- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Socket AM4 topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Francia91
veterán
Nem vagyok annyira otthon bennük, nekem egy Gigabyte B450i Aorus Pro WIFI lapom van. Erre sok helyen azt írják, hogy a VRM forrósodik 8 magos procitól kezdve. De mikor hozzám került, leszedtem a hűtőbordákat, és az összes Thermal Pad-ot kicseréltem Thermal Grizzly Minus Padra, valamint top flow hűtésem van (Scythe Big Shuriken 3)
Így a VRM-re és az SSD bordára is nyomja a levegőt, egyik sem melegebb az átlagnál. A fórumokon leírt tapasztalatokkal ellentétben... Haveromé volt az alaplap, Ő egy 3800X-szel hajtotta, ami szerintem adhatna okot a forrósodásra, de Top Flow hűtéssel nála sem volt 60 fok felett a VRM. Nálam most 6 mag/12 szálas Ryzen 5500-assal 45-50 foknál beáll maximumra a VRMHa nem garis a lap és van hozzá affinitásod, vagy ismerősöd, aki megcsinálja, én mindenképpen új, normális Thermal Pad-okat tennék a VRM-re, a gyári padok sosem a jobb minőségből kerülnek rá. Ha azzal sem jó, akkor lapot váltani. De hogy milyenre, azt majd a többiek megmondják, összesen 2 db AM4-es lappal volt dolgom (ezért nem is ajánlgatok konkrét lapot), egy ASUS Prime B450 Plus ATX lappal, és a fentebb leírt ITX-es GigaByte B450i lappal, amin az összes Thermal Pad-ot új Thermal Grizzly Pad-okra cseréltem
-
Francia91
veterán
BIOS verzió, tápegységed teljesítménye, amit elsősorban megkérdeznék, ha ezen problémák állnak fenn.
Az alaplap hivatalosan az F60-as BIOS-tól támogatja az 5900X-et, és a +12V-os tápcsati 8 tűs (a gyengébbeken, amik 8 magig támogatnak, általában 4 tűs +12V-os CPU tápcsati van)Mert vagy nem bírja elég krafttal ellátni a processzort a tápod, vagy olyan BIOS van rajta, ami nem ismeri fel rendesen a procidat
#2045varmi2
Elégnek kell lennie a lapnak a procihoz, hivatalosan támogatja, és 8 tűs CPU tápcsati van rajta
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell Precision 5540 i7-9850H 16GB 256GB 15.6" FHD Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest