-
Mobilarena
SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
gisssa
csendes tag
válasz
gisssa #13276 üzenetére
https://youtu.be/ofZREbKjhIk
Csináltam egy új videót. Visszaállítottam a gyári beálításokra mindent.
Az elején lassú mozgásnál csak minimálisan van ez a jelenség, a közepén gyorsabb mozgásnál az előző videóhoz hasonló a vibrálás, a végén a gyors mozgásnál már kb nem is látszik. -
beis-compo
tag
válasz
gisssa #13271 üzenetére
Pikachu24: valóban, bocs.
Ez tök jogos, bár nem ehhez a jelenséghez kapcsolódóan, de én is lejjebb vettem az élesítést, vagyis fel, "éles"-re, mert ez rosszul van lefordítva a menüben. Alapból szerintem túl van élesítve a képe. Homogén felület elôtt fekete vonalnál (pl. légkábel egy fal elôtt) jól tettenérhetô.
-
beis-compo
tag
válasz
gisssa #13269 üzenetére
Én nem látom úgy vészesnek mint Te. De az enyém csak egyetlen vélemény, nem hallottál még másikat, egy kis türelem és biztosan befut még valaki.
Még amit látok, hogy sokat rontanak feltöltéskor az áttömörítéssel a vágott videók minôsége, ami elmosódással jár, ez esetben jótékonyan. Amikor megállítod a videódat, minden kockája tû-éles. Amit ajánlottál, annak nem ennyire éles (azaz mosott).
De amit mondasz az tényleg zavaró dolog, én is tervezem hogy ND-filterrel segítek ezen, plusz egy kis mikrovezérlôs elektronikával, amivel helyben látható lesz a zársebesség alakulása. -
beis-compo
tag
válasz
gisssa #13267 üzenetére
Egyrészt sokkal kisebb a szögsebesség ezen a videón az említett résznél, tehát a két kocka között kicsi az eltérés a fákon, másrészt utómunka nyomai is látszanak, lehet ráhúzott valamilyen elmosási effektet (de szerintem az elsô eset miatt nincs az amit "vársz"). Nem tûnik úgy hogy gond lenne a kamerával, az ilyen hirtelen forgásoknál ezen a videón is van pár pillanatra ez a jelenség. Tudatosan el lehet kerülni, ha nincs ekkora kontraszt (fakorona -- égbolt) akkor nem ilyen látványosan jelentkezik.
szerk:
Másrészt az ember a saját felvételeit kritikusabban szemléli, mert ráadásul jelen is volt és a saját emlékében másként van. Ez olyan, mint amikor valami apró zörejjel elviszed a kocsid a szervizbe, a szerelô meg nem hallja, mert neked már ráállt a füled, neki meg nem. -
beis-compo
tag
válasz
gisssa #13261 üzenetére
Ez azért van, mert a kiskamera jó fényviszonyok között, igen gyors zársebességeket alkalmaz, (mivel mechanikusan nem tud lerekeszelni, nincs az optikájában semmi mozgó alkatrész hogy ezt megtegye) és mintegy "befagy" a kép 1/30-ad másodpercekre (30fps). Ezt érzékeled vibrálásnak.
Egy (mozi-)fimnél ezt úgy küszöbölik ki, hogy nem engedik a zársebességet 1/60-ad fölé, ezáltal elmosódnak a gyors részletek, az ember szemének ez a természetes (mármint az elmosódás gyors mozgásnál).
Itt ezt úgy tudnád kiküszöbölni, hogy ND flitert teszel az optika elé, de ehhez viszont meg kellene tudnod határozni az aktuális zársebességet, amit viszont nem közöl a kamera. Szoval picit reménytelen.
Sportkameránál viszont az elmosódás nem is mindenkor szerencsés, egy gyors cselekményt esetleg nem is látnál emiatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Napelem
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Amazon Kindle
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest