- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Forza_JUVE
aktív tag
-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
lazydog #2397 üzenetére
Rád hallgatva (meg kicsit magamban is bízva) mégsem tettem röppályára a gépemet az ablakon át!
Egész jó uton haladok a cuccok visszanyerésében, azóta is ezzel tökölök. Már csak (újabb) órák kérdése és megvan!
Eddig mindent vissza tudtam másolni, remélem sérülésmentesen!
Ugy fest a két 80-as vinyo is elég lesz mert azért nem volt ám fullon a 320-as vinyom!
Köszi még 1x a segítséget, és főleg a biztatást! -
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
lazydog #2395 üzenetére
Na ettől tartottam!!!!!! Akkor asszem most jön az h ablak kinyit, és repül ez a szar a 8.-ról !!
A vinyon lévő adatok életbevágóan fontosak voltak, legalábbis jó részük! És nincs még 1 ekkora üres vinyom sajna, van 2db 80-asom üresen.
Eccer már sikerült egy haverom véletlenül leformázott kb. 160-as vinyójára mindent visszavarázsolnom ezzel a progival, de kb. 24 órát szoptam vele!!
Viszont ha tegyük fel mégis megprobálnám ezzel a progival visszanyerni, akkor az a progi egyáltalán látni fogja most ezt a szétkúrt 320-as vinyót ???
Az XP lemezkezelője most ezt látja belőle: [link]
Nagyon köszi az eddigi segitséget, tanácsot. -
Forza_JUVE
aktív tag
Ime: [link]
[Szerkesztve] -
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
lazydog #2390 üzenetére
Na, felraktam az SP2-t, és annyi változás már van, hogy már nem csak 128 GB-nak ismeri fel a 320 GB-s SATA vinyot, hanem rendesen, ahogy kell.
Viszont ép fájlrendszer még mindig nincs rajta, azaz a PM továbbra is BAD-nek látja, és az eredeti partíciók sincsenek sehol.
Az előbb viszont azt a lépést asszem elfelejtettem leírni, hogy mikor a másik, 80-as P-ATA vinyora akartam gyorsan felrakni az XP-t, akkor a telepitő azt is formázni akarta, pedig az full üres, formázott volt. Ennek ellenére 2 lehetőséget kínált mikor kiválasztottam h melyikre akarom és Entert nyomtam:
- partició formázása NTFS fájlrendszer használatával (Gyors)
- partició formázása NTFS fájlrendszer használatával
Gondoltam, ha már minden áron formázni akarja, akkor nyomtam egy Gyors-at ... viszont mikor elindult a sárga formázás-csík, akkor nem a 80 GB-s vinyot irta felül D betüjellel, mint mikor kiválasztottam h melyikre akarom az XP-t, hanem a 128 GB-s C-t jelölte meg.
Ekkor 1 pillanatra meg is állt bennem az ütő, de hát 10000% hogy a régi 80-asra nyomtam rá, akkor miért formázta volna le a másik, SATA vinyot ????
Most viszont a jelek mégis arra utalnak. Hát ezt már komolyan mondom nem vágom!!
Mi a jóisten lehet itt ?? -
Forza_JUVE
aktív tag
Sziasztok!
1 kis HELP kéne S.O.S-ben valakitől. Problémám a következő:
Újra akarom telepiteni az XP-t egy 320 GB-s SATA vinyora, ami a következőképpen van particionálva:
C = 10 GB
D = 145 GB
E = 145 GB
Értelemszerűen a C-re akarnám ujrarakni, mivel a jelenleg rajta levő rendszer vmiért szar volt.
A gond az, hogy mikor bebootolok az XP cd-vel, elindul a telepitő, akkor csak egy 128 GB-s C particiót lát, semmi többet.
Választható opciók:
- az Xp telepitéséhez nyomja meg az Entert.
- új partició létrehozásához nyomja meg az L bill-t.
- a partició törléséhez nyomja meg a T bill-t.
Ha megnyomom az Entert, akkor azt irja ki, hogy formáznom kell a 128 GB-snak vélt particiót a telepités folytatásához. Na mármost nyilván nem formáztam le, mivel a D és E particiók tele vannak életbevágóan fontos adatokkal. Amit én formáznék az csak és kizárolag a 10 GB-s C partició.
Az meg rejtély, hogy a telepitő honnan veszi, és mire érti ezt a nem létező 128 GB-t ???
Nyomkodtam az L bill-t is, hogy akkor létrehozok 1 új partíciót, felrakom rá az XP-t, aztán majd ha feláll a rendszer, a Partition Magic-kel rendet rakok a particiók között. De az L bill-t hiába nyomtam mint süket a csengőt, nem történt semmi. Kiléptem a telepítőből és legnagyobb örömömre már el sem indult a korábban még működő és stabil rendszer.
Itt már kezdett elkapni az idegbetegség.
Ezek után beraktam egy régebbi, 80 GB-s P-ATA vinyot, és arra raktam fel gyorsan az XP-t (ez fut most jelenleg), de miután felállt és felraktam az alaplap drivereket, ez is csak 128 GB-s particionálatlan darab szarnak látja az amúgy 320 GB-s SATA vinyomat, tele cuccokkal.
A Partition Magic is sárgával jelöli és a 128 GB mellé oda van irva, hogy: BAD !!!
Valaki segitsen lécci, hogy mit tehetnék jelen esetben ?! Ha belegondolok hogy több100 GB-nyi cucc, köztük több ezer db fénykép az elmúlt évekből odalett, akkor jönne hogy kinyissam az ablakot, és kidobjam az egész vasat a 8. emeletről!
Kérdés tehát, hogy hogyan varázsoljam vissza az eltünt D és E (fejenként 145 GB-s) particiókat, tekitve hogy a PM kizárolag a Format opciót engedné, a szerinte 128 GB-s C particion?!?!?!
Illetve, hogy hogyan telepithetném ujra az XP-t az eredetileg 10 GB-s C particiora, ha a telepitő szintén csak egy 128 GB-s C-t lát, amit formázni akar ??
Köszi előre is bárkinek a segítséget.
Ciao -
Forza_JUVE
aktív tag
Sziasztok! Tudna nekem vki segíteni vinyó ügyben ???
Venni akarok egy Maxtor 320 GB SATA II vinyót, de nem vagyok róla 100%-ig meggyőzödve h ennek az alaplapom is örülne!
Egy ASUS P4P800 -am van [link], ami elég régi már, de azért még egész jól döcög.
Namármost, ezen van 2 db SATA port, de tudtommal (sőt, biztos) ez sima SATA csatlakozó.
Ha jól tudom, akkor a SATA II csatlakozó is ugyanilyen, azaz rá fogom tudni kötni a vinyót, ugye ??
Csak annyi lesz, h nem fogom tudni kihasználni a vinyó max adatátviteli sebességét, vagy tévedek ???
Ha esetleg vkinek ugyanilyen alaplapja van, vagy másmilyen, de vágja a témát, az lécci irjon valami választ.
THX!
Ciao
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SSD-k / HDD-k ( 256gb, 500gb, 1TB-1.5 TB )
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
- Samsung PM9A1, PM9F1 (980 PRO) 1TB Gen4 NVMe SSD! 7000-5100MB/s
- Dell E5450 nagyon szép állapot i5, FHD IPS, 8GB, 256GB SSD, NVIDIA,Világítós HU billentyűzet
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest