Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
róland
veterán
válasz
Blazkowicz
üzenetére
Remélem, hogy nem tart addig az átmeneti probléma, mint a szovjet csapatok átmeneti magyarországi állomásozása!
Mikor még működött, volt valami hír arról, hogy az oldal fejlesztője az elmúlt évben nem tudott az oldallal foglalkozni. -
róland
veterán
válasz
Blazkowicz
üzenetére
Szerintem csak valami szerver hiba lehet náluk, mert az utolsó jelzéseik egyike az volt, hogy működnek. Nyár közepétől volt egy pár hónapos leállás, majd decemberben indult újra az oldal.
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
válasz
Blazkowicz
üzenetére
Nekem tetszett a vége, de igaz,hogy a demó nem sikerült a legjobban... lehetett volna jó hosszú is,de annyira katasztrofális nem volt....

-
róland
veterán
válasz
Blazkowicz
üzenetére
Rift pályán egyik irányban sikerült végigmennem, de visszajövetelkor már nem tudtam felmenni a déli hegyekbe.
Sajnos az első rész vége nem igazán sikerült. Nekem az utolsó pálya úgy önmagában nem jött be. (De ez kissebb-nagyobb mértékben igaz a többi részre is. Ellenben az első 4/4-ed része mindnek nagyon jóra sikeredett.) -
róland
veterán
válasz
Blazkowicz
üzenetére
Így kell elkezdeni a pályát, ne keresd az egységek terveit, mert csak Southern Godmark pályán kapod majd meg őket. Egy tanács a Southern Godmark pályára: északnyugaton van pár fagy gólem és fagy node. Ezeket érdemes az avataroddal likvidálni és kikapcsolni, így csak a blade-k támadását kell kivédened, ami úgy is elég nehéz. De legalább lesz tered mozogni és lesz 5 hősöd is segíteni.
A Blade-k első rohama után keleten találsz egy ork monumentet, ott alapíts egy ork tábort és velük vedd fel a harcot a bladekkel. A pálya közepén a Black Tower mellett nem tudsz elmenni, a hős emlékmű felé kell kerülnöd, hogy elérd a pálya alsó részeit. -
róland
veterán
válasz
Blazkowicz
üzenetére
Kellett, hogy találj egy dark elf slave rúnát. Mellékküldetésekkel, hogy állsz? Meg talán Craig Un'Schallach ad neked pár dark elf tervet, ami kell apályához mindenképp: Small Headquarters, Quarry, Onyx Shrine, Tower of Sorcery, Mindbreaker. Ha még nem néztél át minden ládát az előző pályákon, akkor itt az ideje. Ezek fix dolgok, tehát, ha nincs meg akkor kihagytál valamit.
-
róland
veterán
válasz
Blazkowicz
üzenetére
Igyekezz majd megszerezni a ShadowPulse Armort. Ez a legjobb vértezet a TOOD-ban, Sajnos úgy láttam nem vihető tovább a Phoenix részbe.
-
róland
veterán
válasz
Blazkowicz
üzenetére
Kicsit szétszórtad a képességeidet, igazából egy fő képességet tudsz a maximumra fejleszteni, valamint egy mellék képességben tudsz jó lenni. (Itt a fő azt jelenti, amit szeretnél maximálisnak tudni, a mellék pedig azt, hogy az kevésbé fontos.) Példáult Valamelyik mági minden alfaja főképességként és mellé valamelyik harcmodor mellék képességként. Vagy fordítva. Két mágia harc nélkül nem igazán ajánlott, ellenben két harcmodor fejlesztésével talán lehet boldogulni.
Én fekete mágia főképességet fejlesztettem, könnyű harc mellék képességgel. Így már távolról támadhattam az ellenfeleket, míg közelharcban is szembeszállhattam velük.
A titánok fejlesztése: Korábban egy pályán egy nekifutásra csak egy titánt lehetett készíteni, ha az meghalt, akkor onnantól kezdve titán nélkül kellett harcolni. Sajnos ezek a titánok nem is igazán voltak erősek. Ellenben az új fejlesztési lehetőséggel megnőtt a titánok ereje és miután egy titán elpusztul, újból készíthetsz titánt. (Ha jól emlékszem akkor a fejlesztett titán ráadásul nagyobb méretű is, mint a sima.) -
róland
veterán
válasz
Blazkowicz
üzenetére
Én csak akkor találkoztam ilyennel, amikor úgy 4-5 különféle dologba kezdtem bele megtanulni. Egy dologra összpontosíts! Vagy varázslatra, vagy harcmódra. Emellett érdemes kissé beletanulni a másikba is.
Én utóbbi időben varázsló (sötét mágus) karakterekkel játszottam, kiegészítve pár alapvető könnyű harcos ismerettel. De jók az alap nehéz harcos dolgok is. (Leginkább azok mágikus vonatkozásai érdekesek: Berserk/War Cry, Endurance, Durability, Shelter, Blessing, stb.) -
róland
veterán
válasz
Blazkowicz
üzenetére
Gyengébb egységeddel legyőzött erősebb ellenfélért több XP jár. Ez főként érvényes a Mulandir pályán. Itt egy jó leírás a pályához: [link] - ezen leírás alapján nem érdemes az elején megölni a Gorgókat, hanem csak később, mikor már 28+-as szintűek.
Bevált taktika még, egy-egy pályáról kimenni harc közben. (SF2-ben ez is megszűnt, ott a harc végéig csak a pályán tudsz mozogni.
) Jó kis XP növelésre ad lehetőséget, hogy addig kitartasz, ameddig szintet nem lépsz, nem rombolod le az ellenfél épületeit, majd kimész a pályáról. A pályára újra belépve kezdheted előlről a szintnövelést.
[Szerkesztve] -
róland
veterán
válasz
Blazkowicz
üzenetére
Spellforce (The Order of Dawn, a későbbiekben Spellforce, vagy SF, vagy SF TOOD), valamint a két kiegészítője (The Breath of Winter, a későbbiekben BOW vagy Aryn; valamint az Shadow of the Phoenix, a későbbiekben SOTP, vagy Phoenix):
Az avatarod szintje határozza meg, hogy milyen erősségű hőseid és egyéb egységeid lehetnek. A hősök rúnái mindig adott szintet képviselnek (egy hős egy szinten van végig), a fajok rúnáiból az első részben 15-ös a legmagasabb szintű. Hogy éppen milyen szintű hőseid és/vagy egységeid vannak, azt a rúna tábla megfelelő részére berakott rúnák határozzák meg. (Egyetlenegy kivétel van: a törpék minden győztes csata, pontosabban minden általuk megölt (azaz az adott egység által megölt) ellenfél után szintet lépnek. Jópofa, mikor a 15-ös rúnájú törpe harcos 20-as szintig jut. Kis csillagok jelzik a fejük fölött, hogy hány szintet léptek már.)
Egységek fejlesztése: Minden fajnak vannak alap építményei, amik a harcosok termeléséhez szükségesek (embereknél a Forge, elfeknél Armoury és Aliantery, törpéknél Forge, orkoknál Forge és Mace Carver, sötét elfeknél Forge és Onyx Tower, trolloknál Mace Carver és Stone Cutter). Ezen épületek általában nem fejleszthetők, és egy munkás szükséges az működésükhöz. A többi épületnél lehet fejleszteni, így erősebb harcosokat, varázslókat alkothatsz, vagy jobb fegyverekkel varázslatokkal tudod felszerelni őket, törpéknél pedig a Stonecutter fejlesztése után nehezebb az ellenfélnek lerombolni az épületeiket.
Első részben az alábbi megoldások váltak be nálam a legjobban:
Embereknél: a hadsereg gerincét Armsman és Marksman egységek alkották, melléjük került 5-10 Cleric , ugyanennyi Paladin valamint összesen 5-10 Enchanter és Mentalist a csapatba. Nagyobb csatáknál Armsman helyett Paladinok voltak a harcosok (de nagyon sokba kerülnek). A védelem Crossbow Towerek sokasága valamint a csapattal mindig ment 3-6 munkás és felváltva Crossbow Towert és White Hand-et (WH: jól jön a csatáknál, mert automatikusan gyógyít) épített. Sajnos nincs igazán kiemelkedő egység, szinte mindig mindegyik kell a csapatba.
Elfek: itt van az első nagyon sikerült egység a Windarcher (természetesen a fejlesztett). Nagyon kevés ellenfél tud szembeszállni 50-60 fejlesztett Windarcher zárótüzével. (30-40 fős 1-2 szinttel magasabb ellenfélből álló csapatokat is legyőznek. Kifejezetten jók, ha 10-15 Healer támogatja őket. (Phoenixben már inkább a Wanderer íjászok jobbak, de nehezen szerzel vasat, mint nyersanyagot, mert azt az elfek nem tudnak bányászni). Crossbow Tower és Frostbringer épületek nagyon hasznosak, volt olyan pálya, ahol ezek építésével értem fel a pálya tetejére és alig veszett oda harcosom.
Törpék: Defender (fejlesztve, mind közel-, mind távolsági harcban hasznos), valamint Elite és Elder.
Orkok: 2. jól sikerült egység a Totem (fejlesztett Totemekből 50 fős csapatokkal már bármilyen táboromat meg tudtam védeni szintlépésig, utána meg megszűnik az ellenfél áradata). Nagyon hasznos Pain varázslatuk van, és 50 fős Totem csaptok nagyon gyorsan intéznek el 10-20 fős ellenséges egységeket. Drummer, Hornblower nagyobb csatáknál 5-5 egység kell, hogy egységeid nagyobb része túlélje az ütközeteket. Közelharc egyértelmű mesterei e fajnála Veteran-ok.
Dark elfek: Havoc, de méregdrága (nehezen legyőzhető, fejlesztve minden általa megsebzett egységet Pestilenc-szel fertőz, ami lassú halálhoz vezet, valamint az egységet támogatandó egy Spectre-t idéz a harcban). Battlemaster (a neve mindent elmond, a csaták mestere). Warlock (halála után mérges pókká változik). Necromancer (Undead egységet idéz harcban), halála után éjfélkor feltámad (amennyibe fejlesztetted a megfelelő épületet). Assasin, sok lúd disznót győz; önmagában nem túl hatásos egység.
Mindig figyelj arra, hogy a sötét elfekkel ÉJSZAKA TÁMADJ: Ugyanis az általuk éjszaka megölt ellenfelek csontvázként kelnek életre és szép kis csonti sereget lehet gyűjteni, ami nagyon jó védeni a táborod.
Trollok: Champion a legerősebb egységük (drága). Hurler és Thrower jó távolsági harcos egységek.
Spellforce2 - Shadow Wars-ban megváltozott a fenti fejlesztési lehetőség. Itt az avatarodhoz csatlakozik 5 hős, valamint 2 kísérő, akik veled együtt fejlődnek a játék során (állandóan ők vannak veled, eltűnt a rúnatábla). Valamint az avatarod szövetséget köt különböző fajokkal, akik által egyre jobb egységei és épületei lehetnek. GEy-egy szövetségi csoport 3-3 fajból áll. Miután mindhárom fajjal szövetséget kötöttél van lehetőséged a Titánok elkészítésére. (Itt végre tényleg Titán a Titán, jóval erősebb akár az avatarnál is és tényleg egymaga felveszi a versenyt akár egy 80 fős ellenséges egységgel is.) Itt már fontos figyelned a nyersanyagokra, mert nem termelődnek újra, cserébe nem tűnnek el a korábban felépített épületeid. S még egy kellemetlen hír, az ellenfél is használja az adott pálya nyersanyagait, így versenyt futtok az idővel és egymással azokért. (Ja és természetesen ő is építkezik, tehát megszűnt a korábbi lerombolom az épületeket és vége az ellenfél fejlődésének. Fontos szerep jut a munkásoknak, pontosabban az ellenfél munkásai kiírtásának, nyersanyagoktól elszigetelésének, épülő építményektől elszigatelésének: nélkülük nem tud építkezni.)
Varázslatok rendszere is megváltozott: varázsfa és képességfa van a varázskönyv helyett. Itt többfelé elindulhatsz a varázslás és a képességek fejlesztése terén. Amire érdemes majd figyelni, hogy legyen az utolsó pályán egy vagy két hősödnél Chromatic Shield varázslat. Ezzel tudod legjobban megvédeni a Shadow Ravage-idet, akik viszont egy-egy támadásukkal egy-egy Black Towert tesznek egyenlővé a földdel. -
Vigneau
félisten
válasz
Blazkowicz
üzenetére
Akkor lehet őket fejleszteni, ha magasabb szintű követ raksz be az adott faj (6 van) képéből a listába. Remélem, érted és meg is találod, amire gondolok.
Nem csak a munkások szintje, hanem a harcosok szintje is emelkedik, akiket kifejlesztesz a Monumentumban.
[Szerkesztve] -
Vigneau
félisten
válasz
Blazkowicz
üzenetére
Nálam a Főnixel együtt települt verzióval nem volt gond a csíttel. Korábban írtam a telepítési módot, abban benne a verziószám is.
-
Vigneau
félisten
válasz
Blazkowicz
üzenetére
A magyar billentyűzeten az ú az ]. Nálam működött rendesen. A kódot elfogadta úgy, ahogy le van írva.

-
róland
veterán
válasz
Blazkowicz
üzenetére
Nincs nagyobb gépeigénye a kiegészítőknek. Érdemes megvenni a Platinum kiadást. Bár én már várom az SF2 első kiegészítőjét.
-
róland
veterán
válasz
Blazkowicz
üzenetére
Amennyiben a Ctrl-os változatot használod, úgy útközben minden ellenséget megtámadnak. Ha csak simán megadod nekik a célpontot, akkor odamennek, majd érkezés után bocsátkoznak harcba.
-
róland
veterán
válasz
Blazkowicz
üzenetére
Nálam az építgetős stratégia jött be. Addig nyomultam előre az íjász tornyokkal, míg az ellenfél bele nem rohant egy a soraiban nagy pusztítást végző támadásba. Utána szép kényelmesen átsétáltam a csapatommal. Megjegyzem, hogy mögötte is kell még a nagy csapat. Tehát TÜRELEM és építgess.
-
róland
veterán
válasz
Blazkowicz
üzenetére
Amennyire én emlékszem a pályára, úgy itt már építhetsz íjász tornyot. Ezek nagyon hasznosak tudnak lenni, mert maguktól is ölik az ellent.
Próbáld meg, hogy mentesz egy állást, majd újraindítva a géped a mentett állástól folytatod. -
Wolverine
félisten
válasz
Blazkowicz
üzenetére
Mi fut még a játék mellett?
-
róland
veterán
válasz
Blazkowicz
üzenetére
Valami más gond lesz ott. Az én gépem elvileg kevesebbet tud, de semmi gondom nem volt az SF-fel önmagában. (Az már másik kérdés, hogy aBOINC és az Azureus együttes futtatása mellett nekem is voltak fps problémáim.)
A játék főmenüjében van valami opciók menüpont, ott a videó beállításaival is lehet variálni. Nézd meg, hátha ott van bekapcsolva olyan opció, amire nincs szükséged, csak feleslegesen fogja a géped.
Magyar billentyűzeten, mindenki a Ctrl+Ú-val hivja elő a konzolt.
Segítséget találsz itt a topicban. Szinte minden nehezebb részhez van leírás. Esetleg a www.planetspellforce oldalon nézz még körül. (Újra működik, bár nem frissül.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A22 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciaval
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z270 i5 7600K 16GB DDR4 256GB SSD GTX 1060 3GB Zalman Z1 CHIEFTEC 500W
- Thrustmaster TMX Force Feedback Kormány szett 3 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Apple iPhone Air 512GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) Jó kis XP növelésre ad lehetőséget, hogy addig kitartasz, ameddig szintet nem lépsz, nem rombolod le az ellenfél épületeit, majd kimész a pályáról. A pályára újra belépve kezdheted előlről a szintnövelést.