- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Mobil flották
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Android szakmai topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz markknight #72551 üzenetére
Mondjuk izmos rendőrnőt se láttam még idehaza
Ez azért nem tűnik túl relevánsnak esetünkben.
Egyébként a látszat meg a valós erő nem mindig jár kéz a kézben.
Ez igaz, bár a mozgóképek világában kicsit rátesznek egy lapáttal a látszatra is...
(#72550) sp8787
Propaganda...szerencsére ez kevés amcsi filmre/sorozatra jellemző e témában.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Komplikato
veterán
Két Invasion epizód között becsúszott EZ:
The Changeling - Ep1 (Apple TV)
Gyanúsan alacsony értékelése van, aminek az oka az lehet, hogy mocsok lassan indul be a sorozat. Gyakorlatilag a szinopszisban említett kezdő momentumig NEM jut el az első rész. Ezt súlyosbítja, hogy a talán Lost sorozat által divatba jött idővonalas ugrálás eddigi legsúlyosabb verzióját tették bele, így pár időutazásos hard sci-fi ehhez képest könnyen fogyasztható.Megyek is vissza a faék egyszerű Inasionhoz ...
[ Szerkesztve ]
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
HUTCHDB
nagyúr
Drága gyermek.
Netflix-es német sorozat, néhol skandináv típusú filmeket idéző hangulattal, illetve történetrészekkel.
Egyben néztük végig, eleinte nem, majd később igen, a végére meg megint nem szippantott be.
Ennek ellenére, összességében egy teljesen nézhető triller sorozat, az átlagostól kicsit jobb minősítéssel.#Értékelés : 7,5/10
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
bobalazs
nagyúr
Korábban ekéztem ezt a Special Ops: Lionesst.
Hat részt láttam eddig, most pedig már az a véleményem hogy teljesen nézhető.
Lehet hogy más most a hangulatom, hogy rá bírtam hangolódni. -
gyuromoj
veterán
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
Pitterix
őstag
Valamiért végig izgultam. Teljesen hihető a történet, azaz egy vékony nő lever mindenkit, 1000+1 sebből vérzik és még jobban lever mindenkit.
Ajánlom, unalmas délutánokra."Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
pkaresz
őstag
válasz Pitterix #72559 üzenetére
Szia!
Seres Ferenc megvan? 48 kg kötöttfogású birkozó, világ és olimpiai bajnok.
Szondi birkozója, a honvédségnél edzett Székesfehérváron, volt olyan, hogy simán a katonákkal más sportban lévőkkel gyúrt, nem 48kg, megverte mindet, nem csak a birkózókat. Tudom ott voltam! :-)
Ennyi a vékony testalkatról! :-)
Sz.V.Sz.[ Szerkesztve ]
"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"
-
mephi666
nagyúr
válasz pkaresz #72560 üzenetére
...nálunk meg még falun a söröző régi tulaja bokszolt, míg szét nem ment a térde: kb 185cm/90kg körül volt... mondta, hogy edzett anno európa bajnok nővel 60kg környékéről... gyors volt a nő nagyon, viszont az erősebb ütéseit se érezte ...más sportág, a lenti sorozatot pedig nem ismerem, hogy milyen harcművészeteket alkalmaznak benne... viszont a fizika az fizika... egy ütésnél pedig 2 dolog számít: az, hogy milyen a technikád (hogy tudod a tömegedet legjobban belerakni abba az ütésbe), valamint mekkora a tömeged, amiből gazdálkodhatsz ...épp ezért ha egy 40kilós nő tökéletesen eltalál, az nem fog úgy fájni, mintha egy 90kilós csap meg, rosszabb technikával...
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
markknight
veterán
Jó volt ez a mostani Ahsoka rész ismét.
Végre újra behozták a fénykardot mint elemet, ezektől a Mandalóri, Andoros, Zsivány egyes baromságokkal már tokig voltam. Ha nem akarsz Jediket meg fénykardot, akkor tessék nézni Star Trekket vagy más Sci-fit. Áldás Filoninak. -
pkaresz
őstag
válasz mephi666 #72561 üzenetére
Igen a Fizika a minden nem az erő s a tömeg, azért az fájni fog ha oda ütnek ahova kell, ha nem is nagyot! Kung Fu, Vusu, Sanda.
Csak üsd beg picit a könyöked, vagy a térded, nem nagyon, azért az tud gondot okozni.
Na de mindegy, egyik se jó!"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"
-
pkaresz
őstag
válasz dellfanboy #72562 üzenetére
Igen, kb.
Majd egyszer belenézek ebbe a sorozatb is! :-)
Beszélek úgy, hogy ne is láttam![ Szerkesztve ]
"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"
-
S e t h
nagyúr
válasz bobalazs #72556 üzenetére
Az első részen vagyok túl, aminek a kezdő 5-10 perce nagyon bejött, utána viszont kapkodtam a fejem, hogy bár nem vagyok én sem birtokában minden tudásnak és elképzelhető ez amit látunk, de gyakorlatilag minden felelős pozíció nőkre volt osztva, a férfiak díszletként funkcionáltak.
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
mephi666
nagyúr
válasz markknight #72563 üzenetére
...én ebből szerintem megvárom a teljes évadot: mandalorian-ból is azokat a részeket bírtam legjobban, amiben benne volt és kardozott andor-t elkezdtem, de 1 rész után nem visz rá semmi, hogy folytassam
megnéztem 1 hét alatt a 3 évad mandalorian-t, de már kezdtem kaparni a falat: főleg, hogy a 2. és 3. évad közt rohadt nagy lukat éreztem.... Luke elviszi Grogu-t, majd a 3. évadban megint ott van? wtf? utólag olvastam csak, hogy oda meg kellett volna nézni a Boba Fett sorozatot, mert az adja a magyarázatot azt viszont direkt kerültem... na, a 3. évad mandalorian erősen izzadtságszagú volt: fő sztoriban egy tyúklépés előre, egy hátra, jobbra-balra, tömény f*ngreszelés... közben 1-1 béna sidequest elvitte a részeket, sőt ami nálam kiverte: a filler rész a birodalmiból átállt tudóssal, akit megszívattak... annak a résznek annyi volt a lényege, hogy megtudjuk: szereti a birodalmi kekszet ...a Rogue One-t is 1-2 hete pótoltam: nem volt az annyira rossz... tetszett, hogy a végén kb mindenki meghalt amiben viszont ezek a sorozatok felrakták a lécet: a minőség... abba nem lehet belekötni, mert minden egyes ilyen fél órás rész simán hozza a legújabb trilógia színvonalát látványban... és azokat a filmeket moziba szánták "Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
markknight
veterán
válasz pècsimunkás #72568 üzenetére
Honnan veszed, hogy kaszát kapott?
Nyilván nem akartak mégjobban belerondítani a klasszikus trilógiába, amit most lehet csúnya lesz, de megérné újraforgatni. Kicsit kilóg a lóláb ahogy a filmekben beszélnek ezek a karakterek, meg amiket átéltek.
-
mephi666
nagyúr
válasz pècsimunkás #72568 üzenetére
ja tényleg Obi-Wan... asszem ezt beiktatom, míg teljes nem lesz ásóka s01
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
pècsimunkás
addikt
válasz markknight #72569 üzenetére
Olvastam valahol.
Ha nem kapott kaszát, annak csak örülni tudok !Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
Frod
addikt
válasz pècsimunkás #72571 üzenetére
A kritika/közönség nem szerette, nem hozott túl acélos számokat, és a régi-új CEO is éppen nyirbálja a streaming tartalmakat, mivel csak viszi a pénzt - plusz jelenleg még itt a sztrájk is.
Túl sokat én nem tennék rá, hogy (valaha) is folytatják.Do you see the white shadow?
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ahsoka
Szépen mosolyog.
⭐ Stella
-
Ellia
addikt
Az eheti Asoka rész az utóbbi idők legjobb Star Wars része lett. Szerintem.
-
minek?:S
őstag
válasz mephi666 #72570 üzenetére
Abból lehet, hogy inkább a Patterson cut-ot nézném meg. Voltak jó részei az Obi-Wan-nak is, de inkább egy borzasztóan nagy kihagyott ziccer. A Patterson Cut-ból meg amit eddig láttam részleteket, a sok fölösleges baromságot kigyomlálták.
Ahsoka S01E05
Egyszerűen hihetetlen volt ez a rész. Az előző rész zárása, illetve, hogy ez is Filoni keze munkája, már sejthető volt, de felülmúlta a várakozásaimat. Szinte végig rázott a hideg.Mint TCW "rajongó", elképesztően jó volt látni a háborús emlékképeket/látomásokat. Anakint szerintem jól fiatalították és itt is jól hozza Hayden a karaktert(mert itt volt is mit).. és amit soha nem hittem volna, hogy fogjuk páncélban látni élőszereplős sorozatban. Nem beszélve Rex-ről, vagy a Mandalore ostromáról. is még mindig szimpatikus karakter. Mindemellett pedig végre volt egy komolyabb mondanivalója is a résznek, ráadásul amit többféleképpen lehet értelmezni és még a látvány rovására sem ment. Alszom még rá egyet, de egyelőre nagyon bennem van az, hogy -élőszereplős fronton- 2005 óta nem kaptunk ilyen minőségi tartalmat.Carson Teva Ha valaki nem teljesen érti, akkor ajánlom Rixon videóját, de vannak érdekes kommentek is alatta.
Üdv.:M.
-
WayneGace
őstag
válasz minek?:S #72578 üzenetére
Andor jóval magasabbra tette a mércét. Ezt nem is fogja megugrani az Ashoka szerintem, mert jóval kevésbé életszagú, elég steril. Visszagondolva, például maga a harcok, meg minden szép tiszta. A clone háború mocska is micsoda?
Por és hordágyon fekvők. Arc nélkül, vér nélkül, olyan semmilyen. BestSecret invitációt privátban adok.
-
markknight
veterán
válasz WayneGace #72579 üzenetére
Az Andor? Na ne viccelj Az azoknak való akik szeretnék ha a Star Wars azzá válna ami amúgy nem. Egy végtelenül unalmas, fantáziátlan, Cyberpunk-Szárnyas fejvadász hibrid. Én is azt gondolom, hogy élőszereplősbe ilyet még nem kaptunk, magasan ver mindent amit eddig hoztak. Luke meg Ahsoka a mandalória? Ugyan kérlek. Sehol nem volt egyik korábbi tetőpont sem ehhez.
-
őstag
válasz WayneGace #72579 üzenetére
Szerintem tudni kell helyén kezelni a dolgokat. Nem lehet összehasonlítani egy Andort egy Ahsokával és nem azért, mert egyik jobb lenne, mint a másik, hanem mert teljesen más műfaj a kettő. Egyelőre ez a két sorozat nagyon magasra teszi a lécet, annyira, hogy már most szomorú belegondolni, hogy a 7, 8, 9-be fognak belefutni a szálak.
Az meg, hogy arc nélküliek az emberek, köd van mellettük, az meg méginkább azt sugallja, hogy nem visszaemlékezés volt, hanem egy látomás vagy a kettő keveredése. Ahsoka lelkivilágának a tükröződése. Ezért volt az első képen a Rylothi csata, az utolsón pedig Mandalore ostroma, amit Anakin nélkül nyert meg. Vágyott az elsimerésére, nem a visszaigazolásra, valamint itt nem maga a "klóni háborúk" bemutatása volt a lényeg, hanem a tanulás, hogy a döntéseinkkel együtt kell élnünk. Meg persze a fan service. Üdv.:M.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Morning show
Jól beindult az évad.
⭐ Stella
-
Janaboy
Topikgazda
válasz markknight #72580 üzenetére
Andor tényleg más de a valóság az, hogy a Star Wars világa nem csak a jedik vs sithek csatározásáról szól.
A cél az Andorral, a Mandaloriannal és Boba Fettel az, hogy kiterjesszek a világot, hogy lássuk mások szemével is a történéseket..[ Szerkesztve ]
Janaboy
-
WayneGace
őstag
válasz minek?:S #72581 üzenetére
Más műfaj? Oké, hogy más stílust még ráfoghatjuk, de ugyanaz a műfaj. Mindkettő sw sorozat. Azért ne misztifikáljuk túl szerintem! Értem én, hogy tetszik. Sw mértékkel jó is, de ugyanolyan kínos botként működő kardozás van benne, mint a többiben. Nem túl erős dialógusok és a színészi játék is egy jó közepes. Ráadásul, mint írtam totál steril minden. Űrhajók, öltözet, díszlet, smink, haj. Nincs egy kis kosz, gyűrődés vagy kócosság.
BestSecret invitációt privátban adok.
-
markknight
veterán
válasz Janaboy #72584 üzenetére
Nem értek ezzel egyet. Évek óta ment a sírás, hogy ne csak Jedik meg fénykard legyen, hát meglépték. Lett Solo, Rogue One, Boba, Mandalóri. Olyanok is. Kicsit az az érzésem mintha a Harry Potterből ki akarnánk szedni a varázslókat.. nem fog menni. Meg ha nem kell a Jedizés akkor mit akarunk a Star Warstól? Mi olyan van ezen kívül ebben a világban amit egy Star Trek vagy más random scifi nem adhat meg? A sava borsa ennek a franchisnak a fénykard és az erő. Ezek nélkül fabatkát nem ér.
-
őstag
válasz WayneGace #72585 üzenetére
A sterilségre az Andor és a RO a válasz. Mindkettő Star Wars, de más szemszögből mutatja be az eseményeket, más léptékkel. SW könyvekben is rengetegféle közül tudsz válogatni: háborús, romantikus etcetc. Lesz ami tetszik, lesz, ami nem, de attól nem lesz magától értetődően rossz az egyik vagy a másik.
A mostani felhozatal sorozat fronton elég jó. Ahsoka-Mando-Andor. Ha valakinek a humbuggal van baja, akkor az utóbbi kettő attól még tetszhet, ha valaki a rizsára nem kíváncsi, akkor ott az Ahsoka, ha valaki egy fejvadász side quest-jeire kíváncsi, akkor ott a Mando. Mindegyik más, de mindegyik -másképp- Star Wars. Persze bele lehet kötni sokmindenbe.
+ előbb utóbb jönnek a High Republic tartalmak is(mondjuk egyelőre csak a The Acolyte-ról tudok), azt sem lehet egy az egyben ráhúzni az eddig létező SW-ra, mégis izgalmasan hangzik.
Nem kell egymást meggyőznünk, másképp látjuk. Én szeretem mindegyiket.. bár még én is irigylem azokat, akik szeretik a sequelt és akik szerint az a jó irány.Üdv.:M.
-
WayneGace
őstag
válasz markknight #72586 üzenetére
Rogue One talán a legjobb SW film. Nem gagyi filmek és sorozatok kellenek. Függetlenül, attól, hogy vannak benne jedik vagy nincsenek.
BestSecret invitációt privátban adok.
-
mephi666
nagyúr
válasz minek?:S #72587 üzenetére
...poén lenne kicsit átrakni a fókuszt a sötét oldalra: pl Vader-ről sorozat, sok-sok kegyetlenséggel, fojtogatással ...vagy pl Thrawn-t felvezetni szépen, akiről itt-ott csak 1 kósza említés jön, hogy hujjujj az az ipse az a legnagyobb baj, hogy a Disney nem fog soha meglépni egy ilyen R-es ziccert
-
markknight
veterán
válasz WayneGace #72589 üzenetére
Neked a legjobb Egy unalmas film, amire azért emlékszünk jóízűen mert Vadert bedobták az utolsó 5 percben írtani. Még a karakterek nevére sem emlékszem, pedig azért elég nagy SW rajongónak tartom magam. Persze, mindenkinek az tetszik ami, de azért az ilyen kiforgatások szerintem nem tesznek jót. A Gears of Warból is csináltak stratégiai játékot, nem jött össze
Am nem tartom Star Wars filmnek, a Rogue One inkább egy újabb JJ Abrames Star Trek.
[ Szerkesztve ]
-
markknight
veterán
Ja, meg még fricskaként akartam mutatni ezt a videót, hogy na ez minden, csak nem Star Wars. Még a Harc az endor bolygón is jobb ennél [link]
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz markknight #72588 üzenetére
Mindig a legkisebb kisebbség a leghangosabb.
(#72590) mephi666
Egy kaszabolós, véres filmet én is megnéznék.. láttuk hogy alakul át Anakin Vaderré, és hogy "áll vissza", de egy erős vérengzős filmet még mindig el tudok képzelni. De egy horroros Halálosztagot is megnéznék, vagy Maul - Vesztegzárt. Amúgy a The Acolyte emlékeim szerint a sötét oldalról fog szólni vagy legalább is jobban be lesz mutatva.
Mondjuk az egész High Republic érát nem tudom hova tenni. A könyvek nem rántottak be(még az elsőt sem olvastam végig, pedig amúgy nem rossz), a Jedi: Survivorben érdekelt az a szál..Üdv.:M.
-
őstag
válasz markknight #72591 üzenetére
Nem tudom, én a RO-ból Vader mellett a scarifi csatára emlékszem(legalább olyan jelentős volt, mint a yavini, azt imádom és azért az elég nagy részét kiteszi.. régebben is írtam, hogy egy űrcsatás, vagy egy bolygón is megnézném, ahogy több száz X-wing, B-wing, Y-wing stb. megy neki TIE-oknak és csillagrombolóknak. És annak is megvan a maga SW töltete.
Üdv.:M.
-
Ryder62
őstag
Ahsoka 5. rész
Sajnálom hogy a világok közti világból csak ennyit tudtak kihozni. Inkább olyan érzés mintha Ahsoka csak egész egyszerűen beképzelte magának, de itt rácáfol az hogy Jacen halotta a fénykard zümmögését. Egyenlőre nem tudom hova tenni. De a vissza "emlélezések" a klónok háborújára a fiatal Ahsokaval az jó volt, meg klassz volt újra látni harcolni Anakint. A pirgilles jelenetsor mikor ugrottak a végén az tetszett ,a zene meg rátett egy lapáttal. Kimondhatjuk egyértelműen, ebben a részben nagy hangsújt kapott a fan service.
-
Rigormortiis
veterán
válasz pkaresz #72560 üzenetére
Ejj... Fiatalabb koromban boxoltam és muay thai-oztam jó tíz évet. Nem véletlenül találták ki a súlycsoportokat, pár kiló is döntő befolyásoló tényező, nemhogy 30-40. És arról még nem is beszéltünk, hogy a nők teste sokkal érzékenyebb a külső "behatásokra", mint a férfiaké. Én azt mondom, hogy egy 50-60 kilós nő gyakorlatilag esélytelen egy átlag 75-80 kilós faszival szemben annál is inkább hogy a kötözködő, nőverő f.szkalapoknak általában van is ebben rutinjuk. Persze, be lehet mákolni egy gyors ütést vagy tökön rúgást, de ez nem túl életszerű.
De nekem is van erről saját sztorim: én is szedtem szét nálam jó 15 kilóval könnyebb kiós tagot edzésen, pedig sokkal képzettebb volt nálam (fekete öves) és ügyes is volt, de kb 2 perc alatt szétszedtem a lábait.
[ Szerkesztve ]
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
félisten
Visszaolvasva a hsz-eket Ahsoka témában, csak én vagyok, aki szerint AI írta a párbeszédeket?
-
Ryder62
őstag
válasz FoxiestFox #72598 üzenetére
Hát a Fallout sorozat hivatalos art-ját AI készítette.
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest