Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• pengwin

addikt

válasz ttt #3887 üzenetére

AMD-nél a nyílt driver (ami a mesaGL része) jobb teljesítményt nyújt openGL alatt, mint az általad használt amdgpu+AMDGPU-PRO hibrid meghajtócsomag. Egyébként mindkéttő ugyanazt az "amdgpu" nevű kernel modult használja a te kártyádhoz.
    Ha nem kell a Vulkan a zárt driverből akkor hagyd a fenébe, jobban jársz a nyílt driverrel, telepíteni sem kell, csak töröld a zárt meghajtócsomagot.
    Leap 42.3-ban 17-es mesa van, azzal öröm-bódottá' egy modern AMD kártyával az élet.
    Ha szükséged van openCL-re, akkor a mesa mellé magában felrakható a zárt meghajtó openCL-része, az jobb, mint a nyílt forrású verzió.

Egyébként kis adalék az NV-hez, hogy alig tudtam rajta elindítani bármelyik másik disztró telepítőjét: KDE Plasma live sesssion-ök max. 1 perc alatt összeomlanak, következésképpen nem is lehet telepíteni a gépemre pl. egy Kubuntu 16.04.3-at. Ha minimal ISO-ról telepítettem fel a kubit, akkor utána nem adott se asztalt, se TTY-t.
    Fedora 26 telepítők sem tudtak bootolni.
    Egyedül az openSUSE telepítője indult el problémamentesen, és adott a telepítés végére egy használható rendszert.

Én annyira berágtam az NV-re, hogy megszabadulok a GTX 970-től, már van is rá jelentkező. Én meg menekülök vissza a vörös oldalra, ha kell egy RX 550-nel is kihúzom, ameddig nem normalizálódnak a 480/580-ak árai... :((

Új hozzászólás Aktív témák