Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Sokkal jobb ajánlat lett elődjénél az iPhone 17e
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- MWC 2026: Rangos díjjal távozott az S26 Ultra
- Bluetooth-headsetekről általában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
Új hozzászólás Aktív témák
-
pityaa23
senior tag
Köszönöm a válaszokat!
Közben azon gondolkoztam, hogy lehet nem is kell étkezés tábla. Ha beleteszem a kiválasztott táblába az étkezés oszlopot, akkor ott a bevitelnél majd megjelölöm melyik étkezéshez tartozik a kiválasztott alapanyag.
Azt nem tudom, hogy ha még az étrend_ID -t is tárolnám ebbe a táblába akkor igaz hogy csúnyábban nézne ki, de nem kéne az étrend és a kiválasztott kapcsolattábla, ha jól gondolom. Így mondjuk: [link] -
pityaa23
senior tag
Sziasztok!
Lehet amatőr kérdés, ne egyetek meg miatta.
Most volt időm megint elővenni az étrendtervezős táblát, amit már múltkor tárgyaltunk, de nem értem pontosan, hogy kéne felépíteni. Megpróbálom elmagyarázni a problémám. :
Itt van két kép, hogy könnyebben megértessem magam:(Mielőtt megint leharapjátok a fejem, ez csak vázlat, nem magyar lesz a végeredmény.
)A tervezendő étrenden belül 8 étkezés lesz, de nem kötelező mind a 8-at kihasználni. Minden étkezés 5 alapanyagból állhat, aminek a mennyiségét is meg kell adni. Majd a végén kiszámolja nekünk a kalória, fehérje, stb... tartalmát étkezésenként és az egész étrendét is. Ezt el is lehet menteni majd.
Hogy lenne érdemes megoldani az étkezések táblát, táblákat, hogy alkalmas legyen mentésre és tudjam, hogy melyik user, melyik étrendjéhez, melyik étkezéséhez, melyik kiválasztott alapanyag tartozik?
(Van külön tábla az alapanyagoknak, és a kategóriáknak.)
Köszönöm előre is!
-
pityaa23
senior tag
válasz
martonx
üzenetére
Köszi a tanácsokat,
1. valóban, ez nem végleges, csak gyorsan összedobtam valamit.
2. nem gondolom, hogy kell, itt gyúrós étkezések lesznek, kb csirkemell, rizs, salátából áll egy étkezés, nincs előétel, főétel, desszert. Nem kész ételek, hanem alapanyagok.
3. 100g ban lévő tápanyagokat mutatná a táblázat, pl 100g csirkemell: 109 kalória, 25g fehérje, 1g zsír, 0g szénhidrát.
bambano: az időpont sem lényeges, a user eldönti egy nap hány étkezést akar, annyit állít össze. Majd elosztja magának a nap folyamán.
-
pityaa23
senior tag
Sziasztok!
Van egy kis adatbázis tervezési gondom. Étrend tervezőt szeretnék készíteni. Ami kb így kéne felépüljön:
1 user bármennyi étrendet készíthet, 1 étrend maximum 8 étkezésből állhat, egy étkezést 5 alapanyagból lehet összeállítani és az alapanyagok mennyiségét is meg kell adni.
valahogy így kell elképzelnipróbáltam már valahogy összeállítani, nem nagy sikerrel:
[link]El is kéne tudni majd menteni az étrendet. Tudnátok segíteni a logikai felépítésben?
Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Pioneer DDJ-FLX6-GT + M-Audio BX4 4,5" 120W ( egyben vagy akár külön külön is! )
- Intel I5-10500T / Beszámítás OK!
- P16 Gen1 16" QHD+ IPS i7-12800HX RTX A2000 32GB 512GB NVMe magyarított bill ujjolv gar
- Okos Playstation 4 Slim 1TB + 50 játék Gold Hen 12.52 PS4 GoldHen!
- Moza Slypod-E motoros slider / motoros monopod
- BESZÁMÍTÁS! MSI Ventus 3X OC RTX 3090 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Intel Ultra 5 245K / RTX 3080 10GB / 16GB DDR5 / 1TB SSD!
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21Fe
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 256GB FHD 400nit 1 év garancia
- HP EliteBook 840 G7 14" i5 10210u, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)