- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic4 Pro - varázsolj nekünk valami szépet
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- iPhone topik
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Magisk
- Hová lett 1000 mAh?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bl0ck
tag
válasz
Hurkaleves #7392 üzenetére
Helo.
Zavarhatok üzenetben egy kicsit, pár kérdéssel, ha nem gond? -
peti85
senior tag
válasz
Hurkaleves #7127 üzenetére
Optikán összekötve tudtommal csak LG és LG eszközök között működik a hangerő vezérlés TV távirányítójával, azt hiszem LG Sound Sync a funkció neve. Amúgy marad a külön távirányító (vagy egy univerzális tanítható) ha a soundbar nem tudja megtanulni a TV távirányítójának jeleit.
-
peti85
senior tag
válasz
Hurkaleves #7120 üzenetére
Nem feltétlen igaz hogy csak HDMI ARC-vel működik a CEC vezérlés. Nekem a #7050-ben leírt összeállításban is működik a soundbar hangjának vezérlése CEC-en keresztül egy régi, ARC-ot nem tudó TV-vel. De ez már tényleg zsákbamacska. Sok soundbar képes a távirányító infra jeleit is megtanulni, így még CEC vezérlésre sincs feltétlen szükség.
-
power750z
csendes tag
válasz
Hurkaleves #7096 üzenetére
Köszönöm a tippeket! Zenehallgatásra nem ezt a cuccot használnám, mert arra van más :-) Engem nem zavar a kábelezés, mert nem lenne útba szerencsére :-)
-
Roli94
újonc
válasz
Hurkaleves #7083 üzenetére
Szia szerinted mennyire kompatibilis egy lg tv-vel?
-
Angel2014
addikt
válasz
Hurkaleves #7083 üzenetére
Most azt akartad leírni hogy a HDMI ARC -al használva jelentősen jobb lett a hangzása? És azt hogy a HDMI kábel mellett ott van az Optikai kábel is? Mert én ugyan így használtam de bőven elég csak a HDMI kábel az optikait húzd ki szerintem. Ezt Itt javasolták nekem is.
-
Marko_
tag
válasz
Hurkaleves #6988 üzenetére
Nekem a sarokba téve túl domináns volt a mély, még úgy is, ha teljesen visszavettem. Hátra került a kanapé mellé és most sokkal szebben szól a rendszer.
-
gubisadam
aktív tag
válasz
Hurkaleves #6881 üzenetére
Szia, nekem LG tv, hdmi arc és Q70. Nekem az adaptív abszolút jónak tűnik. Ezen használom legtöbbször és szerintem a sorrund-hoz képest jobban kiemeli a beszédet amikor szükséges.
-
gubisadam
aktív tag
válasz
Hurkaleves #6814 üzenetére
erre kíváncsi leszek
-
Hurkaleves
őstag
válasz
Hurkaleves #6803 üzenetére
Eddig bírtam, meglépetem a háttérsugárzókat is a Q60R-hez!
Este teszt és írok! -
AMD Power
titán
válasz
Hurkaleves #6809 üzenetére
Nekem is igy van sarokban!
-
Hurkaleves
őstag
válasz
Update: Van egy olyan funkciója, hogy DRC (dynamic range control). Ezt, a bár kikapcsolt állapotban, hosszan kell nyomni a távirányító balra gombját és így lehet ki/be kapcsolni. Bekapcsolt állapotban (ahogy én is használom, és gyárilag is így van) próbálja a hangokat, hangerőket egy szintre hozni amit jól is csinál. Ezzel még jobban csökkenthető a beszéd vs. effekt közti szakadék. Ugyanakkor az össz hangerő is csökken, picit hangosabbra kell venni, ennyi.
-
htom127
aktív tag
válasz
Jó lenne több ilyen részletes véleményt olvasni, köszönet érte.
-
Windex
tag
válasz
Hurkaleves #6791 üzenetére
Nálam a Q80R futott be, én is tervezek valami kis szösszenetet írni róla, már csak időt kellene találnom.
-
htom127
aktív tag
válasz
Hurkaleves #6791 üzenetére
Én szívesen látnám, úgy is elég pókhálós ez a topik.
-
bollokcs80
Korrektor
válasz
Hurkaleves #6776 üzenetére
Sziasztok!
Sajnos ennyi helyem van hozzá, ezért nem vettem 2.1-es soundbart, mert a mélynyomónak már nem volt külön hely.
A polc elég masszív fából van, szerintem azzal nem lesz gond. Próbáltam a hangszíneket, ha a magasat leveszem a mélyet meg fel, akkor némileg jobb, illetve úgy nézem, hogy zenénél nagyobb hangerőn kezd élni igazán.
Majd kísérletezem még....
-
bozont
veterán
válasz
Hurkaleves #6768 üzenetére
Ráadásul ha még ma megrendeled, akkor visszakapod az ár 30%-át MM ajándékkártyán. Ez igaz a Q60-sra is.
-
Vitee
aktív tag
válasz
Hurkaleves #6763 üzenetére
Már a 3.1-nél nagyon-nagyon érezhető a különbség a 2.1-el szemben, mivel itt is van külön center.
Meg kell próbálni, ha nem jön be, visszaviszed. -
Vitee
aktív tag
válasz
Hurkaleves #6759 üzenetére
Nem lesz jó, de valamivel jobb.
Én egy 3.1-es Samsungot vettem, hozzá egy pár hátsó hangszórót, így van 5.1. Na így már elég oké a dolog, a hátsó hangoknak van hol megszólalnia. Nem is értem előtte miért nem ilyet vettem, sokat dobnak a hátulról szóló effektek, hangok és a beszédkiemelés is nagyon jó -
Vitee
aktív tag
válasz
Hurkaleves #6755 üzenetére
Filme válogatja, de nem igazán megy neki. Egynéhány filmnél jobban megcsinálják a hangsávokat, de nem fog menni egy 2.1-es SB-nak. A beszéd halk lesz, az effektek ordítanak. Stereoba jó lesz.
Nekem is ilyen 2.1-es SB volt és ugyan ez volt a probléma. -
Zolom89
senior tag
válasz
Hurkaleves #6743 üzenetére
Akkor nem lol
igazad van nem az a gond h teljesen más hangzást adsz neki jolvan akkó
Beszarok -
Marko_
tag
válasz
Szia,
soundbar-ból 3.1-est vegyél, abban van center, ami a beszédhangokért felelős (legjobb, ha állítható is a center hangerő). 2.1-esből szerintem csak a jobb fajták megfelelőek erre, amik normálisan le tudják keverni az 5.1-es hangokat.
Én anno az LG SH5-ömtől pont amiatt szabadultam meg, amit te is tapasztaltál a hangcuccoddal, kb élvezhetetlen volt filmet nézni vele. -
tomp
félisten
válasz
Kapcsold be a Dolby Dynamic Range Control módot azaz a DRC-t. Ez a nagy effektek erősségét lejjebb veszi így a beszédre beállított hangerő nem fogja a ház falát kivinni ha robban valami.
-
Zolom89
senior tag
válasz
Hurkaleves #6738 üzenetére
még midig az a gond hogy a 2.1-nek akarsz 5.1 hangot adni csak nem értem miért..
-
bozont
veterán
válasz
Hurkaleves #6738 üzenetére
Szerintem ez jobban függ attól, hogy hogyan van lekeverve az 5.1 stereo-ra. Szóval nehéz ezt így megmondani, mert soundbar és sounbar között is van különbség (ha éppen az végzi a konvertálást).
Érdemes lenne még a Pc-n beállítani a lekonvertálást, egy jobb lejátszó jobb munkát végez mint egy TV vagy soundbar. De ha biztosra akarsz menni akkor 3.1 kell minimum, ott már van külön sáv a centernek. -
gubisadam
aktív tag
válasz
Hurkaleves #6733 üzenetére
nem sajnos, jóval testesebb a ládája mint a többi tipusnak, asszony ki is vágna vele a nappaliból
-
Chalez
őstag
válasz
Hurkaleves #6726 üzenetére
Elvileg 10 órát bír, de én éjszakánként felteszem mindig, aztán kész, kb. 10mp-es meló
-
baidgti
csendes tag
válasz
Hurkaleves #6723 üzenetére
Valóban, köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged