- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 8300 mAh, maradhat?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
pechman8
tag
válasz
Buisnessman #3941 üzenetére
Nincs, IDE-re kell állítani! De emiatt egy percig se aggaszd magad, nem fogod észrevenni a sebességbeni különbséget.
-
pechman8
tag
válasz
zozoka43 #3942 üzenetére
Példa:
A Maxtor 6Y060L0 típusú 60GB-os merevlemeze a következő paraméterekkel rendelkezik (papíron, elméletileg):
119150 cilinder !!!
16 fej
63 szektor
512 byte szektoronkéntHa alkalmazzuk a fent ismertetett képletet, akkor a következő kapacitást kapjuk:
C = c x h x s x b = 119150 x 16 x 63 x 512 = 61.492.838.400 byte = 57,269 GB
Hogy? Nem 60GB? Hogy lehet ez? Átvertek?
Igen is meg nem is.
Köztudott, hogy az információ mértékegységénél (1Kbyte = 1024 byte) a váltószám nem 1000, hanem 1024! Így pontos értéket akkor kapunk, ha 1024-gyel számolunk.
Csakhogy a merevlemez gyártók (és a memóriakártya gyártók is) 1000-el számolnak, hogy nagyobb névleges kapacitást tudjanak, megadni a termékéhez.
De egy kis számolással rájöhetünk a turpisságra:
60GB = 60.000.000.000 byte (a gyártók szerint)
Osszuk el ezt az értéket háromszor 1024-gyel hogy megkapjuk GB-ban!
60.000.000.000 byte /1024 = 58.593.750 Kbyte
58.593.750 Kbyte / 1024 = 57220,458 Mbyte
57220,458 Mbyte / 1024 = 55,879 GB
Azaz lehet látni, hogy majd 5GB-tal átvertek minket és a 60GB-os merevlemezünk "csak" 56GB-os.
-
pechman8
tag
válasz
LordDarkness #3934 üzenetére
Egyet értek ANT -al. Kikapcsolt állapotban szedd le az egyiket, utána indísd el, ha megszünt a hiba megvan a "ludas"... és így tovább. A SATA hdd-k egyik újítása, hogy menet közben el lehet távolítani (hot-plug), de az biztos , hogy én sohasem fogom élesben kipróbálni. Jobb félni mint megijedni.
-
pechman8
tag
De a cikket azért olvasd el, remélem minden kérdésedre válaszol.
-
pechman8
tag
válasz
Balázs Z. #3926 üzenetére
ezt olvasd el
http://www.komel.hu/assistance/sata-ahci.php
részlet:"SATA-módot nem tanácsoljuk átállítani a BIOS-ban az operációs rendszer telepítése után, ha a SATA-meghajtó a rendszerindító meghajtó. Az üzemmódok közötti átkapcsolás "NTLDR" hibát, azonnali "kék halált", majd újraindulást vagy egyéb rendszerindítási hibát okozhat."
-
pechman8
tag
Ugyan ez merevlemez topic, de leírom egy tapasztalatom, hátha jól jön valakinek.
Apósomnak adtam egy SATA-s DVD írót. Samsung 223F, az alaplapja ASUS (Sajna a pontos tipusát nem tom, pedig felírtam, csak már nem tom hova...) Sotket A-s, és neki csak CD-DVD combo.ja volt. Az új író nem ment nála... Ez az író jelenleg az én gépemben teljesít szolgálatot, Apósom meg megkapta az én PATA-s írómat. Az megy hiba nélkül.
-
pechman8
tag
Az általánosítást én sem szeretem. Saját tapasztalatomat írom csak. Ez a gond , hogy a SATA1-es deszka nem vagy rosszul kezel SATA2-es vinyót tény. De az biztos, hogy alaplapja-bios-a válogatja. Sanos nincs mindenkinek szerencséje a párosítással
A google-ban sok fórumot találni ezzel a témával. Ötleteket is írnak, vmelyik hátha beválik. (szerintem nem, de ha mégis ne dobáljatok rám köveket.) Szerintem akinek SATA1-es a lapja vegyen inkább PATA vinyót, azzal tutira megy.
pl:
http://www.pcworld.hu/forum/lofiversion/index.php/t8-600.htmlNem vita miatt írom, de az Advanced Format lényege, hogy a szektorméret 512byte -ról 4Kbytra nőtt. Ezzel a változással az operációs rendszereknek lehet csak gondja, mert számukra szentírás az 512-es szektorméret, ezért ezt emulálják. Jelen esetben eddig el sem jutunk.
-
pechman8
tag
válasz
Lindemenn #3915 üzenetére
Fenn. DE: Azt tudom, hogy egy HDD-nek kutya kötelessége partíció és file-mérettől függetlenül hiba nélkül dolgoznia. Ez a minimum. (felpörgetési sebesség, melegedés, stb... ebben vannak tól-ig határok). Ha nem teszi, csak-így csak-úgy, akkor az hibás.
Remélem az segítség Neked ha leírom, hogy olyan nincs , hogy csak a kissebb fileokat, meg olyan, hogy csak üres helyre, meg 1 partíció... Nem hibázhat. Punk-tum.
Persze az is lehet, hogy a kábeled rossz...
-
pechman8
tag
válasz
#54715584 #3906 üzenetére
Ha bad szektoros egy HDD akkor annak annyi! Egy két bad szektor magától a tartalék tárterületre kerül. Az direk ezért van fenntartva.
De a lényeg a lényeg: Ha egyszer BAD szektoros akkor annak annyi! A Bad szektor szaporodik, vagy egy kósza szemcse tesz tönkre egyet vagy a fej kap bele egybe.... ilyesmi. A HDD-t dobd ki...
ui: Én nem vennék használt vinyót... de ez én vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital WD Red Plus 3.5 12TB 7200rpm 256MB SATA3 (WD120EFBX)
- (50db) 250GB SATA Bazár (Samsung, Kingston, Crucial, Sandisk stb.)
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Vivo V40 SE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Samsung Galaxy A36 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest