- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
g0dl
addikt
Üdv
Van egy opensuse 12.2 installációm ami multi boot-os rendszer (w7 + egyéb linux-ok is vannak rajta). Az opensuse grub-ja (legacy) az MBR-be van talapítve, azt használom bootloader-nek, ez megy is szépen.
Az opensuse az sda3 particióra van telepítve, nincs külön boot fájlrendszer. Szeretném az egészet áthelyezni sda1-re úgy, hogy az sda3 meg is fog szűnni.
A rendszert sikerült is szépen átmásolni, az sda3-on lévő rendszeren felvettem az új sda1 rendszert a bootmenübe, és az be is tud bootolni.Az gond, hogy a grub-ot (az sda1 rendszert indítva) egyszerűen nem tudom az sda1-re átrakni, pedig ez fontos, ha az sda3-at legyalulom. Akárhogy szerkesztgetem az /etc/grub.conf-ot az mindig visszaíródik, hogy az sda3-ra kerüljenek a grub stage2 stb.
Hogyan tudnám ezt megoldani?
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Apple iPhone 12 / 64GB / Gyári független / 12 Hó Garanciával / 100% akku
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3186, 96% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3129
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest