- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mog
csendes tag
Igen!
Arra vigyázz, hogy amikor összekötöd a gépet, meg a tv-t, akkor mindkettőt kapcsold ki, húzd ki a 220-ból, ezt csak egyszer az összekötésnél kell megcsinálnod, de érdemes, mert különben megsülhet a videókarid...
Vannak olyanok akiknél az sima s-videos scart átalakítós összekötésnél fekete-fehér kép jött létre, de ennek technikai hátterét nem tudnám elmagyarázni (szerintem a tv-n is múlik, hogy ilyen átkötésnél nem lesz-e fekete-fehér a kép)... Nézz körül, itt vannak tv-out-tal foglalkozó topikok. Nekem ilyen átkötéssel működik, szép, színes a kép.
Akkor is fekete-fehér lehet a kép, ha rosszul állítod be a formátumot a vidoókártyán (PAL szabványt kell beállítani). Ha adtak s-video composit átalakítót a videókártyádhoz, akkor azt használva sima rca-rca kábellel is átviheted a jelet a tv-be, szintén a scart átalakítón keresztül, de képminőség szempontjából az s-video jel a jobb.
[Szerkesztve] -
Mog
csendes tag
Scart átalakító van a mediamarktban. Olyan 1000-1500 HUF a hama-s (a hama Pro-s 4000), olyat vegyél, amin van s-video bemenet, és in-es legyen, ne out-os (vagy in/out állítható rajta egy pöcökkel).
A videókártyád bőven jó a tv-outot tekintve. A tv-out beállításokat én atinál ismerem, de csináltam már nvidia alatt is annyira nem bonyolult, ha jól emlékszem. Keress rá biztos van itt olyan topik ahol ez le van írva! -
Mog
csendes tag
Én egy 15 m-es s-videó kábelt használok, sima hama-s (aranyozott végű, olyan 4-5 E HUF volt) + egy Scart átalakítót. Szerintem minőségben megfelelő, nem mondhatnám, hogy amikor 1m-es s-video kábellel direkt s-video-s csatlakozással teszteltem a tv mellől akkor más lett volna a kép. Nálam egy ati 9550 + 72 cm-es crt Sony TV a két résztvevő.
Szerintem s-video kábelt vegyél, a Mediam@rkt-okban van Hama Pro is kicsit drágábban ez minőségre szerintem tökéletes.
Jah, és ha nem jönne be a kábel, ha jól tudom a Mediam@rkt-ban 3 napon belül visszaadják a lét. -
Mog
csendes tag
A dvd-házimozi rendszered össze van kötve a tv-vel gondolom, ez okozza, a föld-hurok problémát. Ha kihúzod az antenna kábelt, vagy az összes tv és házimozi rendszer közötti kábelt (ha video-d van akkor azt is!), akkor ennek a zúgásnak meg kell szűnnie. Próbáld ki!! Ha ezután is van búgás akkor azt nem a föld-hurok okozza az antenna kábelen, hanem valami más, amin ez a galvanikus leválasztó nem fog segíteni. De szerintem ez lesz a bibi. Nekem is volt ilyen, és ez a kütyü 100%-ban megoldotta. A linken látható darab (amit én is használok) 2500 HUFvolt.
Az optikai kábellel való összekötés megszűnteti a föld-hurok problémát, de ha jól vettem ki akkor 10 m kábel kéne. Ez optikaiból, ha egyáltalán lehet kapni, akkor is egy vagyon, és a házimozi rendszereden kell lennie optikai S/PDIF bemenetnek. Az az előnye megvan, hogy 5.1 DD, DTS hangot is át tudsz vele vinni. Léteznek olyan átalakítók, amik a optikai S/PDIF-et átfordítják koax-ra így már nem kerülne egy vagyonba a dolog, de biztos jóval több, mint 2500 HUF.
Ha tervezed a számítógép-tv összekötését akkor megint kelleni fog ez a galvanikus ketyere, mivel itt már nincs optikai kábel stb. -
Mog
csendes tag
A házimozi össze van kötve a tv-vel? Ha igen (én erre tippelnék, különben minek lenne dvd-lejátszód stb...
) akkor föld-hurok miatt keletkezik a búgás a hangfalakban. Pontos technikai magyarázatot nem tudok adni, de lényeg, ha az antenna kábel-t kihúzod a tv-ből, akkor megszűnik a búgás. Mivel elég macerás kihuzigálni mindig, ha tv-t akarsz nézni, ezért célszerű venni egy ún.galanikus leválasztót (antenna boltokban lehet kapni) ezt rászerelni az antenna kábelre és megszűnik a búgás, és a pc-d is be lesz kötve a házimozi rendszeredbe.
pl. egy ilyen galvanikus leválasztó:
Bővebben: link
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen légkondit a lakásba?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Suzuki topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- BestBuy topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- További aktív témák...
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest