Új hozzászólás Aktív témák
-
ruadi
csendes tag
válasz
blaca83 #11132 üzenetére
Fél évet használtam ugyanígy LG OLED TV-vel. Hasonló problémám volt a legelején, csak nekem egyáltalán nem volt hang JBL-en. HDMI kábelcsere oldotta meg a problémát. + TV hangbeállításoknál, ha jól emlékszem digitális hangkimenetet automatikusra, e-ARC-ot pedig ki kellett kapcsolni.
-
Kroni1
veterán
válasz
blaca83 #11132 üzenetére
Én olvastam róla sok-sok tesztet mert kiszemelt volt, és ilyesmi hibáról nem olvastam, csak egy hosszutávú tesztben olvastam azt, hogy a tesztelőnél szintén jöttek elő néha olyan dolgok a 9.1-essel hogy csak az áramtalanítás segített.. (én végül többek közt emiatt sem mertem ezt választani)
Nem tűnik normálisnak a dolog, szerintem próbáld meg resetelni a bar-t és a tévét is, aztán a tévével újra összekapcsolni, hátha csak valami bug ami orvosolható ennyivel.
Talán asszem ennek a tesztnek a végén irták a long-term résznél a hibákat..
-
kristof_
tag
válasz
blaca83 #10241 üzenetére
Én még pár hónapja vettem egy JBL 9.1-et egy akció keretében, de végül visszavittem. Ha jó forrásból tápláltad (Netflix stb), akkor marha jól szólt, a basszusára meg szavak sincsenek. De, nálam sokszor megy azért a háttérben TV is (comedy central) és ilyenkor olyan mintha víz alól hallgatnád. Ez azért van, mert minden bekapcsolásnál automatikusan bekapcsol egy smart mode-ot, ami a térhangzást próbálja utánozni. Ha ezt kikapcsoltam, akkor ilyenkor is jó volt a hang. De az a tény, hogy mindig ki kell ezt kapcsolni, ha tv-t akarok nézni és az, hogy ennek a kikapcsolása nehézkesen megy (a saját távirányítóján 5sec-ig nyomni egy gombot) engem zavart ennyi pénzért. A térhangzása nem volt rossz, de a szatelitek azért kicsit "cincogtak" a vezetéknélküli kapcsolattól, ez szintén idegesített, amikor lenémítottam a tv-t. Végül egy Samsung HW-Q950T-nél kötöttem ki, szintén akciósan. Na ezt nem bántam meg, bitang jól szól.
-
Mauzes
addikt
válasz
blaca83 #10241 üzenetére
Nekem van Enchant sub nélkül, szerintem jól szól, de rendes térhangzást ne várj tőle. Én direkt sub nélkül vettem, mert a gyerekek miatt nem akartam túl nagy basszust. Szerintem így is elég, kivéve talán a dübörgő hanghatásokkal teli mozizáshoz.
Viszont előbb azt kellene megtudnod, hogy egyáltalán beszerezhető-e vagy nem (bár 3 bolt is árusítja még).
-
Gino20
őstag
válasz
blaca83 #10239 üzenetére
Ha van gyártói kapcsolat, akkor a beszerezhetőséget illetően HK esetén ott kellene megérdeklődni.
Ahogy írtam zene esetén HK, mozizás szempontjából BAR, de ezt írtad: ,,Leginkább a mozizás élménye miatt" szóval.......
Ha van lehetőséged HK pl a Bp extremeaudio-ban ki van állítva és ha jól emlékszem valamilyen BAR is (ha nem is 9.1, de arra jó, hogy kapj egy képet) -
Gino20
őstag
válasz
blaca83 #10237 üzenetére
Ha az Enchant-ot SUB-al vennéd, vagyis elköltenél ~500e Ft-ot, akkor sokkal inkább 5.1-es rendszer (Létezik abból is vezeték nélküli surround megoldás ha a helyiség keresztbe kábelezése a probléma [link] )
Ha csak Enchant SUB nélkül, akkor lehet érdemes lenne elmenni egy pl extremeaudio-ba és meghallgatni, mert nem biztos, hogy elégnek fogod érezni a mélyét.
Zenehallgatásra biztosan a HK lenne a jobb választás, de mozizni meg a surroundok miatt a BAR 9.1 a jobb választás.
Ezt [link] egy hónappal ezelőtt láttam. Mivel honlapjukon nem szerepel, így elképzelhető, hogy még megvan. Ha ez is opció egy hívást megér.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged