- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bence0929
tag
válasz schawo #185750 üzenetére
Mercedes Benz sem motort árul, de azért ha rendelek tőlük egy verdát, akkor tudható előre, hogy benzines vagy diesel stb. nem az a bajom vele, hogy Sellita, hanem az, hogy ki tudja mi van a fél millás órában, majd az 5 éves szervíznél kiderül rohadt vicces, de csak nyugalom, mert mi Caliber 5-nek hívjuk
Amit írsz kicsit leegyszerűsít és abszurd, ennyi erővel írhatod azt is, hogy egy brand-et arulnak és nem órát, persze kell a márka is, de azért legyen kézzelfogható tartalom egy termék mögött.
-
titán
válasz bence0929 #185752 üzenetére
benzines vagy diesel
Itt is tudod, hogy automata, vagy kvarc.mi Caliber 5-nek hívjuk
Autónál csak hiszed, hogy tudod, hogy milyen motort kapsz. Gyakran van, hogy egyik márka másiknak dolgozik be. Egyik Peugeotnak hívja, másik Fordnak ugyanazt a motort. Aztán jön egy évjáratváltás, és ugyanaz 2000ccm Ford motor egyszer csak saját gyártású lesz. Autót adnak el, a motort bízd rájuk.Ha már autós hasonlatoknál járunk.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
fagyalllo
őstag
-
bence0929
tag
válasz schawo #185754 üzenetére
oké, az autós párhuzam nem volt a legjobb, de pont amit írsz a zagyvaság az autóiparban, miért jelenik meg az óraiparban, ami azért lehetne jóval feszesebb és tisztább, tekintve azt, mennyit is keresnek ezzel, de lényege az lett volna, szerintem gáz, hogy veszek egy Aquarecert, kifizetek érte egy kis zsetont és nem tudom mi van benne, nem mintha nem szivatna minden gyártó valami marhasággal
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz Lev Abalkin #185734 üzenetére
Mással még nem volt tapasztalatom, egy időben az Isobrite T100 tetszett, de örülök, h nem adtam érte annyit. Ennek nem zavar a súlya, főleg másik szíjjal, a tok elég masszív, üveg zafír - igaz, nem ütöm-vágom, arra jó az óccó műanyag digi /bár én azokra is vigyázok /. Számlapot én is cserélném egy üresebbre, elég lenne nekem a percgyűrű meg a csövek mint indexek, számok feleslegesek. Talán jobban nézne ki optikailag.
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
titán
válasz mr.perfect #185757 üzenetére
Én pl. szeretem az Aquaracert. Nem fogok venni, mert még kb. 4-5 másik óra a várólistámon (Montblanc Timewalker, Seiko SARX, Nomos Tangentomatic, Grand Seiko SBGA) van előtte, amiket szintén nem valószínű, hogy mind megveszem, de ha mégis vennék egy ilyen Tagot valamikor, egy fikarcnyit sem fog érdekelni, hogy Sellita, vagy ETA van benne. Nem atyaúristen és nem is borzalmasszar egyik sem.
Egy Steinhartnál pl érdekel, hogy melyik kerül bele, mert ott az óra értékének 50%-át adja a szerkezet, egy Tagnál, ez 10%.
-
Mercutio_
félisten
válasz schawo #185759 üzenetére
Ez inkább megközelítés kérdése. Van aki szerint a szerkezetnek nincs akkora jelentősége - ha az az óra értékének kis(ebb) részét teszi ki - míg van aki számára a presztizs/érték szempontjából az óra értékétől függetlenül fontos, és egy sellita szerkezettel szerelt változatot nem tart elfogadhatónak különösen magasabb érték esetén.
Mindkét álláspont védhető , de itt nem is ez a kérdés, hanem , hogy utóbbiakat miért nem veszi figyelembe a gyártó.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
titán
válasz Mercutio_ #185760 üzenetére
Tekints rá úgy, hogy a szerinted (vevő szerint olvasandó, nyilván) rosszabbik szerkezet van benne, aztán legfeljebb lesz egy kellemes meglepetés. Ha meg a szerinted rosszabbik szerkezettel szerelve nem akarod megvenni, akkor ne vegyél ilyet.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ez a Selitta dolog még mindig itt lebeg a szemem előtt. Nem értem még most sem pontosan. Az ellenben érdekes, hogy a magyar Evolvens is svájcit szerelne be hamarosan, mert "svájci"! Jelentős előny a belépő kategóriában és az új kicsiknél egy "svájci" papírt bemutatni.
Lehet emelni az árakat!
Mit ad isten, a cél nekik is szerkezetben a fent emlegetett Selitta.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Mercutio_
félisten
válasz schawo #185761 üzenetére
Lehet ezt szépen csomagolni , de attól ez még a cég részéről egy üzenet* azon vásárlói réteg számára akiknek fontos a szerkezet is és szeretik tudni pontosan mit kapnak a pénzükért.
És itt most nem a te álláspontodat vitatom, csak más szemszögből leírom mit lát a vevő* = nem zavar ha elveszítünk, mert nem vagy fontos számukra, mi azokra építjük a márkát akiknek a szerkezet "lényegtelen"
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
-
Deskdiver
senior tag
válasz Mercutio_ #185760 üzenetére
Úgy saccolom a Tag esetében a profit nagy része az alsó polcos modellekből származik amik a legjobban túlárazottak. Ezeket a modelleket többnyire úgy is azok vásárolják akik a dugóban állva látták meg a hirdetéseken Leo, Ronaldo, Thor vagy éppen a levitézlett Tiger furán pózoló, kibotoxolt fotóin. Nem is akarják figyelembe venni a hozzánk hasonló "geek"-ek véleményét. Szóval nyugodtan belepakolhatnak bármit ami megmozdítja a mutatókat. Persze nem rosszak ezek a werkek csak az árazást nézve kiábrándító a kockák számára mint mi. Használtan kell venni fullszettet a börzén "azt jóvan". Annyiért már megéri.
-
nagyúr
válasz Mercutio_ #185764 üzenetére
Hogyne lenne!
Van egy viszonylag új készítő, aki pár éven belül már az ötödik verziót dobja piacra saját órájában és megvehető formában is.
Www.montres-catena.com benne link a mouvements szekció.
A Valanvron nem nagy szám. Szerintem ez inkább pénzügyi trükkre alapuló cég, semmi innováció - csak költségcsökkentés egy jogszabály és cég közreműködésével.[ Szerkesztve ]
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Mercutio_
félisten
-
rbalint88
addikt
válasz schawo #185767 üzenetére
Lehet alsopolcosnak hivni az eta szerkezeteket, de azert sz elvitathatatlan teny, hogy jelenleg es evtizedek ota ok az iparagi sztenderd. Ha egy nem epp egypalcas orakat gyarto ceg azert valt sellitara, mert az majdnem ugyanolyan jo (papiron talan meg jobb is), viszont kisebb a bekerulesi koltsege, az szamomra nem elfogadhato. Nem sznobsagbol, hanem mert volt egy evtizedekig mukodo “gentlemen”s agreement” gyarto es fogyaszto kozott, hogy persze lenyulunk, de azert nem kurunk at teljesen. Szerintem ez valtozott meg azzal, hogy ugyanazt aruljak ugyanannyiert meg olcsobb, meg alsopolcosabb werkkel. Persze ez egyreszt csak a geekeknek szamit, meg annak, aki nem ket hetig kapalja a gdp-t egy ilyen aru oraert es tulmegy az ingerkuszoben, hogy netto a brandert fizessen meg tobbet. Persze ez is innen a balkani pocegodorbol van ilyen relacioban, nyugaton ezek kvazi divatorak meg, egy rendes orabuzi megveszi a 10-100ezer €-s sajat werkes csodakat es lenezoen legyint erre a vergodesre.
-
titán
válasz rbalint88 #185770 üzenetére
Ha egy nem epp egypalcas orakat gyarto ceg azert valt sellitara, mert az majdnem ugyanolyan jo (papiron talan meg jobb is)
Azért vált, mert fityiszt kap, nem etát. A Swatch nem ad el nekik. Ennyi. 2020, vagy 2021-től már senki sem fog kapni, csak Swatch csoportos órákba kerül.evDirect villanyautós töltőhálózat
-
titán
válasz Mercutio_ #185769 üzenetére
Tele van a piac japán órákkal, német órákkal. De ezért mondtam, hogy kamusznob. A wannabe sznob csak úgy tesz, de valójában pénz nincs rá. Egyik se jobb, mind filléres cucc. Vannak köztük kicsit jobbak, kicsit rosszabbak, de egyik sem olyan csoda, hogy ez legyen a kulcsa a sikernek.
[ Szerkesztve ]
-
von toth
tag
Tökúj weboldala lett az Orientnek?
-
Mercutio_
félisten
válasz schawo #185772 üzenetére
Attól szvsz nem lesz wannabe sznob valaki, hogy csak adott összeget _hajlandó_ kiadni órára. És akinek nincs több rá, annak is lehet rá igénye, hogy a pénzéért az elérhető legjobbat kapja (aztán, hogy ez abszolút értékben hol van már más történet)
Svájci esetén ebben az árkategóriában ha jól értem mégis csak az ETA ami hosszú távon _is_ bizonyított, a többinél max ígéret vanszerk.: De amúgy ja, német, japán, más mikrobrand ahol kisebb a márkafelár
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
titán
válasz Mercutio_ #185774 üzenetére
Kiforgatom a szavaidat (ebben profi vagyok )
Az óra minőségét a szerkezete határozza meg? Egységnyi áron az a legjobb óra, amiben a legjobb szerkezet van? Összeadobok egy kínai vackot egy Omega saját csodaszerkezzettel, akkor azzal elégedettebb lennél? Az óra két fő része közül a másik nem is számít? Ha neked a Tag Aquaracer tetszik, akkor veszel helyette egy random másodikat, mert abban csodaszerkezet van? (Nincs.)
-
bence0929
tag
válasz schawo #185771 üzenetére
A Tag esetében még mindig nem ez a kérdésem, nem érdekel, ha Sellita van az Aquarecer-ben, megvenném, mert tetszik, az nem áll össze, miért nem tudom 700k-ért mit veszek, mert csak mézesmadzag az ETA werk hangoztatása a modell esetében szerintem, ha 10%-kukba kerül a többi Sellita, miért nem vállalja be a nagy brand és dönti el, tudatja velem érdeklődő vevővel, hogy melyik Caliber 5-ért fizetek éppen, ennyi
Az Alpina Alpiner 4 Sellita-t használ, de ezt tudom mert a gyártó specként megadja, így azt mondom rendben, tudok mérlegelni és eldöntöm veszek e vagy sem.
-
titán
-
@mriya@
őstag
válasz vadászcsiga #185778 üzenetére
Szegény Sellita olvasná ezt a szakértői topikot, biztosan öngyilkos lenne, főleg így, karácsonykor.
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
bence0929
tag
Még mielőtt bárki félreértene, továbbra sem a Sellita vs ETA témáról beszélek, nem értek annyira a werkekhez, hogy bárkinek megmondjam mi a jó, csak tényszerűen zavar, hogy egy olyan marka mint a Tag, egy adott termékénél nem képes megmondani mi is van benne, de én csak fizessem ki nyugodtan a napi árfolyamon a nem zsákbamacska eurómat vagy forintomat, mert az amit leteszek pénz és annyi, tudom miből van, vagy mondjam nekik, fele forint fele chf vagy talán egy kis eurót is utalok a vételáron belül, ahogy esik úgy puffan, mert a Tag hozzáállása is ez a vevővel szemben amikor azt írja, hogy kaphatsz ETA vagy Sellita werket. Nem, én szeretném tudni mi ketyeg benne, mert ha megkérdezi egy barátom, mi hajtja az órámat, elég vicces válasznak érezném azt mondani: "még nem tudom, majd 5 év múlva a szervíznél kiderül 25 vagy 26 köves "
[ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
válasz bence0929 #185782 üzenetére
Én nem értettem félre. Ha valaki vesz egy új TAG Heuert, akkor nem a műszaki tartalmat fizeti meg, hanem a Red Bull F1 autón lévő feliratot és a DiCaprio csuklóján lévő órát, amivel újabb vevőket szerez a márkának és együtt örülnek, hogy milyen menők.
A gyártó pedig a lehető legolcsóbb, műszakilag az elvárható minimumot nyújtó werkeket rakja bele, mert megteheti.- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
bence0929
tag
-
soetigabor
tag
Sziasztok! Az mitől lehet hogy az órán a nap/dátum kijelzőből a nap át akar idő előtt váltani egy napot... illetve nem is napot, hanem váltani a másik nyelvre. Egy SNZH53K1-ről van szó. Egyszer észrevettem nap közben, hogy készül váltani, visszatekertem, később pedig már átváltott teljesen.
-
fagyalllo
őstag
válasz soetigabor #185785 üzenetére
Mit jelent idő előtt? Az óramutató minden második körülfordulásakor, 12 és 3 óra között váltja a napokat, egymás után kettőt ugrik, azaz mindig az eredeti nyelvre ál át. A tiéd hogy viselkedik? Dátumváltáskor (némi ráhagyással 21 és 4 óra között) nem szabad visszafelé tekerni a mutatókat és kézzel se szabad állítani a dátumot.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
pulutodurumo
őstag
válasz soetigabor #185787 üzenetére
Kétnyelvű a dátumtárcsa. Kb. egy óra időtartamra spanyol, aztán ugrik tovább. Ha nem hajnalban csinálja, akkor fél napot el van csúszva az idő.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
soetigabor
tag
válasz pulutodurumo #185788 üzenetére
Igen igen közben leesett hogy mit magyarázott a kolléga, köszi Egyébként csak kíváncsiságból, mi történik, ha visszafele tekerem az időt? Egy keveset tekertem vissza rajta :/
-
pulutodurumo
őstag
válasz soetigabor #185792 üzenetére
A "cannon pinion" amire az óramutató rászorul, szintén csak rácsúszik a fogaskerék tengelyére ami hajtja. Ezt a kereket a motorrugó előre akarja tekerni. Ha sokat, sűrűn állítod vissza akkor kopik, kilazul. Ha évente egyszer egy órát visszaállítod, attól azért nem lesz baja. Ha le van járva a rugó, nyilván nem ilyen rossz a helyzet.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
nagyúr
Boldog Karácsonyt!
-
Empsepo
senior tag
Boldog Karácsonyt minden topiktársnak.
-
bence0929
tag
Boldog Karácsonyt és Pontos Időt kívánok mindenkinek
-
nagyúr
Boldog Karácsonyt és új órákban gazdag sikeres újévet!
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen notebookot vegyek?
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest