Új hozzászólás Aktív témák
-
x123456
aktív tag
A szoftverabc még megvan, de ők még 10.x-nél tartanak... Előrendelhető(!!)
Régen volt a Karinthy-n egy bolt, anno ott vettem pár linux CD-t, de nem emlékszem a nevükre. Ha megvannak még, őket kéne megkérdezni a dobozosról (már amennyiben nem akarsz külföldről rendelni és nincs aki kirakja neked DVD-re) -
x123456
aktív tag
Hát érdekes egy darab ez az OpenSuSE is... más rendszerekről áthozott kernellel+modulokkal egyáltalán nem tudom bebootolni. Ráadásul hiányzik belőle a grub-reboot is.
-
x123456
aktív tag
Van egy halovány gyanúm: egy eredetileg Xen alá fordított virtuális gépet futtatok a virtualboxban. Majd körülnézek, milyen opciók vannak a letöltésnél. Ez a mostani egy net install változat volt.
---
Annyi vigasztaló van a dologban, hogy rengeteg panaszt találtam e témában (virtualbox+opensuse)
-
x123456
aktív tag
Hát amit tudtam, kipróbáltam, de iszonyatosan lassú az egész. Már 1.5G memóriája van, a korábbi IDE interface-t is átraktam SATA-ra (SCSI-vel nem indult el), de ugyanolyan, gyakorlatilag a használhatatlanságig lassú. Mértem: több, mint két perc a boot és majdnem ugyanennyi, amíg a login képernyőről bejutok a KDE-be.
-
x123456
aktív tag
válasz
Sweet Lou 6 #1935 üzenetére
Igen, engedélyezve van (egyébként egy Core2Duo proci van alatta) és csak a boot tűnik nagyon lassúnak a többi rendszerek mellett (1.5-2 perc legalább, de az is lehet, hogy több), ha elindult, már normál tempóban egy.
----
Viszont gyorsan elakadtam a desktopján: KDE-ben nem találom, hol lehet a fontok élsimítását állítani. (szóval, hogy ne úgy nézzenek ki a betűk az LCD-n, mint amik pixelenként vannak összerakva) A legnagyobb baj, hogy az az angol szó nem jut eszembe, amit keresni kellene... -
x123456
aktív tag
Felraktam virtuális gépbe (1G RAM-ot kapott és 16GB diszket) a legfrissebb OpenSUSE-t. A gondom, hogy valami embertelenül lassan bootol mondjuk egy Ubuntu-hoz képest. (hála a VM-nek, még karakteres felületre sem tudok váltani, hogy legalább megnézzem, mit is művel a boot során)
Ez normális dolog, valóban lassan indul vagy nálam van valami gubanc?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest