- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
rokko99
csendes tag
válasz
Daywalkerke #4748 üzenetére
Szia! ha lassú formázást csinálsz rajta, az annyit csinál, hogy elkülöníti a hibás blokkokat, és a tartalák blokkokból fog elvenni, és azt fogja használni. Annyit érsz el vele, hogy nem fog kékhalálozni a windows, már ha van rajta, és csinálja. Ha nagyon gáz lesz akkor is lassú formázás után elkülöníti a hibás blokkokat, és valamivel gyorsabb lesz.
-
rokko99
csendes tag
válasz
Ver'alor #4750 üzenetére
Feltételezem hogy IDE csatolású vinyóról van szó. Abban az esetben szerintem mehetnek egy adatkábel csere, kizárólag 80 eresre. De ilyen hibák akkor szoktak jelentkezni, ha az alaplapon púposak a kondik. Nézd át, de még a is lehet, hogy a táp döglődik, ki kellene mérni multimanéterrel, vagy a biosban megnézni a feszültségeket.
Azért gondolok a kondikra, mert írtad, hogy régen ritkábban jelentkezett a hiba, mert a kondik állapota folyamatosan romlik.
-
rokko99
csendes tag
válasz
Energie X #4753 üzenetére
Szia! Olyan szokott adódni, hogy valamiért a fejszerelvény nem megy parkoló állába, hanem a lemez közepén megáll, él letapad. Ekkor nem tud elindulni a vinyó. Ilyenkor a szakbarbárok azt tanácsolják, hogy dugd tápra és egy kisebb oldal irányú ütés mérj rá, mondjuk egy 200 forintossal. De talán célszerű lenne előtte kipróbálni egy másik gépben. Ha ennek ellenére sem indul akkor valószínű megsült valami a mainboardon.
-
rokko99
csendes tag
válasz
Elamaas #4754 üzenetére
Szia! Erről még én sem hallottam. Az lehet, hogy egy vinyóban ugye több tárcsa van, mondjuk 2. 2 tárcsának 4 oldala van, és ezeket külön olvassa. Ezek hasonlóan működnek úgy tudom, mint a RAID redszerek, azért van 4 egyforma méretű adathordozó, hogy gyorsabb legyen. Talán a firmware-ben át lehet írni hogy összeadja a kapacitásokat, de akkor sokkal lassabb lesz, nem beszélve arról, hogy nem arra lett kitalálva.
-
rokko99
csendes tag
Szia! Szerintem próbálj meg firmware-t frissíteni, lehet, hogy egy újabb verzióban már orvosolva van. Ezt egyébként energiatakarékossági okokból csinálja. De én abban sem vagyok biztos, hogy ez egészséges, mert a vinyónak nagyon nem tesz jót. Ilyennel még nem találkoztam, hogy a tárcsa is leáll. Tapasztaltabb fórumosok segítsége kellene
-
rokko99
csendes tag
válasz
envagyok #4757 üzenetére
Szia! Ha nem másolsz rá fel-le, akkor is a Windows használja. Azért kattog, mert a fejet minden használat után parkolóállásba rakja. Ez gyárilag ilyen. Azt nem tudom, talán energiatakarékossági okokból csinálja.
Régebben engem is zavart, mert nekem is WD vinyóm van. Az elérési időt lassítja, ami mondjuk adat hdd-nél nem érdekes. De viszont van egy olyan fikció is, hogy megrövidíti a fejszerelvény életét az állandó felesleges fel-le pakolgatással. Elvileg egy parancssoros progival át lehet írni, de nem tanácsolom, hogy a firmwareben turkálj, én sem tenném, és nem is tettem.
-
rokko99
csendes tag
válasz
Csabee. #4761 üzenetére
Szia. Ha kattog is, ahogy hallom a videón, akkor a fejjel lesz valami. Lehet, hogy leszakadt, vagy megsérült. Ebben az esetben minden indítással nagyobb kárt okozol a lemezen, mert a hibás fejszerelvény felkaparja az adathordozó réteget. Házilagos adatmentés nem lehetséges, mert ahogy levegőt kap, azonnal meghal az egész. Adat szervizekben tudnak menteni több havi fizetésért cserébe.
-
rokko99
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemlámpa, zseblámpa
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Hobby elektronika
- Canon EOS DSLR topic
- Napelem
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- További aktív témák...
- GARANCIÁLIS! Samsung 980 PRO 1TB M.2 Gen4 SSD!
- Elado hasznalt 120GB-os SATA SSD-k!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest