- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KPepe
senior tag
válasz
#95904256 #1993 üzenetére
Hú, jó hogy mondod, az előbbit csináltam meg, de akkor a másik gép, amin nem ez fut - még - alig kap valamit. kösz.
Amúgy a műveleti értékek elég durvák lettek
szerk.: Na, visszavettem 1 napos kapcsolódásra, és 0.005GB-ra. Az első claimed creditem 217.38
thx
[Szerkesztve] -
KPepe
senior tag
akosf
Na, most a tőled kapott klienset használom.
Eredmények:
lebegőpontos: 9467.13 million ops/sec
egész: 25831.96 million ops/sec
Ezek szerint műveleti sebesség szerint kapok wu-kat? Mert most letöltött nekem 47 darabot, asszem ez kicsit izzadós lessz -
KPepe
senior tag
válasz
#95904256 #1981 üzenetére
Megnéztem, nekem
boinc.exe,
boinccmd.exe
boincmgr.exe
setiathome_4.09_windows_intelx86.exe
fileok vannak, de olyan gui-s, illetve cli.exe sincs, amihez a kódokat beírtad.
És még valami: írtad, hogy az fsincos buherálással 4.5%-os javulást értél el. Visszakerestem, de arra nem találtam választ, hogy az micsoda. Azon mit kell buherálni? -
KPepe
senior tag
akosf
Mondtad, hogy átbuheráltad a benchmarkot, de azt nem gondoltam volna, hogy ennyireEz durva sebesség javulás.
Lényegében ez annyi, hogy valóban kiszámolja a wu-kat, szóval nem csak visszaküldi, mint amit a classiknál lehetett csinálni, csak rengeteg pontot ér el?
Ezt hogy lehet elérni? Azokkal az örökélet kódokkal, amiket beírtál korábban? Azok csak a 4.19-es klienshez jók? -
KPepe
senior tag
Lol, most néztem, megelőztem crab-ot Recent average credit téren. Neki 167.19, nekem pedig 167.81 van
Persze ez pillanatról pillanatra változik
mod: opsz, 3781 várakozik érvényesítésre!
[Szerkesztve] -
KPepe
senior tag
válasz
Starsky72 #1945 üzenetére
üdv!
Na, a Te 323 kredited az átlag kredit, ami az eddigi összteljesítményedből áll elő. A claimed kredit az pedig az, amit minden egyes wu-ra kapsz. Ez szerintem nálad sem több, mint nálam. Így van, megnéztem, olyan 30-35 körül vannak a claimed kreditjeid. Tehát ha Te, Bazsesz, meg én kerülnénk egy csapatba, akkor valószínűleg az általam szerzett krediteket kapnánk mindhárman, mert az enyém a közepes gép. Ez pedig a granted kredit.
A képlet, amit akosf írt, szerintem egyértelmű. Bazsesz esetében bazi magas a cpu idő, amivel beszorzódik a dolog, tehát azért olyan magas a claimed értéke. Nálam meg nem olyan nagy a számolási idő, de a műveleti sebesség sem kiemelkedő, szóval azért kapok ''alacsony/közepes'' krediteket.
Remélem így már felhomályosodtálSzóval nem érdemes lassítani a procin sem!
-
KPepe
senior tag
üdv!
Na, egy mai hír a technical news oldalról, a lényeget szeretném összefoglalni:
Hamarosan beszüntetik a classic setihez történő új regisztrálásokat.
Nincs több üzembe állítható gépük, amit a BOINC használhatna a különböző szerver hibák kivédésére. Ez azért van, mert a classic még aktív, és elfoglalja fele hardwer kapacitásukat. Ez hamarosan meg fog változni.
A classic fő adatbázis szervere lesz az első, mit átállítanak. Ez egy 6 CPU-s Sun E3500, amit 8 CPU-s Sun E3500-ra alakítanak át. Ezt a folyamatot azonban merevlemez hibák lassítják, de egy hónapon belül elkészül. A BOINC scheduler-ét áthelyezik erre. A jelenlegi fel/letöltés kezelő marad a mostani helyén, így két gépre oszlik a „scheduler” feladat.
Amint lehetséges, egy második webservert is beüzemelnek (és talán harmadikat is).
És még valami, amiről bevallom őszintén, fogalmam sincs, hogy micsoda:
„And as if that wasn't enough to worry about, the BOINC replica database has continually fallen further and further behind the master database (because the load on the master increases and the replica hardware is relatively inferior). Then yesterday it was rendered useless as a binary log on the master got corrupted. This didn't damage the master database - only the replica. So we're going to have to build the replica from scratch (or hold off until we somehow obtain between hardware for that).
More to come as things progress...”
Starsky72
Te akarod beszüntetni a BOINC-ot, mikor remekül állsz? Hatalmas átlag kredittel nem csoda, ha 3. vagy. Szerintem folytasd. Ahogy akosf is írta, teljesen lényegtelen, hogy milyen gyorsan végez egy csomaggal az illető, sőt, ha nagyon lassan halad, csomó pontot kap. Pl. nézdd meg Bazsesz eredményét: 74.69. Lehet, hogy több, mint 6 óra neki egy wu, de kap rá csomó pontot, míg nekem 2fél-3 óra/wu, de kapok rá max 38 kreditet, vagy inkább alatta.
akosf
Ezekkel az „örökélet kódokkal” mi a pitypangot kezdhetünk?
Amúgy basszuskulcs, mert készen van 10 unitom, kiürült a cache, de nem tudom küldeni őket, se nem újakat szerezni helyettük. Áll a munka.Jó lenne, ha helyrehoznák a net kapcsolatukat.
-
KPepe
senior tag
Anonym, Hellfire, akosf
Kösz, akkor egyenlőre hagyom ezt a klienst. Mostanában mintha a korábban beillesztett hibaüzenetek sem jelennénk meg. Még adok neki időt.
Az viszont megnyugtat, hogy közbe csak csatlakozik, aztán visszaküld 3-4 resultot, meg le is tölt annyi wu-t.
Ami a leginkább érdekes az az, hogy ha kézzel bökök arra, hogy Próbálja most (a visszaküldést), akkor az egyiket visszaküldi, a másikat nem.
[Szerkesztve] -
KPepe
senior tag
üdv!
Nektek nincs gond mostanában a szerverre csatlakozgatással? Mert nekem alig bír visszaküldeni jeléentéseket. Sokszor nem bír csatlakozni a szerverhez. Ilynekor mindig megnézem, hogy milyen a szerverek állapota, de megy mind. Ha nálatok semmi gond, akkor a mostani kliensem sz**emét. Meg kell próbálnom másikat. -
KPepe
senior tag
válasz
Maverick14 #1911 üzenetére
Meg ha fel tudom venni az előfeltételek miatt
Ehh, nem valami jó ez a 4.44-es BOINC. Rengeteg az ilyen hibaüzenet:
2005. 06. 07. 16:41:57|SETI@home|Result 03dc03ab.6850.32722.529820.156_0 exited with zero status but no 'finished' file
2005. 06. 07. 16:41:57|SETI@home|If this happens repeatedly you may need to reset the project.
2005. 06. 07. 16:41:57||request_reschedule_cpus: process exited
2005. 06. 07. 16:41:57||schedule_cpus: must schedule
2005. 06. 07. 16:41:57|SETI@home|Restarting result 03dc03ab.6850.32722.529820.156_0 using setiathome version 4.09
2005. 06. 07. 17:41:57||schedule_cpus: time 3600.015625
4.32-es jobb volt. Lehet, hogy megpróbálom a 4.43-ast. Használja azt valaki? -
KPepe
senior tag
válasz
Maverick14 #1909 üzenetére
Melyik tárgy keretében?
[Szerkesztve] -
KPepe
senior tag
válasz
Maverick14 #1907 üzenetére
Mű-infó BSc, 1. évad, 2. félév
-
KPepe
senior tag
válasz
Maverick14 #1905 üzenetére
''mondjuk le kell hozzá jönnie Veszpérmbe''
Szerda este megyek, mert csütörtök-péntek vizsga
Na, de valaki hozzáértőbb emberkének kellene tesztelnie. Esetleg akosf -
KPepe
senior tag
válasz
Starsky72 #1887 üzenetére
A Bővebben: link-en írt ismeretlen cpu típus az a 2500+-os Mobil Barton?
Elég kegyetlenül tolja a wu-kat, és jók is a műveleti sebességei.
Nemsokára legyalázol engem isSzegény 2800+ Sempron hiába megy szinte 0-24-ben, ezt nem bírja tartani
-
KPepe
senior tag
válasz
burgatshow #1893 üzenetére
BOINC-csapatra gondolsz? Mióta és milyen néven? Lehet, hogy csak nem frissítették, vagy nincs kellő számú eredményed ahhoz, hogy kitegyenek. (BOINC-ról beszélek)
-
KPepe
senior tag
Örömmel látom, hogy az utóbbi pár napban megszaporodtak az aktív userek.
Sőt! néhányan nagyon jönnek fel
Gyerünk, mi találjuk meg E.T.-t, az Azgardokat, a Goauldokat, a Tokrákat, vagy ki akiket éppen szeretneNe hagyjuk meg ezt a megtiszteltetést másnak
-
-
-
KPepe
senior tag
Azért ez már brutál. Csak azért összetákolni egy ilyen gépegyüttest, hogy csak setizzen, ehhez fanatizmus kell
Mondjuk ha itthon vagyok, minden éjjel megy a gép nálam is(Meg persze nappal)
akosf
''Egy ''gyorsítókártya'' elkészítésében szívesen részt vennék!
Többiek? Esetleg a környékről?''
Ez alatt mit értesz? Mit kellene csinálni a gyorsítókártyán? Kezd érdekelni. Bár azt sem tudom, mik azok az FFT-k, meg FPGA, de érdekel
Az FFT/s nem a lebegőpontos műveletvégzés száma/sec? -
KPepe
senior tag
üdv!
Végülis be tudtál lépni a csapatba? Először be kell lépni a visszaigazoló emailben kapott bazihosszú szám,- és betű azonosítóval, majd akkor kikeresed a Prohardver! csapatot, ott van egy join nyomógomb, azzal felvesz a csapatba. Nekem így nem volt semmi gondom.
Nah, közben látom, hogy már bent vagy.
A csomag elveszésről viszont nincs ötletem, nekem még nem volt ilyen gondom. Melyik BOINC klienst használod? Nekem a 4.32-es van fent, az meg a 4.09-es-t használja (bár ha jól emlékszem, a 4.25-ös is). -
KPepe
senior tag
-
KPepe
senior tag
válasz
concret_hp #1824 üzenetére
Ezzel azt érik el, hogy egy átlag kreditet kapsz, nem pedig a géped sebességének megfelelőt. Tehát 4 embernek küldik ki a wu-kat, és az első 3 visszaküldő közül a közepes sebességet produkálónak megfelelő pontot kapnak a többiek is (a negyedik is).
A több embernek való kiküldésre azért van szükség, hogy bizonyosra menjenek az eredményt illetően. Csak akkor jár a kredit, ha 3 eredmény megegyezik.
Gondolom emiatt van az, hogy átlagpontokat kapunk. Ez néha jó, néha nem.
Gratula a 750-es bizonytványhoz -
KPepe
senior tag
válasz
concret_hp #1822 üzenetére
üdv!
Ezek szerint te a classic setit használod. A pontozási rendszer a BOINC-ra vonatkozik, a hagyományosnál 1 result 1 pont.
A classic-nál cacheléshez (meg egyébként is) használd a SetiHide-ot (Bővebben: link). Ezzel monitorozni is tudod a unit-okat, anélkül, hogy egy kicsi proci időt is zabálna. Valamint be tudsz állítani akár több tucat cache-lt wu-t. -
KPepe
senior tag
Hmmm, elég érdekes dolgot vettem észre. Ha a szerverhez kapcsolódást 1 napos időközökre indőzítem, akkor 7 wu-t tölt le a kliens egyszerre. Minap levettem fél napra, így pedig csak 3-at. Ez viszont nem jó dolog, mert ha nem megy a szerverük, - elég gyakran - akkor hamar elfogy az a 3 unit. Átállítottam másfél napra, most megint 7-et töltött le.
Így legalább van annyi tartalék, hogy kitartson, ameddig újra van kapcsolat -
KPepe
senior tag
üdv!
Mi van ezzel a setivel? Már vagy 20 resultot visszaküldtem, de nem írja jóvá.
Remélem, hogy csak a bonyolult pontozási rendszer az oka, nem pedig technikai, és hiába ment a gép annyit... -
KPepe
senior tag
Na, ez már haladás
Ha először elindítottad a manager-t, akkor állítsd be a nyelvet magyarra, vagy amire akarod, aztán lépj ki belőle (tálca jobb oldalán ikon, jobbklikk/kilépés, máskülönben nem akar)
Aztán idítsd el mégegyszer. Ha van proxy, akkor állítsd be. Ha nincs, akkor új projekt, URL: http://setiathome.berkeley.edu
Felhasználó fiók kulcs: az a hosszú azonosító, amit az igazoló emailedben kaptál.
A beállításokhoz itt jó segítséget kapsz:Bővebben: link -
KPepe
senior tag
üdv!
Hát pedig ha a manager-t bezárod, attól még mennie kell a boinc mittoménhányas exe- filenak. Bár valószínűleg a manager intézi a csomagokat, és ha az nem megy, akkor meghal az egész. Kilépni nem kéne, elég ha a File/Elrejt gombbal leteszed a tálcára, és csak leállítod a gépet. -
KPepe
senior tag
válasz
Maverick14 #1775 üzenetére
Beszarás! Inkább nem mondok semmit.
Ja, az egyik A64-et nem küldenéd ide nekem, na lécci!!
[Szerkesztve] -
KPepe
senior tag
Sorry, még valami: ismeri valaki Maverick14-et? Bővebben: link ilyen arzenállal nem nehéz toronymagasan vezetni
-
KPepe
senior tag
Na, nyomtam egy sebességtesztet egy 1800+-os Athlon XP-vel, TBred-B, 156-os fsb-n, 1794MHz. Eredmény:
1666 double prcision MIPS
2821 integer MIPS.
Ennél azért jobb a Sempronom -
KPepe
senior tag
üdv!
A 4.25-ösnek vannak ilyen hülye szokásai. Azt kell csinálni, hogy a tálca ikonon jobb klatty, kilépés. Aztán feladat kezelőben is kilépsz a setiből, ha fut még egyáltalán. Aztán az indítópultban újra elindítod a boinc manager-t. Akkor jónak kell lennie, újra látnod kell a csomagokat.
Nekem már pár napja megy a 4.32-es, eddig nem csinált ilyet, és nem is mászik fel a képernyőre win induláskor, mint az elődje. Szvsz tedd fel azt. -
KPepe
senior tag
üdv!
Nekem is ilyen a procim, az én eredményeim:
1869 double precision MIPS (Whetstone) per CPU
3147 Integer MIPS (Dhrystone) per CPU
A honlapon csak az aktív userek vannak fent, ott kb 10-en vagyunk.Tehát vissza kell küldened pár resultot, hogy kitegyen a listára. Amúgy 75 tagot írt eddig, veled most 76-ot kellene. -
KPepe
senior tag
üdv!
Nekem a BOINC-ban a csapat listában, ha rámegyek a computer wiev-ra, akkor miért 2 db Sempront jelez ki? Holott nekem csak 1 db van - sajnos. -
-
KPepe
senior tag
Ti milyen csapatról beszéltek? A BOINC-ban csak 75-en vagyunk.
mod:ja, megvan. de minek még a classicot nyomni?
[Szerkesztve] -
KPepe
senior tag
üdv!
Nem lehet valahogy leszoktatni a 4.25-ös BOINC-ot, hogy ne ugorjon fel a win elindulásakor? Én nem találom sehol... -
KPepe
senior tag
Végre elérkezett a nagy nap! Megvan az új procim, most aztán reszkess E.T.!
-
KPepe
senior tag
Na, most nekem sem küldi vissza az eredményeket, valószínűleg megint medvét kapott a szerverük
De most nincs semmi infó a weblapon, hogy minek köszönhető a leállás. Pedig már 2 wu-m epedve várja, hogy átkonvertálják őket pontokká
-
KPepe
senior tag
Most tényleg csak 8-an vagyunk a BOINC-os PH! csapatban, vagy tesz rá, hogy kiírjon minden tagot?
(Abból is a hatodik vagyok 1000Duronnal)
-
KPepe
senior tag
válasz
T. Peet #1688 üzenetére
Do work while computer is in use? opciót állítsd yes -re a honlapon. A File menüben pedig a Beállítások szerint fut. Ha így sem jó, akkor állítsd Mindig futra, de nekem az előbbi módon megy rendesen.
A 0-ra ugrik a százalék, az akkor van, ha felfüggeszted a futást, és újra elindítod, akkor egy pár pillanatig 0-t mutat, majd megtalálja, hogy hol hagyta abba, és kiírja a helyes feldolgozottságot.
Az, hogy mennyi ideig tart egy wu, attól függ, hogy mit csinálsz. Csak az üres cpu időt használja a Seti, tehát ha bármit is csinál a proci, akkor nem fut.
Egyébként melyik verziót használod? Nekem a 4.25-össel nincs semmi gondom. -
KPepe
senior tag
válasz
Hellfire #1686 üzenetére
Jó, néha körül is kellene néznem, mielőtt okoskodok
''March 30, 2005
Our lab will loose connectivity with campus for 1 hour tomorrow, starting at 14:00 UTC. This means that this web site and the project scheduler will be off the air.''
Na ezért nem megy neked.
mod: Bár érdekes, nekem mintha műkszene, nincs álló eredményem.
[Szerkesztve] -
KPepe
senior tag
válasz
Hellfire #1684 üzenetére
Esetleg proxy, tűzfal, mittomén? Ha van proxy, azt külön be kell állítani a kliensbe, ezzel én is szívtam, utána meg ütögettem a fejem a falba
mod: Ellenőrizd még, hogy jól adtál-e meg minden adatot, ID számot. Próbáld meg a Projekt fülön a Projekt frissítését.
Krix
Meg attól is, hogy mennyi lemezterületet engedélyezel neki. Különben miért kellene állítani? Vagy?
[Szerkesztve] -
KPepe
senior tag
válasz
Hellfire #1680 üzenetére
Nem is dolgozik semmit?
Ha jól emlékszem akkor a következő URL-t kell megadni neki az elején: http://setiathome.berkeley.edu/
Mellesleg azt a 66 gigát tényleg le kellene redukálni, mert nem egészséges az összes wu-t letölteni a winyódraNekem ez van beállítva: Use no more than 0.2 GB disk space, és ilyenkor 4 wu-t tölt le.
-
KPepe
senior tag
Ezt olvasd el, talán érdekel: Bővebben: link A 2005.03.19.-re gondolok!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- World of Tanks - MMO
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Bittorrent topik
- Facebook és Messenger
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Google Pixel topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest