- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gino20
őstag
válasz
#82860288 #156214 üzenetére
Értem
sőt jogos, hisz a lejátszómban sem a talán nem is létező hangkártya dolgozza fel a jelet
csak Passthrough tovább lököm az AVR-nek, persze ehhez a láncnak tényleg javasolt így "kinéznie" forrás --> hangkeltő --> TV
Lejátszást illetően egy Amlogic SOC-os box + CE (CoreELEC) is visz ugye mindent (vagyis DV-t nem
) csak szerintem ennek (vagyis számomra határozottan) könnyebb a kezelése, mint a PC-nek
. CEC miatt TV-vel együtt bekapcsol majd TV-n AVR forrást kiválasztva csak elindítom a filmet a KODI felületen (a rácsatlakoztatott X TB-os külső HDD-ről), de ha kalózkodás is cél, akkor van rá torrent kliens vagyis PC-ről/laptopról/telefonról elindítom a letöltést, amit aztán a kis box az 1000-es LAN-on elvégzi és már indíthatom is a lejátszást a "TV-n"
#156215Daffni2: mint írtam nincs benne kompetencia, de így már összeállt a dolog számomra és valószínűleg mások számára is
-
mpo
veterán
válasz
#82860288 #154627 üzenetére
A tetejét mondtam szemmagasságban, nálad a közepe van ott.
Csak indításkor kellenek a távirányítók, ha filmet nézek (Denon, médialejátszó, tv).
Bútorcsere, állítható tv tartó (magasságban, dőlésszögben) a megoldás. A házimozi és tv párosítás nem egyszerű.
Meg kell küzdeni a feleséggel is. -
mpo
veterán
válasz
#82860288 #154622 üzenetére
A káva keskeny, ha nem lóg bele a képbe, akkor csak pár centi lehet.
Nálam a center teteje 15 cm-rel lejjebb van a képernyő aljától. Ez sem tökéletes, mert az lenne jó, ha a center fülmagasságban lenne, tévénél ez lehetetlen, vászonnál megoldható.
A képernyő teteje szemmagasságban legyen. -
wallace 234
őstag
válasz
#82860288 #154491 üzenetére
Milyen erősítőd van? Atmost tudja? Érdekes ez a Samsung, mert úgy tűnik az se mindegy ki merre lakik? Mert nagyon sok panasz van rájuk, de viszont van ellenpélda is!
insight. #154490
Igen van Samsung QD-oled, de egyelőre 65 collos a legnagyobb, talán jövőre jönnek a nagyobbak is! Első generációs oled, vannak kisebb nagyobb, gyerek betegségük. Polarizációs szűrő hiánya, így csak teljesen sötét szobába nézhető igazán. Ha fényt kap furán kezd viselkedni. De legalább most már van konkurens technológia.. -
wallace 234
őstag
válasz
#82860288 #154486 üzenetére
Telefonon kell velük beszélni, mivel az rögzített vonal! Elmondod mi a probléma! És ahogy írták, előbb mond el mit fogsz csinálni ha nem tesznek semmit! Írogatni száz évig is lehet! Le ráznak. Rögzített beszélgetést, meg kell őrizni és esetleges tárgyalás előtt azt ki lehet kérni! Én mindig telefonon, intéztem velük ha bajom volt, és mindig igyekeztek meg oldani a dolgot...
-
Rick4
félisten
válasz
#82860288 #154486 üzenetére
Szerintem formailag nem megfelelő a leveled. Először is leírod, mi történik, leírod, milyen választ kaptál, leírod hogy az általuk írt megoldás sem működik, és itt jön a lényeg, közlöd velük, hogy záros határidő, pl 15 napon belül keresnek az általad elfogadhatónak vélt megoldást (ezt is konkrétan) vagy elállsz, amennyiben erre s ereagálnak, akkor jön a békéltető testület, fogyvédelem, elcsomagolod a készüléket, és veszel más gyártótól, ennek a költségeit rájuk vered, plusz közlöd, hogy internetes fórumok, tévé rádió kihív és mindenhol ahol a veled történt dolgot jogszerűen megoszthatod másokkal, meg is fogod tenni.
Persze ha letelik az idő, akkor bizony el kell indulni ezen az úton, de nem szokott az olyan sokáig tartani, ha tényleg neked van igazad... -
Celtis
veterán
válasz
#82860288 #154484 üzenetére
Az ügyfélszolgálattal kell majd hadakozni. Be kell bizonyítanod, hogy samsung hangrendszerrel sem működik vagy azt, hogy nem indokolt ez a megkötés a gyártó részéről.
Esetleg te is a Békéltető testületnél fogsz kikötni.
Ha hajlandó vagy némi veszteséget is beáldozni, akkor a reklamációval párhuzamosan hirdesd meg a készüléket. Ha elviszik, akkor gyorsan megszabadulsz a problémától. -
PuMbA
titán
válasz
#82860288 #154191 üzenetére
A framerate-t ahogy írtam egyszerű megállapítani ránézésre: folyamatosabb a kép vagy szaggatottabb. Ha szaggatottabb, akkor 23 fps, ha folyamatosabb, akkor 50 vagy 60 fps. A többit pedig a TV beállításai között, mert ha a TV-d átkapcsol HDR módba, akkor BT.2020 a színtér és 10 biten vagy, ha nem, akkor Rec. 709 és 8 bit.
-
-
saalty
csendes tag
válasz
#82860288 #154158 üzenetére
Igen-igen.....Csak mondjuk itt nem ST2084 van hanem HLG, de azt nem kellett növelni, nullán hagytam.....
Eco mód ki van kapcsolva...
Egyébként nem hiszem hogy szerencsével jársz a kérdéseddel kapcsolatban még ha találsz is beállítást, állítólag ez minden panelre egyedi....
-
saalty
csendes tag
válasz
#82860288 #154156 üzenetére
Ez esetben köszönöm mindenkinek a segítséget, akkor minden oké
Számomra csak az nem volt világos miért csak HDMI-n nem jó azzal a beállítással ami máshol jó (streaming szolgáltatások + Emby). Ugyanis általában azt olvasom hogy a HDR beállításokat érdemes a gyárin hagyni.... -
saalty
csendes tag
válasz
#82860288 #154121 üzenetére
Áttettem hogy csak erre a forrásra élejenek a beállítások és a HDR tartalomnál a Contrast Enhancer-t High-ra állítva (eredetileg Off volt) már nem sötét a kép. A Local Dimming High-ra állításával (Standard volt) még világosabb lett. Igazából nem szívesen változtatom a HDR paramétereket, fórumokon olvastam hogy a legjobb gyári beállításokon hagyni, de itt most megoldotta a problémát.....Így az összes többi beállítás megmaradt (VU+-ra az SDR is), és a HDR is jó lett így
-
saalty
csendes tag
válasz
#82860288 #154119 üzenetére
Szia!
Nekem is külön-külön van SDR-re és HDR-re. Csak a HDR beállítások amik jók pl. Netflix, Disney+, Amazon Prime, Apple TV vagy HBO Max-ra, nem jók a VU+ HDR-re. Úgy tudom csak forrásra tudok külön-külön beállítást csinálni (pl. Live TV Movie, HDMI Filmmaker) de ugyanazon forrásra (jelen esetben HDMI) nem, tudok külön módot a HDR és SDR tartalmakra (Filmmaker + Movie). Igazól nem értem hogy HDMI-n miért annyira más a kép ugyanazokkal a beállításokkal.... -
saalty
csendes tag
válasz
#82860288 #154117 üzenetére
Szia!
Van benne, ki is próbáltam. Valamelyest javított a HDR fényerején, de rontott az SDR-ek esetén a képminőségen. A lényeg az hogy Movie módban a paramétereket külön-külön beállítottam a HDR és SDR tartalmakra amelyek eddig jók is voltak (kábeltévé, VU+ SDR tartalmak, straming szolgáltatók HDR és SDR tartalmai). Viszont ezekkel a beállításokkal a VU+ HDR tartalmak sötétek, úgy, hogy a fényerőt már nem tudom növelni. Nem tudom ennek mi lehet az oka, illetve lehet-e olyan megoldás amivel nem kell mindig átállítanom a beállításokat a forrástól függően. Annyít vettem észre hogy a Gamma itt HGL, a többinél BT volt. Nem tudom ennek van-e jelentősége....
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R5 3500X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 Zalmann 600W
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest