Hirdetés
- iPhone topik
- Motorola Moto Watch – még nem teljes a kör
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- MWC 2026: Hálózattechnológiai mélyvíz Bóday Tamással. Mint rendesen.
- Garmin Venu 4 - a nagy ugrás
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilav2
őstag
Kíváncsiságból egy szabad ssd-mre felraktam a Tumbleweed-et. Egész jó telepítője van, efi módban indítottam, és lehetőséget adott az mbr partíciós tábla gpt-re cserélésére. Vga-mat (R6670) jól felismerte, megy a vaapi, vdpau videó gyorsítás és a 3d. A chromium már tartalmazza a vaapi támogatást, ezen meglepődtem(Arch-on és Ubuntun külön tárolóból kell telepíteni a vaapi patchelt verziót). H264ify plugin telepítése után ment is a hardveres videó gyorsítás, de a kép pirosas volt (ez egy ismert mesa hiba) de van rá megoldás a chromiumot így kell indítani: allow_rgb10_configs=false chromium és így normális lesz a videók képe. Az Arch bbs(hivatalos fórum) további paramétereket javasol a vaapi patchelt chromium indításakor így készítettem egy "batch fájlt" a chromium indításához amit futtathatóvá tettem, a tartalma ez:
#!/bin/sh
allow_rgb10_configs=false chromium --enable-gpu-rasterization --ignore-gpu-blacklist --disable-gpu-driver-workaroundsJó benyomásokat tett rám az openSuse, de a fő rendszerem továbbra is az Arch marad.
A frissítésekkel lehet hogy van egy kis gond ugyanis a telepítés előtt már virtuális gépben próbálgattam a suse tumbleweed-et, és amikor egy újabb iso kijött mint amivel telepítettem még akkor sem akart frissítéseket találni. zypper ref zypper dup zypper up paramcsokkal próbálkoztam de azt írta nincs teendő. Tegnap telepítettem élesben a tumbleweed-et de frissítéseket nem talál. Van ennek valami trükkje? Egyáltalán hány naponta jön frissítés?
Külső repókat érdemes hozzáadni? Elég csak a packman packman essentials-t, vagy csak a vlc repót önmagában hozzáadni? Úgy vettem észre mp3 lejátszás megy a gyári repókkal, csak a videólejátszás nem. A gyári tűzfalat(firewalld) UFW-re cseréltem mert az nfs szervert az istennek sem tudtam átengedni a gyárin.
Új hozzászólás Aktív témák
- OpenMediaVault
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Először beszélt bővebben az új Xbox konzolról a Microsoft
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kész rémálom lesz Linuxot használni jövőre az USA egyes államaiban
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Jövedelem
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Fallout 4 Pip-Boy Edition eladó
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- szinteÚJ Dell 15 i7 1355U 16GB 512GB FHD 120Hz!!!!
- Részletfizetés. BankMentes. Kamatmentes. Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 3 év garancia!
- 272 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- Asus TUF Gaming 15.6 FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7735HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX4060 8GB W11 Garancia
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 88%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest