- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 8300 mAh, maradhat?
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
Mégegy szösszenet ehhez a témához egy másik fórumról:
''Hali! Én most vettem egy 120.as SATA-s Samsung vinyót. A gond csak az, hogy ha tuningolom a gépem, akkor nem hajlandó működni. Fixre van állítva a pci freki, csak az a baj, hogy 33 helyett 33,3-ra teszi. Ez a minimum... Így meg már nem megy... Röhely...Athlon 64-es konfigoknál már hallottam errről a problémáról, de ott a pci freki növekszik, legalábbis én úgy tudom... De neken egy Albatron Px865PE lapom van... Na sebaj. Nem lesz sata vinyóm... ''
''TutiMindnt kipróbáltam. Mindent vissza alapra, csak ezek a frekik maradtak, és akkor már nem ment.... Ha a frekiket autora raktam, és kerek 33-at adott, akkor ment. Pont ez a szopás, de mekkora... Nem igaz, hogy 0,3 Mhz miatt szarik be... Ilyen nincs és mégis van. Teljesen kész vagyok. De már nem érdekel, holnap visszacserélem egy sima ATA-ra, és azzal majd megy. Dögöljön meg. Olyan nincs, hogy nem tuningolom a gépem egy rohadt vinyó miatt... (Mondjuk kíváncsi lennék, mi lenne, ha mondjuk hitachi vagy seagate vinyót raknék bele... Lehet, hogy csak a Samsung nem bírja???)''
''Na itt a nagyobb szopás. Nem a pci freki a gond. Az alaplapon lehet fixálni az AGP-t, a PCI-t és egy bizonyos SRC frekvenciát. Ez az SRC freki ez alapból 100 lenne, ez a SATA frekije... Ha automatikusan állapítja meg a 100-at, akkor minden jó, a PCI freki lehet 38 is, működik. Ha kézzel fix 100-ra állítom, akkor már nem jó. Ez nagyon nem nyerő, mert az alaplap könyve is azt írja, ha tuningolok, és sata-t akarok használni, ajánlott Fix 100-ra állítani az SRC-t... Beszarok. Arra állítom és nem jó, ha magától osztja le ( Ugyanis FSB/2 200-as FSB-nél...) akkor jó. Ilyen a világon nincs. Próbáltam, hogy mi van, ha 101, 102, 103, egészen 115-ig, de nem jó sehogy. Szemét.'' -
*Ropi*
félisten
Ezt találtam valahol:
''SATA másolási problémára egy megoldás:
Akinek Nforce 2-es alaplapja van, és rajta Silicon Image Sata RAID vezérlő
ők már valószínűleg találkoztak olyannal, hogy IDE-SATA, SATA-IDE, vagy
SATA-SATA merevlemez-merevlemez közti adatmozgatáskor bizony az adatok
megsérültek. Ez főleg tömörített állományon a legszembetűnőbb, mert
kitömörítéskor a CRC értékek nem egyeznek meg, és adataink az enyészet
martalékává válnak.
Erre a következő a ''fél'' megoldás:
1.) Flasheld fel a legújabb biost (csak saját felelősségre);
2.) Ha így megoldódott a másolási probléma, akkor kész is vagyunk, ha nem
akkor következik a 3. lépés;
3.) A BIOS Integrated Peripherals menüpontban található 1 ehhez hasonló sor:
''EXT-P2P's Discard Time'' ''30 us'' értékkel. Na ezt kell átállítani/írni ''1ms''-re.
Ez a megoldás azért csak ''fél'' megoldás, mert ezzel az ''1 us'' beállítással
drasztikusan megnő a processzorhasználat (15-20% is lehet). ''
Nekem nem nőtt a procihasználat tőle, próbáljátok ki Ti is, hátha valakinek bejön...Nekem ABIT NF-7s v2.0-án, 2x200GB (Maxtor és Samsung) SATA vinyóval nem jött be, ugyanúgy crc-sek a fájlok...
Ja, BIOSokat itt [link] találtok.
[Szerkesztve] -
*Ropi*
félisten
válasz
knifemaster #2353 üzenetére
Ki kell gyalulni a SATA / SCSI drivereket az ilyen moddolt Windowsokból, mert telepítéskor összeakad az űzal, amit Te szeretnél ráerőszakolni. Ha csak az az egy eredeti van integrálva, akkor nincs gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Kerékpársportok
- Milyen monitort vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Villanyszerelés
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Revolut
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- További aktív témák...
- SKhynix PC811 2TB NVMe SSD! 7000-6500MB/s
- Samsung PM9A1, PM9F1 (980 PRO) 1TB Gen4 NVMe SSD! 7000-5100MB/s
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- GARANCIÁLIS! Samsung 980 PRO 1TB M.2 Gen4 SSD!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest