Hirdetés
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zebu
addikt
Tényleg jogos!
Hülyeséget írtam, valóban 75ohm.... bár lehet 50-esből csináltuk meg!

Hm.... viszont, ha 50-essel szereltük kicsit gyengül a jelem..... úgy jut az erősítőbe..... hm..... gyengébb jel... elképzelhető, hogy hibák keletkeznek a dekódolás során? Vagy csak szimplán kisebb lesz a jelalakom, de az erősítő úgyis felerősíti, na nem futtatom tovább az eszmém. Hogy van ez?
Azt vágom, hogy lejátszásnál nem kódol befelé semmit, de dekódolnia csak kell.....
Igazából én dekódolásról beszélek mondjuk egy DVD nézésnél....
Játékoknál akkor nem tudom hogyan lehet beállítani...
Az volt az agyamban, ha digitálisan összekötöm a cuccal akkor kimegy a jelem és az erősítő dekódolj az alapján amit kap. Mivel PCM sztereot kap, így sokat nem kell neki, illetve kell de utána már csak szoftveres úton tudok a 2.0-ból 5.1-et csinálni.
-
-
Igen, de ha mondjuk PowerDVD-vel játszok le egy olyan lemezt, amelyen van 5.1 DD hang, akkora hangkártya kibontja az öt analóg csatornára a jelet. Akkor ezek szerint a bemenő jelet (ebben az esetben a Hollywood+ -tól érkezőt) nem képes lebontani 5 csatornára, csak a szoftveres DVD lejátszásnál illetve pl. játékoknál?!
-
Köszi a kimerítő választ!
Ebből konstatáltam, hogy akkor egyelőre még sem ruházok be egy SPDIF bemenetes hangkártyára!
Még annyit, hogy ha a kártya maga 5.1-es, meg is van nekije az összes hangcsatorna kimenete (f, r, c/sw), akkor a hangkártya nem osztja le a hangszórókra a Hollywood SPDIF-éből kijövő AC-3 hangot?
H.
[Szerkesztve] -
Raymond
titán
Nem oszver csatlakozo, standard csati mint barmelyik masik. Egy sima sztereo jack aminek a vegeben vagy egy dioda is, igy mindket celnak megfelel. Ha optikai vezetekkel hasznalod akkor annak a vegen nem a Toslink dugo van (amit a ''kupakos'' csatiba dugsz), hanem olyan formaju mint a normalis jack dugo, csak muanyagbol.
-
Raymond
titán
Valoszinuleg azert nem erted, mert meg nem lattal egy hordozhato MiniDisc lejatszot optikai komenettel. Egy csatlakozoval van megoldva ott is a Line Out es az Optical - a jack csati vegeben van a dioda es egy MiniPlug (nem Tos-Link) dughato bele. Pl. a regi Nomad Jukebox 3-nal is igy volt es az Audigy 2 ZS Notebook-nal is igy van...
-
luciferc
őstag
Hú de le vagyok maradva digit audió terén, utána kell olvasnom amint lesz időm. De addig is:
Jól értem, hogy az 5.1-es hangkártyák (legyen az akár 2000 FT-os Cmedia 8738) AC3 jelfolyamot is kaphat és ezt ők dekódolják maguknak?
Megnéztem az AC3-filterem (Vigovsky Alexander féle, van egyáltalán másik...?), van benne a Speaker beállításnál egy olyan opció, hogy SPDIF. Akkor elvileg ha ezt választom, akkor a zajkeltő SPDIF jelet fog kapni, amit ész nélkül szépen kizavar a digit kimenetre. Igaz?
Van továbbá Dolby ProLogic II opció. Ez arra lenne jó, hogy a stereo hangból kikeverjen nekem egy kvázi 5.1-et? -
luciferc
őstag
aha, akkor jól értem, hogy AC3-as hangú divx esetében sem fog az SB Live digit kimenetén 5.1 adat megjelenni? Ebből a mondatodból:''A hangvezérlő által előállított 5.1-et pedig jelen állás szerint csak a SoundStorm tud (DD) digit kimenetre enkódolni.'' legalábbis erre következtetek.
ugyanis a lényeg az lenne, hogy ilyen divx-eket nézzek TV-n és házimozin. Akkor erre csak az 5.1 analóg kimenet van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Sony/Philips Digital Interconnect Format
- Gyúrósok ide!
- Energiaital topic
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple MacBook
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- minigép/ i5 6500/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/ HP800G3 35W/ számla/ garancia
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 14 M3 Pro (2023) 18GB/500GB SSD karcmentes 100% akku 23 ciklus
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 14 M1 Pro (2021) 16GB/500GB szép állapot 90% akku 265 ciklus
- AMD Ryzen 9 9950X3D2 4.30GHz
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16 M1 Pro (2021) 32GB/512GB megkímélt 83% akku 158 ciklus
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 1TB 1 év teljeskörű garancia
- Lenovo IdeaPad Slim 3 Ryzen 7 8840HS 15" FHD+ 16GB 1000GB Teljeskörű garancia
- 27% - ASUS ROG Ryuo IV SLC 360 ARGB (90RC0151-B0EAY0) AIO Vízhűtés !
- 27% - HEIGAOLA MiniPC - / 10.1" Érintőképernyő! Intel J4125 / 8GB RAM /128GB SSD
- Macbook Air M2 15" 8GB 256GB 100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest