- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Android szakmai topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz paatrick #72799 üzenetére
Mert az tud igazán jó lenni, aminek van köze a valósághoz. Én nem szeretem ezeket "feelgood" filmeket / sorozatokat, mert olyan mint a vattacukor: teljesen egysíkű, nincs dinamika, katarzis meg pláne. Unalmas, gyerekeknek való az ilyen.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
grizlisandor
veterán
Sex Education S04
Elfáradt a sorozat, egyes szereplőm megöregedtek és már nem adja vissza a témát, valszeg akartak adni egy lezárást a sorozatnak, de nem sok kell a megbélyegzéshez, hogy kár volt megcsinálni. Foundation S02
Ez tetszett, javuló tendenciát mutat az első évadhoz képest!
Sajnálom Dermezelt, csúnya 22-es csapdájában van. [ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz grizlisandor #72802 üzenetére
Előbb is elfáradt az már szvsz.
De azért majd megnézzük. Kösz a beszámolót. -
Frod
addikt
válasz Tasunkó #72800 üzenetére
True Detective-nek nem is lenne helye egy top10 listán. Szerintem.
Igen, van egy kult első szezonja a főszereplő páros miatt, de egészében nézve nem kiemelkedő.A Mad Men helyezése meglepő, mert ennyire nem fontos vagy jó sorozat, ugyancsak furcsa a 10. Parks and Rec (egyrészt miért, másrészt miért nem akkor már az Office?)
De szokás szerint, mint bármilyen más lista, sorvezetőnek jó, nem kell szentírásnak venni. X-Files meg Lost esetén pedig lehet nem szeretni ezeket, de a nagy képet kell nézni, hogy ezek a sorozatok mit jelentettek annak idején a tévézésnek úgy en bloc.Do you see the white shadow?
-
dellfanboy
őstag
-
Frod
addikt
válasz lezso6 #72806 üzenetére
A Lost országos, network tv szinten mutatott egy olyan átívelő, high-concept történetet, ami annak idején egyedülálló volt. Nyilván erre így lehetetlen válaszolni, de Lost nélkül ma nagyon más lenne a televíziózás/sorozatozás - tele is van a net ilyen cikkekkel.
(És itt most tényleg függetlenül a blődségektől, meg a lezárásától, csak mint jelenséget nézve)
Persze, ha nem a Lost akkor bizonyára előbb-utóbb jött volna valami más, ami megcsinálja ugyanezt.Do you see the white shadow?
-
Frod
addikt
válasz grizlisandor #72802 üzenetére
Felénél tartunk SE s4-nek, szerintem is elfáradt már az egész, jobb is, hogy befejezik.
(Mivel már csak négy epizód, így valószínűleg mi is megnézzük, hátha...)Do you see the white shadow?
-
Atomgeszi
veterán
Hát ez a Preacher 4.évad első rész elég érdekesre sikeredett..
Mondjuk az egész sorozat alatt voltak ilyen semmilyen részek. De most már befejezzük szép lassan.
Lehet az a baj, hogy a Légió túl nagyra tette a mércét.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
-
Mire gondolsz?
A Lost annyiban különbözik a korábbi sorozatoktól, hogy nem epizodikus, hanem konkrét történetet mesél el, folytatásos szappanopera módjára, extra hatásvadász módon. De ez nem új, lásd pl 24. Ha meg jó sorozatot akarok mondani, akkor pl a Wire is ilyen történetmeséléssel operál, nem a hagyományos epizodikussal, és ez is régebbi.
Viszont magyarországi viszonylatban tényleg ez volt az első igazán népszerű sorozat ebben folytatásos műfajban.
Make Asia Great Again!
-
Bad Pritt
félisten
válasz lezso6 #72815 üzenetére
Az elbeszélés módjában, az évadokon átívelő folyamatosságban meg a cliffhanger használatában volt újszerű, keress rá J.J. Abrams mystery box módszerére, az a lényege. Utána minden sorozat követni akarta a példáját, és volt, amit visszaküldtek az íróasztalra a Lost első évad sikere miatt.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Frod
addikt
válasz lezso6 #72815 üzenetére
Nem csak a történetmesélés módja, az eszközei, (flashback, flashforward), a "mystery box", a high concept egy network adón (ahol ugye jellemzően az n+1dik kórházas, ügyészes, krimis sorozatok mennek, ahol bármelyik részt meglehet nézni és bármelyiket kihagyni, mit számít), a watercooler-show jelenség, a teóriagyártás a fanok által részről részre, stb.
(A Wire kábeles cucc, ott mindig is máshol volt a mérce, a 24 pedig valóban ugyanennek az érának egy szintén jelentős - minőségtől függetlenül - szereplője, de azért nem kérdés, hogy melyik gyakorolt nagyobb hatást a sorozatozásra.)
[ Szerkesztve ]
Do you see the white shadow?
-
Bad Pritt
félisten
válasz lezso6 #72818 üzenetére
Nagyon sok sorozatban volt cliffhanger már korábban, de a Lost csinálta úgy, hogy nem akarta rögtön feloldani és nem volt meg az instant gratification, hanem hosszan elhúzta akár egy évadon át a válaszokat ( már ha adott egyáltalán), mindig fontosabb volt a kérdés, mint az esetleges válasz.
De az igazi újdonság az ez a mystery box koncepció volt, érdemes utánaolvasni, ma már tananyag egyetemen.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
-
Ace owner
addikt
válasz grizlisandor #72825 üzenetére
Az mekkora fos lett a vegere igazi szenvedes volt befejezni. Kicsit ilyen erzesem volt Sex ed vegere is.
Galaxy Fold 4
-
Vladi
nagyúr
válasz Pitterix #72745 üzenetére
Én megnéztem az egész évadot. Ezzel tudnám összefoglalni: megnéztem, de minek...
egyébként szevatok, olvasok hozzászólásokat, valami sorozatot néznék, de nemtommit.
hm. lehet könnyebb lenne, ha tudnám mit akarok nézni és nem csak azt, hogy mit nem:
- amerikait semmit
- északi nagyonsötét nyomozósast
- n+1. orovos, bűnügyi akármi...vagyis nézzem a plafont, oké.
il sole non sorge più ad Est!
-
volandy
senior tag
Csatlakozom!
Én is nagyon szerettem, szeretem a mai napig is! Van, hogy eszembe jut egy-egy jelenet. Addig-addig jár az agyamba, hogy előveszem. Megnézem. Nagy esély van ilyenkor, hogy az egész sorozatot megnézem. Pár hete az Atlantiszt néztem meg újra. Az eredeti mozifilmnek a tárcsázós jelenetét nem is tudom hányszor láttam, de akkor dts-ben nézem mert ott az a hangzás nálam mindent visz! -
paatrick
őstag
Elvileg az Amazon készülget a háttérben új Csillagkapu sorozattal. Szinte látom magam előtt a csapatot: egy kék hajú épp átoperálás alatt álló transzi, 1 leszbikus, 1 fehér csaj, 1 fekete férfi. Természetesen kiderül hogy a fehér csaj a fekete férfival dönget a háttérben és fő fétisük hogy minden új bolygón szexeljenek. A Csillagkapu központot mostanra egy "nagyonerős" női karakter vezeti.
Az első pár részben olyan bolygóra látogatunk ahol épp a leszbikusság ellen küzdenek, és csapatunk leszbikus tagját egyből börtönbe is zárják........ stb.6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
paatrick
őstag
válasz volandy #72831 üzenetére
Amazon csinálta az új Gyűrűk urát, innentől....
Na nem mintha a régi készítőpáros jobbat tudna lerakni mostanra ha utánaolvasol hogy akarták folytatni a Universet akkor jobb is hogy elkaszálták.
[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
addikt
válasz volandy #72830 üzenetére
Sorjonen (Peremvidék), ez első évad szerintem remek volt^^ A későbbiekben is tetszett a fura szerkezet, hogy van ügy ami 2 rész alatt megoldódik, van ami sok rész alatt, mert üdítő újítás egy nyomozós sorozatban, egyszerűen csak nálam kifulladt a sztori és félbehagytam valahol a (spoiler jön)
kicsit ergya lett.saját házukban túszejtős több részes dolognál, [ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
Tasunkó
senior tag
Az X-akták annakidején is olcsó hatásvadász sorozat volt, semmit nem jelentettek, ahogy a Lost sem. Sokan nézték, akik gyakran koruknál fogva egyébként is valami szirszarokat találtak meg, csak egy közösségbe kovácsolódtak ezáltal így lett egy hype-ja. A folytatólagos sorozat ezeréves zsáner, csak épp nem gondolkodtak ilyen hosszban, csak 6-8 részben, de még ez sem biztos, az meg egyáltalán hogy a Lost miatt történt volna, hiszen a Sopranos 1999.
Az első 10-be olyakat tennék, amiknek nem nagyon akad párjuk. Jól szemléltethető a BB-el, ezért tenném ide a True Detective-t, erős megváltó áthallásos metaforákkal tűzdelve a McConaughey, nagyon kidolgozott filozófiai háttérrel, ugyanakkor a mainstreamnek is elfogadhatóak. Ezek után hiába keres valaki hasonló szintet már csak várakozhat, hogy a jövőben talán, szóval ha megelőzik, akkor legalább olyan előzné meg, ami szintén párját ritkítja.Kérek egy számot a jútútú. Európai macskakilátókő Nugáton a helyzet változatlan
-
Ace owner
addikt
En a Chuckot fejeztem be nemreg. Bugyuta, sokszor repetativ, cgi ha van nevetseges de megis annyira szerethetoek ezek az egyszeru es sztereotip karakterek es a kemia kozottuk hogy nagyon fajt hogy veget ert. Nekem az egyik kedvencem lett pont mint a Rejtely. Nincsenek nagy igenyeim na
Galaxy Fold 4
-
Janaboy
Topikgazda
Kellene a topikban is egy szavazás, csak nem tudom hol tudnánk egy kicsit zártabb szavazást csinálni az összes létező sorozatból
Janaboy
-
OgreImre
senior tag
Érdekes, engem például a Stargate sosem tudott bevonzani. McGyver maradjon a kaptafánál
Pedig szeretem a scifit. A Firefly az egyik kedvencem, a szintén "megfogható" díszleteivel."And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
S e t h
nagyúr
Elhunyt David McCallum, akit gyerekként nagyon kedveltem a Kidnapped című sorozatban. A sorozat zenéje mai napig egyfajta időutazásként jeleníti meg gyerekkori lakóhelyemet, érzéseket, emlékeket.
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
vond
MODERÁTOR
válasz gyuromoj #72792 üzenetére
Felvéstem pár érdekeset, amire majd ránézek (ahogy áll mostanában a szabadidőm, kb. a túlvilágon), de hogy olyanok nem fértek be a 100-ba, mint Mr. Robot, Peaky Blinders, The Newsroom, House of Cards, Utopia, The Great, az azért érdekes (szinte mind adott valami pluszt az átlaghoz képest). Limonádéból is bőven befért volna nálam például egy Gilmore Girls, Scrubs, The Nanny. De hát ez a szubjektív listázgatás már csak ilyen.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
bobalazs
nagyúr
válasz pècsimunkás #72848 üzenetére
Ott a rotten vagy az IMDb szerintem el kell engedni a témát.
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest