- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- OnePlus One - Kína már itt One
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
evko
aktív tag
Nos, lett egy felhasználó, folyamat nevek (4 folyamat), egy folyamatok tábla.
A felhasználókat lehet kezelni...
A folyamatok táblázatba menne a felhasználó id, a folyamat név id, a létrehozás dátuma.Több problémát kellene megoldani, és ehhez minimum 1 tábla kellene még.
Ez már program része, de ha nem jó az adatbázis, nem lesz jó az egész....
Az első 3 folyamatot az admin nyugtázza. Csak akkor lehet a következő folyamatot nyugtázni, ha az előző már nyugtázva van. Ha a 3 folyamat admin részről nyugtázott, a 4. folyamatot a felhasználó (saját felületéről, neki csak felhasználó joga van) tudja nyugzázni. Ezzel a nyugtázással zárja is a saját hónapját... Pl. ma rábökött egy buttonra, amivel nyugtázta a 4. folyamatot, ami automatikusan zárta is az áprilist (ez csak megjelöli az user mellett az áprilist, hogy ok (ad neki 1-es értéket). Tehát, az admin május 28-án csak akkor tud nyugzázni (1-2-3-as folyamatokat), ha az április már zárva van.
Ez most lehet nagyon kesze-kusza lett...És lenne benne még 1 csavar...
Ha a felhasználó alkalmazott (felhasználó típus ), akkor az első folyamat nyugtázásával (admin nyom a buttonra) nyugtázódik automatikusan a 2-es és 3-mas folyamat is....
Engem az érdekelne, hogy ezt így hogy lehetne táblázat szinten kezelni... A programozás része más kérdés... Az egyszerű részek még mennek... A többi majd kialakul.. Csak jó lenne, ha az adatbázisba jól lehetne ezeket az adatokat beilleszteni, illetve lekérdezni majd.
-
evko
aktív tag
Köszönöm.
Nem szeretnék spórolni és nem egyedül csinálom (ez egy sulis feladat), csak elakadtunk.
De normálisan nem is volt megtervezve az adatbázis... És azt gondolom, ez itt az alapvető probléma. Mert, ha nincs alap, hogyan építkezzek?Ez egy kis adatbázis lesz, kb 30 fő adatait tárolja.
De igazad van, így jobban kezelhető.
Név mellé a hónapokat (szept, okt, nov..) úgy kérdezem le/jelenítem meg (és módosítom, írom), hogy adott hónapra kérdezve jelenítem meg a folyamatok táblázatból az adatokat, létrehozás dátuma alapján?Nah, délután összerakom valamennyire.
-
crmtanulo
friss újonc
Ezt szeretném megtudni, hogy miért kell hozzá három másik programnyelv, és miért pont az a három kell hozzá?
Melyiknek mi a feladata?
Hogyan kapcsolódnak egymáshoz?
Hogyan kell gonlkozni, hogy a végén egy ilyen rendszer létrejöjjön?Nekem mindig csak "lépésről lépésre" dolgokat tanítottam, ezért utáltam a tanárokat is, csak egyet kedveltem, aki mindig azt mondta, hogy tudni kell a végcélt, hogyan kell a végén kinéznie az adatbázisnak, csak annak alapján lehet nekiállni megtervezni a lépéseket, különben állandóan módosítani kell mindent. A többiek nem szerették, ki is túrták.:-(
-
MrSealRD
veterán
Persze, semmiképp sem akarom keverni. Én fejlesztési oldalról vagyok érintett. A PM akivel az alapokat tesszük le meg, hát PM meg üzleti oldalról érintett. Ezért nézzük két szemszögből. Itt az a nagy kérdés, hogy mi legyen az elhatározás. Az oké, hogy egyik legyen, de melyik?
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkpad X270, 12,5" FHD , I5-6200U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 27% áfás számla, 1 év gara
- Lenovo Thinkpad X260, 12,5" HD , I5-6200U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 27% áfás számla, 1 év garan
- ZBook Studio 16 G10 16" FHD+ IPS i7-13700H RTX 3000 Ada 32GB DDR5 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Ibasso SR2
- Félkonfig (ASUS P8Z77-V LE + Intel Core i7 3770K + Corsair Vengeance LP 2x4GB 1600 MHz)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung S22 Ultra 12/512GB Szép Állapot! 6 hó jótállás!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- AKCIÓ! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest