-
Mobilarena
Socket AM4 topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Madmax81
aktív tag
Hali segítséget kérnék alaplap vásárlás előtt állok lenne pár jelölt melyiket ajánlanátok .
MSI MPG X570 GAMING PLUS
ASUS PRIME X570-P
MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI
ASUS TUF GAMING X570-PLUSNincs semmi elvárás s részemről nem használok csak 2 vinyót + egy ssd , inkább az érdekelne hogy a processzor táp fázisai hogyan alakulnak .
Ezt a táblázatot megtaláltam de az MSI "új " lapjairól nem találok semmit .1956-2010 07.22 Varga László
-
Madmax81
aktív tag
2.: a pH! teszteket megnézve a TELJES rendszer teljesítménye az ami max 146W (amit nagyon kevésnek érzek, de ha ez jött ki nekik, hát ki vagyok én, hogy ne higgyem el?
Ha megnézed ebben a tesztben csak a proci van terhelve a vga nem ,vagy is én úgy látom hogy prime 95 ,aida64 volt, procival együtt lévő vga terhelés nem .Igen a táp ellátó fázis kevés a lapon plusz a vrm hűtése sem nagy vagy is a proci feletti " kondikat "nem hűti tehát tuningra mérsékelten alkalmas.
Nekem van még egy Asus Tuf B450M -Plus Gaming Lapom ami szintén hasonló tesóm 2600 -as prociját autó módon sem hajlandó tuningolni mert ha felmelegszik a lap vagy a kondik még a gyári turbó órajelket sem képes tartani[ Szerkesztve ]
1956-2010 07.22 Varga László
-
Madmax81
aktív tag
Röviden
A TDP lényege, hogy ne azt a fogyasztási adatot kapják meg a partnerek, amit a chip elvi szinten képes abszolválni, hanem sokkal inkább azt, ami a gyakorlatban, valós alkalmazások futtatása mellett elérhető. Ez a hűtőrendszer tervezése szempontjából fontos, mivel a TDP értéke meghatározza, hogy mennyi hőt kell a gyakorlatban elvezetni a termékről. A TDP bevezetésével arra is figyelni kellett, hogy mi történik akkor, ha a hardver mégis túllépi a meghatározott fogyasztást, és ezzel egy előre meghatározott működési hőmérsékletet. Régebben ennek fagyás volt a következménye, hiszen a gépnek meg kellett védenie magát a gyenge hűtéstől, ma már sokkal modernebbek a lapkák, így a fagyás gyakorlatilag elkerülhető.
-
Madmax81
aktív tag
Számold még az alaplap memória ssd hdd ventik ezek is fogyasztanak itt egy táp kalkulátor én beállítottam ezekre az értékekre tuningolva 550W ajánl.
Egy Ph tesztben kicsit több a fogyasztásA processzorok fogyasztása (TDP, ACP, SDP) olvasd el és megérted hogy az egy elméleti érték amit megadnak a processzor fogyasztásának
[ Szerkesztve ]
-
Madmax81
aktív tag
Szia
Itt megnézheted az alaplapod főbb jellemzőit , a 430W táp biztos elég lesz csak kérdezem ??1956-2010 07.22 Varga László
-
Madmax81
aktív tag
>Az X570 esetén a magasabb, 15W fogyasztás magyarázható csak a PCIE4-gyel?
biztos lesz még valami ..
én ezen gondolkodom, hogy mit is jelenthet:
" migrating some of its Epyc IO down to X570, "de Thunderbolt3-nak + 6 NVMe-csatinak is örülnék.
Hátha lesz még benne egy 5GB-os network támogatás.Itt érdekes dolgokról megy a találgatás
-
Madmax81
aktív tag
válasz Geller72 #691 üzenetére
Szia
Itt nézz szét
tehát ha most veszek egy ilyen lapot, akkor azzal nem fürödhetek be.
Az új proci széria mindig hoz újítástVégül az AMD megszellőztette a harmadik generációs asztali Ryzent, amelyet korábban még nem lehetett látni. Ez még mindig a Socket AM4-es tokozást használja, de bizonyos képességek, például a PCI Express 4.0 eléréséhez új alaplap kell. Ezek nélkül is lehet persze élni, ebben az esetben a BIOS frissítésével megúszható a fejlesztés.
Én nem látom értelmét részemről az X470-nek
"Általában" a 470 lapoknak jobb több a tápellátása , mivel ez felső kategória
" nagyobb az esély" hogy megírják rá a megfelelő biost ami teljeskörűen támogatja majd az új szériát , de ez is csak lehetEgyszóval a fene tudja hogy meddig lesz jó ez a lap neked
-
Madmax81
aktív tag
-
Madmax81
aktív tag
válasz #55809408 #644 üzenetére
Szia
Itt mindent kibeszélünk az alaplapokat is AMD Ryzen 7 / 5 2***(X) "Pinnacle Ridge" (AM4)1956-2010 07.22 Varga László
-
Madmax81
aktív tag
válasz nincsilyenxx #622 üzenetére
Szia
Fáradj át ide és itt tedd fel a kérdéseidet biztosan tudnak majd válaszolni AMD Ryzen 7 / 5 2***(X) "Pinnacle Ridge" (AM4)
[ Szerkesztve ]
-
Madmax81
aktív tag
válasz Hardstyler01 #383 üzenetére
320-350-370
Igen az Asusnak jobb a WRM je és a memória kezelése is problémamentesebb vagy más néven szerintem jobb kezelhetőbb biosokat tudnak írni hozzá .1956-2010 07.22 Varga László
-
Madmax81
aktív tag
válasz Hardstyler01 #381 üzenetére
Ha a pénz nem számít akkor az is jó , ha akarsz két videókártyát és kell a +két sata port is
-
Madmax81
aktív tag
válasz Hardstyler01 #379 üzenetére
Esetleg ez ASUS PRIME B350-PLUS
[ Szerkesztve ]
-
Madmax81
aktív tag
válasz Hardstyler01 #377 üzenetére
felesleges X370 es lapot néznem nem
Msi nél felesleges de az Asus már más tészta ott digitáis fesz szabályozás van vagy máshogy mondom jobb mint az Msi féle verzió .
Itt nézz körbe a táblázatban vagy a fórumon hogy mennyien ajánlják az Msi lapokat vagy az Asus megoldásait .1956-2010 07.22 Varga László
-
Madmax81
aktív tag
válasz Hardstyler01 #375 üzenetére
Itt találsz segítséget a WRM részről vagy esetleg itt is van támpont
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- BestBuy topik
- Napelem
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Jön a HDMI 2.2-es specifikáció
- New Game Blitz - 2024
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest