Új hozzászólás Aktív témák
-
McKane
senior tag
úgy,hogy akármit próbálok elindítani (zene,mp2,film,avi,xvid) állandóan kiírja hogy további kiegészítők szükségesek a lejátszáshoz.
remélem,csak egyszer kell ezeket megcsinálni
amúgy,mint írtam kubuntu-t raktam fel..
erre szokás valami antivírust,tűzfalat felrakni ?de akármilyen változtatást akarok mindig be kell írjam a jelszavamat..
ezt ki lehet valahogy kerülni? ugyis csak én használom a gépemet..
van ebből újabb verzió ide?meg nem lehet megcsinálni hogy 2 kattintásra lehessen megnyitni fájlokat,ugy mint windowsban?
-
McKane
senior tag
válasz
BigManus #2271 üzenetére
hát a suse nem szereti a gépemet...
feltelepült,de amikor bejönne az a zöld színű kép háttérben a kaméleonnal, a kaméleon alatt lenne egyfolyamat-jelő-szerűség,na onnan nem akar továbblépni.
2órán át hagytam,de ugyanúgy az elején tötymörgött,nem mozdult semmitsem, a gép sem dolgozott..
ötlet?eddig marad a kubuntu..
annál minden működik. kép is van,hang is.
de azt nem tudom hogyan kell beállítgatni,hogy pöpec legyen. mert most mindig a netre szaladgál.. -
McKane
senior tag
na,napközben leszedtem a legfrissebb suse-t.
ehhez az Intel GMA X3100 grafikus-(nem)gyorsítóhoz van benne driver? normális kép lesz majd a notin?
kell valami kodek mp3-hoz,és filmekhez?
remélem,hang lesz.. realtek hd audio.
a gép amugy az adatlapomon.köszi előre is..
ha beválik a suse,akkor marad
játszani,ugysem játszok.. max. honfoglalót
-
McKane
senior tag
köszönöm szépen a gyors segítséget..
haveromnál letöltöttem , hála a gyors netnek fél óra alatt lenn volt..
szal,megvan dvd-n is.
nemsokára próbálomamugy mitől más az ubuntu és a suse.. a kde-s változatra lennék kiváncsi, mert az -szerintem, és a netes képek szerint- jobban hasonlít a win xp felépítésére. vagynem?
-
McKane
senior tag
ide is beteszem,hátha...
gondolkozok egy suse 11.3-an . mivel a múltban a suse terméke tetszett a legjobban.
XP mellé biztonságosan fel lehetne tenni?
az adatlapomon található notira kellene felvarázsolni. a vga-ra (intel gma x 3100) lenne driver alapból? mennyire kompatibilis a gépemmel?
amúgy régebben meg lehetett venni a boltban is a suse-t, van is egy dobozos 7.1-es verzióm 7cd-n, vagy már nem lehet így kapni? mert a netem eléggé gyér,lesz egy hónap is mire lejön.. -
McKane
senior tag
bocsi,hogy itt alkalmatlankodok..
csak azt szeretném még kérdezni,hogy ez a legujabb SuSE Linux mennyire kompatibilis a gépemmel:
[link]köszi elöre is!
Szerk1:
és melyik asztalkezelőt éri meg feltenni egy kezdőnek? gnome,kde? -
McKane
senior tag
válasz
szaszayanou #1724 üzenetére
köszi!
-
McKane
senior tag
üdv!
ha megengedtek egy elvetemült kérdést.
hol lehet letölteni az éppen aktuális suse linux-ot?
vagy ftp,vagy torrent érdekelne..
ftp a haver sulijában gyors, itthon a torrent a nyerő gigás fájloknál.. -
McKane
senior tag
Üdv.
feltelepítettem a 11.0-t..
az intel vga-t is felismerte szépn, azonban hang nincs!
azt látja hogy intel ICH8 HD audio,ami ugye csip szerint realtek.. na már monst leszedtem a realtek odlaláról a linuxos hd audio drivert, a kérdésem az lenne hogy hogyan kell ezt feltelpíteni?
a másik kérdés, hogyan lehet működésre bírni az intel wifit? a rendszerinfónál látja,azonban nem tudom használni /értsd: nem világít a ledje, ami tudtommal azt jelenti, nincs bekapcsolva.. a bluetooth működik tehát a fizikai kapcsoló ON-ba van.. /
ha lehet ne nagyon használjatok szakszavakat, ugyanis 1 npaja van fennt a suse..Köszi szépen előre is!
Üdv.: McKane
-
McKane
senior tag
Üdv.
Lenne egykét kérdésem mielött feltenném a notimra a SuSE linux 11.0 -t.
Az alaplapi intel GMAx3100-hoz miféle driver kell,ha kell, és honnan kell letölteni,miféle módon feltelepíteni..
Meg az ilyen illesztőprogram-féleségeket /a gép lenovo3000N200, bővebben adatlapomon/ hogyan,merre?
Bocs, ha hülyeségeket is kérdezek,csak még nem volt dolgom a Linuxszal../értsd
eljesen kezdő vagyok /
szeretném megérteni a nyílt forráskód nyelvét,ha lehet.Üdv.: McKane
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyermek PC játékok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged