- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Tesztpadon az exynosos Galaxy Z Flip7 FE
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tersius
tag
A 9.1-es 1 cd-s verzio volt? Ha nem, akkor egyaltalan nem hianyos. Ha igen, akkor lehet. De szerintem neked nem kell a 9.2 sem. YAST-bol mindent fel tudsz tenni a 9.1 ala is.
Ha a 9.0-t nem birtad frissiteni 9.2-re, a 9.1-et sem fogod tudni.
Mit akarsz hasznalni, ami miatt kevesnek erzed? -
Tersius
tag
válasz
God Vazzeg #183 üzenetére
Meglassuk
(/me afraid)
-
Tersius
tag
válasz
God Vazzeg #180 üzenetére
En arra gondoltam, hogy elve semmi gcc nincs a gepen.
(oszinten szova nem tudtam, hogy a make az annak a resze, pajtasa, aliasa, vagy tok fuggetlen, ezert gondoltam, hogy hatha a gcc feltesz mindent, ami kell hozza .
Ugyanakkor nem hiszem, hogy MoneyM kolleganak kernelt kellene forditania iziben -
Tersius
tag
-
Tersius
tag
Meddig jutsz el?
Amikor indul, van kek kepernyo szepen, es irja, hogy inicializalja epp a hardvereket?
Ott ha nyoms esc-et, akkor elvileg egy fekete ablakban mutatni fogja, hogy epp mivel szuttyog. Ha mar itt is lassu, akkor valts oda at, hatha kiderul valami.
Vagy a valasztos menuig gyorsan eljut, es ott lassul be? -
Tersius
tag
Dehogynem letoltheto, itt volt a link is.
Bővebben: link
Amugy jo sok disztrot (peldaul a 9.1-et is, azt hiszem) le lehet szedni az ftp.fsn.hu -rol, ahogy ezt mar szinten irtuk sokszor.
(ez CD..nek szolt, nem Neked) -
Tersius
tag
-
Tersius
tag
Goto suse.com, aztan ott nezd meg a csomaglistat.
Nem lattam meg Suse 9.1-et (9.2-t sem)
Egyebkent azt altalanossagban el lehet mondani, hogy ezek kozott a verziok kozott szinte semmi lenyegi valtoztatas nincs.
Kicsit ujabb kernel van benne alapbol, meg minden programbol az egyel ujabb valtozat. A 9.1-es valoszinuleg epp olyan jo neked, mint a 9.2
Vagyis ha az egyik jol mukodik arra, amire hasznalod, akkor nincs ertelme frissiteni, kizarolag a frissites kedveert. -
Tersius
tag
Sajnos nem. Annyit tudok segiteni, hogy kiirom neked DVD-re az iso-t, es ha eljossz erte, akkor odaadom, es akkor nem fog kelleni halozatrol telepiteni.
Masik lehetoseg (amit sokkal inkabb ajanlok), hogy keress valami dokumentaciot a suse honlapjan, esetleg a forumain, bizonyara ez a helyzet masnal is eloallt. Netan valami readmeben is biztos, hogy le van irva.
Ez azert volna uditobb modszer, mert a kesobbi kerdesek hadat lehetne megelozni vele. -
Tersius
tag
Nem letoltesvezerlo progi, hanem P2P program (mint a DC, kazaa, stb). Nem egy szerverrol tolt mindenki, hanem egymastol toltogetnek a userek.
Googliban bittorrent-re ra lehet keresni, de ph-n is van rola topic.
Ludovicus: En az eredeti linkrol kezdtem el szedni, aztan atmentem a masik gephez, es fejbol csak az fsn cime jutott eszembe, ezert onnan folytattam. A masikrol is ugyanolyan jol lejonne.
cdkerdes: Olvass vissza, nem is kell sokat, ott van minden lepesrol-lepesre.
[Szerkesztve] -
Tersius
tag
válasz
ThunderBoy #106 üzenetére
NTFS iras mennyire mukodik benne? Mi a kis trukkel? (amikor utoljara neztem valami ntfswrite projectet, akkor ott ugy volt, hogy csak felulirni lehetett egy fajlt, ami ugyanakkora meretu, mint amit oda akarsz irni. Azota hogy allnak?
Dual DVD-m nincs, se irom, megelegedtem a sima kiadassal, 3.3 giga is elegendo
Ki is irtam, de ugyse teszem fel, Slackwaret nem adom semmiert. -
Tersius
tag
(medve)bocsnak irtam. Az isot.
Barmennyit letolthetsz, igen. Ez benne a jo
Amugy olyan igazan sokat kar gyujteni belole szerintem, egyet kell, azt aztan feltenni, es hasznalni.
Jo is, jon a rendorseg, mutatsz neki 10 linuxot, es mondod, hogy aaa, a tobbi is az, aztan hatha elmennek.
Ennyi up szerintem nem kell. -
Tersius
tag
válasz
(medve)bocs #80 üzenetére
Te ezt le tudtad tolteni jol?
Nalam ez csak 2 gigasnak tunik, holott 3.3-nak kellene lenni. Wgettel probalom, de mc-ben kikeresve is csak ket gigasnak mondja a meretet. -
Tersius
tag
Nem nagyon ertem, hogy mit irsz. Sem azt, hogy mit masoltal hova, sem azt, hogy hova szeretned, es azt sem, hogy hova akarsz lepni akkor most pontosan.
A drivernek (ahogy latom) teljesen mindegy, milyen mappaban van.
Masolashoz minek lepkedni barhova? Nem ertem.
Az nvidia drivernek nincs valami telepitoje? (regen olyasmi kartyam volt, de mar nem emlekszem)
Amit ha elinditasz, akkor kiirja, hogy at kell menni szoveges modba?
Ha valami ilyesmi van, akkor grafikusban allva a rootkent az init 3 parancsot ha kiadod, akkor at fog valtani (elvileg) harmas futasi szintre, ami gyakorlatilag a szoveges modu teljes koru felhasznalas szintje (magyaran ha minden jol megy, akkor lelovi az ablakkezelot, es kapsz egy szep konzolt). Ekkor le tudod futtatni az installert elvileg. -
Tersius
tag
ooo.
Tobb dolgot tudok elkepzelni:
1: Ha fut a grafikus kornyezet, csak atvatltottal valamelyik konzolra (amit az alt+Fx gombokkkal lehet (grafikus alatt a ctrl-t is nyomni kell)), akkor alt+F7, a hetes konzolon megy a grafikus.
Ha ez nem csinal semmit, akkor startx (ez inditja a grafikust).
Ha nem ez volt a kerdes, vagy valami hiba van, akkor goto a linuxos topic -
Tersius
tag
Negyszer irtam le eddig. Linket kuldtem, ahol le van irva lepesrol lepesre.
Na akkor megegyszer, utoljara.
Windowsban allsz. CD-t berakod (lehetoleg ures legyen).
A mini.iso-t (a fajlt! Nem a tartalmat, nem mast, magat az .iso-t) a c: konyvtarba.
Elinditod a nero-t (ne az express, vagy egyeb ilyen smartstart vagy ilyesmit, a nero burning rom nevut inditsd).
Ott juss el a CD iro kepernyoig.
Na ekkor elotted a nero, a recorder menuben van egy burn image, 6.x-es nero-t feltetelezve.
Erre kattints. Ekkor bejon egy parbeszed ablak, ahol ki tudod valasztani az iso-t, aztan record. -
Tersius
tag
Akkor ez a gond. Bootolos cd-t nem igy kell irni.
valami cd iro programmal (pl nero) kell olyat mondani neki, hogy burn image, ott kivalasztod az isot, es akkor o azt szepen kibontja majd maganak, a fajlokat beteszi, meg a boot szektort is megheggeszti olyanra, hogy onnan elinduljon a lemez.
Szoval burn image a te baratod, minden proginal kb igy hivjak (most csak K3B-s megoldas (Pl. K3B-nel: elinditod, es Tools/CD/Burn CD image) -
Tersius
tag
Na amugy megneztem az ftp.fsn.hu-n a disztribek kozott.
A minisnek be kellene bootolnia kivaloan, es utana FTP-rol kellene huznia a csomagokat, vagyis ezzel elvileg mennie kellene.
A DVD image ami fent van, az szerintem rossz. 3.3 giganak van irva a readmeben, viszont csak 2048 mega meretu maga a file. Ennek nem allok neki. Ha keresel egy jo meretut, akkor tovabbra is all az ajanlatom a letoltessel es a kiirassal. -
Tersius
tag
Minek szol bele, aki nem ert hozza? (en)
9.x-ben levo yasthoz meg nem volt szerencsem (azt hiszem).
8.2-ben volt egy olyan gomb, a software reszleg korul, hogy system update.
Hulye kerdes, nem tudom, hogy van-e koze barmihez, de rootkent futtatod? Hatha letezik useres yast, nehany feature nelkul (ez utobbi nagyon vaktaban lovoldozes).
Milyen opciok vannak amugy a yastban? Hatha azok kozul tudnek valasztani, hogy mi kell neked.
[Szerkesztve] -
Tersius
tag
Be kellene elvileg bootolnia szerintem.
A teljes ftp konyvtar leszedese maceras. Ott garantaltan semmi nem bootol
Szoval oda tobb varazslat kell szerintem. Egyreszt. Masreszrol en probaltam egyszer leszedni a teljes konyvtarat (de ez meg valami hetes verzioval volt, azt hiszem), es akkor az ossze-vissza linkelesek miatt 3 giga helyett valami 6-ot szedett le, amikor meguntam, es lekapcsoltam.
Raadasul akkor mindent le kell szedned, mig FTP-s telepitesnel csak azt, amit akarsz vegulis telepiteni.
Na mindjart nezek valami readmet. -
Tersius
tag
En is SuSE-t hasznaltam, aztan elhalta magat a hang, a nyomtatas, meg meg par dolog, es ott alltam, hogy ''akkor hol is vannak a rendszerfajlok? fene tudja. mindegy, ott a varazslo.
Varazslo lefutott, es mondta, hogy na, kesz, most mar megy. Persze nem ment. Es ezutan lett elegem
A masik baj meg az a suseval, hogy agyon van patcholva a kernel, ezert ha valamiert frissiteni akarsz (nekem pl. a hangkari miatt kellett), akkor az mar tudast igenyel, mig egy masik disztrora a standard kernel felrakas max fel ora, forditassal egyutt, es egyszeru dolog. De tobbet nem teritelek
Amugy igen, ftp-rol telepites igen sok ideig fog tartani. Raadasul ha kozben valamiert epp nem lesz elerheto a hely, vagy tul sokan lesznek benn, es lelassul, akkor ugrik az egesz.
Szerintem ha nem nyirbalod meg lenyegesen, akkor siman szamolhatsz masfel-2 giganyi letoltessel.
Az ftp.suse.com nem enged be, mondvan, hogy tul sok kapcsolat van az IP-mrol. A honlapon a letoltesnel csak LIVE dvd-re talalok linket. -
Tersius
tag
Nincs, de ha Teged erdekel, akkor letoltom, mert szeretm gyujteni a linux disztribuciokat.
A DVD-t nem irnam ki CD-re, szerintem azt nem lehet szetbontani.
Lattal mar linuxot valaha? Ha igen, akkor nem ajanlom a suset, inkabb tegyel Slackwaret. Velemenyem szerint konnyebb feltenni, mint a suset, a vegen ugyan van egy kis manual munka vele, de lenyegesen jobb (IMHO!), mint a SuSE a hulye varazsloival. -
Tersius
tag
Ha meg nem szedett le semmit, akkor meg lehet vele probalkozni (meg kevesebbet is kell ugye leszedni, hisz ami nincs kijelolve, az egyszeru).
Azt hittem, mar lent van az osszes.
Amugy en nem javaslom a SUSE-t, ha meg nem kezdted el letolteni (az eredeti kerdezo). Nekem sok bajom volt vele hosszu tavon. -
Tersius
tag
En gyanitom, hogy azzal a mini installer cuccal fel tudod tenni, ha lent van minden. Szinte biztos, hogy megadhatod, hogy honnan telepitsen. Ott kivalasztod azt a konyvtarat, ahova leszedted, es akkor szerintem menni fog.
Ezt a verziot meg nem probaltam, de szerintem mennie kellene.
Amugy ha pesti vagy, en szivesen kiirom neked a DVD-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Parkside szerszám kibeszélő
- Elite: Dangerous
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Újabb európai vasúttársaság vált műholdas internetre
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Antivírus szoftverek, VPN
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook S761 - i7-2GEN I 8GB I 320GB I 13,3" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest