- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #7973 üzenetére
Biztos az ASRock lap a hibás, mert (idézem fLeSs-t) "nem találkoztam olyan C2-vel, ami nem ment 3GHz-et"!
Van egy tippem arra, hogy ez hogy sikerülhetett:
- rudi, van ebben a szobában olyan C2, ami nem megy 3GHz-et?
- Nincs, jöhetsz.Hogy érted, hogy megjelenik minden együtt?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #7966 üzenetére
Ez annó fel sem tűnt.
"Ebben a vereségben talán benne volt az NVIDIA meghajtója is, mert korábban hasonló gyengélkedést tapasztaltunk a nagyobb GeForce-oknál."
Ha szegény dzsíforsz kikap, akkor mindig a rossz a driver a hibás, AMD-nél meg simán sz@r a vas, ill. szilicium és/vagy szembemennek az iparral, lusták fejleszteni, stb. -
VaniliásRönk
nagyúr
Egy kis feszemelést. Ehhez már kell(ene) a jó szellőzés, amit nem feltétlen egyszerű megoldani mATX házban, pláne mITX-ben.
(kompatibilis egyáltalán?) Ugyan az AMD chipset nem melegszik annyira (a proci azért már jobban
), de a gyári bordával gondolom az sem szereti, ha áll körülötte a 30-40°C-os levegő.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #7252 üzenetére
Nem leszek gonosz, nem leszek gonosz, nem leszek...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #7245 üzenetére
Én meg 4k-ért passzoltam le havernak a 3000+-omat, egy évvel korábban 18k-t csengettem ki érte, annyit buktam rajta amennyibe az új CPU-m került, ez van.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #7243 üzenetére
Sempron 3000+ széthajtásáról nesánál érdeklődj.
(jól mentek a 90-es Sempik, 8x300 alapfeszen általános)
Őőő, direkt kértél antituning procit a boltban?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #7241 üzenetére
2.03-2.05V azért már elég, azzal lehet ügyeskedni, pl. az AMD 480-as lapjuk is annyit tud.
Egy idő után mindig visszállok minimálfeszes tuningra, persze zavarna ha nem tudném hol a rendszer vége (ezért nem veszek ASRockot), de ha racionálisan gondolkodnék bőven megfelelne egy ilyen lap.
400MHz mindjárt jobban hangzik.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #7237 üzenetére
Nem túl sok, de ált. elég, a procim +0.05V-tal megy 2750MHz-et (a 3000+ is +0.05V-tal ment 2700-at, többet meg szétfeszelve sem bírt stabilan), 2800 felett már 1.35V kéne neki, 2900 felett meg 2V-on LN2-vel sem lenne stabil szerintem.
Ami szerintem nagyobb gond az ASRockok többségénél, az az ANUS-tól örökölt 1.95V-os max. RAM-fesz, na az (főleg Geil RAM-okkal) okozhat kellemetlen perceket. (esetleg órákat, kinek meddig tart megemészteni)
TomBoy1986: Igaz hogy a 290MHz ált. elég (főleg 22k-s 5000+ BE mellett
), de 790X-től kicsit soványka.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Igen. Kis kazán, ha fázok csak megfeszelem és ráeresztek egy Prime95-öt.
TomBoy1986: Sajnos nem, legalábbis az egymagos procira egész hihető értékeket mért annó (90-esekkel nem szokott gond lenni), idle-ben ez is 30°C (a 3000+ 27-28°C volt), max-ra húzva terhelés alatt a maghőmérsékletek pár fokkal alacsonyabbak, 60-62°C.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #7215 üzenetére
Igen, úgy tudom 4200+-ból jelenleg nincs is más. Azért ha kap egy kis feszt nagyon durván melegszik, 2800@1.325V-on terhelve már átlépi a 65°C-t az alaplapi szenzor szerint.
A sima Athlon 64 is maximálisan kiszolgálta 2700MHz-en, tulajdonképpen feleslegesen vettem. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #7210 üzenetére
Victory!
Naja, az enyém is megkapta az 1.55V-ot (meg az 1.25V-os HT, 2.5@2.6V-os I/O feszt
), de akkor se indult 3GHz-en, most 2600-on megy alapfeszen.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #7208 üzenetére
Ne feszeld tovább, ez már nagyon meredek, hosszabb távon garantáltan sírba teszi a procit...
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #7176 üzenetére
A G2 csak akkor megy ha rendesen megtépik?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
antikomcsi #7173 üzenetére
"Ez inkább a magánvéleményed, ami ugyan olyan fóbia, mint az asus iszony.
"
Látom Bundás V2.0 vagy, gondold át ki kezdte a személyeskedést, ki nem tartja tiszteletben a másik véleményét, aztán ha továbbra sem bírsz magaddal kimoderáltatom az egész csevejt.
A továbbiakban pedig nem reagáolok a magánvéleményedre sehol.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
antikomcsi #7167 üzenetére
Szóval leméred a borda végét, frankó. Nem gondolod hogy a chip egy "picit" melegebb? Nem tanultál hővezetést/hőátadást?
Egyébként természetesen nem a hőfok a probléma, hanem a fogyasztás, egy tuti kis 590 benyel 30-35W-ot is, csodás, a nForce 7-ek a hűtésük alapján ennél is többet fogyasztanak, mit fogyasztanak, zabálnak, egyre jobb lesz.
Az meg ne zavarjon, hogy nForce 1-re egyáltalán nem lehet feltenni az IDE drivert, de a 4-re sem érdemes ha jót akarsz magadnak, a beépített tűzfalat le kell tiltani ha netezni szeretnél, egy rakat inkompatibilitási gond van/volt hangkártyákkal, VGA-kkal és USB eszközökkel is. De ez mind nem számít, sőt, ha eltekintünk ettől a halom bugtól, valóban nagyon jó chipsetek az nForce-ok.
Inkább magad csavard lejjebb, ész nélkül hőbörögsz, senkit sem érdekelsz.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
antikomcsi #7161 üzenetére
Szerintem láttam épp elég nForce chipet ahhoz, hogy ne csak magánvélemény legyen, vannak is itt még jópáran akik osztják a nézeteimet.
A nForce 4 Ultra nálam aktív HR-05 alatt is bőven 30 fölé kúszik.
Egyébként hogyan mérsz ilyen pontos hőfokokat? Ugye nem Everestből nézegeted ki
, mert az bizony nem a chipset hőmérsékletét jelzi.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
#65675776 #7153 üzenetére
nForce 1-re fel sem megy az IDE driver.
Annó szerettem, a maga idejében jó kis cucc volt.
TomBoy1986: Az nForce-ok azért melegednek, mert a többség még mindig 90nm-en készül, az integráltak már 80-on, de azok sem épp hidegfejűek. Ezzel szemben az AMD 700-asok már 55nm-esek, és a 690 is 65-ös ha jól tudom.
commanDOS: Az nForce 2 és a 3 egész jól sikerült, de a többi...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #7027 üzenetére
Én néztem be, bocs.
Xpertvision - 2600PRO SONIC 256MB DDR3 HDMI DualDVI 15670 Ft 18804 Ft
Szerk.: Bár ez is közelebb áll a 20k-hoz mint a 15-17-hez...
-
VaniliásRönk
nagyúr
Itt ennyi, van 1-2 üzlet ami 17-ért hirdeti árgépen, de az árlistájukon már 20k. Biztos GDDR3-asat nézel?
Azért a CS Source meg TF2 alá kell egy ilyen VGA, ha több nem is.Mercutio_: Bakker, hol kerül ennyibe? Linket!
Mivel a HD2600-ak "csak" DX10-esek, a 780G meg DX10.1-es, gondolom nehézkes lenne az együttműködés. Persze lehet hogy tévedek.Szerk.: Ezt benézted.
Sapphire - HD2600PRO 256MB GDDR3 OC 16740 Ft 20088 Ft -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
diablo1984 #7013 üzenetére
Szerintem egyértelmű, hogy az integrálton lesz, végülis az mindig részt vesz a kép kiszámításában.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Ezért kell mellette böngészni is, a Firefox nem spórol a CPU-val.
diablo1984: Azért ez nem egészen így működik.
1. Ha azonos lenne a 2 CPU, mint steppingben, mind cache méretben, akkor AMD-nél édesmindegy melyik hogyan éri el az adott órajelet, Intelnél meg a szűkös QPB miatt még jobb is a kisebb, de húzott CPU. (szabadszorzó mellett pedig absz. nem lenne különbség egyik oldalon sem)
2. Azért ha féltucat tesztprogram nem talál hibát, és egyébként sem fagy semmi, akkor nem sokkal több az esély arra hogy hibázik a CPU, mintha nem tuningoltad volna. (attól hogy nem tuningolod még kötheted a rendszert egy sz@r tápra, ami egy rosszul szellőző házban forr békésen, sokkal nagyobb lenne a valószínűsége a hibának, hiába vernéd a melled hogy nincs tuningolva) -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
diablo1984 #6681 üzenetére
A felhasználóknak viszont igen nagy része vesz SLI vagy CF alaplapot, hogy ne fossza meg magát a jövőbeni SLI/CF lehetőségétől...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
diablo1984 #6562 üzenetére
Megnyugtatlak, a Kingmax is ugyanolyan eséllyel megy CL4-ben, mint látod nálam is egész jól bírják. [link]
Szerk.: Na jó, az A8KB5 kódúaknál lutri (nekem ilyen van), de az A8KI5 modulok mind jól mennek. Így legalább támpont is van, Geilnél meg csak a jó ég a megmondhatója milyen chipek kerültek a modulokra.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
diablo1984 #6559 üzenetére
Valóban, mutass nekem 2x1024MB-ot 9k alatt.
Vagy két olyan (azonos) Kingmax-ot, ami nem megy dualban.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
diablo1984 #6541 üzenetére
HD3670-nek bőven elég a PCI-E 4x.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Szabikaa20 #6521 üzenetére
Igazad van, jól döntöttél. Szerencsére magától működik az "aki hülye az haljon meg" elv.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #6508 üzenetére
OEM procit linkeltem, szóval a BOX.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
diablo1984 #6504 üzenetére
Bazárosok elmehetnek valahova, nézd meg a rendes kiskerárakat:
Athlon 64 X2 4200+ BOX ~16k
GigaByte MA69G-S3H ~16k
Geil Ultra 2GB ~13k (van a listában CL4 is) -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Szabikaa20 #6501 üzenetére
AMD chipsetben nincs SLI...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Szabikaa20 #6492 üzenetére
Te beteg vagy, ennyi pénzért ilyen alaplapot?
Bon3ss: Ha már úgyis van rá keret, akkor inkább GigaByte MA790X-DS4...
-
VaniliásRönk
nagyúr
512-es 2600Pro kizárt, felesleges, 1280x1024 felett AA-val lenne értelme, de a GPU egyiket sem bírja. (ez áll 8600-ra is)
Hacsak nem sürgős a játék várj 3-4 hetet, megéri.
De pl. egy X1950GT is jó választás rövid távra, egyelőre gondolom úgyis XP-t használsz, az alá meg felesleges a DX10 vas. -
VaniliásRönk
nagyúr
Más, ez kétségtelen, de csak megszokás kérdése, én pl. alig vártam hogy 6600GT után újra ATi VGA-m legyen.
Csak azért kérdeztem hogy mi szól mellette, hogy van-e valami konkrét oka hogy 8600GT-t választottál.
(Egyébként valószínűleg a Leadtekben is van tuningtartalék bőven, bár nem tudom akarsz-e tuningolni.)Szerk.: Ha lesz keret HD3850-re akkor mindenképpen várj, elég komoly különbség van köztük.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
olahzoli #6424 üzenetére
Azért mert az újabbakkal több probléma is van, az F4-essel pl. a memóriakezelés lassú mint a tetü, az F5-össel meg nem lehet állítani rendesen az időzítéseket. (tRAS, tRC marad SPD szerinti értéken)
De ha benézel a lap topikjába ahelyett hogy kérdőre vonsz, akkor az utolsó 10 hsz-ből ugyanezt megtudtad volna.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
olahzoli #6415 üzenetére
Azért volt jobb tesztekben a 8600GT, mert ahol nem vérzett el az AA-tól ott bekapcsolták, a 2600-ak meg minden esetben elhasalnak AA-val, hogy mi vezérelte a tesztelőket hogy ilyen gyenge vasakon erőltessék az AA-t, azt tőlük kéne megkérdezni.
Másrészt azóta jelentősen javultak az ATi driverei.Az ASUS memóriakezelése a GigaByte-énál is sokkal "problémásabb", és elég feszt sem tud adni, max. 1.95V. Havernak nemrég lett ilyen alaplap véve (Giga), azonnal indult 300-as FSB-vel (plussz fesz nélkül, HT 1200-on), a sima 800-as Kingmaxok is vitték benne a 900MHz-et 4-4-4-12-2T-ben 2.1V-on.
Két dolgot kell még tudni:
1. Egyelőre az F3-as BIOS a legjobb, azt kell használni.
2. Kingmax-ból olyat vegyél aminek a kódja A8KI5-re végződik, az tuti bírja a gyűrődést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Huawei Mate 20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest