- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BAti77
aktív tag
válasz sztikac #185392 üzenetére
Longines cal. L115, ami gyakorlatilag egy ETA 955.112. Jó minőségű, bevált quartz szerkezet, amit jó ideje gyárt az ETA. Az egyszerű, javíthatatlan quartz szerkezetekhez képest ez részegységenként bontható és javítható. Ma már jelemzően csak a minőségibb kategória kap ilyet svájci vonalon...
Más: egy érdekes szösszenet a Seiko "Made in Japan" óráiról, amik nem is annyira japánok...
[ Szerkesztve ]
"Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."
-
BAti77
aktív tag
válasz Nekton #185404 üzenetére
Mondjuk aki nem akar 6000 Ft-ot mindig kiadni, ha épp valami elromlik a werken, mert az ETA F06 széria javíthatatlan...egy egy alkatrész még mindig olcsóbb, mint egy komlett werk-csere...amúgy nem éppen jellemző a "nyűglődés" a 955.xxx werkekre...
"Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."
-
terra052
őstag
A Diashock témához egy kis info elsőkézből
werkmania.hu
-
Sn4k388
tag
Sziasztok egy gyors kérdés ez a tipusú órát lehet kézzel felhúzni? Orient FFD0F004W0
46n45 szerkezet van benne (Megjött az óra de hiába tekerem kihúzva és betolva nem húzza magát (Mézmozgásra felhúzza)
[ Szerkesztve ]
-
Deskdiver
senior tag
válasz fagyalllo #185417 üzenetére
Az igaz. Bár ha belegondolok az ETA kvarccal szerelt órámat kb. két hónapja állítottam be utoljára azóta sem mutat eltérést a rádiósomhoz képest. Az elem élettartamra pedig 108 hónapot írnak. Annyi ideig még egy órát sem tartottam meg, szóval nekem ez is ok. Aki egy fél életre keres problémamentes órát annak talán jobb választás a Citizen. Én még mindig úgy gondolom, hogy egy liga csak másképp közelítették meg a problémát. Viszont azzal indexközé ütő mp mutatóval kezdeni kellene valamit. ( Az enyém szerencsére eltalálja. Ha nem tenné már nem lenne meg. )
-
Veron
addikt
Nem tudjátok, hogy kvarc Maurice Lacroix Les Classique szériában miféle szerkezet van? [link]
Sehol sem találtam róla infot. Kicsit túlárazottnak tűnik akármi is az, de legalább szép.
Kösz![ Szerkesztve ]
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Veron
addikt
válasz Deskdiver #185421 üzenetére
kösz!
elrontottam ám, mert a nap kijelzőset akartam:[link], bár gondolom ugyanaz a kategória.
és ezek a werkek hol helyezkednek el a táplálékláncban?
mit gondoltok megéri az óra az árát (kb. 300 USD)?ha jól sejtem ez lesz az: ETA 955.132
[ Szerkesztve ]
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
hallador
addikt
Sziasztok,
Vásároltam egy Marvin 560-as szerkezettel szerelt órát, viszont naponta akár 3 - 4 percet is képes késni. Mi lehet a probléma, és beállítással ez pontosabbá tehető-e?
Köszönöm.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hallador
addikt
válasz @mriya@ #185425 üzenetére
Ezt nem tudom megmondani pontosan az 50-es évekre tenném én, de az is lehet, hogy oltári hülyeséget mondok:
990812 a sorozatszáma, és róla van szó: [link]
[ Szerkesztve ]
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
-
-
Kbali
nagyúr
válasz Sungoo #185432 üzenetére
Igen - de pont ő az (de gyakorlatilag a városban az összes 'órás' ilyen), aki még a nem elemcserés korszakban kezdte a szakmát, hanem valóban órajavítóként, de az elemcserével/szíjcserével megelégszik, meg azzal, hogy naponta kb. 1 alsópolcos quartzórát elad.
Többieknek: tudom, vannak lelkesek, csak vidéken nehéz találni (vagy persze posta és várakozás).
-
Sn4k388
tag
Az Orient első 24 órás pontossági tesztje megvolt és +1 sec el zárta a napot (Sokkal rosszabbra számítottam)
De azért kíváncsi vagyok hogy egy hónap alatt hogy alakul -
Mercutio_
félisten
válasz @mriya@ #185433 üzenetére
Ha már szóba jött: BEM-506 megállt, hol tesznek bele olyan új elemet ami sokáig bírja, és esetleg nézik meg a tömítést (van benne egyáltalán? ) nem sokezerért?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
alphaville
aktív tag
válasz Mercutio_ #185438 üzenetére
Van benne tömítés! A Tutuban cserélnek elemet is, a tömítésre legfeljebb ránéznek.
Azt viszont sokat sejtető, már-már szuggesztív, a hozzá nem értés mély filozófiájával teszik. Elvégre a humanistáknak is meg kell élniük valamiből. Egyébként nem hiszem, hogy kihívás lenne egy elemcsere és tömítés-ellenőrzés bármelyik órásnak.[ Szerkesztve ]
-
r.levente75
addikt
Van egy Citizen titánium karórám ami 12 éves. Az első elem kb 8 évet bírt. Utána kb 2 évente kellett elemet cserélni benne, de a legutolsó csere 03,31,-én volt, ami 8 hónap, és teljesen lemerült az elem. Viszem vissza garanciába, és az órás mondja, hogy az órában a belső komplett szerkezetet cserélni kell, mert elöregedett, és azért meríti le az elemet a kelleténél rövidebb idő alatt. Ez igaz lehet?
Mondjuk az is érdekes, hogy ez az óra kb jelenlegi áron 60-70k, de a belső teljes szerkezet ára 6k!
[ Szerkesztve ]
-
mlado
csendes tag
Sziasztok! Ismeritek ezt az órát? Vagy legalább hozzá vélemény a specifikációkról?
A tok 40 mm-es, 47,7 mm-es, 14 mm-es, 20 mm-es hevedermérettel
316L sebészeti minőségű rozsdamentes acél
7 mm-es csavaros korona D1 logóval
Kattintson az egyirányú keretre
Alumínium keret lencse fényes gyöngyházzal
Kék Super Luminova SL-BGW9 a tárcsára, a kezére és a keret gyöngyházára
Domború zafírkristály kék Anti Reflexiós bevonat az alsó részen
Ronda 515SM svájci kvarc mozgás
300m ~ 1000ft
Fúrt füllel, erős, egyetlen vállrugós rúddal 20mm X 2mm X 1.2mm
12 hónapos garancia
A Scurfa Watches gumiheveder alapja az olasz bőrpántok, melyet rengeteg évjáratú Diving órákon láttak -
Deskdiver
senior tag
válasz mlado #185445 üzenetére
Szoktak itt posztolni kerámia lünettás darabokat hasonló áron vagy olcsóbban. Ha visszaolvasol találsz egy párat. Ha mindképpen microbrand érdekel akkor itt listázva megtalálod közel mindet. [Microbrands]
Sokaknak itt már unalmas összeállítás ,de én személy szerint ebben az árkategóriában ezeket választanám. Seiko SKX + kerámia lünetta, Seiko Monster, Bulova Sea King -
KelemenUhr
aktív tag
válasz fagyalllo #185448 üzenetére
Na ez már döfi! Ráéreztek a kínaiak, hogy mit érdemes gyártani és hogy nem csak a gagyira van kereslet. Ez az SLA017 zafírral, kerámiával, NH35-tel, 200m-el, 200$ környékén gyakorlatilag verhetetlen. Terveztem benevezni a teknősre, de azt hiszem, inkább megvárom ezt. Remélem a lume is jó lesz, az nagyon hiányzik, mióta eladtam az SKX-et.
Valami jó kis LLD homage-t kellene piacra dobniuk, nem is értem, az hogy nem jutott még eszükbe.
...De van egy rossz hírem is: a röntgenfelvétel alapján önben egy csontvázszerű lény él.
-
KelemenUhr
aktív tag
Egyébként van ez a Sharkey márka is, ahogy látom ugyanaz kb. a kínálat, ugyanaz a cég lehet?
...De van egy rossz hírem is: a röntgenfelvétel alapján önben egy csontvázszerű lény él.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest