- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
sir fg
aktív tag
Igaz. Csak feltételeztem, hogy a teljes merevlemez klónozása akkora tárhelyet igényel, amekkora a merevlemez kapacitása. Tökre nem logikus, de ezt vettem ki a Clonezilla leírásából. Ennél nagyobb HDD meg nincs a háztartásban.
Mindegy, biztos meg lehetett volna oldani, de egy darabig nem fogok Linuxot használni úgyse, ha mégis, akkor szerintem Ubuntut. (Ezt a kettőt próbáltam, nekem az jött be). A szerviz meg nem köthet bele abba, hogy milyen oprendszert használok. (Ahogy szerintem a recovery partíció meglétébe sem).
Dermedt pillanatot csak az okozott, amikor a partíciók törlése után a Win7 telepítő nem akarta létrehozni magának, ami kell... Kiderült, hogy van a BIOS-ban disk lock funkció, az nem engedte. Meg tudnak lepni ezek a mai korszerű dolgok.
-
sir fg
aktív tag
-
sir fg
aktív tag
Nincs telepítő lemez. Windows7-et szeretnék, csak érdekel, hogy visszaállítható marad-e a rendszer. Én sem tudom, hogy telepíthető-e a Win7 Extended-re, mindenesetre nem szeretném.
Lehet, hogy a FAT partíció tartalmát (HPTools) lementem, a többi meg törölve lesz... Csak nem mertem, merem ezt meglépni egy 3 órás laptopnál.. -
sir fg
aktív tag
Sziasztok!
Most vettem egy HP laptopot, Suse Linux Enterprise van rajta előre telepítve. Én viszont windows7-tel használnám. Nem estem neki, hogy legyaluljak mindent, mondván, hogy hátha vissza akarnám állítani az eredeti állapotot. Főleg, miután láttam, hogy ez a rendszer fizetős. Miben nyilvánul meg az, hogy nem ingyenes? Csak a support? Ezen kívül eltár másban az OpenSuse-től? Kb. ezen múlik, hogy megőrizzem-e az eredeti partíciókat, vagy gyaluljam teljesen a rendszert.
Egyelőre dual bootban sem gondolkodtam, de ha az lenne, se bánnám. Csak hát ugye Linuxra win7...Szóval elég lenne, ha a recovery lehetőség megmaradna.
Partíciók:
sda1: 20GB Linux native, Ext3
sda2: 3 GB Linux native, Ext2 recovery
sda3: 1,95 GB, FAT32, HP_TOOLS
sda4: Extended
sda5: 7,64 GB Linux swap
sda6: 543.57 GB, Ext3, /homeJól sejtem, hogy érdemes lenne meghagyni az első három partíciót? Ha így teszek, akkor elvileg vissza tudom majd állítani? Ha igen, hogyan?
Másik gondom, hogy hova, hogy telepítsem a Win7-et. Egy tényleges partíció marad (ami most Extended), viszont nekem kéne 3: Egy, amit a Win7 kreál, egy a Windowsnak és a programoknak, egy meg a dokumentumoknak, adatoknak...Vagy nem érdemes ennyit küzdeni azért, hogy megmaradjon az Enterprise? Tudom, hogy a Linuxra szavaztok. Többször próbálkoztam a Linuxszal, de sosem tudtam áttérni. Ez van.
Szerk: ha jól látom, az Enterprise csak a supportot és a frissítéseket jelenti, és meg kell x. időnként újítani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Gombászkönyvek egyben
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest