- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
róland
veterán
Einstein újraindult már?
-
róland
veterán
A csatlakozás gyakoriságát kell visszavenned a beállításokban. Nálam naponkénti csatlakozásra állítva elfogadható mennyiségű csomagot tölt fel. ezek utána BOINC kezelőt állandó futásra és állandó kapcsolatra állítottam.
(Megj.: A beállításokban - honlapon - megadott gyakoriság és a kezelőben megadott gyakoriság eltérő és ilyen beállításokkal nagyon jól osztaj el a csomagokat.) -
róland
veterán
válasz
#95904256 #3055 üzenetére
Igen, ez sajnálatos, de a te RAC pontjaid így is előrejuttatják nagyon gyorsan a csapatot. Sajnos nálam csak otthon megy és ott is csak, amikor én is otthon vagyok, így jelenleg 60-65 pontot kapok egy-egy csomagért. Remélem jövő hónapban egész hónapos futás után már nagyon jó értékekel járulok hozzá én is a PH! team munkájához!
Szerk.: LKassan eljutok oda, hogy érdemes lesz aktiválnom a Windowsomat, mert nem cserélődnek havonta a programok és nem kell havonta takarítani a gépemet. Ha eljutok idáig, akkor végre lesz egy legalább fél éves ciklusa a BOINC-nak.
[Szerkesztve] -
róland
veterán
Köszönöm Ákos a csatlakozásod! Sokat lendít a PH! csapatán az általad hozott pontszám.
-
róland
veterán
Aki Einstein@Home-ot is futtat, várjuk a Prohardver! csapatban!
-
róland
veterán
Elindítod a gépeden a BOINC kezelőt. (Enélkül úgysem csinál semmit.) Abban a projektek fülön a SETI projektet kiválasztva a bal oldali menüsávban ''AZ Ön beállításai'' menüpont lesz az érdekes. Arra kattintva megnyílik a böngészőablakban a fiókod. Itt a beállítások között a Community részben van a Team. Na itt tudsz csatlakozni.
-
róland
veterán
Üdvözlök, minden csatlakozót az Einstein csapatban. Látom simán utolsó vagyok, de hajrá, itt is kerüljünk be a legjobb 100-ba!
-
róland
veterán
Működik a SETI újra. Most épp jött egy csomag, azon dolgozik a gépem.
-
róland
veterán
Na átváltottam az optimalizált kliensre az Einstein-ben is. Egész belehúzott.
-
róland
veterán
Szóval újabb hiba miatt nem működik ma sem a SETI. Remélem holnap már jönnek a csomagok ''ezerrel''.
-
róland
veterán
''2006. május 18.
18.30-kor szolgáltatás kimaradás kezdődik. Azért van szükségünk erre, hogy az egyik tároló egységünkön lévő hibás fájl-rendszert megjavítsuk. A kimaradás várhatóan 2 órán át tart. Eztán szokásosan a ''feltöltés'' hosszú szakasza következik , ahogy a szervert a visszatartott kérések elárasztják.''
Ez a gyors nyersfordítása a szövegnek. -
róland
veterán
Itt a leállás oka:
''May 18, 2006
There will be a service outage beginning at 18:30 UTC This is necessary to repair a corrupted file system on one of our storage arrays. The outage should last for approximately 2 hours. As usual, there will be a long period of ''catch up'' afterwards as the servers are swamped with backlogged requests.''
Szóval várnunk kell. Ha jól értelmezem, akkor ez magyar idő szerint valamikor 6.30 és 8.30 között állt le. -
róland
veterán
Én SETI-t, Einstein-t és SZTAKI Desktop Grid-et futtattam itthon. Kipróbáltam a Climatprdiction projektet is, de kicsit hosszúnak tűnt az 1600 óra/csomag-os számolási idő.
SZTAKI-val az a gond, hogy nem lehet pontos számítási időket jósolni. Nálam 14 másodperc és 4,5 óra között mozgott a csomagok feldolgozási ideje. -
róland
veterán
válasz
.:GoliBali:. #2963 üzenetére
Honlapjukon, vagy a program statisztikájában. De programban a pending credit-eket nem látod.
Honlapon a saját fiókodat a programból éred el a legkönnyebben:
Projektek fül. Kiválasztod a fő ablakban a SETI projektet, ezután lesz egy weboldalk menüd az ablak bal oldalán SETI@Home, Üzenőtáblák, Súgó, Az Ön fiókja, stb. menüpontokkal. Onnan a legkönnyebb bejelentkezni. -
róland
veterán
válasz
.:GoliBali:. #2960 üzenetére
Igen, én 10-12 napja telepítettem, akkor még az 5.2.13-as volt a legújabb kliens.
-
róland
veterán
válasz
.:GoliBali:. #2931 üzenetére
SSE, SSE2, SSE3 optimalizált kliensek. Igazából ezek mind az Intel ''találmányai'', így AMD CPU-kon nem biztos, hogy teljesen 100%-os a megvalósításuk. Azért elég jó teljesítményt nyújtanak az AMD gépek is.
-
róland
veterán
válasz
.:GoliBali:. #2909 üzenetére
SSE2 vagy SSE3 kliensre lesz szükséged.
-
róland
veterán
válasz
eastsider #2907 üzenetére
Nem klánok, hanem csapatok, hivatalos angol megfogalmazásban is TEAM-ekbe lehet belépni. A sok csapt egyike a prohardver. A lényeg, hogy mindenki egyénileg csinálja a dolgokat, de az eredményei növelik a csapat eredményei, és bizony jó látni, hogy a csapat halad előre a világranglistán. Ha jól néztem már 174. a PH! team és megyünk előre. Remélem addig kitart ez a kliens, míg Petya és Defo bevisz minket az első 100-ba!
-
róland
veterán
válasz
.:GoliBali:. #2888 üzenetére
Az alaplapod alapján, Asus a7n8x, ugynaz, mint nekem és az előző ajánlatban is szereplő.
-
róland
veterán
-
róland
veterán
válasz
.:GoliBali:. #2880 üzenetére
Amatőr vagyok, de nem csillagász. Ugyan szeretnék amatőr csillagász lenni, de sajnos a közelemben nincs ilyen egyesület. Autodidakta módon meg nem könnyű ezt elsajátítani, művelni. Így marad a SETI.
-
róland
veterán
válasz
.:GoliBali:. #2874 üzenetére
Várunk a csapatban!
-
róland
veterán
Eyg főre jutó csapat-pontszámos statisztika nincs. Ha jól néztem, ott a PH!-s csapat erősebb lenne mint a HWSW.
-
róland
veterán
válasz
#72042496 #2793 üzenetére
Én állandó internet kapcsolatra állítottam, ha megy a SETI és így nem figyelgetem, hogy mikor töltögeti a csomagokat. Van úgy, hogy néha pár napig sem tud (karbatartás miatt) csatlakozni és csomagot fogadni, küldeni. Érdemes úgy beállítanod, hogy 20-30 csomagot letöltsön (talán az a jó neked, ha a weboldalon 10 naponkénti hozzáférést állítasz be), aztán azokkal el lesz egy darabig a géped. Én 5-6 csomagot töltetek le (naponkénti frissítésre van állítva), az nekem bőven elég.
-
róland
veterán
válasz
#72042496 #2791 üzenetére
Az erőforrásmegosztás egész addig 100% lesz, amíg nem veszel fel más projektet a SETI mellé.
Jól teker a géped! A lényeg az új kliens beüzemelésénél, hogy előtte csinálj egy biztonsági másolatot a SETI könyvtáradról, majd bemásolod a fájlokat és újraindítod projektet. (A frissítés előtt, alatt természetesen nem fut a BOINC.)
Igen, a BOINC keretprogramot is lehet kicsit ''tuningolni'', így jobb/magasabb krediteket fog igényelni.
Üdvözlünk a csapatban! -
róland
veterán
Nagyon hajtasz. Nekem sajnos nem megy ilyen gyorsan, de azért felére csökkent egy SETI csomag feldolgozási ideje az optimalizált klienssel. Az optimalizált BOINC pedig egész jó kredit értékeket ad.
-
róland
veterán
Én is áttértem az optimalizált kliens és keretprogram használatára.
[Szerkesztve] -
róland
veterán
válasz
SaKaB-86 #2746 üzenetére
Rosszul tudod. Nem teszi ki képernyővédőnek semmiféle távcső képét. Grafikusan megjeleníti a feldolgozás állását, egész érdekes kb. 4-5 percig, aztán visszacseréltem én is a hagyományos képernyővédőre.
Amúgy nagyon jól el van másik alkalmazások mögött. Én még Spellforce közben is hagyom menni a BOINC-ot. (Net, videózás, irodai munka mögött észre sem veszed olyan jól dolgozik, és alig fogyaszt erőforrást.) -
róland
veterán
válasz
SaKaB-86 #2742 üzenetére
A SETI most már csak része a BOINC-nak, de belőle fejlődött ki. BOINC-on belül nem csak ET, hanem más, előbb hasznot hozó kutatások számítására van lehetőséged (klíma előrejelzés, gyógyszer kutatások, stb.) Igazából a neted sávszélessége nem olyan lényeges, mert nálam a most számolt 10 csomag olyan 11 MB-nyi helyet foglal a gépen.
Ajánlom, hogy az előbb már linkelt oldalról töltsd le és telepítsd a BOINC kliens legutolsó változatát. Aztán telepítés után regisztrálj valamelyik projektben. Ehhez meg kell adni a projekt honlapjának címét, amit a boinc oldaláról elérhetsz. És létre kell hozni egy felhasználót. -
róland
veterán
Visszatértem!
Ebben a hónapban ET és Albert a nyerők! -
róland
veterán
válasz
#95904256 #2711 üzenetére
Az nem lenne rossz!
És esetleg a cégeknek ''bérmunkában'' végzett számításokért megemelt kredit járna júzereknek.
Esetleg lehetne Hollywoodban házalni a filmstúdióknál. A legtöbb filmhez már most hatalmas számítási teljesítmény kell. Mondjuk renderelhetné a program a film egyes elemeit. Ha jó a csomagok elosztása, akkor egye-egy filmkockából nehezen lehetne összehozni a filmet.
[Szerkesztve] -
róland
veterán
Ti is kaptatok levelet a SETI-től, amiben a segitségünket kérik?
-
róland
veterán
-
róland
veterán
válasz
Motion_Blur #2673 üzenetére
Egyszerre csak 1 unitot fog csinálni, de a limit változtatásával többet tölt le, és nem terheli folyamatosan a hálózati kapcsolatod, sávszélességed.
SZTAKI pl. szinte csak lebegőpontos számoló egységet használ. Internetezés közben az meg alig kell a gépnek. Ott már 150 feletti csomagot is sikerült letöltenem. (Még most dolgozza fel a gépem a maradékát.) -
róland
veterán
válasz
Motion_Blur #2667 üzenetére
Ha jól tudom, igazából csapatok vannak. De az országunk átlaga nem rossz. Sajnos a PH! csapté nem a legjobb. Úgy tavaly ilyenkor indult egy kezdeményezés, hogy a PH!-s csapat előzze meg a HWSW-s csapatot, de eddig ez nem sikerült.
Jó lenne belehúzni! Remélem a SZTAKI gyorsan befejeződik, és akkor újra teljes erővel a SETI-t számolja a gépem! -
róland
veterán
válasz
Motion_Blur #2665 üzenetére
Üdvözlünk a csapatban!
Én játék közben is szoktam SETI-zni, de eddig semmi probléma nem volt. (Igaz én a stratégiai játékokat szeretem, azok meg annyira nem nyúzzák a processzort.)
-
róland
veterán
válasz
Motion_Blur #2661 üzenetére
Előbb a sima klienst futtasd, amíg kiismered a program és az oldal felépítését, működését. Az optimalizált kliens ugyan gyorsabban végez egy-egy csomaggal, de kevesebb credit-et fogsz kapni a csomagokért.
Magas kredit akkor jár, ha lassan tudsz feldolgozni egy csomagot.
A résztvevők toplistáját a RAC (gondolom, Recent Average Credit?) alapján állítják össze. Legalábbis én a mostani felhasználómmal elég rendesen visszacsúsztam, mert nagyon kevés kreditet kaptam az utolsó csomagjaimért.
Meg mostanában inkább SZTAKI Desktop Grid-et futtatok. Ott általában pár perc alatt elkészül egy csomag. -
róland
veterán
válasz
Motion_Blur #2654 üzenetére
Úgy látom, sikerült elindulnod. A csomagok eleje és vége általában gyorsan elkészül, de sajnos a közepe, úgy 70%-a már keményebb dió a gépeknek.
Még annyit kellene a felhasználói profilodon változtatni, hogy több csomagot töltsön le egyszerre. Így nem terheli a netet az állandó fel-letöltés. Ezt a beállítást a weblapjukon a saját oldaladnál tudod megcsinálni. -
róland
veterán
válasz
Motion_Blur #2653 üzenetére
Bőven elég hozzá az a gép.
Gondolom Windows-t használsz, akkor először az általad megadott link elős kliensét töltsd le. (Legfelső sor a táblázatban, 5.2.13-as kliens, odaírták mögé, hogy ajánlott változat.) Telepíted, majd létrehozod a SETI projektet és benne a fiókodat. Projekt létrehozásánál meg kell adni a projekt webcímét. Azt simán kimásolod a böngésződ címsorából, de linkelem neked ide is: [link]
Jó ET-keresést! -
róland
veterán
válasz
Petya25 #2646 üzenetére
Filozófiai bizonyításom van a térhajlítás megoldhatóságára. A probléma a nagy térre való kiterjedés esetén fellépő technikai nehézségek miatt van. Ha azokat le tudjuk győzni, bárhová el fog jutni ember alkotta jármű, vagy csak maga az ember. És persze mindez csak pár pillanat kérdése lesz.
-
róland
veterán
SZTAKI Desktop Grid feldolgozási csúcssebesség egy AMD K7 Sempron 2800+ procitól, alap órajelen, eredeti programmal: [link]
-
róland
veterán
Sikerült csatlakoznom a SZTAKI Desktop Grid-hez. Ugyan nem értem, hogy mire is jó, amit abban kutatunk, de magyar projekt, így támogatom számítási teljesítménnyel.
Még több magyar projektet a BOINC-hoz! -
róland
veterán
-
róland
veterán
CRAB!
Köszönöm a segítséged. Most már csak döntenem kellene, hogy mi legyen a megtalált account-ommal. Nem sok pontot hozott a PH! csapatnak, de ha gondolod, akkor nem léptetem ki onnan. (Bár zavar, hogy megelőzi a most futó account-omat.) -
róland
veterán
Van magyar projekt: SZTAKI Desktop Grid. Valami bináris számrendszerekről van szó benne. Nagyon nem vágom a témát (humán szakos vagyok), de mivel magyar projekt, ezért csatlakozom hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest