- Android szakmai topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Egyszerű funkcionalitást kínál a frissen bemutatott Galaxy Fit3
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Caldera #224400 üzenetére
Eehhhhh....
Úgy gondolom nem tesz jót a Tritonnak a "light" modell megjelenése.
Rontja a magasabbra pozicionált, tényleg remek Triton vételi pozícióját.Hacsak nem érkezik új Triton, ami ezen a hasonlóságon átlép!
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
squir
aktív tag
válasz Caldera #224400 üzenetére
Pontosan. gyakorlatilag mintha a megmaradt SKX tokokat az Epson átlapátolta volna az Orienthez...
Polarstar: az tuti. Gyakorlatilag fele annyiba kerül. Mondjuk a Triton marha régi motoros és nem igazán (egyáltalán nem) volt frissítve kívül/belül az elmúlt években, ráférne egy ráncfelvarrás
Sanyi.mTs : ez most komoly?! na ja, óriasi hátrány annyian kiélvezték a diver's minősítés előnyeit
Paramétereiben gyakorlatilag jobb, mint az SKX valaha volt és messze lekörözi a mostani 5-ös divatszériát. Árában pedig pláne nyerő ezekhez -
fagyalllo
őstag
válasz Lev Abalkin #224392 üzenetére
Igen, ugyanazok a beépítési méretei, mutatók is kompatibilisek. Érdemes keresned egy olcsó, noname zsebórát, amiben ilyen werk van, szerintem szervizzel együtt is jóval olcsóbban kijön, mint egy új ETA.
Nekem is van egy, M1ó képei, a csavarokat már ő kékítette:(Illetve ez már csak volt, egy másik még van, de erről készültek nagyon jó fotók.)
squir: Az SKX-nek szebbek az arányai, rövidebbek a tokfülek (45 vs 51 mm), a korona is máshol van... Ez inkább baby Pro Sat. Diver.
[ Szerkesztve ]
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
fota
csendes tag
válasz djeperto #224371 üzenetére
Rendben ráállok és türelmesen figyelek. Ha már 200$-ért nézem az egy minőségibb ugrás a feléhez képest?
(#224373) zolnagy
Fém szíjat nem szeretnék, de valóban cserélhető később.(#224379) söndör58
A számlap szélén a betűtípus remek, de sok nekem, mármint mutatókból és gombokból is.(#224381) 5-ös kezelő
Alapvetően "kész" órát akarok venni, nem módosítani. Órához nem mernék nyúlni. Hiába műszaki ember vagyok, ennyire finom szerszámaim nincsenek. Bár órás mester biztos vállalná...de ilyen költségnél sokat vinne el az is nem?(#224384) dzsi23
Meglesz, olvasok mégKöszi mindenkinek
+1 Egyébként használt órát is szabad venni? Autót tudom, hogy lehet, abban jobban jártas vagyok -
Lev Abalkin
tag
mobile--shop2.tisellkr.cafe24.com
Rendelt már valaki innen? Rám írna?
-
Veron
addikt
-
Veron
addikt
válasz Veron #224409 üzenetére
Lehagytam a komment felét. :)
Szóval átlagban 7-8 mp-et késik, de néha akár fél perc is lehet. Látszólag random, olyan mintha a járástartaléka végét járná pedig hordom rendesen. Bármilyen ötlet esetleg?"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
hallador
addikt
válasz buci30 #224363 üzenetére
Szerintem nem baj, ha valamihez nem értesz. De azért az én sztorim a Casio-val. 1987-ben az ismerősöm kapott Ausztriában egy Casio DB-31-et, és ma is megy. 4. elem van benne, már az enyém az óra, mert kidobásra került volna, ma már többet ér mint új korában. És nagy eséllyel az fogja eltemetni, hogy 2029-ben lejár a naptára.
Majd azért szólj, ha a Certinád 33 év múlva is üzemelni fog úgy, hogy kb 10 000 Ft lett elemekkel, óraszíjjal ráköltve az órára.
De mondok még egyet, Casio G-Shock G2800 2003-as, egyszer kellett kondenzátort cserélni benne.Na ezzel kellene versenyeznie, bármelyik svájci pénztemetőnek. Amire ha betartod a szabályokat 15 év alatt kifizeted az óra árát, karbantartásra, ha annyira hulladék, a "szerkezet", akkor meg 8 - 12 év múlva csere, mert javíthatatlan. Ja és nem annyi lesz mint egy Citizenben, vagy egy Casio-ban...
Egy Suunto-ról tudjuk, hogy megy simán 15 évig, mert van ismerős, aki arra használja az órát amire való. A divatmárkákról meg ilyen infó nem nagyon van.A Q & Q pedig Citizen al-márka annyira szar nem lehet.
Hozzáteszem, hogy a Casio is használja a Miyota szerkezeteket. (Meg fél világ beleértve az Svájci márkákat is), valamint alig ha tévedek, hogy ma a legnagyobb szerkezet gyártó a piacon...A HB-vel kapcsolatban, ha Smart Watch, akkor Suunto vagy Garmin, Polar nem azért ez, mert ezek a piacvezetők, ebben a témában, hanem azért mert a HB órának nem lesz semmilyen nivo-ja. Mert aki egy picit is ismeri, az tudja, hogy ez egy 1500. divatmárka, amiből Dunát lehet rekeszteni. Persze a tudatlanabb sznobok között lehet, hogy menő lesz, de aki egy picit is tájékozottabb, annak boldog pillanatokat fogsz szerezni...
Másrészt ennyiből lehet venni egy frankó bármilyen hasonló csúcs smartwatchot, aminek minden szempontból kategóriákkal magasabb nivója lesz, mint a Gucci, Hugo Boss, Police, Diesel stb divatóráknak.Persze ez magánvélemény.
Ha meg tetszik, akkor meg kell venni, aztán majd írd meg milyen.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
SOAD19
addikt
-
minas
aktív tag
Aki már vásárolt a drop-ról pl. órát, megtenné, hogy jelzi privátban? Lenne pár kérdésem.
-
5-ös kezelő
senior tag
Ha Meranom-ról rendelsz, van olyan opció, h összerakják neked a kiválasztott cuccokkal pár dolcsi felárért. De nem sokat kockáztatsz, ha elsőre egy réztokos Komandirskiét rendelsz, 12 ezres. Ha van olyan, ami tetszik, nem is kell alakítani rajta. Az aranyszínűt meg nem kezdi ki az izzadság nagy valószínűséggel, legfeljebb megsérülhet a bevonat durva behatásnál.
De ha csak az idő a fontos, én is kvarc szekezetes órát javasolnék. Egy olcsó zafíros acél : [link]39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
minas
aktív tag
válasz pulutodurumo #224418 üzenetére
Tehát a 6498 - mp 6 óránál, 6497 - mp 9 óránál. Akkor erre figyelek.
-
Veron
addikt
válasz SOAD19 #224412 üzenetére
Nem szoktam. Felveszem, rajtam van semmi pluszt nem teszek a normál viselésen kívül.
Most épp - 56 spdn jár, biztosan a járástartalék végén van. Még mindig azt nem értem, hogy miért nem húzza fel magát napközben."Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
GregSu
friss újonc
Sziasztok!
Tanácsot, véleményt szeretnék kérni tőletek. Óra vásárlás előtt állok, de tanácstalan vagyok, nem tudok dönteni. A keretem 200, a szerkezet quartz, a szíj anyaga bőr, szövet vagy kaucsuk. Három variációs lehetőségre szűkítettem:
-Swiss military by chrono chronograph
-Bergstern active
-Tag heuer formula 1 chronograph
Szinte mind a háromba ugyanaz az óra szerkezet van (ronda 5040.D, ill. 5030.D), bár mint tudjuk, egy óra értéket nem csak az határozza meg. A Tagból nyilván csak használtra futná, bár ez tetszik a legjobban.
És jönnétek Ti a képbe. A tapasztalataitok, a véleményetek. Megérné várnom egy eladó darabra, annyival szebb és kidolgozottabb egy Tag? Mi a véleményetek, tapasztalataitok a másik két márkáról?
Előre is köszönöm a segítséget! -
BloodRay
veterán
válasz GregSu #224424 üzenetére
A Tag Heuer Formula 1 pont nemrég lett kitiltva a használtórás csoportokból, mert rengeteg a hamis belőle.
Szerintem mindnél sokkal komolyabb órák vannak ilyesmi árban, de ha mindenképp ezek közül szeretnéd az egyiket, akkor még mindig az elsőt mondanám."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
GregSu
friss újonc
Köszönöm a választ! Te mit javasolnál svájciból?
[ Szerkesztve ]
-
Amatőr123456
csendes tag
válasz Veron #224421 üzenetére
Ezidáig Seiko 5 óráim voltak nem foglalkoztam a járáspontosságukkal, tudomásul vettem, hogy nem karcok. Néhány hónapja vettem egy 1,5 éves újszerű Orient Mako 3 automatát. Kezdetben naponta 10-20 másodpercet sietett. Kedvet kaptam, hogy pontosítsam. Ötször állítottam míg végül elértem, hogy naponta 1-4másodpercet sietett., este pihentetve 8- 10 óra alatt késett 1-4 másodpercet attól függően hogyan tettem le. Tehát egész pontosan lehetett tartani. Jellemzően napi kb.14 órát hordom, irodában, vagy autóban, nem túl intenzíven használva. Majd amikor többet mozogtam pl. túráztunk, akkor kb. +15-20 mp sietést produkált néhány óra alatt. Koronáról sosem húztam, ugyanis azért vettem autómatát hogy ne kelljen ezzel bajlódnom. Arra gondolok, hogy a nem túl intenzív mozgásnál az automatika nekem sem húzza fel eléggé a rugót, a rugóerő gyengébb lehet, mondjuk 20-40%? Ha többet mozgok rugó jobban felhúzódik és akkor elkezd sietni. Koronáról fullra felhúztam is néhány óra alatt akkor is elkezdett sietni. A rugóerő csökkenésével a sietés is csökkent. Nem gondoltam volna, hogy ennyi eltérést produkál a rugóerő változás. Lehet, hogy ez csak az enyémre jellemző? Két három hónap alatt háromszor hirtelen megugrott a sietése, látszólag minden ok nélkül néhány óra alatt +30-50mp volt. Lehet, hogy ez sem normális, de csak ezért még nem szaladok azonnal óráshoz. Most ott tartok, hogy az én életritmusommal tartható a napi néhány mp sietés.
-
minas
aktív tag
válasz pulutodurumo #224420 üzenetére
Ó hogy az a.......tényleg.
-
Empsepo
senior tag
Hát eddig bírta a forgató.
Vicc.
Nagyon rég vettem, gyakorlatilag nem használtam csak az elején pár hónapot.
Most elővettem, nyár elején.
Megállt. Fura hangot ad, nem forgat.Jó, nevenincs valami ez, viszont nagyon igényes ránézésre.
De belül egy kalap szar úgy látszik.Itt is igaz, meg kell venni a minőséget, az elmegy sokáig. ( Ennél tovább az biztos.)
Mondjuk annyira nem is volt olcsó 20-30 között valahol ha jól emlékszem, de hasonló paraméterekkel egy ismert márka minimum kétszer ennyi lett volna. Vagy több.
Hát ez van.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Empsepo #224430 üzenetére
Én ugyanígy kaptam apámtól karácsonyra egyet, de utálom, zajos is, és annyira szarok benne a párnák, hogy az órákat bélelni kell, hogy benne maradjanak, vagy pedig csúszkálnak forgás közben és egymást vagy neadjég a tető plexit karcolgatják. Nagy csalódás volt nekem is ez az óraforgatósdi (4 forgatós lakkfekete alul 2 fiókos drágaság...)
[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Ruszki
senior tag
Nem olyan rossz!
Lorus 'Monaco' RM369FX9Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
rbalint88
addikt
válasz Empsepo #224430 üzenetére
valószínű lefogazott benne az áttétel és/vagy elszakadt a gumi, ami hajtja a végén. nekem is ez van az egyik felén, de karantén óta ki is van húzva. majd amelyiket akarom hordani, szépen felhúzom koronáról. a Seiko van napi használatban, az kibír egy-egy beiktatott kvarcos napot is az 50 órás tartalékkal. a Certina szerintem nem volt rajtam február óta, nem kellett kiöltözni úgy sehova.. a többi meg kvarc, csak így legalább elférnek egy helyen
ja igen és 21 centis csuklóval itt is kicsik a párnák, feltekert pzs-vel ki kell ékelni az órét, hogy ne lötyögjön. és zajos is. szóval egy fos.... -
gipsztigris
addikt
-
Ruszki
senior tag
válasz gipsztigris #224435 üzenetére
Teljesen igazad van! Csak egy Tag Monaco kicsit más kategória, mind árban mind szerkezetben. Azért nem annyira hajaz a Monaco-ra kicsit, máshogy vannak elrendezve a segédmutatók!
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
dzsi23
addikt
válasz gipsztigris #224435 üzenetére
Ezen a videón látszik, hogy a 38mm ellenére igencsak nagynak hat, de neked talán így is kevés lenne. Viszont aki kicsi órára számít, az csalódni fog.
-
Empsepo
senior tag
Köszönöm a válaszokat forgató ügyben.
Nem vacakolok vele, ( bár akárki akármit mond, kényelmes dolog ) megleszek nélküle. -
Taylor79
tag
Miért van az, hogy fehér számlapos búvár, vagy búvár stílusú órát nagyítóval kell keresni az alsó szegmensben (~100 000 Ft-ig)?
Például a Seiko is szereti kis példányszámban gyártani ezeket az órákat, lásd Snzf11. Illetve, ha gyártanak is ilyet, azt Usákiai vagy Ázsiai piacra terítik.[ Szerkesztve ]
Casio Oc-108, Oc-503 acélszíjhoz keresek 3 db szemet.
-
Fall-N
veterán
válasz hallador #224411 üzenetére
Én csak azt nem értem, hogy mindig ha Casio akkor G-Shock, pedig nagyon jó budget órákat is gyártanak. Nekem van 3 db olcsóbb 17-30 ezer Ft közti ársávban óráim tőlük és teljesen jó minőségűek. Mind SS tok és szíj, Myota kvarc. Csodák nincsenek, amin tud spórolni a gyártó az az, hogy a szíj csörgős és hajtogatott szemes. Egyedül kivétel a Beside az tömör szemekből van és nem zörög. Van nem egy saját Casio kvarc szerkezetes is, amelyik 10 évig elketyeg egy elemmel.
De ott az Edifice család is kicsit drágábban.
-
Lev Abalkin
tag
válasz Lev Abalkin #224444 üzenetére
Mindenkinek jól jönne bármilyen személyes tapasztalat a microbrandokról. Nézegetjük, nézegetjük, aztán mégis valami "kommerszebbet" veszünk, pont a tapasztalat hiány miatt.
[ Szerkesztve ]
-
tag
válasz Lev Abalkin #224444 üzenetére
Persze, a tok kidolgozása nagyon kezdetleges. A számlap ok vokt de 1 index pl. picit ferde volt. A lünetta az maga a rontás. Szar minőségü, úgy lehetett tekerni, hogy csak azt (nem) vártad mikor vog leesni. 2 kattanásnyi holt játéka volt.
Szerintem ez mushroom, nem microband. Silány kínai tokozása az NH szerkezetnek[ Szerkesztve ]
"there are more jacks then one at the fair..."
-
Taylor79
tag
válasz pulutodurumo #224441 üzenetére
Ez az óra például tetszik, feltéve, ha nem nagyobb 42mm-nél.
Az eltérő színű szíj nekem talán már kissé sok, de azt a legkönnyebb orvosolni.Casio Oc-108, Oc-503 acélszíjhoz keresek 3 db szemet.
-
nagyúr
A Heritor nem microbrand, hanem Mushroom!
Fájdalmasan néz ki sok órájuk és sikít róluk, hogy igen erősen Hiangzu vagy Seagull-ból vannak a cuccaik igen nagy része.
Rondák na.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest