Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Márton

nagyúr

én is kérdeznék:
    nemsokára megjön a 32gigás ssd-m, ezt tervezem rendszernek és a programok tárolásának, indításának.
    A 640-es samsung vinyót meg az E-sata portra tervezem tenni, de nem külső rack-be, mert nem cipelném, hanem ugyanúgy bennt lenne a gépben, csak nem mindig használnám, így jó lenne ha leállítható lenne amikor nem kell.
    Ki milyen megoldást javasol?
    Gondolok itt arra, hogy ha esata-ként megy, akkor ott lesz az ikon az eltávolításnak, de ha alkalmazom, attól még pörögni fog a vinyó, ugye? IDE-s korszakban még használtam olyan progit, amivel 2 kattintással le lehetett állítani a vinyót, ez megy satanal is? Viszont ha ezután valamelyik program éppen fel akarja térképezni hogy milyen meghajtók vannak a rendszerben, feleslegesen megint felpörögne a vinyó.
    Utolsó módszer amire gondoltam, hogy barkácsolok egy kapcsolót a tápkábelre és mikor az ikonnal biztonságosan eltávolítottam a meghajtót, akkor ezzel a kapcsolóval meg is szüntetem az áramellátását, ha pedig később kell, akkor csak benyomom és újra felismeri.
    Ez így müködhet, nem? És ha igen, akkor a 4 ér közül a 2 fekete a föld, a piros-sárga pedig az 5 és 12V, ezeket kéne egyszerre megszakítani?
    Valaki csinált már ilyet? Esetleg nem kapni gyárilag ilyen kábel toldót?

köszi

• Márton

nagyúr

válasz StakDrone #3615 üzenetére

először is:
    miféle drivert tettél fel a vinyóhoz sp3 alá? :F
    semmiféle nem kell!

aztán, ha már az eszközkezelőben látod, az jó jel
    Sajátgép jobbklikk, kezelés, tárolás, lemezkezelés.
    Itt hozz létre rajta particiot és rendelj hozzá ott betüjelet jobb klikkel.

hajrá, remélem menni fog!
    jó döntés volt a 640-es samu! :C

Új hozzászólás Aktív témák