- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZollR
tag
A kérésed értelmetlen és/vagy lehetetlen.
1920 x 1080 pixel az 2073600 pixel összesen.
16 bites színmélységgel számolva, ami 2 byte per pixel egy képkocka 4147200 byte = 3.955 megabyte / frame
1 másodpercnyi felvétel 100 fps-el tehát 395.5 megabyte.
Ez persze tömörítetlen anyag, a vezérlő egység feltehetőleg egy számítógép (mert ilyen eszközt nem gyártanak) akkor valamilyen komoly CPU-val (pld. 6 magos Xeon) on-the-fly egy 80%-os tömörítést el lehet érni, ami 79.1 megabyte / sec.
Ez kameránként értendő, és ilyen kódoláshoz (100 fps, FHD) két kameránként kell 1 CPU.
Vagy valamit elnéztél, vagy egy pld. egy két kamerás rendszerhez kell egy negyed milliós gép.
Ilyenkor illik valamilyen redundanciát tenni a rendszerbe, mondjuk RAID 10, tehát 2 lemezt tudsz használni a négyből. RAID5 nem játszik, mert nagyon lecsökken az írási sebesség a változó paritás miatt. Ha mégis RAID5-re gondoltál akkor kelleni fog egy izmos hw raid vezérlő ~ 100 ezer HUF körüli összegért.
8 terrabyte = 7600000 megabyte osztva 158.2-vel, az ~48226 sec ami 13 óra.
Nem gondolnám, hogy 13 óra felvételt akartok tárolni 2 kamera esetében (vagy 26-ot egy kamerával).Ezt életképtelen ötletnek tartom.
Egyébként ha más nem is a HDD végképp szűk keresztmetszet. Olyan konzumer HDD nincs, ami hosszú távon (hónapok) 80-150 megabyte között képes írni hiba nélkül. Pár hét alatt kidöglenek ilyen igénybevétel mellett. Szerverdiszkekkel még csak-csak kivitelezhető a dolog de SAS HDD-ből 4TB-os lemezt nem lehet kapni.
Ha gondolod írj rám és segítek, a cégem ilyen rendszerek telepítésével foglalkozik, de szerintem valami hibádzik az igényben, talán 10 fps-re gondoltál 100 helyett?! Akkor nyilván tízszereződik a felvehető anyag órában (a gépigény is mondjuk ötödére csökken) és a HDD-k sem döglenek annyira.
-
ZollR
tag
válasz
csabyka666 #4521 üzenetére
Hogy jön a partíció a W7 telepítőhöz? A gép ilyenkor eszköz szinten fér a lemezhez, nem partíció szinten.
Azért nem tudja telepíteni, mert UEFI/Legacy mód közül valószínűleg az előbbi van beállítva a W7 default telepítő pedig nem UEFI kompatibilis.
Vagy állítsa át a BIOS-t Legacy módba, vagy át kell variálni a W7 telepítőt. -
ZollR
tag
válasz
Taifa Díaz #4499 üzenetére
Félek, hogy nem férek bele a 9 napba. Vagy az az RMA megindításával megáll?
-
ZollR
tag
A hardvergurukhoz lenne egy kérdésem:
Adott egy diszk, egy Samsung HD154UI 1.5TB-os lemez.
30 nap 3 órát ment, 100% kondíció, 196 indítással. Csináltam egy HDS képet minden ok. Kivettem a gépből és bedobozoltam. Meghirdettem és eladtam.
A vevő most panaszkodik, hogy nem OK a merevlemez. Ugyanúgy 30 nap 3 óra a kijelzett időtartam, 17% a kondíció és 197 (az meghirdetés pillanata után 1x indult, a vevőnél) az indítások száma. Mit tegyek, illetve mit tudok tenni?! Mi okozhatja a problémát? Tudom a szállítmányozó céget ez esetben szankcionálni?
Nem szeretném elzavarni a vevőt, mert magyaroktól nem megszokott módon:
- kedves volt a problémája ellenére is
- mindent úgy és akkor tett ahogy ígérte, összességében kellemes tapasztalatom van vele kapcsolatban
- nem feltételezem a rosszhiszeműségét.
A diszk még 9 napig Samsung (Seagate) garanciális ez lehet egy opció?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest