- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen GPS-t vegyek?
- Magisk
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBlackDog
veterán
NoSQL adatbázis rendszerekkel van valakinek tapasztalata? Napi ~0,5-1 Gb adat (kb. ~100 millió rekord/hónap) tárolásához kéne. Oracle KVLite NoSQL megoldásáról mik a vélemények?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Peter Kiss #2156 üzenetére
Amit elfelejtettem leírni, hogy PL (Oracle) SQL-ről lenne szó. Ott is lehetséges join-olni a delete-ben?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Peter Kiss #2153 üzenetére
Halmazműveletek alatt pontosan az UNION, INTERSECT, MINUS, IN műveleteket értem (érti a feladatsor), mivel ezek állítólag elég költséges műveletek. Gondoltam már én is a cursorra, asszem akkor ki is próbálom.
A kretén módszerekkel, vagyk kihívásokkal (ki hogyan fogja fel) kapcsolatban meg maradjuk annyiban egyelőre, hogy egy egyetem Budapestről...
(#2154) Ablakos: Köszönöm, utánanézek ennek is.
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék, nem nagyon jövök rá, hogy hogyan lehetne az alábbi problémát megoldani. Szóval adott két tábla, 'A' és 'B'. 'B' táblában, minden rekordhoz van egy idegen kulcs egy 'A' táblabeli elemre. Minden 'B' táblabeli rekordhoz egy 'A' táblabeli rekord tartozhat, fordítva viszont 0..n a kapcsolat.
'A' táblából kéne rekordokat törölnöm a hozzájuk kapcsolódó 'B' táblabeli rekordoktól -azok egy attribútumának értékétől- függően, mindezt inner selectek és halmazműveletek (in, union, stb) nélkül. Hogyan oldható meg ez a feladat szerintetek?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest