Új hozzászólás Aktív témák
-
láli
csendes tag
no én azt az értéket kissebbre állitottam,30rol nem 1-re hanem 9akármire és igy is jónak tunik.kérdezném hogy mit is állitunk ezzel?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Calculator
csendes tag
Nekem is ez a problémám. Már a hajamat tépem. Már egy csomó progim bánja ezt a dolgot. Jó lenne valami megoldás. Én is megpróbáltam , egy csomó beállítást, variációt , drivert , de semmi nem használ. Kellett nekem sata winyó.
SEGÍTSETEK!!! -
Andie
őstag
Senkinek semmi 5lete?...
-
Andie
őstag
Sziasztok!
Hasonló problémával küzdök!
MSI K7N2 alaplapom van, 3000+Bartonnal, Samsung 160g SATA vinyóval.
Ugyan másolásnál nem tapasztaltam problémát (átmásoltam a régi ide-s vinyómról néhány játékot, nfsug2, doom3, stb, és ezek futnak szépen az új vinyón is), viszont tömöritésnél random módon kapok CRC hibákat!
HL2 -t próbálom kitömöriteni, 85x50 megás rar darabka. Hol a 22-esnél, hol a 15-ösnél, de pl a 44, 46, 47-es állománynál mindig CRC hibát dob. Újra megpróbálom, akkor elmegy a 44-ig, és csak ott dob crc hibát. 10 perc múlva megint hibázik a 20-asnál. Már többször letöltöttem ezeket a darabokat a szerverröl, hátha letöltés közben lett probléma, de nem. Most újabban már a 74-es darabnál is van crc hiba.
Per pillanat a samsung most egyedül van a sata kábelen, a 2 IDE vezérlön pedig egy CDiró+ cd olvasó van, illetve a másik ide-n a régi vinyóm.
Mi lehet a gond? -
dugodj
csendes tag
az rendben van, hogy 2 királyunk van, de ez most akkor 2 sör lesz?
-
flacika
tag
Ja tényleg
Ő szólt hogy a sata problémáról van szó itt a ph-n.
Ha ő nem veszi észre...
Még belegondolni is rossz. -
dugodj
csendes tag
egy sebtiben elvégzett kis tesztecske azt mutatja, hogy KIRÁLY VAGY FLACIKA !!!
viszont elkeserítő, hogy sata->sata másolásnál 15-25% a prociterhelés, és hát a sebesség sem az igazi. no de ne legyünk telhetetlenek, legalább müxik. kezdődhet egy kis pepecselés a bios állítgatásával. az eredményeket szeretettel várjuk. -
Loha
veterán
Az én lapomban Stlab ata133-as kártyám az optikai driveok esetén közel 100%-osra nyomja a proci terhelést teljes sebességű olvasás esetén...
Ha vinyót kötök rá akkor 20-25% küröl mozog ami szintén nagyon sok...
Ugyan ez van az alaplapra integrált ITE chipes vezérlővel is...
nFORCE IDE vezérlőjére kötve ugyan ezek a meghajtók, elhanyagolható prociterhelést produkálnak... -
flacika
tag
Abit nem fog javítani a bioson, már megtette tavaly májusban.
14-es bios leírás 4. pontja:
Fixed SATA RAID-0 data corruption issue by adding a new option
''EXT-P2P's Discard Time'' in ''integrated Peripherals''. The default
setting is ''30 us'' ; which is recommended by NVidia. In case the problem is still there, try ''1 ms'' please.
Csak azt nem értem, hogy miért nem 1ms a default érték. -
flacika
tag
Tegyétek át a biosban az EXT-P2P's Discard Time-ot 30-ról 1ms-ra, aztán próba.
Így jól másol, vagy így is szar? -
-
Hequila
őstag
Csak azt nem tudom, hogy miért csak az Asus, az Abit és a Leadtek van feltüntetve a bugos lapok listáján, mikor még egy rakás gyártó gyárt nForce csippes lapot siliconnal...
-
Loha
veterán
És a PCI busszal sem stimmel minden...
PCI-os RAID kártya is nevetséges processzorterheléseket csinál nálam, gyakorlatilag csak a saját ATA vezérlője az ami gyors, és kicsi a prociterhelése...
Viszont tiszta durva, hogy ha feltszem a 2.6-os IDE drivert akkor, nem hajlandó együttműködni a TEAC DVD-ROM-ommal...
nFORCE egy full bugos chipset... -
Loha
veterán
Lehet, hogy felértékelődik a KT880...
KW7 Rulez
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
Én pont ugyan ezt olvastam vhol!
Arról van szó, hogy a probléma nFORCE-os alaplapokkal fordul elő, akkor amikor több winyó van a SATA vezérlőre kötve.
A problémát, az nFORCE chipset PCI vezérlője okozza, amit egy BIOS frissítéssel lehet orvosolni.
SiliconImage nem tudja orvosolni a problémát, pont azért mert a PCI-busz miatt van, tehát a gyártó honlapjáról kell letölteni az új BIOS amiben remélhetőleg orvosolták már a problémát.... -
flacika
tag
AT7-MAX2-vel már próbáltam azzal jó volt de azon nem silicon vezérlő van.
-
ArGab
őstag
Szerintem itt nem a táp a gond. Nálunk 2 is volt a gépben: egy Azona 400W, és most egy Chieftech 360W. A gép pedig: NF7S, Barton 2500+, 9600pro, 2*512 DDR, 2 optikai meghajtó (DVD olvasó és író), és a két vinyó volt még bent. Ha ezeket egyik sem bírja el, akkor az már vicces.
-
Joseph
tag
Dugo Dj barátommal megbeszéltük hogy kipróbáljuk az én alaplapomon is a sata vezérlőket és lehet, hogy ez az nForce2 lapja halálát is fogja jelenteni!!!!
Ja az Én lapom egy: Abit AT7-Max2 ViaKT400
Az eredményről tudatunk Mindenkit! -
dugodj
csendes tag
-
ppeti
csendes tag
Hali!Nekem is a másolással van a problémám!Nekem is kockásodik a kép ha filmet másolok!Nekem 120as Maxtor SATAs vinyó van és most vettem egy 160as SATAs Seagate-et!Ja és nekem is NF7-S alaplapom van!Más adatmásolásnál is hibákat észleltetek mert én még csak filmeket próbáltam?
-
dugodj
csendes tag
jaaaaa, és még valami. az egyik SATA vinyóról dvd-t írok, a másikra letöltök, CRC hibásak lesznek a letöltött fájlok.
és hogy végképp ne aludjak nyugodtan, az egyik ilyen vinyón van rendszerem
sztem itt felesleges bios frissítésre várni -
dugodj
csendes tag
az a vicces az egészben, hogy 3 nappal ezelőtt döntöttem: nem cserélek 754-es cuccra, kihúzom a jelenlegivel a 939-ek elterjedéséig. erre most ez...
megyek körülnézek valamelyik ''mit ajánlotok...'' topicban. -
Hequila
őstag
A legújabb Abit BIOS 2004.08.19-es dátumú. Tehát szerintem hamarosan kiadnak újat! Reméljük, hogy abban ki lesz javítva a hiba. Valami jó angolos írhatna 1 levelet, hogy javítsanak már ezen a hibán, illetve hogyan lehet kijavítani! Megköszönném az NF7-S-es társadalom nevében!
-
Hequila
őstag
360-as Csiftek táp nálam...
Nálam is 2.6-os BIOS van, hibázik. Lehet, nem véletlenül adták ki az AN7-et, nem csak a mikrogurut rakták rá?! -
bigzs
csendes tag
Nekem is hasonló dolgok voltak a gépben. 2 sata hdd, 2 ide hdd, 9600xt, dvd író, cd író. Akkor kezdett el rosszalkodni mikor betettem a 2. satát a gépbe. Először alaplapra gyanakodtam, de ha kivettem az új vinyót akkor ment simán. Utána gondoltam a tápra, és nálam bejött.
-
dugodj
csendes tag
lehet elbénáztam valamit, de a 26-os bios-t nem tudtam felrakni. most a 25 jön.
viszont BIGZS érdekes dolgot mondott, úgyhogy megkérdezném kinek milyen tápja van?
nekem Chieftec 340-es. lóg rajta 2 dvd egység, 2 SATA hdd, 1 IDE hdd, 9600 XT, a többi a szokásos. -
bigzs
csendes tag
Sziasztok!
Ugyanilyen problémám volt nekem is. Erősebb táp kellett a gépbe. -
flacika
tag
Szerintem is csak a Sil3112A-val van baj.
-
dugodj
csendes tag
#39 lapja is Nforce2
-
dugodj
csendes tag
az is lehet, hogy csak a 3112-vel van gond. I_Am lapján 3114 van és az tökéletes, bár más a chipset is.
-
Hequila
őstag
Akkor talán az összes nForce-os lap SATA kezelése rossz? Az nagyon nem jó! Hogy lehet egyáltalán ilyet kiadni? A Silicon valóban tagad, ez nem az ő hibája. Talán az AN7-ben kijavították már a hibát. Szóval kérnék egy AN7 tulajdonost, ha 1 mód van rá, tesztelje már le a lapját, hogy jó-e, mert akkor az NF7-et eladom vagy becseréltetem egy AN7-re
-
dugodj
csendes tag
I_AM: köszi a hsz-t, de mi itt ABIT NF7 lapról beszéltünk
én sem vagyok jó angolos, de amit kihámoztam az nem túl bíztató. a Silicon Image mindent a gyártókra hárít. frissítsünk bios-t meg drivereket, ők mossák kezeiket. nekifekszem installálgatni kicsit hátha...
a legfőbb gond, hogy az én lapom másfél éves, és csak 1 év garis volt. még vissza sem vihetem. -
ArGab
őstag
Szintén az egyik legújabb volt fent (24), de az utána lévőkben nem is írtak ilyen hibajavításokat.
-
Hequila
őstag
Lehet, hogy értetlenkedek, de nekem a legújabb BIOS van fent, és így is hibázik!
-
Hequila
őstag
Aki esetleg nem szeretné megcsinálni ezeket a lépéseket, annak:
SiI3112A: nForce Data Corruption
Data corruption problems can occur with nForce-based motherboards such as the Asus A7N8X when multiple hard drives are attached to the SATA controller. This problem is related to an issue with the PCI controller in the nVidia chipset and can be fixed with a system BIOS update.
For the latest BIOS updates for your nForce motherboard that fixes the data corruption problem, please visit the website of your motherboard maker for the appropriate BIOS and flash utilities. Silicon Image cannot provide the solution to this issue since it involves a change to the system BIOS settings on the motherboard. There were no revisions made to the drivers for the SiI3112A so you may use the latest version posted on this website. Please check the Related Articles link on the lower right.
Links to a few motherboard download sites are below:
Asus Bővebben: link
Abit Bővebben: link
Leadtek Bővebben: link
Comments/Special Instructions:
Please get the system BIOS update from your respective motherboard manufacturer.
Szóval ennyi. Egy jó angolos lefordíthatná nekem, meg a többieknek is. Annyit értek belőle, hogy frissítsem a BIOSt, meg még néhány lényegtelenebb dolgot. -
Hequila
őstag
Köszönöm szépen, így már megtaláltam!
Talán így működni fog a link:
Bővebben: link
Hupszi, így sem müxik, ugyan az, amit az előttem szóló csinált.
[Szerkesztve] -
flacika
tag
Bocs hogy így írom le de nem megy a link:
Silicon Image honlap>Products>Storage>SIL3112>Product Support>Serial ATA>Controllers>Sil3112/3112A> Sil3112A:nForce Data Corruption
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
flacika
tag
Ezt is érdemes megnézni.
Bővebben: link -
Hequila
őstag
A sebességgel nálam sincs gond, csak az eredménnyel!
Ezek után talán lehet arra gyanakodni, hogy az enforszkettő nem szereti a szilikon imádzs csipjét?! -
I_Am
veterán
Adataim.
IC7-Max3
Vinyok 2x160 Seagate ST3160023AS
Silicon vezérlő Silicon Image SiI 3114 SATARaid Controller
A többi vinyo, 120-as Seagate/8MB Abit seriell-el Mobil Rackben, Ide felületen 120-as Seagate/2MB és WD 80-as/2megás. Másik Rackben mégegy 120-as Seagate. Akárhonnan akárhova másolok mindig jó a sebesség. -
Hequila
őstag
Hát igen, a mai eszemmel én is inkább sima NF7-et + pata vezérlőt vettem volna. Már mind1.
Ja, azt eddig nem is figyeltem, mind2 intel platform!
Szóval mostantól azok jelentkezését várnám, akiknek AMD platformmal is hiba nélkül megy végbe a SATA -> SATA másolás mindkét irányban! -
Calogero
addikt
En is akarok venni 2 satas vinyot de itt olvasva a gondokat inkabb veszek patas vinyokat+pci-os raid kartyat es azt hasnzalom ide vezerlonek
2 embernek mukodik itt normalisan sata <--->sata masolas.
(Felve jegyszem hogy mintket illeto alaplapjan intel chipset dolgozik) -
moonman
titán
Maxtor DiamondMax Plus 9 120GB + Samsung 120GB -
Hequila
őstag
Hjajj
-
Hequila
őstag
Szóval senkinek nincs működő SATA -> SATA másolású alaplapja? Elég érdekes... Még a mai nap folyamán kipróbálok néhány dolgot, ha az sem segít, perlem a szilikon imádzst
-
flacika
tag
Nekem is NF7-S V2.0 van, nálam is hibázik másoláskor, de csak ha mindkét vinyó SATA-n van.Én csak adapterrel(Serillel2) próbáltam, nincs SATA-s vinyóm.Ha csak egyik van SATA-n másik IDE semmi gond. Lassan egy éve szívok ezzel, jó volna kiagyalni hogy mi lehet a problem.
-
Furky
őstag
Nekem is gondjaim vannak állandóan ezzel a SATA-val. Csak sata vinyóm van. Ha csak sata eszköz,vagy ha scak ide eszköz van fent, akkor tök jó, amint bekötöm a sata-t is, és az ide-t is egyszerre, már vezérlési hibát talál a d partíción, vagyis itt: \device\harddisk0\D
Sokszor kilép a játékokból ez miatt, nem tudom futtatni a játékot full grafikában,ha csak másolok ide eszközről sata-ra, vagy vissza, már akkor az eseménynapló tele lesz figyelmeztetéssel, és hibával. Kipróbáltam mindent, új nforce driver, kerestem új silicon image drivert., de nem találtam, mert nekem 3512-es van a lapomon. Ha ide vinyót használok, és nem használom a sata-t, akkor minden megy hibátlanul, na de nincs ide vinyóm most, csak sata. Mi lehet a rossz? -
Hequila
őstag
Na, senkinek nincs jól működö lapja?
-
Hequila
őstag
Legújabb BIOS fent van. Legfrissebb SATA driver alatt a SATA BIOSát vagy azt a programot érted, amelyikkel a Windows telepítésénél telepíteni kell (rá kell feküdni az F6-ra)?
Illetve már kíváncsi lettem: jelentkezzen az, akinek RENDESEN müxik NF7-S-sel a SATA -> SATA másolás! -
ArGab
őstag
Szintén ez a hiba. NF7S, Sata1-en Samsung 120/8 SATA, Sata2-n Samsung 80/2 PATA Serillel2-vel. Akármit másoltam 120->80 irányban általában hibás lett. A filmek megsérültek, a CD Image-ek CRC hibásak lettek, a képek tiszta torzak, rossz színűek lettek. Azóta kiszedtük a gépből a 80-asat, és Rackben használva még nem jött elő. De visszafelé, 80->120 másolás alatt egyszer sem emlékszem ilyen hibára. Pedig ezelőtt egy Serillelel fél évig ment ugyanebben a gépben egy 120-as Samsung, és akkor nem volt semmi ilyen gond.
-
Hequila
őstag
Hát ha tudtam volna annak idején, amikro megvettem az NF7-S-t, hogy ennyit fogok szopni a SATÁval, akkor inkább vettem volna sima NF7-et, a SoundStormot úgysem használom, és a két lap árkülönbözetén meg vettem volna 1 IDE kártyát, PCI-osat, és akkor most boldog lennék! Azért vettem csak ezt, mert már akkor is kevés lett volna 4 eszköz.
Ez persze nem azt jelenti, hogy szar a SATA, lehet, hogy cask hibás a lap, de akkor is. -
eziskamu
addikt
Ennyire gázos még a sata?
-
erdoke
titán
-
dugodj
csendes tag
Hi all!
Én is a fent említett problémával küszködöm. DVD filmeket pakolászok ide-oda a vinyókon. SATA -> PATA másolásnál semmi probléma, viszont SATA -> SATA másolásnál bekockásodik pár helyen a film. Teljesen mindegy, hogy alapból SATA vinyók, vagy átalakítóval használt IDE-s.
Az általam kipróbált merevlemezek: Maxtor 80 GB SATA HDD, IBM-Hitachi 160 GB 8 MB SATA HDD, IBM-Hitachi 120 GB 8MB IDE HDD + Serillel, Maxtor 120 GB IDE HDD + Serillel.
BIOS és driverfrissítések hatástalanok.
Üdv.
Ui.: Az én lapom ABIT NF7-S v2.0
[Szerkesztve] -
Hequila
őstag
kettőskereszt 13 második felét olvasd el mégegyszer, ott leírtam, hogy előtte 2 vinyó volt SATA -> PATA átalakítón, és akkor ics CSAK az 1-ik irányba való másolásnál hibázott, a másik irányban nem. Ezért kérdőjelezem meg az átalakító ludasságát.
Az a szr az egészben, hogy errefelé nem hogy nincs senkinek SATÁs vinyája, de még csak olyan lapja sem (az ismerősi körömben), amin van SATA. Szóval holnap a boltos gyerekhez mehetek kuncsorogni 1 SATÁs vinyát, hogy ki tudjam próbálni, hogy mi a rossz, de sztem utána csúnyán fog rám nézni. De hát mit lehet tenni...
mod: természetesen masteron van, anélkül nem is menne! Asszem legalább is.
[Szerkesztve] -
LordX
veterán
A régi SW drivert nem szedi le, ha felteszed az új csomagot SW driver nélkül. Leszedted?
Egyébként ha a SATA-val van gond, akkor az nForce IDE vezérlőjének köze nincs hozzá, a 3112-es chip BIOS/drivere lehet ludas. Firssítettél BIOS-t, tettél fel legúőjabb drvert hozzá?
MOD: BIOS látom volt.. van a BIOS-ban egy beállítás, ami mellett azt írja a BIOS, hogy állítsd 30-ra, mert az úgy jó a SATA vezérlőnek.. Azon van?
[Szerkesztve] -
Hequila
őstag
Látom fogós kérdés...
-
Hequila
őstag
Senkinek semmi ötlete?
-
Flashy
veterán
itt:
érdekes, mindenkinek máshogy fordul elő. nálam csak felfele másolásnál, de random mennyiségű adat átvitele után. -
erdoke
titán
Melyikben? Talán ki tudnánk sütni valamit, ha elég információt raknánk össze.
Az biztos, hogy nem az USB-s drive vagy átalakító hibája, mert másik gépen nem csinálja. Marad a hardver vagy a driver/oprendszer probléma, esetleg a tápellátás. Utóbbit le fogom ellenőrizni PS/2-ről meghajtva, bár ha másnak esetleg külső adapteres 3,5-es kerettel csinálja... Mindenesetre nálam idle nem fordul elő, csak intenzív seek közben, ott is csak nagyobb mennyiségű adat után. Ez alapján akár táp probléma is lehetne.
Persze az oprendszer beállítása sem kizárható... -
Hequila
őstag
Újabb fejlemény: tévedte: nem akkor hibázik, ha SATA1 -> SATA2 másolás történik, hanem akkor, amikor a SATA -> PATA átalakítós vinyára másolok. Érdekes. Annál is inkább, mert régen 2 vinyóm volt SATA -> PATA átalakítón, és ott is csak az egyik irányban hibázott a másolás... Végképp tanácstalan vagyok, inkább megyek traktort szerelni!
-
Hequila
őstag
Nem túl bíztató dolgok... Még megpróbálok 1-2 dolgot, utána tanácstalan leszek. Egyéb ötlet?
-
Hequila
őstag
FEL!
-
Hequila
őstag
Adott 1 Abit NF7-S alaplap. Ezen van 2 db SATA vezérlő. Ha a 2 vezérlő között adatmozdatás történik, sérül az adat (SATÁról másolok SATÁra). Ez mitől lehet? Szar a lap? Egyébként 2 120-as Samsung vinyó van SATÁn, az egyik alapból SATÁs, a másik pedig átalakítós. Ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged