Hirdetés
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ellia
addikt
-
Ellia
addikt
Végignéztem az October Fictiont és felemásak az érzéseim vele kapcsolatban. Kicsit benéztem az elején, úgy ültem neki, hogy ez ilyen szörnyvadászos sorozat lesz MiB stílusban de messze nem az. Shame on me.
Viszont egészen a végig szépen építkezik, a vége meg olyan érzetet kelt, hogy nagyon sok magyarázó jelenet...stb. a vágóasztalon végezte, meg olyan összecsapottnak tűnt a lezárás - hiányzik az igazi "katarzis" a végéről.
Részemről valahol 5-6/10-es, nem rossz, de lehetett volna jobb is. Meglátjuk lesz-e/milyen lesz a folytatás, mert persze cliffhanger volt a végén.
-
Ellia
addikt
válasz
janos666
üzenetére
Ez idővel egyetértek, de ezt pl. a könyvekben a 6.-7. kötet között eltelt idővel se sikerült tökéletesen abszolvalnia az íróparosnak.
Szerintem
sokak lelkesedése alab fog hagyni, mert a következőkben az idegen szál kevésbé lesz hangsúlyos és csak a későbbiekben fog visszaterni és előtérbe kerül Inaros és vele együtt Laconia is. Meg egy kötet van a lezarasig, kíváncsi leszek, hogyan mi lesz a vége. -
Ellia
addikt
válasz
dobolan
üzenetére
Az első két könyv a Vajákból novellás kötet igazából, ott sincs semmilyen elmélyített karakterfejlődés, pl. Yen még ennyit se kap, és ugye ezekből építkeztek.
A 3-7 köteteknél pedig átvált regény formátumba és nagyrészt Cirit helyezi a központba (na meg Geraltot meg a pici "csapatát").
Nekem a problémám inkább azzal volt, hogy minden nagyon steril volt és szép pedig pont az ellenkezőjének kellett volna lennie, meg a vágás ami elég sokszor fura volt.
-
Ellia
addikt
válasz
Frici654
üzenetére
Ha szereted a meséket és a bábos megoldásokat akkor mindenképpen ajánlom a Dark Crystalt-t.
-
Ellia
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
Ugyanaz, csak itt befejezték(ik) az első könyvet rendesen, nem úgy mint a filmben + behoztak szálat a második könyvből is.
-
Ellia
addikt
Tegnap belekezdtem a The End of the F***ing World másik évadába, felét megnéztem és még mindig zseniálisan abszurd az egész.
-
Ellia
addikt
[The Mandalorian – Official Trailer 2 | Disney+]
Szerintem adja

-
Ellia
addikt
Végig neztem végre a Carnival Row-t.
Fura egy sorozat, a világa hol megfogott, hol nem és nekem elég nehezen állt össze, viszont érezhetően van benne potenciál a jövőre nézve.
Ez az első évad inkább csak egy felvezetes volt, hogy a helyükre kerüljenek a karakterek, remélhetőleg valami kemény storyt fognak keríteni a folytatásának.
Ja és Cara Delevinge szemöldöke mindent vissz...

-
Ellia
addikt
Ha valaki gondolkodott azon, hogy kisgyerekkel is megnézetné a Dark Crystal-t az inkább ne tegye. Ez nem gyerek mese, nagyon nem.
-
Ellia
addikt
Ez a The Boys elég komoly lett, őszintén sokkal könnyedebb hülyeségre számítottam (képregényt nem ismerem).
Viszont így talán még jobban bejön

-
Ellia
addikt
7. Evaddal kaszaljak a shieldet. Barmennyire is szeretem a sorozatot ennek kb. most jott el tenylegesen az ideje.
Remelem utana kapunk egy kovetkezot ami kilep a Foldrol...stb
-
Ellia
addikt
Na ez jónak nézz ki

-
Ellia
addikt
válasz
paatrick
üzenetére
Az Expanse szerintem az utobbi idok egyik legjobb sci-fi sorozata es van mibol epitkeznie is (eddig 8 konyv - ajanlom!). Szerintem ugyesen lavirozik a politika-protomulekula vonalon.
ST: Discovery meg siman jo sorozat, csak a foszereplo nagyon gyenge, hala egnek vannak mellette jol megirt karakterek akik elviszik a sorozatot a hatukon. Ja es sorozathoz kepest (koltsegek) piszok jo latvanyt hoztak ossze benne.
De probald be az Altered Carbont az is jo

-
Ellia
addikt
-
Ellia
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
En kb ebbe remenykedek es egyben varom a kegyetlen sorsat is
Nem mellesleg szerintem magasan a legjobb szineszno az egesz sorozatban.
-
Ellia
addikt
válasz
marilllyo
üzenetére
Nagy katyvasz volt az biztos, ha pontozni kellene 4/10 körül adnék neki.
Innentől spoileresen:
Ennyi sok lezáratlan szálat, illetve egymásra dobált jelenetet rég láttam egy sorozatban. Próbál okos sci-fi lenni, de valahogy nem megy neki, meg olyan "űrtelen" az egész. A vége meg elég érdekes, most lényegében a doki átkerült egy alternatív valóságba? Nekem úgy tűnik. Na meg a hajó legénysége, újraindították a rendszert oké, de így nekik is találkozni kellett az idegenekkel, ők is átkerültek valamilyen másik valóságba? Na meg mi is az a Volcrym? Nekem inkább valami olyan "ősi" dolognak tűnik, ami magába olvasztotta a galaxis értelmes lényeit (tudatát). De a franc tudja... -
Ellia
addikt
Sziasztok!
Lassan itt a pihenő idő és sorozatot keresek - leginkább sci-fit. Amivel régóta szemezek az a Battlestar Gallactica.
Mivel viszonylag "régebbi" sorozatról van szó ezért egy olyan kérdésem lenne, hogy mai szemmel kendőzetlenül milyen? Itt nem a CGI-ra gondolok, hanem a színészi játékokra/történetre leginkább. Érdemes most belekezdni?
-
Ellia
addikt
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Amúgy tényleg nincsenek - anno valahol nyilatkozták, hogy maguk a zombik is egyre rosszabb állapotúak lesznek az évek során.
Ez mondjuk nem oszt nem szoroz, ez már rég nem az a sorozat, hogy bármelyik szereplőért is izguljak...

-
Ellia
addikt
Na TWD-ben végre
(ez nem spoiler) - de a rész nem tudom, annyira nem jött be...kiírták Ricket Azért megint ugrunk egy jó időt előre, Judith meg elég badass volt azért
Kíváncsi vagyok a folytatásra mi fog kisülni belőle.
_______________________________________De, ez spoiler. Formázás pótolva. - vond
[ Módosította: vond ]
-
Ellia
addikt
válasz
FollowTheORI
üzenetére
A sorozat a '89-es NES-es Castlevania III: Dracula's Curse-on alapszik, nem az "új" Lord of Shadow rebootolt szérián (amire szerintem gondolhatsz). Szóval nem, nem igazán spoilerez

-
Ellia
addikt
Na a Castlevania S02 elég jó lett. Remélem lesz folytatása mert sok minden nyitva maradt.
-
Ellia
addikt
válasz
negyven2
üzenetére
Egyelőre korrekt szerintem, de kíváncsi vagyok a maszkmesterek/sminkesek mit hoznak ki belőle.
Akire nagyon kíváncsi vagy az Dandelion (Kökörcsin) és Zoltan - az elsőt nagyon szeretném, hogy szerepeljen, a második csak jó lenne.
Amúgy a legtöbb komment amit a szereplőkkel kapcsolatban olvastam az, kb arról szól, hogy miért nem úgy néznek ki mint a játékban... Azt simán elfelejtik, hogy Geralt pl, sokkal "emberszerűbb" a Witcher 3. részében (játék) mint, ahogy az író lefestette a könyvekben.
Mindenesetre én bizakodó vagyok és egyben örülök, hogy sok ismeretlen színész került a castingba.
-
Ellia
addikt
Na SW: Resistance. Ez mi a franc volt?
Van egy olyan érzésem, hogy ez a sorozat nem fog komolyodni, mint ahogy tette a Clone Wars vagy a Rebels.Valahol kíváncsi vagyok a folytatásra, lesz-e értelmes story, egyelőre szerintem 4-5/10, szóval picit jobb mint, hogy kaszáljam, de nem kell hozzá sok.
Az animáció még elmegy, de, ha valami gyors akkor legyen is az (gondolok itt a kezdésre).
-
Ellia
addikt
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Nekem annyi bajom volt vele, hogy sok helyen próbál komoly lenni aztán ezt az egészet tönkre vágják egy semmilyen poénnal.
Amúgy várom a folytatást, a karakterek alakulnak (bár idejük se volt itt semmire kb.), de ez így inkább egy ~ 3 órás pilot volt, nem sok minden történt...
-
Ellia
addikt
Ledaráltam a Netflixes The Dragon Prince első szezonját. Ez az a mese amit úgy harangoztak be, hogy az Avatar alkotójának a keze is benne benne.
Az alap story röviden annyiból áll, hogy az eddig ismert 6 mágia forrás mellé az emberek felfedezik a "dark magic-et" is, ami miatt kitör az elfek és köztük a háború, melynek során az emberek nyugatra - az elfek keletre kerülnek a kontinensen. A háború során az emberek a sötét varázslat segítségével elpusztítják a sárkányok apját és vele együtt az utolsó sárkánytojást...
Szóval, a sorozat középkori high fantasy szeretne lenne itt-ott kis dark fantasy beütéssel, bár mikor "véresnek" vagy csak szimplán komolyabbak kéne lenni azt nem mutatják/vagy elviccelik az írók valami baromsággal.
A karaktereket viszont sikerült jól megírni és valamilyen szinten elindítani egy jellemfejlődésen - bár erre 13 rész alatt vajmi kevés lehetőség van. És itt elérkeztünk oda ami talán a sorozat legnagyobb hibája, hogy mire végre történik valami tényleg nagyszabású az első évadnak vége is.... A másik, ha már az Avatar alkotójával reklámozták valahogy hiányzik belőle (legalábbis nekem) a Legend of Kora-ban meglévő háttértartalom, ez így inkább egy jól megrajzolt/megírt gyerek mese eleje.
Végezetül van egy szépen rajzolt gyerekmesénk - igaz itt-ott az animáció darabosnak hat - és ez a 13 rész olyan mintha az egész sorozat pilotja lenne. Ajánlom annak aki szereti a meséket (akár kisgyereknek is (6+) akit angolra tanítanak), aki meg komolyabb cuccot várt próbálja be, de szóltam előre.
-
Ellia
addikt
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Akkor tényleg le vagyok maradva a bulvár hírekkel...

-
Ellia
addikt
"Pár napja a The 100-es Marie Avgeropoulos-t letartóztatták családon belül erőszakért."
Ő játssza Octaviát a The100-ban. (Biztos agyára ment a wánkrúnotkrú...)
-
Ellia
addikt
A Netflix berendelte a The End of the F***ing World második évadát!

-
Ellia
addikt
Hát... CW után a Rebels szériához is kérdően álltam ám az elég rendesen kinőtte magát és a végére elég jó lett. De ez egyelőre semennyire sem jön be. Nem igazán jön át, hogy ez SW, a figurák elég gyerekesek...stb Azért adok neki majd egy esélyt.
-
Ellia
addikt
válasz
Ventur@
üzenetére
Itt el is mondja, hogy amikor megírták nem tudták lesz-e tovább és azért lett ilyen - meg, ugye nyitva maradt a vége az "end of book one" szöveggel is.
-
Ellia
addikt
-
Ellia
addikt
The 100. Kicsit megleptek az évadzáró végével, ami szerintem először évadzárónak készült.
Ugortunk 200 évet és kapunk egy új bolygót - kíváncsi leszek a 6 évad felállására, enyhe reboot szaga lesz/van. -
Ellia
addikt
Szeptember közepén érkezik netflixre a The Dragon Prince.
Elsőre tucat fantasynak tűnik - de amiért részemről várós, hogy elég rendesen benne van a The Last Airbender írójának a keze.
-
-
Ellia
addikt
Na akkor játszunk egy halál lottót a The100-al, ha már ennyi komment van meg van két rész vissza. Az aktuális főgenya tuti, Octaviat szintén esélyesnek látom és Kane-t is.
Ellenben nem bánnám, ha többet is kiírnának, ráférne a sorozatra.
-
Ellia
addikt
válasz
FollowTheORI
üzenetére
WD szerintem mindig is erről szólt (akart szólni), az, hogy zombik vannak benne egy mellékes dolog.
-
Ellia
addikt
Vikings - Mid-Season 5 Official Comic-Con Trailer
Ellenben ez nagyon várós.
-
Ellia
addikt
Az utóbbi évadok után kevés a bizodalmam, de tippre ennek a végén elhullik pár főbb karakter végre - na meg van egy csomó új is, aztán csinálnak Rick nélkül egy "fél rebootot". A kérdés, hogy kell-e az nekünk?

-
Ellia
addikt
Ledaráltam a The Rain-t, igaz kicsit lemaradva.
Nem indult rosszul a sorozat de a végére elég nahhhh lett. Nem bántam meg, hogy megnéztem cseppet sem de sok tekintetben nagyon érezhető volt a mesterkélt sorozat vezetés. Az egész olyan közepes volt.
Ami annyira nem tetszett az a rengeteg baki, nem szoktam figyelni direktbe de itt sok volt, főleg a vágás során...
Másrészről remélem a Netflix (vagy más) behúz még több európai sorozatot mert marhahangulatosak.
-
Ellia
addikt
válasz
callmeakos
üzenetére
Valószínűleg annak is készült, sorozatzárónak. De megmondom őszintén, Én vártam Thanos csettintésére itt is.
Amúgy ugye a Zephyr már egy "űrhajó", szóval kit tudja, hol fog játszódni a következő évad - nem lennék meglepve, ha az űrben.
Amúgy felmerült bennem egy kérdés, most, hogy más lett az idővonal mi lett Dake-el? Mert utoljára akkor láttunk amikor Daisyvel beszélt és úgymond a helyes irányba terelte.
-
Ellia
addikt
válasz
callmeakos
üzenetére
Na akkor tuti záró akkord lesz.
Remélem kap egy korrekt lezárást (meg hátha ráfűzik a captain marvelre/infinity war p2-re).
-
Ellia
addikt
válasz
SunMount3r
üzenetére
Pilot után nem kapta meg a berendelést.
-
Ellia
addikt
válasz
Komplikato
üzenetére
Igazából, ha a storyban is ugranak ami simán lehetséges akkor nem gáz.
-
Ellia
addikt
válasz
SunMount3r
üzenetére
The 100-nak nehogy 1 rész esélyt adj mert kukázni fogod. Nagyjából az első 3 részt kell végigszenvedni, onnantól egész komoly lesz és elég durva húzásai is lesznek a sorozatnak.
2. Évad talán az eddigi legjobbja volt a 3-4.-ben is vannak jó részek de sok a "nahhhh" is már.
Az 5. most tart a 3. résznél, ami kicsit "reboot" volt, eddig egészen korrekt a dolog.Mindenesetre adj neki egy nagyobb esélyt szerintem.
Ja és mintha azt olvastam volna valahol, hogy a 6. évad is be lett rendelve.
-
Ellia
addikt
válasz
callmeakos
üzenetére
Az Agents of Shield masszívan tartja az ABC-én a 500-550 ezres nézettséget. Nem nagy szám de stabil ami kifejezetten jó jel. Az ABC majd a hónap közepén fogja bejelenteni a berendeléseket/kaszákat mint a korábbi években. Remélem berendelik és kapnak egy utolsó felvonást egy korrekt lezárással. Megérdemelnék.
-
Ellia
addikt
WDS08 (nem spoileres):
Hát ez az évad is lement, fogalmam sincs mi lesz a jövőben, képregényt nem ismerem. Azért remélem most ugrunk az időben
. A végén lévő cliffhanger meg nagyon nem hozott lázba - mondjuk már a sorozat se, csak szimplán megszokásból nézem(ez a Neganos szál csak pár hét volt) 
Ja még valami, könyörgök ezeket a lövöldözős jeleneteket koreografálják meg jobban már végre...
-
Ellia
addikt
Ez a Lost in Space a csomó kliséje ellenére tök jó volt. Végre nem egy véres, csöcsös, gyilkolós, "darkos" valami lett, hanem egy szórakoztató sorozat. Ha pontozni kéne 7-8 körül adnék neki, mindenesetre várom a folytatást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Unreal Engine 5-re vált az Alien: Isolation folytatása
- Filmvilág
- Diablo IV
- EAFC 26
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Így viseli a Samsung az okosszemüveget
- Bluetooth hangszórók
- Crimson Desert
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 3190 - Intel N3350 I 4GB I 64-128SSD I 11,6" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 265 - Lenovo ThinkBook 16 (G6 ABP) - AMD Ryzen 5 7530U, no GPU
- Eladó Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB Lemon / 12 hónap jótállás
- HP EliteBook 840 G10 13. gen i5, 16GB DDR5, prémium üzleti laptop! 1 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4538
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest