Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Real_Necro

veterán

válasz Priszi #5422 üzenetére

Persze, ne menjünk bele mélyebben, sőt, a legyerekezésbe sem így látatlanban, de hatalmas tévedés, hogy a felsőoktatás ingyen van vagy volt. 15 évvel ezelőtt sem volt kolbászból a kerítés, mert esetleg mindenki normálisan adózott (volna, de akkor sem így volt). Az is téves feltételezés, hogy vámot megkerülve vásárolunk. Személyes példámból kiindulva, én EU-n belül vásároltam a terméket. Akkor most mégsem vagyok becsületes? Akik Foxoffertől rendelték DHL-el, szintén nem kínai áron vásárolták. Így ez csak szavakkal vagdalózás és sarkítása a tényeknek. Nyilván van aki azért rendeli máshonnan normál postával meg 1 hónapos várakozással (Ebay, Aliexpress), hogy esetleg több maradjon zsebben. De nem mondanám, hogy ezért a vásároló a hibás. Talán az az elszúrt rendszer is, amelyben ekkora adókkal terhelik az alacsony keresetű lakosságot. Politikába viszont ne menjünk bele, mert tényleg nem ide tartozik és egyébként is a fórum alapelveibe ütközik...

• maj-viktor

őstag

válasz Priszi #5394 üzenetére

Szerinted ha tegyük fel, egy hipermarket meghirdet egy kuponos akciót, hogy a xyz Sampon -10%-kal olcsóbb, ha viszed az újságból kivágott kupont, akkor a pénztárosnak tudnia kell, SŐT! minden vásárlót, aki xyz márkájú sampont vesz FIGYELMEZTESSEN, hogy -10%-al olcsóbban is megvehetnéd!? Elmondom nem! Ez amolyan vevőcsalogató, és az élelmesebb / jobban körültekintő vásárlók számára spórolási lehetőség... De most komolyan, nehogy már a bolt legyen szemét, mert te figyelmetlen vagy, vagy időbe épp úgy jött ki, hogy amelyik nap benn voltál, aznap megjelent egy online akciójuk... Ismétlem ONLINE akció!

Elmondom, rengeteg hely így működik, ha online rendeled meg, akkor -5 - 10% kedvezménnyel olcsóbban, mintsem ha bemész a boltba!
    Nagyon jó példa pl. a aqua.hu, ahol van egy online ár / és egy bolti ár, és az online ár, mindig olcsóbb!
    Itt is így működik az egész a kuponnal...

Persze jófejségből szólhatott volna az eladó, hogy van most egy ilyen akciójuk, de lehet ő sem volt épp képbe ezügyben...

• Papa-Het

aktív tag

válasz Priszi #5390 üzenetére

Az nagyon f@sza... netán szombathelyről vagy debrecenből caflasson fel az ember érte? Kis cukorpofák :) imádom az ilyen üzleteket. :C :W

Új hozzászólás Aktív témák