- Azonnali mobilos kérdések órája
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Új belépőszintű Motorola árára derült fény
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baryka007
addikt
Nem érted félre, helyes a gondolatmenet is.
Csak nem felel meg semmilyen szabványnak ez a madzag így ...
Az ATX 8 pinből 6db ból megy tovább legrosszabb esetben 165w fogyasztással ... Miközben az ATX 8 pin, normális esetben ahol minden pinje terhelve van, úgy 150w ra van hitelesítve.
A nyákon meg ha igazad van, és a VRM előtt közösíti a csatlakozó minden pinjét a gyártó, akkor OK.
De akkor miért van a nyákon a 12vhpwr minden pinjéről elvezetve a vrm irányába a kraft ?Miért nem csak 6 pin megy tovább, amilyennek a madzagot is gyártották ?
A nyák is melegszik...
De ez csak akkor igaz, ha közösíti mind a 12 pin-t mielőtt a VRM be csatlakozna a nyákon a huzal... -
Baryka007
addikt
Ezt a mondatot így ahogy van, el tudom képzelni valahol az nVidia főhadiszállásán ...
Jensen amúgy is, régóta viccelődik .... A 4090 et behozta valamelyik bemutatóra... És azt mondta, hogy szerintünk ez a GPU annyira nem is igazi GPU ... És akkor rámutatott valami nagy szekrényre ... És annyit mondott, hogy szerintünk ez a GPU ...
Rögtön megértettem, hogy miért megyünk szépen lassan az 1000w os GPU-k felé ...
Ott fent már a józanság határait régen átlépték ... -
Baryka007
addikt
válasz
Baryka007 #26 üzenetére
Az majd le is maradt, hogy a 8 pinből csak 6db madzag megy tovább a 12vhpwr felé ...
És innen nézve eléggé ijesztő a dolog merthogy !
75w ot tud a PCI-e csatin keresztül a VGA felvenni..
Gyárilag 220w a TDP je az RTX 3070 nek (bár +9% al kitolható ~240w ig)
És gyakorlatilag egy olyan 8 pines ATX csati (ami 150w ra van hitelesítve) kell, hogy kipótolja 75w-> ról 240w ig a fogyasztást a 3070 FE kártyán...
És akkor súlyosbítsuk a problémát picit azzal, hogy az nVidia 12vhpwr átalakítója csak 6 tyúkbelet használ a 8 pines ATX ből ...
Hmm, folytassam? -
Baryka007
addikt
RTX 3070 gyári madzag...
Saját kép ... Értem én, hogy 220w a TDP ... De külön érdekesség egyébként, hogy multival kimértem a VGA nyákját... és mind a 12 pin VRM hez van kötve ...
Tehát gyári madzaggal, a VGA vrm-jének egyik felét 120% on járattam, a másik felét pedig 0% on...
Mi ez... szándékos elévülés ?!
A probléma egyébként ott kezdődött, hogy elkezdtek 325w feletti megoldásokban gondolkodni !
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Apple iPhone 14 Plus 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- 12 GB-os RTX 4070Ti - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest