Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• *Ropi*

félisten

válasz Paulo81 #2370 üzenetére

Ha tényleg nem hibás a winchestered és csak a saját hülyesége miatt futtatja mindig a chkdisk-et, akkor tedd fel a HDSentinel-t és állítsd be benne a chkdisk tiltását indításkor, utána nem lesz ilyen problémád. :U

• *Ropi*

félisten

válasz *Ropi* #2368 üzenetére

Mégegy szösszenet ehhez a témához egy másik fórumról:

''Hali! Én most vettem egy 120.as SATA-s Samsung vinyót. A gond csak az, hogy ha tuningolom a gépem, akkor nem hajlandó működni. Fixre van állítva a pci freki, csak az a baj, hogy 33 helyett 33,3-ra teszi. Ez a minimum... Így meg már nem megy... Röhely...Athlon 64-es konfigoknál már hallottam errről a problémáról, de ott a pci freki növekszik, legalábbis én úgy tudom... De neken egy Albatron Px865PE lapom van... Na sebaj. Nem lesz sata vinyóm... ''

''TutiMindnt kipróbáltam. Mindent vissza alapra, csak ezek a frekik maradtak, és akkor már nem ment.... Ha a frekiket autora raktam, és kerek 33-at adott, akkor ment. Pont ez a szopás, de mekkora... Nem igaz, hogy 0,3 Mhz miatt szarik be... Ilyen nincs és mégis van. Teljesen kész vagyok. De már nem érdekel, holnap visszacserélem egy sima ATA-ra, és azzal majd megy. Dögöljön meg. Olyan nincs, hogy nem tuningolom a gépem egy rohadt vinyó miatt... (Mondjuk kíváncsi lennék, mi lenne, ha mondjuk hitachi vagy seagate vinyót raknék bele... Lehet, hogy csak a Samsung nem bírja???)''

''Na itt a nagyobb szopás. Nem a pci freki a gond. Az alaplapon lehet fixálni az AGP-t, a PCI-t és egy bizonyos SRC frekvenciát. Ez az SRC freki ez alapból 100 lenne, ez a SATA frekije... Ha automatikusan állapítja meg a 100-at, akkor minden jó, a PCI freki lehet 38 is, működik. Ha kézzel fix 100-ra állítom, akkor már nem jó. Ez nagyon nem nyerő, mert az alaplap könyve is azt írja, ha tuningolok, és sata-t akarok használni, ajánlott Fix 100-ra állítani az SRC-t... Beszarok. Arra állítom és nem jó, ha magától osztja le ( Ugyanis FSB/2 200-as FSB-nél...) akkor jó. Ilyen a világon nincs. Próbáltam, hogy mi van, ha 101, 102, 103, egészen 115-ig, de nem jó sehogy. Szemét.''

• *Ropi*

félisten

Ezt találtam valahol:

''SATA másolási problémára egy megoldás:

Akinek Nforce 2-es alaplapja van, és rajta Silicon Image Sata RAID vezérlő
    ők már valószínűleg találkoztak olyannal, hogy IDE-SATA, SATA-IDE, vagy
    SATA-SATA merevlemez-merevlemez közti adatmozgatáskor bizony az adatok
    megsérültek. Ez főleg tömörített állományon a legszembetűnőbb, mert
    kitömörítéskor a CRC értékek nem egyeznek meg, és adataink az enyészet
    martalékává válnak.

Erre a következő a ''fél'' megoldás:

1.) Flasheld fel a legújabb biost (csak saját felelősségre);
    2.) Ha így megoldódott a másolási probléma, akkor kész is vagyunk, ha nem

akkor következik a 3. lépés;
    3.) A BIOS Integrated Peripherals menüpontban található 1 ehhez hasonló sor:
    ''EXT-P2P's Discard Time'' ''30 us'' értékkel. Na ezt kell átállítani/írni ''1ms''-re.

Ez a megoldás azért csak ''fél'' megoldás, mert ezzel az ''1 us'' beállítással
    drasztikusan megnő a processzorhasználat (15-20% is lehet). ''

Nekem nem nőtt a procihasználat tőle, próbáljátok ki Ti is, hátha valakinek bejön...Nekem ABIT NF-7s v2.0-án, 2x200GB (Maxtor és Samsung) SATA vinyóval nem jött be, ugyanúgy crc-sek a fájlok... :O :O :O

Ja, BIOSokat itt [link] találtok. :DDD

[Szerkesztve]

• *Ropi*

félisten

válasz knifemaster #2353 üzenetére

Ki kell gyalulni a SATA / SCSI drivereket az ilyen moddolt Windowsokból, mert telepítéskor összeakad az űzal, amit Te szeretnél ráerőszakolni. Ha csak az az egy eredeti van integrálva, akkor nincs gond.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés