Új hozzászólás Aktív témák
-
MiZY
tag
na... megvettem... mar tegnap, csak a tegnapi ramhibas volt... csikozott kegyetlenul! ma hoztak helyette masikat.
3dmark2k3: 4742 alapban...
jo meg minden, de meg igazan nem tudtam tesztelni... remelem jo lesz ;> -
MiZY
tag
nos... döntöttem, egy Inno3D-s FX 5900XT mellett... Kb. Jövő hét szerdán mondok róla valami véleményt.
addig is jó játékot!
-
Angmar
tag
Nekem 5900Nu kártyám van 2,2 ramokkal, ami úgye elvben 909 Mhz kell hogy mennyen (alapon 850), tehát ''annyira'' nem lettek túlhajtva, de a tesztek alapján inkább a mag órajele számított jobban mint a memóriáé, de ha esetleg nem bírna a kártya akkor azt úgyis észreveszed (pixelehibásak lesznek a játékok, mindenféle zöld, lila pöttyökkel lesz tele a képernyő)
[Szerkesztve] -
devast
addikt
Puding próbája az evés
Én nemtom mennyi időre vettem de csak 2 okból cseréltem... illetve 1 okból... Jó volt nekem radeon 8500 is.. 1-2 éve volt nálam DE miután nekiálltam linuxozni megutálltam az ATI-t tehát új vga kellett és mindenképp nv. Gondoltam ha már veszek valamit az vagy gef4ti lesz vagy valami felsőkategóriás FX ''olcsón'' megláttam inno3d 5900xt-t és beleszerettem
Mentem aqua-ba megvettem és örültem minta majom a farkának hogy normális lesz a 2D sebessége
Röviden ennyi. win alatt is egészjó a kártya csak a hűtés egy talicska f*s... Mostmár normális hűtéssel árulják amikor én vettem 2004 aug közepe fele akkor még ilyen alapgagyival szerelték
-
Z10N
veterán
Hali rudi & devast
rudi: engem érdekelne ez a dolog! előre is thx (mail vagy a vganfo-t frissíted?)
devast: látom már te is nézegetted az mvktech-et, én le is töltöttem több mint 100 nv35 bios-t, de még nem néztem végig mindet, neked melyekről vannak tapasztalataid? neked is thx előre
Egyébként a NiBitor-t és a RaBiT-et már én is próbáltam, de még nem mélyültem el a témában, tapasztalatok?
Z10N
[Szerkesztve] -
gerg0
aktív tag
ez volt életem 1-ik legszebb napja.
-
MiZY
tag
nekem most Ati9200 van, de a dum3hoz mar - meglehetosen - keves, meg szerintem a hl2hoz is az lesz. igy most cserelek... meg vacilalok a 9600xt, meg az 5900xt kozott. eddig mindenki 5900xt-t ajanlotta, mast meg hiaba ajanlanak, 40nel tobbet nem szanok ra.
ennyi penzbol 5900xt a maximum? -
wiziloo
tag
Inno3d
-
MiZY
tag
lehet nem a temahoz kapcsolodik, de milyen gyarto altal keszitett 5900xt-t erdemes venni?
-
gerg0
aktív tag
valaki írja már le az nvflash (lehetőleg a 4.41-est) pontos parancssorát, amit égétésnél kell alkalmazni és a szóközöket jelölje így: _ .
köszönöm -
L_ajos
őstag
Kemény...szóval elvileg menni kell a sima bioscserével (vagyis a referencia 5950U)... nos szerintem ma este kipróbálom....remélem nem barmolom el a kártyát..
Ha valaki tud még infót az szóljon...szivesen veszem! -
rudi
nagyúr
Ja, írtam róla, de akkor még nem volt RaBiT, amivel alaposabban buherálni lehetett volna. Elvileg a RAM-ok azonosító oldalain meg lehet találni az egyes modulok paramétereit, és az alapján fel lehetne piszkálni a BIOS-t, de tuti pepecselős meló. Persze akinek van ideje, annak szivesen megmutatom, hogyan kell és próbálkozzon...
-
devast
addikt
Háth... jo nagy fórum van róla itt-ott nvnews-on meg guru3d-n? asszem... ott is irtak hogy mem idoziteseket buheraltak es jobban huzhato lett a mem es a teljesitmeny is nott, de en ilyenbe meg nem igazan folytam bele mivel tisztaban vagyok vele hogy az en kartyamon nem a mem a szuk keresztmetszet... 800-850-et siman megy... telleg vganfo-ra irjak rola?
-
Angmar
tag
Közben találtam ilyen típusú kártyához egy voltmod biost Bővebben: link ami ugyan ellentmond devast által leírtaknak #22 ''XT nyákon vgpu emelés csak hardveres úton lehetséges'' de próba szerencse
(Lehet hogy kétféle nyákkal is gyártották ezt a kártyát
)
[Szerkesztve] -
Angmar
tag
wiziloo: 128 Mb (De nem befolyásolta hogy az 5950U 256 Mb használ, inditáskor úhyanúgy 128 MB ismert fel)
L_ajos: Nekem a referencia biossal müködött (e-mailben elküldtem)
Nekem a gyári hűtéssel ment, ráadássul a beépített hőmérő szerint még 4-5 fokkal alacsonyabb lett a hőmérséklet
devast: Ma is okosabb lettem
[Szerkesztve] -
L_ajos
őstag
Szerintem nekem mind1...most jöttem rá hogy 128MB-os a kártyám és az összes 5950U bios 256-os kártyákra van!
No hogy is van ez!??
Valaki okosan segítsen már nekem plíízzzz (mint egy hűlyének)
-
devast
addikt
Úgy látszik a levegőbe beszélek... itt senki nem olvassa amit én írok ? az FX5900xt nyák max 1.4V-ot tud adni a GPU-nak 3d módban és azt már alap biossal is megteszi. a másik típusú 5900nu és afölötti kártyák nyákja mind képesek 1.5V-ra , de a biosban 1.4V beállítva, egyedül az 5950ultra biosokban van beállítva 1.5V alapban. szal XT nyákon vgpu emelés csak hardveres úton lehetséges.
-
rudi
nagyúr
Ha még alaposabb leírás kell akkor Bővebben: link
-
Angmar
tag
Az 5900 kártyámon az alábbiak szerint csináltam
1. Eredeti bios lementése: dumpbios progival
2. 5950U bios letesztelése: vgabios -fbiosfilname (Ha megjelenik a kép utána akkor jó, ha elsötétül a monitor akkor értelemszerű, itt lehet probálkozni másik gyártó biosaival is)
3. 5950U bios beégetése:
nvflash progit kimásoltam egy bootdiskre, az eredeti biossal együtt
lemezről történő bootolás után
nvflash -r (leszedi az írásvédelmet a biosról)
nvflash -u -p bisofilname
Ha minden jó megy akkor lett egy 5950U kártyád
de, ha mégis csak sötétség fogad akkor visszairod az eredeti bios a 3 pont szerint, csak itt éppen nem látod amit beírsz
Emlékein szerint az 5950U bios 1.4V ad a kártyának, míg az 5900XT,5900,5900U csak 1.3V így nagyobb az esély a tuningra
A fenti programokat megtalálod a már említett oldalakon Bővebben: link
Biost meg itt Bővebben: link
]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
devast
addikt
Tévedsz
a legjobb oldal: Bővebben: link
Ha már itt tartunk... -
L_ajos
őstag
Köszike a választ! L alakban vannak a ramok!
Erről a kártyáról lenne szó! : Bővebben: link
Tehát ha lehetséges akkor honnan tudok hozzá BIOS-t letölteni és hogy kell moddolni? (vagyis mit kell csinálni?) Nézzétek el hogy ebben kezdő vagyok! -
wiziloo
tag
Most találtam:
http://whitebunny.demon.nl/hardware/chipset_nvidia.html
Hasznos dolog -
wiziloo
tag
Nah valaki.Engem is érdekel a dolog!!Honnan lehet letölteni a vgabios nevű progit???
-
Ger|
aktív tag
én a kártyámba ugyanazt a bioszt raktam visza (MSI 5200, 128, 128) azzal a külömbséggel, hogy áttálítottam a gyártót nvidiára, meg a típust ultrára. És láss csodát kb 50 Mhz-val tovább tudtam húzni a ramokat. Semmi szérrehajlás, ugye?
Most 284/540 250/400 helyett -
Garfield
aktív tag
En Inno3D FX5900XT-mre raktam referencia 5950ultra bios-t ! Siman ment vele csak a memokat kellett 850-ig vissza huzni mert 950-et mar nem birtak a ramok !
Bar nem tudom igy csak orajelet nyertem e vagy mas tudasbeli kulonbseg is van e .. ! -
devast
addikt
Tól függ milyen elrendezésben vannak a ramok... szal ha 5900nu nyákos kártyád van akkor GPU-nak tudsz adni másik biossal 1.5V-ot is(1.4V default), de ha nem akkor teljesen felesleges új biost raknod. Szerintem. Megpróbálhatsz még relaxed modded 5950 bios-t rakni de ettől CSAK A RAM lesz jobban húzható.
-
TheReMiXeR
senior tag
Senki?
-
L_ajos
őstag
Hali!
Biztos van ilyen de nem akarok és nincs is időm több ezer hozzászólást végignézni...
Szóval...az lenne a kérdésem hogy Sparkle 5900XT-m van (128MB/256bit) és egy nagyobb biost szeretnék ráküldeni! 5900Ultra vagy 5950Ultra.. Megoldható ez? És ha igen akkor honnan lehet letölteni és hogy lehet megcsinálni!
Köszönöm a válaszokat és légyszi ne zárjátok be!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Amazon Fire TV stick/box
- Linux kezdőknek
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Formula-1
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Rendszergazda topic
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Inno3D GeForce iChill X4 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- HP OMEN 3080Ti
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest