- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
Új hozzászólás Aktív témák
-
ttt
senior tag
A Vivaldi jó alternatíva. Én is Operáztam a kezdetektől, de amint kilépett a gyerekcipőből a Vivaldi búcsút mondtam az Operának - mindenhol.
-
ttt
senior tag
A kezdetek kezdetén volt levlista is. Ott még pörgött. Volt egy hullámvölgy a cég ide-oda eladásai környékén (7.x kiadások), illetve a KDE néhány rossz kiadása miatt is sokan elpártoltak.
Én a kezdetek óta használom (5.3) - ezalatt számtalan, rendszert, linux és egyéb disztrót és kiadást kipróbáltam még - és nekem a mai napig a SUSE van egy külön vinyón. A többi már virtuális gépen se haladt túl, élt meg 1-2 hónapot. Anno ezer éve az OS2 Warp3-t szerettem még nagyon, akkoriban indult el a linux, QNX, BeOS, stb.
( De az Ubuntu változatai pedig kifejezetten idegesítenek)
-
ttt
senior tag
válasz
Canonfan #4009 üzenetére
Az, hogy a KDE napi szinten frissít nem jelenti azt, hogy jobb- vagy biztonságosabb lenne.
Az tény, hogy a KDE a kezdetektől erős rendszer, de hasaltak ők is nagyokat - amit nem is csodálok egy ilyen nagy, kiterjedt "ökoszisztémától".
Általános tapasztalatot meg nem lehet adni; annyi féle hardver, disztrib, X window, ablakezelő ergonómia létezik, hogy ez min. lehetetlen. -
ttt
senior tag
válasz
Canonfan #4003 üzenetére
Korábban is ez motoszkált bennem, hogy tegyél fel más keretrendszert/alakkezelőt és próbálgasd. Általában a disztribek ebben nagyon rugalmasak. (Sokszor pont kontra-produktív, hogy annyi van
)
Bár nv kártyám már régen nincs - de anno az első linuxos drivereket napi szinten teszteltem, még néhány játék portolását is sikerült gatyába ráznom- , de a zárt cuccaik jók, csak ugye nehéz úgy megírni valamit, ha egy sötét szobában vagy, ergo könnyen lehet ez is baj.
Ha amd-re (volt ati) váltasz akkor meg nem kell foglalkoznod a gyári meghajtókkal - sőt (!) kerülendő - , a szabad driver jobb, a kiadott zárt általában nem is fordul le - nem is erre való. (SuSE, Ubuntu alapból tartalmazza - a többit nem tudom, nem használom)
Mind ezek mellett én valami hardveres hibára gyanakszom: elkoszolódott hűtés, kiszáradt paszta, stb - videó kártyán. De a KDE sem - sajnos - a stabil működés bálványa (De nekem is a kedvencem
).
-
ttt
senior tag
válasz
pengwin #3892 üzenetére
Persze ezt tudtam. Csak abban voltam lemaradva, hogy használható minőségben működik. Mármint az ogl. Mivel ezzel nem foglalkoztam évek óta
És "legutóbb" az ablakos tesztek is max. a "már működni, működik" szinten voltak. Maradtam a gyári meghajtóknál, így lettem az a csecsemő akinek minden vicc új
-
ttt
senior tag
Akkor válaszolok magamnak, hogy láthassák többen is:
Igen a OpenSUSE LEAP 42.3-ban jelenleg alapból működik a MESA támogatás, nem kell a gyári AMD driverrel bajlódni.
A mérési eredmények a Unigine Heavaennel:
Windowson:
A beillesztett képeken is látszik, hogy maga program már nem az igazi. Nem kezeli tökéletesen a paramétereket - itt a memóriára 8GiB meg a procira 4C8T gondolok.
A két rendszer beállításai is csak közelítőlegesek, ennek megfelelően kell kezelni!
-
ttt
senior tag
válasz
pengwin #3888 üzenetére
Hmm, akkor most azt mondod, hogy a 42.3-ban alapból az a mesa meghajtó van, ami tudja az elvárható teljesítményt? Vagy azt, hogy az amd oldalán fent lévő (jelenleg 17.30-s) driverből csak a mesat tegyem fel?
( Bár ránézésre van most is bizonyos gl gyorsítás, de azt nem láttam elégségesnek - bár tény, hogy még nem is teszteltem -, próbáltam felrakni az amd-s csomagot, elhajtott, hagytam. A Vulkánt meg még nem is próbáltam, nem láttam szükségét.)A suse-ról meg az a meggyőződésem, hogy egyik legjobb diszt, mind a telepítői, mind a partícionálása egyszerűek, stabilak. Virtuális gépbe általában minden rendszert ki szoktam próbálni, de eddig még egyik se ütötte meg azt a szintet, amit elvárok. Az ubi-tól meg egyenesen viszketek, de ez egyéni szoc. probléma
Ez a nagy bányászat meg jól alávágott a jó ár/érték arányú kártyáknak ez tény, de majd csak normalizálódik a helyzet.
-
ttt
senior tag
Oh, látom a nVidiával is lehet szívni. Én meg az a MD RX480-s kártyával járom a kanosszát. Ezek szerint csöbörből vödörbe.
Bár régen nv-m volt és az fényévekkel jobban volt támogatva, mint a későbbi ATI 5770-m. Úgy pár év és az is beállt. De addigra maga kártya lett szűk, így vettem a fent említett rx480-t. Úgy gondoltam - no meg az AMD is azt szajkózta -, hogy nem lesz vele gond. De lehet, hogy csak rosszul értelmeztem és pont azt írták le, hogy csak a gond lesz vele
Eddig egyszer sikerült beizzítani 42.2 LEAP és 4.8-s kernellel, tavaly, de elkövettem azt az amatőr hibát, hogy engedtem kernelt frissíteniAzóta már mindent próbáltam; TMB-t, újabb leapet, kerneleket, drivereket, de semmi sem jött be, most itt tartok.
Másik topikban vetődött fel, hogy próbáljam a nyílt drivert, majd rákeresek. Többek közt így is kerültem ide, reménykedtem. De a remény egyelőre remény maradt.Mindenesetre, ha valaki tud valamiféle megoldás-szerűséget, szívesen veszem!
(link, leírás, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Anime filmek és sorozatok
- Autós topik
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- iPhone topik
- OLED TV topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest