- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Google Pixel topik
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Einsteinből van 4.24 beta windowshoz, kb. 30%-kal gyorsabb ( kb. mint a 4.17 linux ) a központilag letöltődős 4.02-nél. Elérhető a projekt honlapjáról. Remélem lesz hamarosan SSE3-as verzió is, az kb. 10%-kot még dobna a gyorsabb keresőtáblacím generálás miatt.
-
törölt tag
SZTAKI-ra most nem gyúrok, nem látom értelmét. Egyszerűen hihetetlenül szór a csomagok számítási ideje. Na most ezt csak közel 0 méretű cache-sel lehet használni, különben csak szivatod magad. A másik hogy az aktuális alkalmazás képtelen megmondani hogy arányosan mennyit dolgozott fel az aktuális csomagból, így hosszú órákon vagy napokon keresztül is alig moccanik a kijelzés. A harmadik amit hallottam hogy egy halom hiba adódik a csomagokkal, amit ugyan utólagosan jutalmaznak creditekkel, de a fene se tudja hogy mennyire volt haszontalan a mikroprocesszoros bolygófűtés.
-
törölt tag
Aktuális BOINC-os kérdőív ( ki, miért, mikor, mennyit, stb...) : [link]
Tessék kitölteni és nem elfelejteni a végéről a Hungary-t... -
törölt tag
Erőművekre optimalizált csomagok? Ugyan dehogy... lásd pl. a klímás projektet ott akár hónapokig is eltarthat egy csomag feldolgozása. Persze időarányosan több kredit is jár értük. Valahol mindegyik projektnek meg kell húznia a határt hogy mekkora hálózati forgalmat akar. Az Einsteineseknek egyszerűen így jött a ki a lépés, lehet hogy ez az S5-ös adatok sajátossága? A SZTAKI-soknál meg olyan a csomag hogy nem lehet tudni hogy mennyi ideig tart kiszámolni, persze vannak szélső végletek ( pl. adott gépen 2 napon belül a leghosszabb csomag is kész lesz, stb. ).
-
törölt tag
válasz
Petya25 #3211 üzenetére
Hm... nálam sem fut egyik gépen sem a BOINC, illetve ha fut is nincs alatta egyetlen projekt sem.
Egyelőre azt várom hogy a SZTAKI-sok kijöjjen az új optimalizált klienssel, azt talán még futtatnám, de úgy látom hogy nagyon elvannak havazva. Nagyon lassan halad náluk a projekt fejlesztése... bár lehet hogy ez a tudományosság miatt van. -
törölt tag
De akkor hogy jön ki a korrekt eredmény SSE-ben, ahol még rosszabb a kerekítés?
Egyfelől némi programozási készség kell hozzá és megoldható, másfelől meg én SSE2-ről beszéltem.
Átküldenéd az Einstein S5 forrást? Nem találom - én láma - sehol.
Szívesen átküldeném, de sajnos az a baj hogy az Einstein nem nyílt forráskódú, így nem tudom teljesíteni a kérést, mert nincs ilyesmi a birtokomban. -
törölt tag
Hogy mi is az a*b-vel a gond? Nos...
Tételezzük fel hogy c=a*b képletet akarod kiszámolni...
Legyen a = 29524.343689092802 és b = 0.00010640685824120094 duplapontos értékek.
Mennyi lesz c dupla pontosságú értéke FPU-val illetve SSE2-vel számolva?
Tételezzük fel hogy az FPU is és az SSE egység is a szokásos kerekítést alkalmazza ( kerekítés a legközelebbi egész felé, páros érték prioritással ).
Ha az FPU-val számolod, akkor c = 3.141592653589731 lesz,
ha az SSE2-re bízod a dolgot akkor meg c = 3.141592653589736 lesz.
Nyugodtan ellenőrizheted a szorzatot a windowsos számológéppel ( az úgy írták meg hogy sokkal több értékes jeggyel számol ).
c = 3,1415926535897933819283675896339
szerk.: Nos az a gond hogy a*b nem egyenlő a*b -vel...
[Szerkesztve] -
törölt tag
Az S5-öshoz már készült optimalizált kliens. Sajnos nem dob a sebességen túl sokat mert a szerveren futó validátor program nem fogad el semmiféle eltérést az eredményekben, és mint tudjuk az a*b=a*b egyenlőség nem igaz ( az utolsó bitre kerekítések miatt ).
-
törölt tag
Hali strek!
Megkérdezhetem hogy miért hangolt le? Az S5 program kb. háromszor gyorsabb mint az S4-es volt, nagyobb adatcsomagokkal dolgozik, ráadásul még finomabban keresgél bennük, így egy kicsivel nagyobb idők jönnek ki, de ez a szerver terheltségét nézve kedvező dolog ( ha nem akarjuk megint hogy 2-3 naponta leakadjon a szerver ). -
törölt tag
Hali róland!
Az einstein@home gyári kliens automatikusan detektálja az SSE utasításkészletet és optimalizált rutinokat futtat. Valószínűleg elfogok molyolni evvel a kóddal is, de csak egy amolyan ''mindent bele'' kódot fogok írni. Az pedig azt fogja jelenteni hogy minimum SSE3-at is ismerő processzor kell majd hozzá. Másfélével azért nem akarok foglalkozni mert egy már optimalizált kódon úgysem lehet sokat fogni. Elvileg... -
törölt tag
Eh... Einsteinesek gyanúsítgatnak hogy valamit nem árultam el nekik, ezért csak fele olyan gyors a kliensük. Pedig az utolsó kapcsolódó text fájlt is átmásoltam nekik...
Nah mindegy... talán valamelyik hétvégén lesz időm alkotni valamit az S5-ös kódon. Szerencsére majdnem teljesen azonos az előzővel, csak a WU-k fejléce és a pontozás más egy kicsit.
Futtatja már valaki a SETI-t Conroe procin?
Ahogy olvasgattam a SETI üzenőtáblán bizony elég jól darálja a csomikat... -
törölt tag
Ki akar itt milliónyi creditet csomagonként?
Azoknak ajánlom a QMC homeot vagy a Rosettát... -
törölt tag
SZTAKI-zik valaki? Felraktam a SZTAKI üzenőlistára a linket az sdg11208 kliensnek. Nem a leggyorsabb változat, viszont szimulálja a hivatalos kliens hibáit is, így szinte mindig megkapod rögtön a granted credit, nem kell várni a szerver szkriptre. Olyan 30-szor gyorsabb.
-
törölt tag
SETI futásidő eredmények ugyanavval a csomaggal:
.......... cobra behemot
5.15......: 3249 4325
5.12 SSE. : 3043 4262
5.12 SSE2 : 2871 3466
5.15 SSE3 : ---- 3936
cobra: Pentium-M 1,86 + 512MB DDR266 RAM
behemot: SempronE6 1,83 + 512 MB DDR400 RAM
Szóval a jelenlegi nyerő mégis csak a Crunch3r-féle SSE2 optimalizált kód!
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Petya25 #3134 üzenetére
Petya, róland!
A különféle kliensekkel először lemérem ugyanazt a WU-t, ugyanazon a gépen illetve lehet hogy több másikon is (SSE/2/3) hogy valós képet kapjunk melyik milyen gyors.
Eddig ezek az enhanced kliensek vannak meg: 5.15, 5.12sse, 5.12sse2, 5.12sse3
Majd meglátjuk melyikkel érdemes foglalkozni... -
-
törölt tag
SZTAKI: Bizonyítható hogy hibás algoritmust használnak ami alkalmatlan arra hogy helyesen elvégezze a bemenő adatokon a kívánt számításokat. (1.12-es verzió)
-
törölt tag
A SZTAKI-soknak feldobtam a kérdést hogy mennyire jó és mire vezet az ha az FPU számábrázolási tartományából túlcsordult eredményekkel dolgoznak. Erre kíváncsi vagyok. Lehet hogy számoltak vele?
Petya!
Einsteinből azok a számok valamiféle frekvenciákat jelölnek...
... de azt hiszem erről meg a betűkről már regéltem itt pár oldallal korábban. -
törölt tag
válasz
Petya25 #3108 üzenetére
SETI 25 perc / 2 wu mit jelent nálad?
Milyen proc, milyen verzió, stb... kicsit részletezd nekük!
Einstein 38 perc / 2 wu az jól hangzik.
Nálam 16 perc a rövid, 60 perc a hosszú csomag ( AthlonXP@1500MHz ).
Crunch3r írta:
Bad news is that ther'e won't be any optimized S@H app. any more.
Otthagyta a SETI-t és átváltott az Einstein@Home-ra. -
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
Csak sejtésem van. Evvel az értékkel felszorozza benchmark értékeket, így ennyivel nagyobb kreditértéket fog előre jelezni, persze aztán kérdés hogy majd mit kapsz.
Küszöbértékről nem tudok. Nálam 8-on van, mert ami projekteket futtatok ( Einstein, SZTAKI ) kb. ennyivel gyorsabbak a gyárihoz képest. -
törölt tag
A creditbuzerálást azért találták ki mert a különböző BOINC kliensek és az optimalizált applikációk illetve a különféle platformok miatt ( sparc, mac, x86, stb... ) akár több mint 10-szeres eltérések is lehetnek a creditek alapértékeiben. Elvileg ezt hivatott korrigálni a dolog. Másfelől meg ugyan valóban zavaró hogy valaki jóval több pontot kap egy csomagért, de szerintem evvel nem kell törődni mert a creditekkel nem sok mindent lehet kezdeni, sírba nem viszi... stb... ;)
-
törölt tag
Már annyian beszélnek itt csalásról, valaki világosíton fel mi miért az, és ha lehet támassza alá is a mondandóját érvekkel.
-
törölt tag
Hali DeFo!
Természetesen lehet állítgatni a logikai CPU-k számát és ez ugyanúgy működik SETI, Einstein, SZTAKI és a többi projekttel is. Én erre a BoincStudio-t használom, illetve annak a DLL és boinc.exe fájlját. Ezeket letöltheted a netről. Egyszerűen bemásolod az előbbi fájlokat a boinc könyvtárádba és még az indítás előtt létrehozod a bs_opts.xml fájlt az alábbi tartalommal:
<bs_opts>
<opts>
<name>Einstein@Home</name>
<url>http://einstein.phys.uwm.edu/</url>
<credit_correction>16</credit_correction>
<backup>0</backup>
<cpus>3</cpus>
</opts>
<opts>
<name>SZTAKI Desktop Grid</name>
<url>http://szdg.lpds.sztaki.hu/szdg/</url>
<credit_correction>16</credit_correction>
<backup>0</backup>
<cpus>3</cpus>
</opts>
</bs_opts>
<bs_scheds>
</bs_scheds>
A credit_correction faktor azt jelenti hogy ennyivel szorozza fel a creditértékeket. Célszerű úgy beállítani hogy ne rajtad múljön a validáláskor a creditérték.
A cpus értéke pedig azt adja meg hogy hány logikai cpu-hoz töltsön le adatokat. Azt hiszem ez az érték legfeljebb 8 lehet.
Jah, még valami. Nálam van egy local_opts.xml fájl is ugyanezzel a tartalommal, valamint a zlib.dll-ből csináltam egy zlib1.dll másolatot is, mert panaszkodott a boinc manager. -
törölt tag
Einstein@Home hír:
Einstein@Home experienced a major air-conditioning failure about 24 hours ago and will be off-line for at least another 24 hours.
Bruce Allen
...vagyis légkondícionálási probléma miatt állnak és várhatóan még egy napig így lesz. -
törölt tag
Einsteinéknél volt semmi bejelentés és az S4 fázi még eltart pát hétig szóval ez valami nem tervezett kimaradás lehet.
-
törölt tag
Ezt az optimalizációs dolgot nem értem a SETI-vel.
Fogtam ugyanazt a csomagot és lefuttattam az optimalizált 5.12-SSE és a hivatalos 5.15-ös verzióval is. A hivatlos kliens szintén futtatott egy rakás SSE kódot, szóval az automatikusan vált a processzor típusának megfelelően.
Az időeredmények pedig:
5.12 : 4160 sec
5.15 : 4060 sec
Szóval a gyári kliens egy picit gyorsabb. -
törölt tag
Nah, megnéztem az új SETI 5.15 kódját.
Kár hogy hatalmas méretű a kód, legalább 20%-ot lehetne optimalizálni rajta...
...úgy 4-500 órai munka ha vissza kell fejteni. -
törölt tag
Jelenleg 4-féle csomag fut Einstein alatt, de egyik sem új. Onnan lehet megkülönbözteti őket hogy milyen betűvel kezdődnek a csomagazonosítók. Van 'j', 'p', 'z' és 'r'. Ezek egy-egy név kezdőbetűi. Azt tudom hogy a 'z' és 'r' csomagok az adatokat szolgáltató intézmények igazgatók neveinek a kezdőbetűi. Zucker a livingstoni és Raab a hanfordi LIGO-k igazgatói. A 'p' talán Holger Pletsch-től származik? A 'j'-re nincs tipp.
A különféle csomagok közt vannak időbeli különbségek, de egy picit változik az idő attól is hogy melyik frekvenciát tartalmazza az adott csomag. -
törölt tag
válasz
Petya25 #2991 üzenetére
Petya! Hogy hogyan lehet kiszámolni a SETI Enhanced által jósolt credit értéket, az nem tudom. Keresgéltem SETI-s honlapokon is meg a BOINC Wiki-ben is, de nem találtam semmi használhatót. Egyszer majd csak rábukkan az ember, addig meg hinni kell hogy ahogy van az úgy jó.
-
törölt tag
válasz
Petya25 #2988 üzenetére
Nekem 0,11s alatt dobta ki ezt a linket a Google: [link]
Őszintén bevallom ezt a sebesség kombinálva számítási mennyiséggel kérdést nem értettem. Kifejtenéd részletesebben?
Igy csak annyit tudok mondani hogy az optimalizált kliens valószínűleg gyorsabb mint a nem optimalizált. -
-
törölt tag
válasz
Petya25 #2973 üzenetére
Épp a SZTAKI-t próbálgatom beindítani...
Rögtön kaptam is egy eredményt, azt mondja:
HIBA: TÚL SOK HELYES EREDMÉNY
A 7 pályázóból csak az kapott kreditet aki elsőnek visszaküldte. A gond ott volt hogy megdták hogy összes eredmények száma max. 9, jó eredmények száma max. 6.
Hatalmas koponyák vannak a SZTAKI csapatában is.
Egyébként lassan a 12 dimenziós számrendszerek következnek. Ez mondjuk nem olyasmi amit papíron ceruzával nyomkövethet az ember, de ha jól tudom akkor pl. olyasmire lehet használni egy-egy általános bináris számrendszert hogy kerekítési hiba nélkül tudod velük leírni a racionális számokat. Mondjuk kíváncsi lennék hogy hova kellenek 12 dimenziós ábrázolások. Vagyis nem, bocsánat. -
-
törölt tag
válasz
Petya25 #2953 üzenetére
Köszönömöm a szülinapi kívánságot.
Hogy van-e új kliens valamelyik gépemen vagy nincs, még nem tudom, de úgy hallottam hogy min. 65 MB memóriát eszik, akkor pedig kénytelen leszek száműzni majdnem hogy mindenhonnan! (Sajna csak két gépemben van kellő memória.)
Szerintem credit jár minden olyan csomagért amelyik pending-es. Amit említettél az akkor érdekes mikor a RAC-od lecsökken... -
törölt tag
Pénteken sikeres látogatást tettem az Albert Einstein intézetnél, bár igazából érdemi eszmecserére csak Bernd-del, a program fejlesztésével foglalkozó sráccal került sor. Érdekes volt hallani hogy milyen technikákat alkalmaznak a LIGO-kban (lézer interferometriás gravitációs obszervatórium). Jóformán van egy kétmillió eurós optika (beam-splitter) és azt igyekeznek kiszolgálni. Eddig azt hittem hogy valamiféle spéci kürölmények közt járatják a lézersugarat, erre kiderült hogy a minél tökéletesebb vákuum fenntartása mellett nem foglalkoznak olyanokkal hogy hőmérséklet, elektromágneses árnyékolás, részecskesugárzás meg hasonlók. Erre állítólag különféle visszacsatoló és kompenzációs egységek vannak kialakítva. Mondjuk arra már nem kaptam választ hogy a fénysebességgel terjedő lézersugár által alkotott jelet hogyan tudják kompenzálni egy olyan egységgel amelyben az információ szintén max. fénysebességgel képes haladni. Úgy tűnt hogy valahogy utólagosan szoftveresen korrigálják a 'jelen' történt különféle behatásokat. Mondjuk ehhez kell egyfajta időmérési pontosság is, aminek szintén vetekednie kell a lézer terjedési sebességével. A LISA-ról annyit tudtam meg hogy talán 10 év múlva lesz belőle valami. Befejezésül pedig annyit hogy hamarosan végelesz az Einstein@Home S4 feldolgozási fázisának, ami azt jelenti hogy utána az interferométerek újrahangolása után kezdődik az S5-ös fázis, amiben már muszáj lesz találni valamit ugyanis ez után már nem nagyon fognak tudni továbblépni a földi interferométerekkel. Hm...
LISA: [link]
[Szerkesztve] -
törölt tag
Nah, arról már egyszer ejtettem szót hogy a SETI az intel prociknak fekszik jobban a hosszú pipeline-os FPU miatt, egyébként az AMD processzorok FPU-ja valamivel nagyobb számolási teljesítményre képes. Talán ha egyszer arra optimalizálnák a forráskódot, akkor nem lenne ekkora különbség.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
.:GoliBali:. #2880 üzenetére
Én sem vagyok sem csillagász, sem asztrofizikus, csak egy egyszerű mérnök. Egyedi ipari célgépek tervezésével, gyártásával, programozásával, javításával foglalkozom. Persze ezek mellett rengeteg minden érdekel. Főképp olyan dolgok amik a gyakorlati élethez vagy épp az elérhetetlennek tűnő álmaimhoz kapcsolódnak. A SETI elsőre megragadta a fantáziámat, majd egy kis versenyszellem fertőzött meg hogy gyűjtögessem a pontokat. Az igazság hogy iszonyatosan sok és rengeteg ötletem van amit szívesen megvalósítanék, de egyszerűen a munka mellett nincs rájuk idő. Ezek nem világmegváltó dolgok, csak egyszerű szórakozást jelentenének. Jelenleg a SETI-vel és az Einstein-nel is úgy vagyok hogy szórakoztatnak. Pl. folyamatosan gyűjtögetem a dolgokat egy gyorsítókártya megvalósításához, de tervben van egy kamerás-képelemző égbolt kutató masina is, néha meg azon molyolok hogyan lehetne még gyorsítani egyik-másik kódon, esetleg valami egészen más oldalról megközelíteni a dolgokat. Szórakoztat mind.
-
törölt tag
Az Einstein@Home egy kicsit több mint pulzárkeresés, ugyanis amelyik pulzárokat keressük azokról már régóta tudjuk hogy hol és merre találhatóak, illetve ami szintén fontos hogy pontos mérési adatokkal rendelkezünk azok forgásidejeiről. Perecnél, másodpercnél kisebb időkről van szó.
Az Einstein@Home célja az hogy kimutassa ezen már ismert nagytömegű forgó neutroncsillagok segítségével a gravitációs erőtér hullámzását! Ugyanis Einstein már 70 évvel ezelőtt feltételezte hogy a gravitáció is hullámjelenség akárcsak a fény ( gondolom már hallottatok olyasmiről hogy egy-egy csillag vagy bolygó mellett elhaladva eltérülnek a fénysugarak, pl. így néha beláthatunk mögéjük ). A lényeg azon van hogy végre megértsük hogyan is működik a gravitáció. Gondolom nem kell különösen ecsetelni a dolgot hogy milyen lehetőségeket tárna fel ha netán módunk adódna majd a gravitációs erőtér manipulálására is...
[Szerkesztve] -
törölt tag
Ez a HT támogatás egyébként érdekes. Az hogy HT-vel futtatva jobb összidő jön ki az arra mutat rá hogy az a kód amit futtatsz közel sem optimális. Ha nem hiszed, akkor próbáld meg futtatni HT-vel majd HT nélkül az U41-es Einstein kliensemet. Nah, az optimalizált. Buksz is a HT-vel 30%-ot.
-
törölt tag
válasz
Petya25 #2839 üzenetére
Petya! Van szórás a csomagok közt mert nem mindig ugyanannyit elemezget a csomagon, attól függ mennyi érdekes dolgot talál benne a feldolgozás során. Egyébként már töltik le a központból (automatikusan) a SETI Enhanced verziót ami sokkal nagyobb szórással fog dolgozni időben, viszont a creditek számolása más módon történik. Nem az idő*benchmark lesz az alap hanem az elevégzett műveletek száma. Egy hónapon belül mindenkinél az Enhanced fog futni. Azért töltik le lassan mert meglehetősen méretesre sikerült és nem akarják evvel túlterhelni a szervereiket.
-
törölt tag
válasz
Petya25 #2835 üzenetére
Hali Petya!
Nekem olyasmi rémlik hogy kétféle RAC számítás van használatban, ezért van az hogy a Synergy-s kicsit eltér pl. a SETI honlapján láthatótól. Megjegyzem az is rémlik hogy épp a Synergys az amelyik az aktuális totál értékekből számolódik és nem a wukikért kapott crediteken alapul. Eh... vagyis ha megnézed a wu alapút és hozzáadod az előző napi értékhez, akkor rájössz hogy valami nem stimmel. -
törölt tag
Az U41-es a leggyorsabb jelenleg, én pl. az 1600MHz-es Sempronomon futtatom. Azonban úgy tűnik az intel processzorok nem képesek hozni az elvárt gyorsulást, olyan mintha valamelyik egységük kifulladna alatta.
A 2 milliót úgyszámoltam hogy belekalkulátam a többi csapat tevékenységét is!
Kb. 10-12 hónap mire TOP100-asok leszünk.
Kitartás! -
törölt tag
Petya, DeFo! Még két millió credit és bekerülünk az első 100 csapatba!
Einstein U41.01 valahol hibázik, ezt a klienst ne használjátok. -
törölt tag
Felraktam az Einstein@Home letöltő oldalra pár új klienst.
C41: 386, 486, Pentium, Pentium 2, K5, K6, ... (386+)
D41: K6-2, K6-III, Spitfire, Thunderbird, Via, ... (3DNow!)
S41: AthlonXP, PentiumIII, ... (SSE)
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Petya25 #2809 üzenetére
Annyi megjegyzést tennék hogy nem a HWSW-től jöttem ide mert már jó ideje leálltam a SETI-vel, s még akkor kiléptem a csapatból hogy ne szaporítsam a csapat inaktív tagjainak a számát. Most tartalékos projekt lett nálam a SETI, mert az Einstein-es szerver elég sokat döglődik mostanában
-
törölt tag
válasz
Petya25 #2807 üzenetére
Nálunk itt a cégnél a gépészeink kb. félévente cserélik a lapot meg a procit, de a rendszergazdik nem engednek feltelepíteni szinte semmit, így BOINC sem fut rajtuk.
Persze kivételt képeznek a gépeim, mert közöltem velük hogy kéztörés lesz a vége ha valaki mégegyszer babrálni mer velük.
Otthon most csak három gép izmozik BOINC alatt. Egy Sempron ami 842-es Opteronnak álcázza magát, egy Duron meg egy Dothan. Szerencsére összfogyasztásban 200W alatt vannak. -
törölt tag
válasz
Petya25 #2805 üzenetére
Háát.. ha neked a egy géppark fejlesztésének várakoztatása abból áll hogy processzor és alaplap nélkül a sarokba dobod a gépet, akkor ezen jót mulattam.
Szerintem ennél van egy sokkal logikusabb, nyílvánvalóbb változata. Használod a gépet úgy ahogy van egészen addig míg megjelenik a Conroe és akkor cserélsz. -
törölt tag
válasz
Maverick14 #2799 üzenetére
Üdv Maverick!
Ha erősíteni akartok tudom ajánlani hogy várjatok még a Conroe megjelenéséig. Az Intel iszonyatos gyorsan emelkedő piaci részesedést jósol neki. Ütős lesz az igazi 128-bites SIMD műveletvégzője, ami nagyon fog feküdni a SETI-nek (is). -
törölt tag
Leszek üldöző boy.
Beállítom pár gépen a SETI-t 10%-kal tartalék projektnek. -
törölt tag
válasz
Petya25 #2790 üzenetére
Úgy tudom a SETI-től már rég megvonták az állami támogatást, ráadásul non-profit szervezet. ( Nincs kinek eladni az általatok dekódolt csomikat. )
Az ilyen szervezetek adományokból élnek s általában elég ''szegényesen'', elszánt emberekből állnak és általában és az utolsó petákot is a projektre költik. Persze valóban nem lenne rossz ötlet valamivel ösztönözni a usereket, de szerintem inkább a fanatikusokra hajtanak. Olvastam a classiccal kapcsolatosan hogy az első 4000 user dolgozta fel a csomik több mint 99,xx%-át. Szóval csak ''macera'' lenne a részükre.
Na meg az állambácsi ( adóhivatal? ) felé is plussz nyügöt jelenthetne, bár nem tudom mi vonatkozik a non-profit jellegű cégekre.
Dobjátok fel a kérdést a SETI-s fórumon... (a projekt oldalán)
Ki tudja? Lehet hogy mégis látnak benne fantáziát és találnak rá módot. -
törölt tag
válasz
Petya25 #2777 üzenetére
A dual channel processzorok árai nekem kicsit magasak.
Legalább 5 sempront kapok egy olyanért...
Conroe 1,86GHz 2x1MB : $209
Conroe 2,13GHz 2x1MB : $244
Conroe 2,40GHz 2x2MB : $316
Conroe 2,67GHz 2x2MB : $530
A 209 dolcsiból lesz vagy 50kHUF mire ideér. Evvel szemben a legolcsóbb kétmagos AMD jelenleg 73kHUF (X2 3800+), és ezt azért elfogja páholni a legkisebb Conroe is... -
törölt tag
válasz
Petya25 #2775 üzenetére
Látom megmosolyogod a 40 dolcsis procimat...
Annyit elárulok hogy E6-os magos és ilyen még nincs az X2-őkben.
90nm SOI, 1.40V, 62W, 64+64+128kB cache : Ideális paraméterek a tuningra.
Egyébként ezek a Sempronok sima léghűtéssel alapból viszik a 2,3-2,5GHz-et...
A SETI kliens gyorsulás nos, már most tudom hogy legalább 10%-kal gyorsabb lesz a kódom (legalábbis a K7-08-ból átemelhetőek az ottani optimalizációk), ráadásul mióta ezt műveltem okosabb is lettem SIMD használat ügyileg.
Az általad leírt 2x9 perc az nem rossz, de gyűjtögess egy Conroe-ra...
3. negyedévre ígérik. Az nagyon ütős lesz! 128 bites SSE motorral...
[Szerkesztve] -
törölt tag
-
törölt tag
Hali DeFo!
Nálam úgy működött a dolog hogy a SETI mellett volt egy kisebb prioritású projekt (2-3%) is, így ha a SETI állt, akkor addig azt nyomatta a BOINC. Egyébként a leállásokat is beleszámítva a +20-30% credit többlet ellensúlyozta a dolgot. Ilyen arányban úgysem ácsorognak a szerverek. -
törölt tag
DeFo! Még valami amit nem említettem, bár lehet hogy ismerős.
Ha jók a benchmark értékeid az még nem garantálja hogy sok kreditet is kapsz. Ehhez biztosítani kell hogy a döntéshozatalban résztvevő 3 gépben mindenképp benne legyél. Ezt én úgy értem el hogy nulla méretű cache-sel dolgoztam. Ez akár 20-30% RAC növekményt is eredményezhet! -
törölt tag
Vannak olyan reklám programok amit ha futtatsz a gépeden, akkor fizetnek érte. Gondolom hasonló összegű (sosemlátodafélcentedetsem) pénzt lehetne egy-egy ilyen munkára elutalni. Ez a bérmunka egyébként badarság, nem tudom miért hozzátok fel. Mit gondoltok, degeszre keresnétek magatokat egy tömeghardverrel?
Megjegyzem hogy vannak olyan szuperszámítógépes központok amelyek abból élnek hogy eladják a számítási kapacitásukat. Szerintem nem is sejtitek hogy ha fizetni kellene pl. a BOINC-os usereknek, akkor mindenki inkább egy-egy ilyen központhoz fordulna. Szerrintem kizárt dolog hogy ebben az esetben versenyképes lenne velük szemben egy mindenfelé szétszórt userekből álló hálózat. Ez alatt értsd azt hogy rohadt olcsón kellene adnod a CPU idődet hogy megérje valakinek is felfigyelni rád. Oksa? -
törölt tag
Egyelőre SSE gépekre még mindig a legyorsabb, de már régóta vannak SSE2 és SSE3 optimalizált kliensek is. A másik dolog amivel több creditet nyertek ha olyan BOINC verziót használtok amely nagyobb benchmark értéket ad vissza, vagy korrigálja a mérési eredményeket. SETI-ből Crunch3r honlapján találjátok a leggyorsabban, a BOINC-ból pedig a Trux félét illik használni, az a csomagok átlagideje alapján szépen korrigálja a dolgokat úgy hogy 32.00 credit/csomag átlag jöjjön ki. Aztán vannak kókány munkák amik egyszerűen csak bazinagy benchmark értékeket adnak.
[link]
[link]
[Szerkesztve] -
törölt tag
Petya, DeFo! Szerintem szemezgessetek a SETI oldalán a Top Computers-ből.
Nézzétek meg az ottani RAC értékeket, azoknak nálatok is jönni kellene ha megfelelő klienst és alkalmazást használtok... Tényleg 18 masinából áll a gépparkotok? Evvel olyan 10-12000-es RAC-ot kell hogy produkáljatok. Nálam az egyszem 1,8-as laptop hozott olyan 1200-1500 körül a konyhára.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Petya25 #2712 üzenetére
Ugyan dehogy! Szimplán nem értek veled egyet.
Az on-line credit bolt meg poén volt, de van alapja. Már nem emlékszem melyik játékszoftvergyártó cég nyitott a szerepjátékainak egy on-line boltot ahol valódi pénzért lehet adni-venni a virtuális tárgyakat. Ha jól emlékszem 1-2 napra rá már voltak olyan leleményes hackerek akiknek multi-mega felszereléseik voltak és azt árulgatták. -
törölt tag
válasz
Petya25 #2708 üzenetére
Minden 100. csomaghoz letöltenél egy új alkalmazást, ismeretlen méretű adatcsomaggal?
Mert gondolom akinek gépidő kell az nem az űrlénykutató programot akar futtatni, hanem mondjuk egy végeselem analízist, vagy valamiféle dinamikai modelszámítást, esetleg egy maze solvert, vagy animációt renderelni. Sajnos mindegyikhez más-más program kell.
Ráadásul valahogy gondoskodni kellene arról hogy a kedves userek ne leselkedjenek bele a csomagba. Mondjuk furcsa lenne ha egy cég féltett eljárása vagy éppen a feldolgozáshoz szükséges adatai illetéktelenek kezébe kerülne.
Pénz... pénz... pénz... a SETI/BOINC nem erről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- RAM topik
- Medence topik
- Google Pixel topik
- Peugeot, Citroën topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Légies iPhone halvány színei
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest