Új hozzászólás Aktív témák
-
Angmar
tag
Nekem 5900Nu kártyám van 2,2 ramokkal, ami úgye elvben 909 Mhz kell hogy mennyen (alapon 850), tehát ''annyira'' nem lettek túlhajtva, de a tesztek alapján inkább a mag órajele számított jobban mint a memóriáé, de ha esetleg nem bírna a kártya akkor azt úgyis észreveszed (pixelehibásak lesznek a játékok, mindenféle zöld, lila pöttyökkel lesz tele a képernyő)
[Szerkesztve] -
Angmar
tag
Közben találtam ilyen típusú kártyához egy voltmod biost Bővebben: link ami ugyan ellentmond devast által leírtaknak #22 ''XT nyákon vgpu emelés csak hardveres úton lehetséges'' de próba szerencse
(Lehet hogy kétféle nyákkal is gyártották ezt a kártyát
)
[Szerkesztve] -
Angmar
tag
wiziloo: 128 Mb (De nem befolyásolta hogy az 5950U 256 Mb használ, inditáskor úhyanúgy 128 MB ismert fel)
L_ajos: Nekem a referencia biossal müködött (e-mailben elküldtem)
Nekem a gyári hűtéssel ment, ráadássul a beépített hőmérő szerint még 4-5 fokkal alacsonyabb lett a hőmérséklet
devast: Ma is okosabb lettem
[Szerkesztve] -
Angmar
tag
Az 5900 kártyámon az alábbiak szerint csináltam
1. Eredeti bios lementése: dumpbios progival
2. 5950U bios letesztelése: vgabios -fbiosfilname (Ha megjelenik a kép utána akkor jó, ha elsötétül a monitor akkor értelemszerű, itt lehet probálkozni másik gyártó biosaival is)
3. 5950U bios beégetése:
nvflash progit kimásoltam egy bootdiskre, az eredeti biossal együtt
lemezről történő bootolás után
nvflash -r (leszedi az írásvédelmet a biosról)
nvflash -u -p bisofilname
Ha minden jó megy akkor lett egy 5950U kártyád
de, ha mégis csak sötétség fogad akkor visszairod az eredeti bios a 3 pont szerint, csak itt éppen nem látod amit beírsz
Emlékein szerint az 5950U bios 1.4V ad a kártyának, míg az 5900XT,5900,5900U csak 1.3V így nagyobb az esély a tuningra
A fenti programokat megtalálod a már említett oldalakon Bővebben: link
Biost meg itt Bővebben: link
]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Környezetvédelem
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Villanyszerelés
- Konzol Screenshot
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest