- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegyimorc
senior tag
válasz
sityupityu #3978 üzenetére
Kb 3 fényképezőgépem és 2 kamerám van ami távvezérelhető. Mit értenék félre, ha évek óta használom?
Azt viszont többször is előfordult, hogy aki még nem használta így, annak el kellett magyarázni, hogy a wifis távvezérléshez nem kell olyan helyen lenni ahol "van wifi".
-
hegyimorc
senior tag
válasz
sityupityu #3815 üzenetére
Lamax X10. Igen, a vízhatlan, zárt doboz miatt ilyen a hangja
-
hegyimorc
senior tag
válasz
hegyimorc #3756 üzenetére
Korábban említettem a bringa kormányon a "lefelé" lógatott felszerelést. Na, tegnap mentem vele így, kivágtam egy kis részletet amin meg lehet nézni mennyire rázkódik. Kicsit kavicsos, döngölt földút, 30-40km közötti tempó
Ilyen, katt. 720p-re konvertált, mert eredetileg FB-ra szántam
Olyat nem csináltam amin a kormány fölött, "fölelé" áll, mert nem ez volt a cél, csak eszembe jutott, hogy korábban említettem itt.
A lényeg, hogy akinek nagyon remeg bringán, az tegyen egy próbát ezzel a beállítással. Szerintem érdemes. Stabilabb is és útban sincs.
-
hegyimorc
senior tag
válasz
sityupityu #3762 üzenetére
Olyasmi mint ez:
-
hegyimorc
senior tag
válasz
sityupityu #3757 üzenetére
A kábelek miatt lehet ez macerás, van amikor nagyon útban vannak
Egy korábbi bringámon pl
Ha jól emlékszem ezen is az lett a megoldás, hogy egy befőttesgumival lazán a csavarhoz húztam a fékkábelt
(Ezen a képen az nincs rajta, de az előzőn látszik, mert ezt ma is használom)
-
hegyimorc
senior tag
válasz
sityupityu #3755 üzenetére
Bringa kormányán annyi a trükk, hogy nem felfelé, hanem lefelé "lógatva" kell felszerelni. Nem próbáltam alaposabban végiggondolni a fizikáját, de kb úgy tudom modellezni, mint az ostor végét. Ha felfelé áll, akkor a kamerán "csattan" minden rezgés. ... Valamikor csináltam is összehasonlító felvételeket, sokan meglepődtek, hogy ez az apróság mennyit számít.
Most így van rögzítve.
Fölötte egy félkemény, belül bélelt fotóstáska- Így nincs útban, nem kell vele foglalkozni és így a legstabilabb a kép. Már amennyire bringára szerelve stabil lehet. Ráadásul kb itt van a legnagyobb biztonságban.
-
hegyimorc
senior tag
válasz
sityupityu #3753 üzenetére
Nem, mert a fejemen sisak van. Fel tudom tenni sisakra is, van hozzá való pántom is, ragasztható rögzítő is, de a legkisebb kamera is nagy és nehéz - ha terepen rendesen megy az ember
-, külön figyelni kell rá, mert ahol szokott módon eddig átmentem , (esetleg fejjel törve az utat, ágakat szétcsapva
), ott a kamera beakadhat ... de a legfőbb ok, amiért nem hordom fejen, az, hogy számomra teljesen élvezhetetlenek azok a videok amikben össze vissza fordul-rándul a kép, márpedig a fejemet forgatom.
De ha kivágnám azokat a részeket amikor nem előre nézek, az én ízlésemnek akkor is túl magas az a nézőpont.
Leginkább mellmagasságban szeretem, komromisszumként a kormánymagasság még elmegy ... na de ez már off-topik.
Végigpróbáltam kb mindent, már elég biztosan tudom, hogy nekem mi jön be, mi mennyire zavar.
-
hegyimorc
senior tag
válasz
Balubike75 #3750 üzenetére
Bringán szerintem is a mellpánt a nyerő. Ezzel csak az a gondom, hogy én inkább fotózom, fotóscucc biztos, hogy mindig van nálam és gyakran a nyakamban lóg a gép, ezért a mellpántot ritkán viszem. A kamera többnyire a kormányon van , de oda értelmetlen a gimballt feltenni.
De tényleg nagyon jó cucc, nagyon szépen stabilizál.
-
hegyimorc
senior tag
válasz
Balubike75 #3746 üzenetére
Én karácsony előtt néztem, ha lett volna valami blackfriday akció talán meg is vettem volna, de akkor nem volt, aztán elolvastam ezt: [link] és már annyira nem is tetszett.
A másik ami miatt lemondtam róla, hogy a bringázás rovására menne. Már egy mellpántot sem szívesen veszek fel, valószínűleg az első néhány próba után nem lenne kedvem pöcsölni vele, cipelni ... stb
Neked ez nem probléma?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 üzleti notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD WIN11
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest