kapni. Az 1-2 csillagosokat szerintem nem tudták lejjebb nyomni nagyon, ezért nem írnak konkrétumot, nem tudom elképzelni azt a svájci motelt, amelyik lemenne 150/éj alá, főleg úgy, hogy a BW idejére mindig feltolták az egekbe az árakat, de sokszorosra, tehát csak mondok egy példát, Radisson blu, junior suite, 5 éjszaka bármikor az évben ~400ezer forint, BW alatt 2,1 millió. Nem vágyam a Radisson blu, csak ez a példa maradt meg hotel szinten. AirBnB-ből pedig amikor rákérdeztem a szállásadóra, hogy akkor áll a dátum ideje alatt az 500 eur sum? Erre visszaírt, hogy hú, benézte, Baselworld lesz akkor, úgyhogy mégsem 500, hanem 2700 eur.
Mi németországban szálltunk meg, egy 6 lakásos társasház földszinti 2 szobás lakását vettük ki, ha jól emlékszem 5 éjszaka 140 ezer forint körül volt valahogy. 10 percet kellett sétálni az atompontos vonatig, 10 perc alatt átért svájcba a bw-i pályaudvarra, ahonnan 10 perc séta volt a messeplatz. Ennyit megért. Őszintén szólva BW megérdemli a "pusztulást", ahogy a bw-i emberek is elfelejthetik végre a balatoni mentalitást.Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
nrg.960
tag
Az a gond, hogy sok embernél kimerül a szín a fekete és a kék órákban, egyrészt megértem, mert ezek mindig eladhatóak, és ezt figyelembe veszi mindenki, másrészt egy fekete órát sok mindenhez fel lehet venni, míg egy narancsot, vagy a Breitling féle citromot nem annyira.. az inkább sportos vagy épp túl sportos.
Olcsóbb óráknál sem feltétlenül veszik meg a színeseket. A narancs Monsteremre sem volt kapás, pedig tudomásom szerint egy kezemen meg tudnám számolni mennyi van az országban belőle. Bár kaptam már rá egy komoly 60k-s ajánlatot.. mert "nem dupla naptáras" a "vásárló" szerintIgaz, OP-t én is a 116000 szériából egy Red vagy egy WhiteGrape-et vennék, míg a 126000-ból pedig csak a Silver-t. Bár az nálam a ritkán hordós megjelenős óra lesz majd.
[ Szerkesztve ]
-
g0n21
senior tag
válasz fagyalllo #226675 üzenetére
Ha előre egyeztetsz a gyártóval időpontot, akkor lehet rendes fotókat csinálni. Ez inkább újságíróknak és resellereknek volt, nem egyéni vásárlóknak, érdeklődőknek.
Most, hogy idén sok gyártó megcsinálta a maga summitját és félig meghívásos alapon lehetett menni engem ki is lőtt a sorból, mert nincs "kapacitásom" fél év alatt 7-8 alkalommal svájcba utazni, mindig 1-2 napra, többnyire saját költségen. Wristshotok nélkül meg aztán sokra megyek.. .
Tegnap reggel egy rohadt unalmas IWC bemutatót ültem végig, 1 órán át tartott és csak az óráról nem volt benne szó. Nekem már most nagyon hiányzik Baselworld.
[ Szerkesztve ]
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
Botyka01
csendes tag
válasz nrg.960 #226674 üzenetére
Sajnos így van, és a gyártó nyílván nem hülye, nem fog olyan órát gyártani amiből nem tud eladni egy rahedlit. Márpedig ha egy-egy óra nem több ezer €-s tétel, hanem 100 € körüli, akkor rendesen átgondolja hogy melyik színeknél térül meg a pénze. És amugy én nagyon szeretem a fekete-fehér órákat de ha színeket akarok akkor tényleg nincs más csak kék annak összes árnyalatával és fekete pirossal. Szomorú.
Milyen narancs monster? Küldesz képet?
-
nrg.960
tag
válasz Lauda #226681 üzenetére
...vaaaagy inkább nem elég bátrak az emberek! "abtw" Dávidnak teljesen igaza van ezen a téren.
Ha sokáig mondanak valakinek valamit, akkor a tej is fekete lesz, valamilyen formában gondolom ez is közrejátszik.. Mint a reklám. Mindenki a feketét vagy kéket veszi, ami nem kirívó... újabban jött a zöld, de látod, mégis kell az embereknek a szín, mert megőrültek érte, és mégsem egy kirívó narancs vagy citrom.
[ Szerkesztve ]
-
tag
"Felfémezve" színes háttéren.
Amúgy az a fekete fehér kék óra dolog igaz. A kirívó, erős, nem mindennapi színek háttérbe szorulnak. Egy fekete órát nagyon könnyen fel lehet dobni egy bi vagy tricolour szíjal pl. Így van ez a belső építészetben is. Pasztel földszínek, fehér felete fa... és veszel szines díszpárnakat, terítőt, kiegészítőket. Ha megunod az összképet, azokat cserélgeted és máris más lesz az összhatás."there are more jacks then one at the fair..."
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz @mriya@ #226651 üzenetére
Igen, ezért szeretjük, meg azért, mert utálatos dolog dátumot állítani rajta gyorsállító nélkül /tudom, oda-vissza is lehet/, de kevesebb alkatrész kell hozzá, ezért lehetne az az olcsóbb.
(#226667) xcvbxcvb : Igen, jó a bronzszínű is. Érdemes volt hevíteni a tokot.
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
Taylor79
tag
Azt látom a képeiden, hogy egyáltalán nem vészes a helyzet, szerintem egy jó órás szépen meg tudja ezt a ketyegőt csinálni.
Szerkezettisztítás is időszerű lehet. A szélvédő csere és a mutatók helyrehozatala is megoldható, a tokot is újra tudják krómozni ( Gondolom ez nem rozsdamentes acél tok.)
Személy szerint én nem tudok ajánlani senkit. A fővárosban több mester is szóba jöhet, a többiek talán tudnak segíteni...Casio Oc-108, Oc-503 acélszíjhoz keresek 3 db szemet.
-
-
Botyka01
csendes tag
válasz Lauda #226683 üzenetére
Nrg kisarkította a narancsra meg a sárgára, de nem gondolom a grape vagy a red grape színek annyira kirívók lennének (ok valóban nem fekete, vagy kék), mégis elég nehéz "egyedi" színű számlapokat találni. Itt nem a kirívóságról van szó szerintem, szimplán üzletpolitika, nem akarnak földbe állni egy egész line-al a gyártók mert beletesznek milliókat a gyártósor kiépítésébe. És így azkat akik szeretnének kicsit elrugaszkodni a hétköznapitól semmibe veszik.
De szerintem kicsit fordulni fog a kocka, remélem. -
Fall-N
veterán
válasz Botyka01 #226693 üzenetére
Azért ne túlozzuk el. Nem kell másik gyártósor hozzá, csak a festéket kell kicserélni. Inkább nem kockáztatnak a gyártók, az van mögötte. Másrészt hiába gyártanak több színt, a kereskedők sem kockáztatnak, ezért a boltjukba nem rendelnek kirívó színeket. Bemész a boltba és tényleg fekete, fehér és kék lesz a számlap. Egyedül a gyerekóráknál látni színes órákat. Az emberek nem vesznek tömegesen színes órákat, ezért a boltos sem szeretné, ha ott állna a pénz bennük.
[ Szerkesztve ]
-
Lev Abalkin
tag
[link]
Ez jó, ez már kész van. Nem kell otthon karcolgatni, amortizálni. A szakadt farmert sem értem... Remélem, nem terjed át a divat más használati tárgyakra is...Szamárfüles könyvek egyenesen az üzletből, gyárilag hengerfejes autó, stb. -
@mriya@
őstag
válasz Lev Abalkin #226697 üzenetére
Hej, amikor a kádban ülve téglával koptattuk az Odra-t, és a Trapper-t.
[ Szerkesztve ]
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
Fall-N
veterán
válasz Lev Abalkin #226699 üzenetére
Mi az a dipó?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest