- A készlethiány jelezheti, jön az iPhone 16e és iPad Air utódja
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco M8 Pro 5G gyorsteszt
- Újabb tanúsítványt kapott a Poco X8 Pro Max
- Megvan a Xiaomi 17 és 17 Ultra európai ára
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
újabb problémába futottam bele, lehet egy kicsit vadulok már ezzel:
adott egy lekérdezés, ami elég hosszú, több subqueryből áll,
gyakorlatilag legyártok néhány kereszttáblát, majd ezeket joinolom egymás után, egyes kereszttáblákban nyers adatok vannak, más kereszttáblákban számított adatok.
pl.
1: munkavállalók havi keresete, havonkénti bontásban (KH)
2: munkavállalók keresete legyártott darabonként havonkénti bontásban (KHD)
3: munkavállalók éves keresete (K)
4: munkavállalók anyagfelhasználása havonkénti bontásban (AH)
5: munkavállalók anyagfelhasználása legyártott darabonként havonkénti bontásban (AHD)
6: munkavállalók éves anyagköltsége (A)a joinok miatt minden ilyen szakasz el is van nevezve (Pl. KHD, AHD), ezek alapján tudom K.Y=KHD.B módon kapcsolni.
a lekérdezés végére szeretnék tenni még egy kereszttáblát de azt már lehetőleg úgy, hogy az néhány korábbi subquery eredményére hivatkozzon, pl.
SELECT
K.[munkavállaló] "MUNK"
KHD.[érték]/AHD.[érték] AS "KPERA"
KH.[hónapazonosító] AS "HO"
FROM
???
PIVOT
(
SUM(KPERA)
FOR HO IN (...)
)Nem tudom hogy a felső subqueryket így meg tudom-e csapolni, jelenleg nem tudom megoldani, és ötletem sincs mit lehetne tenni a FROM mögé mert a subquery neveket nem akarja "fogyasztani"
egy nagy selecten belül kell mindent megoldanom, táblát gyártani nincs jogosultságom.
érzésem szerint amit egyszer valahol már legyártottam azt fel kellene tudnom használni úgy hogy nem ismétlem meg azt a kódrészt még egyszer de nem jövök rá hogy kellene ezt megtennem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- PC-k milliói kerülhetnek veszélybe idén
- PlayStation 5
- Jogász topik
- Belesajdulhat a nyakunk, ha túl közelről akarjuk nézni a Thermaltake monitorát
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- alza vélemények - tapasztalatok
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4062
- Apple MacBook Pro 16 (2021) M1 Max 32GB RAM 500GB SSD használt, megkímélt 100% akku (0 ciklus)
- Új MSI 15 Cyborg FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Gigabyte Aorus 16X QHD 165Hz G-Sync i9-14900HX 24mag 16GB 1TB Nvidia RTX4070 8GB 140W Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest