- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Telekom mobilszolgáltatások
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Kezünkben a Honor Magic V5
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Socket AM4 topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
totomusic
tag
ASUS TUF GAMING B550M-E alaplapon a BIOS flashback működött szépen, aztán szépen el is indult.
Viszont nekem nem kell tuning és boost a Ryzen 5 5600 cpu alá. Alap órajelen vagy fix. órajelen szeretném járatni, és abszolút fogalmam sincs, hogy ehhez pontosan miket kell a BIOS-ban állítani. PBO-t kikapcsoltam, és mintha még rosszabb lett volna, 4 GHz körül ment folyamatosan. Windowsban utána kikapcsoltam a PPM-et regedittel, így fix. 3.49 Ghz-et mutatott a task manager. Igen ám, de a HW monitor szerint így is ugrál 3.5-3.7 GHz körül.
Most komolyan a tuning- boost miatt kapott ez a CPU 21e körüli atlagos pontszámot egyik mérő programnál?
Tehát a biosban szeretném ezt kikapcsolni. Most minden beállítás auto. Eco vagy normál módot nem találtam. Mit kell pontosan állítanom ahhoz, hogy fix. legyen az órajel és normál?
-
totomusic
tag
Teljes mértékben igazad van, viszont amikor még megrendeltem ezt az alaplapot, nem tudtam, hogy nem fog működni a CPU-val. Valamiért természetesnek vettem azt, hogy Ryzen 5600 B550-es alaplappal egyből megy. Csak közben kiderült, hogy ezeket az AM4-es alaplapokat nem lehet csak úgy használni.
Bios flashback kellett volna rá, így lett volna korrekt.
-
totomusic
tag
Neten keresztül vásárolok, de igyekszem megoldani. Addig össze sem szerelem az új gépet, mert felesleges.
Azért ez nem volt korrekt az MSI-tol, hiába volt olcsóbb...
-
totomusic
tag
Nagyszerű. Tehát akkor el sem indul.
Valamelyikőtök meg tudná csinálni a BIOS frissítést jövőhéten?
Foxposton elküldeném az alaplapot egy megbízhatóbb illetőnek, persze aki tudná vállalni a frissítést. Ha az üzletben nem csinálják meg olcsón... foxpost online árát küldöm mellé még készpénzben ebben az esetben. -
totomusic
tag
Vagy így is tudom a BIOS-t frissíteni?
Külön videokártyával lesz kép a monitoron?
Persze egyből menne az m-flash...Tehát úgyis jó, ha legalább a BIOS és az m- flash működne ryzen 5 5600 cpu-val, 2020 decemberi gyártású b550 msi alaplappal...
-
totomusic
tag
MSI B550M-A PRO alaplapot vettem, és valószínűleg nem fog működni BIOS frissítés nélkül az újabb AMD ryzen 5 5600 cpu-val. Nincs BIOS flashback rajta.
Hatvan környékén tudna valaki egy régebbi ryzen cput kölcsönözni BIOS frissítés erejéig?
Vagy megtudom máshogy is oldani a frissítést? 2020 decemberében gyártották az alaplapot.
Új hozzászólás Aktív témák
- XPEnology
- Xbox Series X|S
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Motoros topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- sziku69: Szólánc.
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest